0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #80 -: Май 13, 2014, 10:35:08 am »
mih, както ти е написала бонболини не го мисли с килограмите ;) Аз допреди 1 седмица точно не бях мръднала нито с килограмите нито на корем. За 3 дни изведнъж се оказах +2кг и корема ми вече е доста бременен, а апетит все още нямам и храната ми се вижда ужасна  :? Щом бебетата растат нормално за седмицата, другото организма си го знае ;)

bonbolini, аз бях на ЖК миналата седмица и много се учудих, че ме погледна на УЗИ, след като и казах че другата док ме е гледала преди 1 седмица 8O Е не беше същия преглед, но поне каза че е ОК за седмицата и че плацентата е високо, а за мен това е достатъчно 8) Иначе и на мен ми пускаха урина(обикновена) и кръв и всичко изглежда в норма, ама днес ще ги покажа и на другата док ;) Но тези дни съм се замислила, че аз вече влезнах в 5 месец а микробиология не са ми взимали и не са ми пускали и стерилна урина (за последно в началото на процедурата правих тези неща), но и не знам дали с този Утрогестан е възможно....ама днес смятам да питам ;)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #81 -: Май 13, 2014, 10:50:26 am »
mih,

В десета седмица трябва да съм вече ... поне така казва калкулатора :). Трудно се оправям да ги помня и като се сетя отивам и проверявам. Ти си по-напред от мен, нали така?

Да споделя и моята рецепта срещу гадене - зелени ябълки, от тези киселичките. На мен ми се гади през целия ден, но не постоянно, а на моменти. Като усетя, че идва момента, и хапвам една ябълка за да отмине. Принципно си хапвам, но търпя критики вкъщи заради пустото месо. Ми гадно ми е от него и изобщо не ми се яде. Предпочитам една салата или кашкавал, сиренце .... вместо да се мъча с хапка месо само защото трябвало. Предполагам ще отмине в някакъв момент, а до тогава ще търпя :).
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #82 -: Май 13, 2014, 11:01:15 am »
Уфффф, и при мен яденето също се оказва мисия невъзможна  8O
Чувствам се добре, докато не хапна нещо, без значение какво. Дори салати не понасям. Пия по малко вода, но и от нея ми става гадно. Ям веднъж дневно, обикновено вечер, за да мога да си полегна след това.
За тези 9-10 седмици съм свалила 5 кг, но бебчо е добре и расте. Утре съм на преглед и се надявам всичко да е ОК.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #83 -: Май 13, 2014, 11:23:27 am »
Маури,и аз ябълки и ягоди хапвам.Сега пъпеш,но повърнах :oops:незнам дали от него,но от вчера ми е доста лошо...........пак беше малко ме поотпуснало.Вода не мога само някоя глътка насила...........Дано скоро свърши ,че малко да си отдъхна,то лежане и лошо като парцал съм :?
Аз съм 12 с.-Док вчера каза 11 и 4 дена,на диска написа 12г.с.
А за месото преди много си хапвах обичам,но бременносста е невероятна,сега не мога и една хапка :?И със сладкото така-от малка и един ден едвам издържам без сладко сега хич 8O.
Край мен познати и приятелки хич нямат тия ядове.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #84 -: Май 13, 2014, 11:28:25 am »
Уф,Mgstra,съчувствам ти :?
Тая вода да можехме да пием ,толкоз да е гадна сега 8O
Упех на прегледа :D
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #85 -: Май 13, 2014, 11:34:33 am »
Как сте днес тумбачета?Гледам някои мами се оплакват от гаденето и неяденето, но набързичко ще ви успокоя, че всичко ще отмине.Аз между 8-ма и 13-14-та седмица имах много гадене и повръщане и почти нищо не ми се ядеше.А месо почти не слагах в уста до към средата на 4-тия месец, но бебока си расте, така че не се притеснявайте бебето си взима каквото му трябва.А относно водата и на мен всички лекари ми викат пий колкото можеш повече вода, а аз и до ден днешен едва едва пия вода....При мен тъкмо спря гаденето и повръщането и почнаха гадните киселини още в 5-тия месец и до сега си ги имам, даже сега се засилиха вече в 7-мия месец и понякога повръщам от киселини, ама малко остана ще го изтърпя :wink: Та аз толко други неща преминах пък едни киселини и повръщане ли ще ме уплашат :wink: Напоследък си хапвах 2-3 пъти ягоди и след тях такова повръщане , но най-вероятно е от тях защото си повръщах само ягодите...Аз пък преди не ядях хляб и сладки работи, ама сега да ме видите...без хляб не сядам на масата, а и задължително нещо сладичко трябва да имам в менюто, но то си ми и личи де, само ако ме видите как преди бях като клечка, а скоро май ще почна да се търкалям :D
Момичета някоя изследвала ли е албумин и белтък в кръвта, че ще ходя в петък да ме бодат за пореден път, защото Начев ми каза, че иска да ги направя, ама забравих да го питам дали има някакви по-специални изисквания за тези изследвания, та питането ми е дали  знаете за такива изисквания.Аз смятам да отида сутрин на гладно, но дали има нещо специфично като изискване се чудя :ask:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #86 -: Май 13, 2014, 11:54:48 am »
Здравейте момичета!
Мих и аз вчера бях като теб,закусих кисело мляко с овесени ядки и като се почна едно повръщане....мъжо вика,е крайно време беше :lol:,е да,ама след това започна и разстройство и цял ден нито вода,нито храна...накрая се обадих на личния лекар и изпих едно прахче смекта и си направих мускулно един деган,та поне спах добре,сутринта хапнах препечена филийка и за сега съм ОК,имам температура 37,2 и само ми се спи...
И моите резултати от БХС са готови,честно казано нищо не им разбирам комбиниран риск за даун 1от 5000,само риск за даун 1 от 1000 та за това ми е написано консултация с генетик,имам час за събота и ще видим тогава...
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #87 -: Май 13, 2014, 12:07:03 pm »
Слънцето,никакви изисквания няма просто отиди сутринта на гладно,въпреки,че то яденето има отношение само към глюкозата,не към другите показатели,но за всеки случай си иди гладна...успех
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #88 -: Май 13, 2014, 16:50:17 pm »
Момичета и аз да споделя скромния си опит относно повдигането, получавах облекчение от най-обикновен бонбон -лукче.Една позната ми каза и за друг трик,но не съм го пробвала.Замразява се кока-кола във формичка за лед и когато започне да ти се повдига се лапва една "бучка" и докато се разтопи гаденето трябва да е отминало :D
Надявам се да помогне мили мамчета.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #89 -: Май 13, 2014, 16:55:04 pm »
Алекс77,бързо да ти отмине :wink:

Vivanova,мерси за идейките :balk_602:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #90 -: Май 13, 2014, 17:15:00 pm »
Момичета, да се отчета след прегледа ;)
Всичко вече изглежда наред. Плацентата се е вдигнала и била по десния ръб и отпред и отзад нещо си.... абе не разбрах, ама нали вече не покрива канала и не кърви сме доволни :) За жалост шийката ми пак върви леко скъсена, та затова продължаваме Утрогестана превантивно :(, но не е много та засега я наблюдаваме само. Ако има някое момиче да сподели подобен опит ще съм страшно благодарна, защото като търся в Интернет попадам само на такива с много скъсена, със серклаж,... а моята още е леко под нормата.
Иначе бебчо е добре, мерихме го, гледахме го - то нищо не се вижда :( Докторката ме успокоява, че на ФМ ще се види вече много по-ясно, защото ще е по-голямо ама още 3 седмици ще трябва да устискам... Но съм доволна иначе - щом всичко се развива добре и няма други неща, ще се пазим повече, ама няма да се даваме  8)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #91 -: Май 13, 2014, 17:49:18 pm »
Mousyt, шийката ти може да е 'фабрично' по-къса, тогава си е просто особеност. Иначе за спокойна шийка предписват магнезий, а от личен опит лежането (+магнезий) я удължава леко. Затова почивай колкото можеш повече, ако се притесняваш. Почивай и когато не се притесняваш, просто защото го заслужаваш  :wink:
Слънчице, ако отидеш гладна ще е напълно достатъчно. Иначе когато не си сигурна влизаш в сайта на Цибалаб, отиваш на 'Изследвания', и кликваш в прозорчето за инфо към всяко изследване - там си е написано как го правят и какво се очаква от теб.
Стоека, имаш ли подобрение?
Мaury, сложи си лентичка в профила и тя ще ти брои седмиците автоматично. Много лесно става.
Мgstra, чакаме чудесни новини утре! И ти да си сложиш лентичка.
Мих, скоро ще забравиш притесненията и всичко ще бъде наред. Ти бхс прави, нали?

Мел, пиши когато имаш новинки  :bighug:

Хоупче, а за теб - прекрасни мигове всеки ден! Усмихвай се много, заслужаваш го!  :bighug:

Със сигурност пропускам част от момичетата (даже се сещам кои), но е нормално - бременна съм! Бременна! Ох, влюбена съм в тази думичка!!!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #92 -: Май 13, 2014, 17:52:51 pm »
lili2011,

И аз всичко забравям, ама докторката днес каза, че ще ми мине.....някъде около октомври  :lol:
Иначе аз магнезии пия в конски дози вече и лежах доста последните дни, ама не е помогнало. Последния месец като я следихме си беше къса, но не мърдаше, но сега се е скъсила още малко. Иначе и аз си мисля, че е нещо "фабрично" по-скоро, ама по-добре да го наглеждаме...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #93 -: Май 13, 2014, 19:10:18 pm »
Здравейте момичета, понеже знам че ме мислите, за което благодаря :bighug: докладвам: ходих при Шивачев, но той нищо не можа да ми каже, макар все пак малко да ме успокои.  Каза че бебето е прекалено малко, за да  може да види каквото и да е. Трябва да изчакам поне 2 седмици и да отида при него в терапията. Даде ми и телефона на Велковски от 3-та градска в София и на Мая Павлова от Национална кардиологична болница.  Но все пак трябва да изчакам. Обясни ми че на този етап не може да се каже дали даден порок и несъвместим и доколко е сериозен. Прекалено било рано.  Не че това ме успокоява, но поне е надежда.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #94 -: Май 13, 2014, 19:26:40 pm »
Мел тези кардиолози правят ли фетална ехокардиография,защото това е което трябва да направиш около18-20 срдмица. Ние правихме в Пловдив в кабинета на д-р Даскалов,където в определени дни от месеца идва специалист от София-доц.Евтимова.Тя е много опитна в това издледване и прави много задълбочен оглед на сърчицето на плофа,за да изключи или открие и най-малката аномалия.Тя преглежда и в София на две места.Ако те интересува ще дам координати.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #95 -: Май 13, 2014, 20:42:48 pm »
Всички за които писах правят фетална ехокордиография в 18 г.с. за Ефтимова знам макар да нямам координати.  Проблема е че трябва да чакам до тогава, ако има проблем става вече много късно за мен. Никой не се ангажира с мнение по рано.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #96 -: Май 13, 2014, 21:11:07 pm »
Mel_76, наистина няма как да се видят нещата по-рано. За това детайлната ехокардиография се прави на по-късен етап. Пожелавам ти търпение и положителни мисли, доколкото ти е възможно, и да се установи, че всичките ти притеснения са били излишни.

Lili, че си бременна отвсякъде си личи. Освен че може би забравяш, явно и зрението също започва да ти изневерява  :D  Имам цели две лентички, а ти не си ги забелязала  :lol: друга за сега не предвиждам да добавям  :lol:


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #97 -: Май 13, 2014, 21:53:19 pm »
mgstra,

Може би Лили влиза от мрежа с рестрикции и затова не ги вижда. Зависи лентичката от кой сайт е, но аз например от работа не виждам лентичките на повечето момичета (например бг мама ми е блокирн сайт и ако са оттам), но от вкъщи виждам всички ;)
Добре че Зачатие не е блокиран, че щях да обявя война на сисадмините  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #98 -: Май 13, 2014, 22:56:47 pm »
Mousyt, мерси за миличката защита   :D
mgstra, сега ги виждам и двете съвсем добре, но не знам защо когато писах поста не виждах втората (за първата не мога да си спомня честно казано)   :?

Мел, Трета градска и Националната кардиологична болница са едно и също място. Ако все пак има някакво разделение, то предполагам е чисто административно. Аз ходих точно при доц. Павлова, доволна съм. Първичен преглед беше 60 лв, ако се наложи вторичен, мисля че ще е 20 лв. Преди да я посетя прочетох много положителни мнения в нета за нея и как се справя когато има проблем, така че и според мен е добър изборг. Така или иначе НКБ е най-добрият избор. Кардиолозите там се запознават с проблемите на децата от цялата страна, съответно имат много голям опит. И второ,,ако в крайна сметка има детенце с проблем е добре те да са следили историята колкото е възможно по-рано.. Това са мои мисли, разбира се...
Успех и дано скоро всички притеснения се окажат напразни!
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #99 -: Май 13, 2014, 23:25:58 pm »
Мел, аз водих София при Велковски, след раждането. Знам, че прави и фетална ехокаридография. Виж какво ще каже Шивачев на следващия преглед и тогава ще мислиш какво да направиш.
Стискам палци да е само фалшива тревога!