0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #60 -: Май 11, 2014, 14:58:39 pm »
Здравейте момичета! Гледам, че сте започнали нова тема и реших да ви изчета до тук как сте. Надчвам се притесненията при тези с проблеми да са неоснователни и вчко да завърши с добър край.

Разконсперирахте ме.  :lol: Наистина си имаме бебенце вече. Малката ни принцеса се роди на 06.05. в 06:18 сутринта и носи името Габриела, тежи 3170г и е 50 см висока. И двете сме добре, вчера се прибрахме вече в къщи. Раждането мина нормално, в 02:00 ми изтекоха водите, но нямах никакви контракции. Закараха ме с линейка в болницата и си зачакахме. Постепенно се появиха и контракции и отново нямахме време за упойка. Нямам нито един яев този път, но имам проблем с тазобедрените кости, оказа се че при мен са по-крехки и едва се движех първите дни и бях на болко успокояващи, но с помоща на специален колан, който ми придложиха от болницата съм много по-добре. За сега ви изоставям, но ще наминавам да ви наглеждам как сте.

На всички пожелавам успешен финал и здрави бебенца. :bighug: :bighug: :bighug:


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #61 -: Май 11, 2014, 15:11:48 pm »
И на мене взеха да ми се подуват краката от няколко дни. В 26 седмица съм и съм качила 12   кг.-предимно на корем раста или поне на мен ми се струва,че реално не съм натрупала тлъстини някъде,а само се е увеличил обема на течностите,които циркулират в тялото ми,плюс това,което е в корема-бебета,плаценти,околоплодни води.Все едно-ще продължа да се храня добре,както до сега.Така съм спокойна,че бебетата растат, защото се очаква през последните месеци да забавят темповете на растеж,понеже са две, а и вероятността от раждане много преди термина си съществува винаги при многоплодна.
За стрии не се мажа,макар да имам два крема.Ама и не съм забелязала стрии.Сигурно ще се цъфнат по някое време.Ама пусти мързел-не ми се маже.
Утре следобяд съм при доктор Даскалов и вече нямам търпение.Дано всичко е наред и се ппрадваме на образите на порасналите момчета.Вчера лежа и си мисля-абе нереално ми е някак все още, че вътре в мен растат и се развиват тези две човечата.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #62 -: Май 11, 2014, 15:30:36 pm »
ra4ko75, честито момиченце, желая и' здраве, късмет и много радост, а на теб- бързо възстановяване!  :balk_16:

Поздрави на всички момичета в темата!  :)
mel_76, дано притесненията се окажат напразни   :hug2:

И Рачо, дето днес и е термина се скатава от няколко дни... направо не издържам вече! Това очакване ще ме съсипе  :D

Ще се прочуем много, ако вземе Рачо да роди  :lol:

След последната Евровизия вече нищо не може да ме учуди.  :jump12:
.....успяхте да ме разсмеете   :lol: :lol: :lol:

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #63 -: Май 11, 2014, 15:56:33 pm »
Хе-хе ... браво на мама Ra4ko75. Бързо и "безшевно" раждане...
Ето тук можем да честитим на новия член от семейството  :P

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #64 -: Май 11, 2014, 16:03:37 pm »
Писала съм предишния си пост заедно с Рачко и чак сега прочетох прекрасната новина,която съобщава.Здраве любови късмет на малката Габи! Започна се с изпълнение на майския план. Кой е следващия?Аз следя по-новите попълнения в темата,но да си призная поизпуснах тези,на които им наближава термина.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #65 -: Май 11, 2014, 17:38:16 pm »
Мел стискам палци всичко да е наред с бебчето и тревогите да са били напразни ...
*

    teddy_music

  • **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #66 -: Май 11, 2014, 22:42:55 pm »
hope-love, близо сме, ама засега ми е кротко бебчето и явно не му се излиза. Ще почакам, колкото е необходимо. И аз не бързам, че още не съм напълно готова в подготовката - то не че ще ме пита де...
Има ли и други близо до термин?
Честита рожба на Рачко и най-добри пожелания на малката Габи! Живи и здрави!

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #67 -: Май 12, 2014, 07:56:15 am »
stoeka71,
моят мъж имаме нещо като набрала пъпка и искаха да го вкарват в болница за операция, но той отказа. Слагахме компрес от прясно алое - то е като гел и за два дни извлече всичко. Така, че ако имаш алое пробвай по този начин. Успех!
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #68 -: Май 12, 2014, 08:51:38 am »
Значи Теди си призна без бой, че е 37 седмица.
След нея Галя -  в 36- вижда се от лентичката.
Нямаше ли някой още по-напред?
Хайде, строй се преброй се! :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #69 -: Май 12, 2014, 12:28:52 pm »
Здравейте, леле колко сте изписали. Изчетах всичко и пращам хиляди  :bighug: и позитивна енергия на всички.
Ra4ko 75 честита ти малка принцеса, да ви е много здрава, да ви радва, да нямате колики, зъбките да изкарате без да ги усетите, да си спи по цяла нощ , за да може и мама да си почива  :bori_016:

Слънцето, при нас видяха чак в края на 7м. от бременността, че детето май било с един бъбрек. Тук във Варна до преди 3години имаше само един детски нефролог, и понеже държеше монопола и толкова си вършеше работата. Единствения съвет, който мога да ти дам е да си вземеш цялата торба с изследвания, да звъннеш на Буева и да се видите още преди да си родила.

Мел и аз съм от Варна. Моля те запиши си час при Балев.Била съм веднъж при Давидков, много се изтъква,   хвали си апаратурата, но не е такъв корифей за какъвто се мисли. Дава много неразбираема информация целенасочено. Само и само за да ви вземе акъла и да отидете пак при него. Съжалявам ако съм много остра в изказванията си, но ако го бях слушала детето ми трябваше да е с мозъчно увреждане,  ама не. 


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #70 -: Май 12, 2014, 14:04:07 pm »
Jerita много благодаря за успокояващите думи.При нас липсващото бъбрече се видя още в 5-тия месец, но и тримата лекари, при които бях на консултация относно този проблем бяха абсолютно категорични че няма нищо притеснително и че всичко друго си е нормално при бебка.Ама тази лекарка като е детски нефролог преглежда ли и бременни жени?На мен лекарката на последната ФМ ми каза, че е най-добре като родя да се направи консултация с д-р Буева, защото тогава вече бебчето щяло да бъде напълно оформено, ама незнам защо не ми спомена за възможността да отида още докато съм бременна на консултация :ask: Така или иначе каквото и да е положението с нашето съкровище дали с едно или две бъбречета ще си я гледаме и ще и се радваме.Важното е да е жива и здрава, а пък ние каквото трябва ще правим за да е добре тя... :oops:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #71 -: Май 12, 2014, 14:23:12 pm »
Ех Раченце, честито!!! Много любов и прекрасни мигове с таткото и малкото човече!

Значи Теди си призна без бой, че е 37 седмица.
След нея Галя -  в 36- вижда се от лентичката.
Нямаше ли някой още по-напред?
Хайде, строй се преброй се! :)
Аз знам за Биби (Биляна), също 36-та седмица, с две бебчета.

Аз да се похваля, че тунайт бебка се обърна с главичката надолу. Откакто писах преди време не бях правила съвсем нищо, но вчера повисях малко с главата надолу и ето ти резултат :). Днес на прегледа бяхме 1400 гр и обърнати. Докторът ме пита на колко години съм и като отговорих следващият въпрос беше 'Ти нали нямаш амбмцията да раждаш нормално?'. Ха-ха! Ха-ха-ха! Сладур! Накара ми се задето съм си спряла магнезия и въздъхна тежко, като разбра че витамините не съм ги почвала и се разделихме по живо по здраво.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #72 -: Май 12, 2014, 15:13:07 pm »
Слънцето, мен ме гледаха няколко детски нефролози още преди да родя. Не ми казаха нищо конкретно, но ми подейства доста успокояващо. Иначе е права твоята лекарка.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #73 -: Май 12, 2014, 15:42:18 pm »
Привет :hello:

Днес ходих при Док бебенцата са добре имам си и диск вече :D
Може обаче пак да имам кървене :? за сега са добре,но има риск от преждевременно раждане и към 22с. може да ме прати в София,тъйкато има добри неонатолози.
Мери за риск на Даун и ностна костица(ако не бъркам) каза ,че всичко е наред.
Днес съм малко по спокойна,но риск има и притесненията си остават.
Чудя се след като прави замервания Док,да ходя ли на ФМ другаде(към момичетата от Варна,които ходят при Александров).Имам му доверие,но май повеето ходят.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #74 -: Май 12, 2014, 16:27:08 pm »
mih,

Попринцип многоплодните са си по-рискови, особено откъм преждевременно раждане. Има ли други фактори при теб, които да навеждат доктора на мисълта за 22г.с. и защо очаква да имаш още кървене  :(
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #75 -: Май 12, 2014, 16:43:55 pm »
Mousyt,заради малко хематомче ми каза,че имам.Питах уж каквото ме вълнува,но от какво се е образувало не питах.А за 22с. -от тия седмици разбрах нататък има по-голям риск за преждевременно раждане и ги праща в София
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #76 -: Май 12, 2014, 18:44:00 pm »
Здравейте,

Не съм писала отдавна, но напоследък освен многото работа, лепнах и някакво вирусче с хрема и болки в гърлото и съвсем се разкрасих. Бебоците са добре, тупкат им сърцата и чакаме следващия преглед в началото на юни.

mih, това за преждевременното раждане на близнаци и на мен ми го каза док при последния преглед. Не за да ме притеснява, а за да свиквам с мисълта, че може да има и такава развръзка. Аз не съм имала проблеми до момента (дано да е така и за напред), бебетата са разположени подходящо (каквото и да означава това), а и на този етап не може да се каже нищо със сигурност, но ..... да имам предвид, че може да случи. Нека и някоя по-опитна мама каже, но според мен не трябва да се притесняваме още от сега. Важно е да имаме под ръка болница с добра неонатология за всеки случай, но с повечко спокойствие и положителни мисли ще си родим едни доносени бебета.  Не мисля, че е невъзможно.

Радвам се, че темата се пълни и желая лека бременност на всички ви.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #77 -: Май 12, 2014, 19:16:31 pm »
А за 22с. -от тия седмици разбрах нататък има по-голям риск за преждевременно раждане и ги праща в София

Едва в тези седмици може да се приложат инжекции с лекарство, което да компенсира недостатъчно развития бял дроб на бебето, ако настъпи преждевременно раждане. Това е превантивна терапия. Инжекциите се слагат, пък ако бременността се износи до по-късни седмици, още по-добре.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #78 -: Май 13, 2014, 09:48:00 am »
Здравейте :hello:Как сте

Маури,ти в коя седмица си :)

Мерси,Цигу за инфото :)

Ох,много ме е страх.......дано удържим бебетата и да са добре.
Аз вчера пак не успяхх да хапна и пийна вода :?беше ми пак лошо.Не мога да напълнея дори малко,а кога ще става то нямам много време .
Мелче,как си
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #79 -: Май 13, 2014, 10:14:54 am »
Здравейте,

Вчера бях при лекарката на ЖК, но не ме прегледа  :( , нямало смисъл, след като в петък съм била на преглед, изтегли ме /качила съм 2кг  :wink:/, кръвни резултати и урина - ОК, взе ми микробиология и каза след месец на преглед. Но аз ще отида при другата ми гинеколожка по-другата седмица /искам да си видя бебчето  :oops:/. Излязоха ми резултатите и от БХС. Най-ниската стойност е Възрастов риск за синдром на Даун 1:900  8O /егати, след 30 вече само надолу  :(/ Другите резултати изглеждат на пръв поглед добре /по изключително некомпетентно мнение от моя страна/. Само ме е яд, че на PPAP-A /плацентарен протеин/ и Free-bCG /бета-хорионгонатропин/ има стойности, но няма референтни граници и не знам дали там всичко е ОК...  :x

Mih, ще ти дойде апетитът и ще мине гаденето... При мен ми се струваше, че по-гадно нещо от храната и водата няма, ама да ме видиш сега - плюскам и пия всичко /без риба, че още не мога да я понасям/ и си качвам леко-полеко  :D