0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет... Да споделя едно мнение за хотел Мантар (с.Марикостиново), от където се върнахме вчера. Бяхме общо 7 нощувки.
http://hotelmantar.com/hm/
Хотелът е съвсем нов (от лятото на 2015 г. е отворен). Засега наистина е много чистичък и уютен. Дано така се и запази. Много е топъл. Около 24 градуса е температурата в целия хотел, а на спа етажа е още повече.
Има подово отопление. Дани даже лежа на плочките в лобито, за да си играе с количките.

Басейнът е минерален, вътрешен, с температура на водата 36 градуса. Дълбочина 1.45-1.60 м. Не е някакъв голям, но мисля, че е достатъчен за размерите на хотела (25 стаи).
Въпреки че пише, че има обособена детска част, такава няма. Има джакузи част, която е по-плитка. И също около една колона има по-плитка част (около 50-60 см широка). Децата май киснеха основно там, пазени от родителите. Дани обикаляше в кръг около колоната, а аз го държах за ръката и обикалях заедно с него.  :lol: Ходихме разбира се и на дълбокото, къде с пояс, къде без.

Има просторен детски кът, но е на спа етажа, който е подземен и няма естествена светлина. Вътре има малко, но хубави неща за игра - пързалка, къщичка, кухня, конче люлка, маса с материали за рисуване. Но май само ние го посещавахме. Други деца така и не засякохме вътре.

Стаите са хубави. Нямам забележки към тях. Мисля, че двойната стая е тесничка и е по-добре да се резервира двойна стая делукс, която е по-широка и има и диван.
Ние запазихме апартамент, защото бяхме за повечко време, с повечко багаж, а и дребният трябва да спи на обяд и не искахме само да му пазим тишина.

Ресторантът е много хубав и храната е вкусна. Менюто е от кратктите, но пипнатите. Цените са софийски обаче!
Закуската не ми хареса много, много. Когато има повече хора (през уикенда) има блок маса. Преобладават пържените неща (ама мноого пържени) - доста мазни пържени филии, яйца плуващи в олио, разни мазни кренвирши и др. подобни. Имаше баница от тези готовите и едни по-сухички кроасани  :( Единствено ми харесаха май палачинките.

Персоналът е много любезен.

Най-големият недостатък е, че хотелът е извън населено място (на 1 км от Марикостиново) и около него има едни изоставени соц.сгради и селскостопански постройки, един прашен път. Вижда се и се чува новата магистрала.
Единственото място, където може да се отиде пеш е държавната калолечебница (мариконстински бани). Там поне беше много приятно за разходка. Едни цъфнали дръвчета, една тишина, чуват се само птичките как пеят....

Същевременно пък локацията е и много добра, защото като си с кола си свободен да отидеш навсякъде - Мелник, Роженския манастир, Рупите, Сандански, Гърция.
Като цяло много ни хареса. Изобщо не ни беше скучно, въпреки че бяхме много време, и мислим пак да отидем  :P

Те в момента строят външен басейн с олимпийски размери, пързалки, бар към басейна и къщички.
Басейнът трябва да бъде готов още тази година.
*
И ние вчера се върнахме от Велинград.Останахме много доволни.Хотела е с големи пространства и е много приятно за почивка.Топличко е.Храната е в изобилие за всякакви вкусове.Всяка сутрин имахме вестник пред вратата.На 1 март в стаята ни оставиха мартенички. А за рождения ден на Макси ни уважиха с бутилка хубаво червено вино.
Стаите са доста голями, като малък апартамент са.Има балкони навсякъде.
Много чистичко е.Всеки ден сменяваха халати и хавлии, а при нужда може и по-често.Чаршафи през ден.
Басейните са хубави.С минерална вода са. Детския и джакузито топли 36гр. А голямият с полуолимпийски размери  не ми допадна.29гр. е и ми идваше леко хладничек. Но го компенсирах със спа зоната  :P. която не е голяма, но добре направена.
В хотела има хубав детски кът и още един в който пишеше, че има аниматор до 24ч.а  се оказа че такъв е само по заявка.
Пред хотела до паркинга има интересна детска площадка.
Самия хотел се намира в непосредствена близост до борова гора и с кеф си пиех кафето на терасата и слушах птичките.
През лятото мислим да посетим пак Велинград.Понеже в самия хотел чух много добри отзиви за Роял Спа та ходих на място да го разгледам.Много ми допадна.Персонала беше много любезен и ме разходи из спа зоната.Която за мен е уникална.9 басейна са.И уникални панорамни парни бани,сауни,има даже с хималайска сол и т.н.Много хубави кабинети за масажи единични двойни за всякакви вкусове. Също така видях и детския кът и лобито.Всичко изглеждаше повече от добре.Не гледах стаи и ресторант от неудобство.Та ако някой е ходил там да сподели впечатления.
*
Момичета, някой да е ходил на това място?
http://www.fabrikazahranaitanci.com/

*
Блу, за това място може да разпиташ Мини. Те бяха там, с все дечурлига  :D. Имаше и доста снимки.
     
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Момичета, някой да е ходил на това място?
http://www.fabrikazahranaitanci.com/

Ние сме ходили там, не останахме очаровани. Природата е хубава и се разхождахме много в гората. Това са положителните отзиви, минуси - шумно заради близостта на басейна, прашно заради все още течащите ремонти, това беше преди  2 години. Храната скъпа и нямаше много голямо разнообразие.  Вратите на стаите бяха много странни, дървени и от всякъде "светеше" през нощта става студено и  си влизаше студ. В стаята има с пирон забита табела, че е " Забранено да се храниш там!"  :x  :D :D Няма гардероб и имаше неприятна миризма в банята.

Моите впечатления са от преди доста време, възможно е ситуацията да е променена. Дано е така но нас определено ни изгубиха като клиенти.
« Последна редакция: Април 05, 2016, 07:26:17 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Здравейте момичета.
Някой има ли отзиви от този хотел до Банско и то основно за лятото?

http://www.balkanjewel.com
*
Лориан, в Болкан джуъл стаите и апартаментите не са лоши. Някои са собственост на частни лица и хотелът ги дава под наем. Има детска площадка в двора. Но, си е типичен апарт хотел и ресторантът не е хубав. На рецепцията са полу-нелюбезни, полу-безразлични. Басейнът е в едното крило и трябва да излезеш навън мокър за да стигнеш до него т.е. ок е само за лятото. И басейнът и ресторантът са малки и когато хотелът е пълен изобщо не можеш да се доредиш до тях. Иначе пък е евтино. Бих отишла там отново само в студио, в което да си готвим ние и да търчим из гората.  Самият хотел е в един комплекс от апарт хотели преди банско, в който има магазин за хранителни стоки. Очевидно в тези хотели никой не яде в ресторантите. Най-близо е Разлог, където има чудесни заведения. :)
« Последна редакция: Май 06, 2016, 22:58:10 pm от Раши »


Раши, благодаря за изчерпателния отговор!

Аз именно заради цената го загледах. Мислех с изхранване нещо, но щом е лош ресторанта ще се позамисля. Това, че има магазин наблизо е добре. Аз за лятото търсех, нещо спокойно, а и гледката ми изглежда приятна.
*
Да се включа и аз с нещо ново - къща за гости Тримата глупаци в Рибарица, до Тетевен, в Балкана: http://www.glupacite.com/

Съседно е на една друга къща, споменаване по-назад в темата - Климаша

Води се къща за гости, но е много луксозно, на мен повече ми прилича на спа хотел. Ново е, 2016 е открито. Басейнът е със солена вода, някаква нова технология за пречистване. Всичко е доста компактно, което за семейства с малки деца е идеално - винаги виждаш къде е детето. Дворчето е прекрасно подредено - алеи, мостче, басейн, спортно игрище. Интериорът е много интересен също - камина, кресла, фигури на животни. Природата наоколо е прекрасна, особено ако трябва да разхождаш бебе в 6:30 ч. сутринта - река, птици, изгрев, идилия :)



   La vita è bella
Здравейте пак от мен. В момента сме в Болкан джуъл (балканско бижу, Balkan jewel...)... Пак благодаря на Раши за съветите и най-вече да не взимаме с изхранване. Ресторантът е безумно скъп...Освен апартаментът, който е просторен, чист, но с малка баня, не съм никак впечатлена...
Има някакъв лагер в хотела и 25 момчета на около 8 г. крещят вечер до късно, тази сутрин от 6:30 тичаха около хотела и крещяха...! И в басейна да не казвам каква лудница настава също ....След доста кошмарна и шумна първа нощувка в хотела, установявам, че нямаме и включени закуски към резервацията, която за съжаление съм направила чрез сайта им. Също така в сайта имаше оферта за 7 нощувки на същата цена със закуски. Това, че съм на същата цена като предлагания пакет, който включва и закуски не ги впечатлява и ми предлагат да доплатя по 8 лв на човек за закуска...Вдигат ми рамене и аз съм си виновна, че не съм се обадила да поискам точно този пакет със закуски...Това е, както виждате не препоръчвам този хотел...
Отделно сме с изглед към едни бурени и строежи, едни кучета от близкия строеж току що си свършиха нуждите в градината на хотела...нямаме кафеварка нито тенджера в кухнята на апартамента, което допълнително ме изнервя...
Съжалявам, че тук споделям, но съм определено разочарована от обстоятелствата...
*
Няма какво да съжаляваш!! Нали темата е точно за това!! :) Къде се намира този комплекс/да не се ровя назад/??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Здравейте!

За тези, които са близо до Севлиево мога да препоръчам къща за гости "Рая" в с. Кормянско - страхотно обслужване, има конна база за по-големите деца, риболов за татковците и батковците (до язовир Стамболийски е) и стаите са страхотни!  Има пътеки за разходки из планината, крепост за разглеждане, изобщо има какво да се прави...   ето линк - https://grabo.bg/places/kashta-za-gosti-raia-7885
Който е до Бургас, горещо препоръчвам х-л "Изворите" в с. Младежко. Голям басейн, сауна, добра кухня, хубави стаи, място за барбекю в близост до хотела и мнооооого пътеки за разходки, рекичка, голяма красота е :)        http://hotelizvorite.eu/%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0-2/

http://hotelizvorite.eu/%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0/




Да се включа и аз една къща за по голя група(до 12 човека),намирасе в с.Солища това е на 5-10 км от Чепеларе.Невероятно изживяване:)Ето и линк :
http://www.thereddoorshouse.com/index.html
Няма какво да съжаляваш!! Нали темата е точно за това!! :) Къде се намира този комплекс/да не се ровя назад/??
Комплексът е на 6км от Разлог и на около 9 км от Банско. Студен външен басейн (то май около Банко няма топъл басейн...) няма почистване на стаите (само кърпи сменят и боклук хвърлят и то в 4 след обяд...). Общо взето разочарование голямо...От лагера ми гръмна главата...нито можеше да се ползва басейн спокойно нито да водя детето в залата за игри, която беше постоянно окупирана от групата...

Миналата година бяхме в хотел Фея в Чифлик. Много съжалявам, че не отидохме пак там, всичко беше много хубаво, но разбира се и по-скъпо.
Много препоръчвам хотел Русковец в Добринище.
Най-добрият детски кът, който съм виждала. С жена 6 от 7 дни в седмицата.
Страхотен минерален вътрешен басейн!
Ресторантът е доста скъп обаче.
Смайли, колко скъп този ресторант - дай някакъв пример за ориентировъчни цени, ако се сещам, че ме заинтригува мястото.
Хоупче, ние бяхме с включени закуска и вечеря и си поръчвахме само за пиене. Една бира беше към 4-5 лв. май. Иначе вечерята е на блок маса и храната е вкусна и разнообразна.
В самия комплекс освен ресторант, има и една много хубава пицария. Там поръчахме на Дани пица за обяд и беше много вкусна. Беше към 10 лв. по спомен.
Комплексът е близо до центъра (на пеш разстояние), където има две много хубави кръчми, където също може да се хапва.
И до парка е близо, където пък има две детски площадки.
Те щяха да правят също пързалки и в самия комплекс. Даже трябва вече да са направени.

Ако резервирате, ползвай ваучер от vip oferta или др.подобно, че излиза по-евтино.
Ние този уикенд пак ще сме там, ако Дани е по-добре утре, че нещо е малко болен в момента.

ПП. Ние бяхме и на РИУ Правец миналия уикенд.
Хотелът е много хубав. Двойните стаи са просторни. Храната е много добра. Жалко, че с дете, което бърза да стане от масата, нямаше как да й се насладим повече.
Но... много се чува шумът от магистралата. Само от вътрешна страна на хотела не се чува, но като мръднеш малко встрани (например, за да се разходиш около язовира или ако си на детската площадка, която по принцип е хубава, но също е от "грешната" страна) и веднага чуваш шума на колите.
Вътрешният детски кът е много "постен". Само някакви полусчупени пластмасови играчки. Работното му време е доста ограничено.
Не бихме повторили почивка там.

ППП. Пропуснах да пиша, че вътрешните басейни са хубави (има един голям и един малък детски, като в детския водата е по-топла). Външният басейн обаче уж е на територията на комплекса, но е обществен басейн, отворен срещу заплащане и от хора, които не са гости на хотела.
Та гостите на хотела имат само по един ваучер за посещението му и после става платен, което е доста безумно.
Има боулинг, за който също получваша ваучер за безплатна игра.
« Последна редакция: Август 19, 2016, 14:48:42 pm от 47 Smiles »
Смайли, мерси, правя си аз едни планове за на есен, че мъниците две морета са изкарали и трето предстои скоро живот и здраве, но на "СПА"
*
Момичета и Рачо, нужна ми е малко помощ. Интересува ме проверено място за почивка в близост до София, където обаче да се допускат домашни любимци (става въпрос за куче). За кратък престой (примерно уикенд). Включва се и дете на 2 год. и половина :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Няма активни тук.....
Но да попитам. Търся хотел в Родопите за почивка, максимум 4 нощувки,  искам да е сред планината, не ме интересува спа,  басейни и тем подобни. Детето трябва да смени морския климат с планински и понеже никога не е ходила на планина,  препоръчаха Родопите. Семеен хотел,  чисто и добра храна. Не мога да отделя много средства. Важно е да подиша въздуха.