0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #180 -: Май 17, 2014, 21:25:09 pm »
В момента правя последен опит и ще се преместя... Че ми предстои и крушка да сменям след малко (все неща, които бяха елементарни преди да вляза в 4-ти месец)  :(

И за да не е чист спам... Dragony, не става дума за възрастов риск в случая, напротив - струва ми се че момичето е под 30... Не бих се наела да коментирам резултата. Ако е правила БХС при доктор Чавеева би трябвало да коментират резултата веднага при получаването. Повече разяснения може да получи от проф. Кременски.

Слънчице, в София със сигурност трафика и нервите са по-неприятни. Разходи се спокойно, но и слушай тялото си. Освен другото ходех да си гледам шийката преди и след пътуване.
За съжаление на последния преглед не ми я погледнаха, а спрях магнезия самосиндикално, а увеличих натоварването многократно и малко ме е страх. Дано всичко е наред до четвъртък, когато ми е ЖК.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #181 -: Май 18, 2014, 08:05:31 am »
Като стана дума за магнезий,чувала съм,че не е добре да се пие в последните седмици.Тогава_до кога?Какво знаете по въпроса.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #182 -: Май 18, 2014, 09:39:04 am »
Магнезия се назначава като застраховка поне до 34-та седмица, тъй като се смята че тогава беб всичко си има и ако настъпи раждане рисковете са минимални. Ако се очаква естествено раждане може да се спре след този период или в/след 36-та седмица. Ако се знае предварително, че раждането ще бъде секцио магнезия се продължава (почти) до датата. Това научих за профилактичното му изписване, а когато има конкретен повод, предполагам според повода.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #183 -: Май 18, 2014, 12:20:30 pm »
Както и Лили е писала, ако ще е нормално раждането го спират в 9 месец, защото той действа с натрупване в организма и да има време да се изчисти, за да не пречи за контракциите :)

Аз нещо съм се филмирала пак с моята шийка, много се надявам да е само в акъла ми... Чета тук из нета по въпроса, ама само се обърквам. Намерих на сайта на д-р Даскалов, че за тези седмици трябва да е в граници 4-4,5, а моята е 3,5. До преди 2 седмици дори беше 3,8 и не беше мръднала повече от месец. Док каза да я следим и да се пазя и почивам повече, но не ме е сложила на строг режим. Продължавам с Утрогестана 3х2, Но-шпа и Магнезии 3х2 също превантивно. Контракции не мисля, че имам, но много ме е страх може ли да не ги усещам просто... Всичко изписано за това из нет-а е за силно скъсени (2см) и за серклажи и т.н. и не мога сега да преценя моята много ли е малко ли е.... Оставам и с впечатление, че този факт се променя за часове и че няма верен отговор кой с каква дължина колко ще откара, ама пак не мога да спра да чета...
Е не знам някой може ли да ме посъветва нещо градивно, ама поне ви се оплаках :lol: Ще се радвам на всякакви мнения дето да спре да ме боли главата поне  :P
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #184 -: Май 18, 2014, 12:33:34 pm »
Моусит,след като не си на строг режим и не са ти правили серклаж значи не ти е силно скъсена,а е в допустими граници,не се вкарвай в излишни притеснения,почивай повече,успокой се и всичко ще е наред  :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #185 -: Май 18, 2014, 12:53:00 pm »
Mousyt,не съм запозната много ,но аз също съм притеснена да не е се скъси,а и нали съм с две бебчета.
На мене не ми е изписан магнезий,взех са сама ,но неуспявам да пия защото ми е лошо .Взех си магнезиево олио и мажа корема,но дали замества таблетките магнезий нямам представа.
Снощи имах зацапване и ми е притеснено пак и лежа,то всеки ден лежа,но вчера не ми беше лошо и си ставах из къщи.И корема си ме наболява още :ask:.А за контракциите аз си мисля ,че имам присвиваме сякаш ме стяга малко,но не съм сигурна.Газове имам корема ми издиша вдиша :oops: и най странното става на бабунки.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #186 -: Май 18, 2014, 13:16:18 pm »
mih,

За магнезия предполагам не са ти го назначили, защото на мен докторката ми обясняваше, че имало смисъл от него след някоя си седмица (18-20 ама не помня точно) и затова по-рано не. На мен ми го даде въпреки това, но отбеляза, че принципно е за по-късен етап. А ти в коя седмица си вече, май беше малко след мен?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #187 -: Май 18, 2014, 13:21:26 pm »
Аз съм в 12г.с.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #188 -: Май 18, 2014, 13:32:42 pm »
Mousyt, шийката ти е много добре, не се филмирай  :) . Това, което може и трябва да правиш е да почиваш много, както всички останали бременни. Разликата между 35 и 38 е точно три милиметра (вярвам че е мерена вагинално, иначе не знам какво изобщо коментираме), което може да се дължи и на задапаратното устройство. Все пак, ако отделиш достатъчно време за пазене на леглото тя ще бъде в много добро състояние.
Много често дори в частните клиники шийката се мери само при конкретни оплаквания преди 34-та седмица, после вече се следи редовно.
Аз май поведох хорото с тия шийки за което се извинявам, но въпреки сериозното недоволство и известни заплахи за ранно раждане от страна на лекаря ми си спрях магнезия рано-рано, а се презорвам и корема много ме боли вечер, а  понякога и през целия ден. И като си спомня думите му малко ме дострашава, защото не погледнахме 'резултата' от спирането на пустите таблетки магнезий. Но ако вие си взимате таблетките, нямате чести и болезнени контракции (по няколко на час) обикновено нямате причина за притеснение.

Бтв, крем карамела стана чуден в крайна сметка  :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #189 -: Май 18, 2014, 13:43:54 pm »
Lili,благодаря за успокоението :)
Мен си ме боли корема през целия ден,е не постоянно но се притеснявам понякога
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #190 -: Май 18, 2014, 14:08:17 pm »
lili2011,

Благодаря за успокоението :) Дори не бях забелязала, че си писала за шийката преди това... Иначе и аз оставам с впечатление, че докторите това изобщо не го следят (съдейки по бременните ми приятелки), но моята док от клиниката е супер старателна и ми я мери всеки път от началото (естествено с вагиналния...). Последния път се учудих че е мръднала с 3мм и тя е измери няколко пъти от различни ъгли, с различни чертички, ама все толкова излизаше. А иначе още преди да я измери каза, че нещо и изглеждала късичка и да я премерела... Но каза просто да си пия тези лекарства за превенция и да не се натоварвам, но иначе си ходя на работа и ми разреши и леки разходки в парка например, т.ч. и аз си мисля, че не би следвало да е много проблем, ама знам ли вече....свикнах си все нещо да има  :?
Уф да устискам до ФМ след 2 седмици, че е много лошо така като свикнах на често на прегледи и сега ми е някак неспокойно, че не знам какво става  :lol:
А да ви попитам има ли нещо като нормална позиция на бебето в тези седмици?
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #191 -: Май 18, 2014, 15:09:22 pm »
А да ви попитам има ли нещо като нормална позиция на бебето в тези седмици?
Всякя една позиция е нормална.
Да не се следи шийката на матката е твърде безотговорно. В напреднала бременност си е направо .... престъпление. Често лекарите не коментират всичко от прегледа, но това не значи, че не са взели под внимание. В този форум сме малко по-знаещи поради една или друга причина. В много случаи това са "детайли", които не се знаят от обикновен човек (бременна) и не е нужно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #192 -: Май 18, 2014, 15:20:24 pm »
Момичета,много ли ви изтича утрогестана.Полежавам задължително час,че и повече .След няколко часа понякога направо излизат разтопени топченцата :oops:
Отделно изтича и едно воднисто......
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #193 -: Май 18, 2014, 15:27:02 pm »
Moyst не се притеснявай за дължината по-важно е канала да е затворен и да няма вклиняване и изглаждана . Ето малко цифри 53мм преди серклъж ,32мм след серклъж ,33мм ,3чмм , 40мм , 50мм меря на 2седмици . Не сем постоянно в леглото върша нормални неща ,но като усетя умора спирам и се опъвам на легло или диван просто ми трябва повече време за всичко .Ползвам гащи за поддържане когато излизам : http://www.ebay.it/itm/like/251245078846?hlpv=2&lpid=111   модела които ползвам е с  закопчаване като на body .
позицията на бебето е много относителна в тези седмици не стои мирно защото има достатъчно място .
mih аз поставям прогестеронов препарат само вечер преди да легна и да понякога изтича по воднищо ,но като говорих с док не се впечатли особено - нормална секреция на влагалището .
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #194 -: Май 18, 2014, 16:00:41 pm »
avallon, права си, че не коментират всичко :) За момент се отплесваме може би, защото наистина нашите доктори доста ни информират ;) Иначе аз лично имах предвид първите 2/3 от бременността. Мисля че към края всички ги следят. А за това, че не я мерят съдя по това че една стандартна ЖК не предвижда такива прегледи като чели.... Ама няма значение де, важното е всичко да е наред :)

mih, изтича си, не се тревожи. Аз слагам 3 пъти на ден и съответно си изтича денонощно, понякога е по-воднисто, понякога по-гъсто - не мисля, че е проблем...

alemariya, благодаря ти за информацията :) На мен преди 2-3 седмици ми изглеждаше като отворен. Док не го нарече така, ама на мен така точно ми изглеждаше на екрана, но това беше, защото от кървенето каналът беше пълен с течност. При последния преглед обаче си се видя много добре... Абе ще се пазим явно и ще чакаме. Ще се опитам да се върна към разумното си поведение и да слушам док, а не да си намирам сама проблеми  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #195 -: Май 18, 2014, 17:01:42 pm »
Цитат на: Mousyt
...свикнах си все нещо да има  :?
Ей, хлапета! Ще отварям шамарената фабрика май! Я без такива приказки!  :bighug:
По-добре кажете татковците как се справят с напрежението. Нашият татко вече попретръпна, слага си ръката на корема ми без предишните ужас, страх и нежелание изписани на лицето му, даже напротив - отдавна е петимен да усети помръдване или нещо, каквото и да е! Научих го всяка вечер като се гушнем и си пожелаваме 'Лека нощ' да пожелава и на бебка... Страшно е сладък!!!
Само не си мислете, че е романтик или нещо такова - пълно дърво си е, но го обичкам безкрайно и с много обяснения, говорене и настояване от моя страна не го е страх от бебето вече... засега  :wink:...
« Последна редакция: Май 18, 2014, 17:03:16 pm от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #196 -: Май 18, 2014, 17:55:55 pm »
lili2011,

Нашият татко е от единия до другия полюс  :lol:
В един момент не смее да ме гушне в леглото, да не ме смачкал, в следващия решава че иска да ме гушне, ама така обргъщайки ме и с крак, а той е доста едричък и ефекта е.... Радва се много на коремчето ми, ама нали не да хване да го погали нежно, а все едно му бие шамари (както малко дете гали животно  :lol: ), аз като му кажа не така и той от ужас отскача на две ръце разстояние и после не иска да ме гушне да не направел нещо грешно :lol: И въобще много се радва и много иска да се радва, ама трудно ни се получава  :hug2:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #197 -: Май 19, 2014, 10:57:02 am »
Здравейте бъдещите мамчета,моля за мнение по следното:бременна съм в 25г.с. и имам разширени вени,доки. ми препоръча еластичен компресивен чорапогащник.Ползвали ли сте такъв вид и съответно да ми препоръчате марка.За сега съм се спряла на Сигварис.Благодаря за отделеното време.Хубав и слънчев ден от мен.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #198 -: Май 19, 2014, 16:16:24 pm »
Момичета, много сте тихи  8O
Мен от вчера не е спирала да ме цепи главата. Направо не знам... Аз съм доста търпелива, та липсата на лекарства не ме тормози засега, наливам течности като луда, но ако някой има други предложения за "бабини" лекове приемам... Може и да съм поизстинала, че нещо и кръста ми е схванат, а онази вечер бях малко навън  :oops:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #199 -: Май 19, 2014, 17:19:27 pm »
Ако мислиш, че си настинала, пийни един парацетамол - нали ни е разрешен. Той би успокоил главоболие по друга причина, стига да не е свързана с кръвното. Провери и него за всеки случай.