0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #20 -: Май 10, 2014, 10:07:54 am »
Рафаила, аз съм си правила няколко пъти такъв маникюр като бременна. Детето ми е живо и здраво.
Попитай все пак, де, но на мен ми казаха, че не е опасно.
благодаря за отговора,blue sky:)
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #21 -: Май 10, 2014, 11:50:29 am »
Рафаила,

Не ми се струва като да има някакъв проблем точно от лампата за маникюра, не съм и срещала някъде нещо по въпроса, а ако беше страшно сигурно тук някой щеше да знае ;)

Момичета, днес положението е тежко.... Не знам в кое се корени причината, но ми е адски отпаднало и ми се и гади леко и факта, че е събота и съвсем зле. А имам много работа дето до края на деня трябва да съм свършила и не знам как ще си събера акъла.
Иначе да се похваля, че коремът ми най-после започна да изглежда бремнно :lol: Досега си минавах за стандартното ми напълняване, но определено от няколко дена и се оформи и стърчи. Дори майка ми вчера като ме видя (не ме беше виждала от преди празниците точно) и по погледа и видях, че се изуми :lol: Каза, че съм се "поотпуснала" нещо, ама аз кг не съм качила грам, т.ч. засега е просто "преформатиране" :lol: Благодарение на това обаче май и не успях да спя добре миналата нощ - накъдето и да легнех корема ми тежеше и нещо ми опъваше. Довечера мисля да извадя един допълнителен юрган да се ползва за гушкане, пък дано си намеря място ;)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #22 -: Май 10, 2014, 11:59:30 am »
Reevs, мноого  се радвам  :D Страхотна новина! Аз пък изобщо не мисля как ще се справям...знам, че като ми дойде до главата искам - не искам ще се справя... сигурно ще има изнервени ситуации, сигурно не всичко в къщи ще е подредено, сигурно ще има моменти в които парите няма да стигат....но щастливите моменти ще са много повече :) Целувки Reevs, лека и спокойна бременност и скоро да се видим  :D
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #23 -: Май 10, 2014, 12:57:58 pm »
Рафаила, и аз не съм чувала нищо по въпроса с лампата, дори преди седмица си правих маникюра с такава.
Mousit, разбирам те,  и аз днес от 5 сутринта пазя тоалетната. Сега в офиса ми се иска да се излегна и да заспя. Днес съм със сташно главоболие , но го отдавам на времето.
Dragony, веселбата ще е пълна. С такава малка разлика ще отраснат като близначета.
Дъщеря ми лятото ще стане на 5, още миналата година за Коледа си пожела живо бебе. Чакам да мине първата ФМ и да й съобщим новината.
Лек и спокоен ден на всички 


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #24 -: Май 10, 2014, 13:19:32 pm »
Здавейте :hello:

И аз не можах да спя никак добре снощи :(болеше ме корема,менструални болки.Аз от самото начало всеки ден си ме боли, но от кървенето дето имах сега ме е страх много от тия болки :?
Притеснено ми е,а и ги видях човечетата като кървях и от тогава няма преглед,казаха ми след 3 седмици,но мисля ако всичко е наред идната седмица да отида при мояДок.Още не съм се и записала на ЖК :?оХ ,Кога ще се поотпусна малко и да се почувствам бременна...............

Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #25 -: Май 10, 2014, 13:33:24 pm »
Мих от 11 до 13 г.с. трябва да се запишеш за ЖК, може да го ползваш за да видиш бебетата...иначе всичко ще е наред...доктора щом смята, че няма нужда по-често да те гледат, значи всичко е наред...аз не разбрах каква беше причината за кървенето при теб.
И аз не мога да спя вечер...това си ми е проблем при всяка бременност...иначе през деня няма проблем, но не мога уви ....
Jerita, много сладко...моя син не искаше нито братче, нито сестриче...сега като ги гледам как си играят и ми е много хубаво...такава весела глъчка се разнася из  къщата, въпреки голямата разлика...представям си какво ще е с три...особено когато двете са горе-долу на един акъл  :lol: голяма забава  :D

P.S. Аз чакам да минат матурите и тогава ще му кажем...да не го разконцентрирам, че без това е доста отнесен  :lol:
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #26 -: Май 10, 2014, 13:42:41 pm »
Dragony,и аз не разбрах причина за кървенето.................Кисioв ме гледа тогава ,каза само ,че шийката е добре.Влязох в болница и после като ме изписха се качих горе веднага ,но не ме върнаха за след три седмици.И така дано всичко е наред.
Благодаря :bighug:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #27 -: Май 10, 2014, 13:55:46 pm »
Здравейте коремчета!Ето ни и нас след поредния преглед и бързо да кажа новините.Днес бяхме на последната ФМ, но за съжаление доки пак не каза на 100% че си имаме второ бъбрече, само каза че е много голяма вероятността да е така защото това образувание което вижда в таза страшно много  прилича на бъбрече.Даде ми координати на детски нефролог на доц. Буева и ми каза да гледам до 1мес. след като родя да заведем малката за да я погледне и да сме наясно каква е ситуацията...Иначе вече сме големи мацки :oops: тежим около 1380гр. и вече сме се обърнали с главичката надолу.От няколко дни доста мърда малката.Днес попитах доки пак каво да правя с тея киселини и ми каза да си взема Биоанацид, които били подходящи за бременни и са изцяло на билкова основа.Защото ме е страх тоя Талцид да го пия толкова дълго време.А пък и аз напоследък не само киселини имам а и повръщам пак от време на време и си имам и гадене, явно нещо си имам проблеми със стомаха, но още малко остана ще го изтърпя няма как...Иначе всичко друго си е ок, бебка си расте, имаме си и снимки на личицесто и сега мъжа ми вече определи, че имала неговото носле и устни :lol: Иначе размера на главичката ни е малко по-мъничка, но доки каза че аз не съм много голяма и просто не мога да очаквам и бебчето да е много голямо, но нямало нищо притеснително.Гледа ни всичко много обстойно и доста време и съм много доволна от прегледа и отношението.Сега се чудя какво да правя с д-р Начев, днес му свънях да му кажа резултатите от последните изследвания и с 2 думи по телефона нищо не ми каза а ми каза да изследващ също общ белтък и албумин...Албумин изследвах миналия месец и нямам, миналата седмица ми взимаха кръв за хормоните на ЩЖ, а днес ходих да правя ПКК и урина и както можете да се досетите на мен вече ми писна да ме бодат без основателна причина  и си мисля да се обадя на АГ-то и да видя тя какво ще каже и ако каже, че няма нужда ще си спестя един преглед при Начев и още едно боцкане.Наистина ми се иска вече да си карам една спокойна бременност или поне това което остана без да трябва да ходя всяка седмица по различни лекари и да ми взимат кръв всяка седмица за различни изследвания.Ама аз не мога да го разбера и Начев - миналият път ми каза, че даже се чуди защо ми е назначил Л-тироксина защото резултатите ми били супер като за бременна и ми каза, че след като родя сигурно ще го спираме напълно, а сега говореше все едно че има някакъв проблем...Е стига съм се оплаквала...Другата седмица съм на тонове и ще видя АГ-то какво ще каже и ще решавам после какво да правя!Айде приятен ден от нас  :oops:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #28 -: Май 10, 2014, 14:23:19 pm »
Мих,няма причина да не се чувстваш бременна,важното е,че сега не кървиш,а иначе и аз имам болки въпреки,че редовно пия но-шпа 3х2 така ми казаха,защото имам контракции и едвам се прегледахме миналия ден,а док.каза,че май е момче,но тъй като не бе много сигурна затова не писах,че са ни казали пола  :)
Драгони,баткото ви ще е много щастлив сигурно като разбере :lol: ,нашата кака е наясно,че правя инвитро и знае от самото начало...
Слънцето,радвам се,че всичко е наред с бебка :)
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #29 -: Май 10, 2014, 14:31:14 pm »
Слънце, Начев вероятно е имал предвид общ белтък и албумин в кръвта, а не в урината /където предполагам казваш, че нямаш/. При мене се осъмни, че са ниски тези работи в кръвта, което влияе на ниското ниво на ФТ 4 и така се оказа, когато ги изследвах. Това го ориентира дали да ми промени или да остави предишната доза на л-тироксина. Ако си в София, какъв ти е проблема да си отидеш на консултация при Начев, когато направиш изследванията, които ти е казал, за да си сигурна, че държите под контрол хормоните на щитовидната. Аз преди съм се консултирала много пъти по телефона с него, но забелязвам, че от както съм бременна е по-предпазлив и все гледа да ме убеди да отида на място, за да разгледа на спокойствие и старите резултата и да ги сравни с новите. Даже след около две седмици ми се пада на правя контрола и мисля, за да не пътувам аз, да пратя мъжа ми специално до София, за да му ги занесе и да направят консултацията.
Радвам се, че за бъбречето на малката има надежда да е там, макар и не на правилното място. Но както и ти преди си писала, каквото и да е - не е фатално и с грижи и проследявана от най-ранна възраст детенцето ще води пълноценен и щастлив живот, нали така? Иначе килограмите вече са ви внушителни за една малка дама :) Да се роди силна и здрава, за да може да посрещне всички предизвикателства и да ви направи много, много щастливи.
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #30 -: Май 10, 2014, 14:35:20 pm »
Здравейте,
И аз да се разпиша...
Вчера трябваше да съм на ЖК, но лекарката е болна и се отложи за понеделник. Въпреки то  отидох при другата ми гинеколожка, която обстойно ме прегледа, пораснали сме - 6,3 см има ностна костица и нухалната гънка /така ли се казваше???/ е 1,6мм. Но това, което ме притесни отначало е, че човечето си спеше с кръстосани крака и ръчичка под главичката и не се виждаше гръбчето, където да види гънката. :D, но докторката натискаше леко, даже вагинален ехограф използва а, то - не - лежи си и нищо... Пусна сърчето - тупка си, но тя каза: "ЕЕее, много упорито, бе - хич не мърда" , много се притесних. След известно време обаче, като се разтанцува, ми стана много приятно и се поуспокоих... Е, поне до понеделник...
Защо ли така стоеше без да мърда  :?
И, даааа, оправдаха ми се очакванията засега - имаше си стърчащо доказателство за пола...
Интересно дали в понеделнк ще се види пак...
 :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #31 -: Май 10, 2014, 14:35:37 pm »
Благодаря ти,Алекс :D
И аз пия 3по 2 нош па от бая време,скоро си взех  и прахчета магнезий,но само едно две съм пила защото ми се повръща .А тия контракции,явно на преглед си личат казаха ли ти нещо за тях.
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #32 -: Май 10, 2014, 14:46:07 pm »
Бонболини,с интерес и вълнение прочетох поста ти :D
Радвам се ,че всичко е наред  :D
Е,значи си си мислила за момченце и си познала.Браво на тебе ,силна интуиция :balk_47:
Детето си е спинкало сладко сладко ,развалили сте му рахатлъка :lol:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #33 -: Май 10, 2014, 14:48:40 pm »
Слънцето, бързам да ти пиша,  защото като ти чета поста и ме връщаш с 5год. назад. Този филм и аз го преживях.
Първото,  което искам да ти кажа е,  че доц. Буева е най-добрият специалист и Човек на който можеш да попаднеш в България. Ние не сме от София и ми отне година, много нерви (парите няма да споменавам) и преживени ужаси преди да попадна на нея. Благодарение на нея дъщеря ми е жива и здрава.
Второто е, че има хора, които десетки години живеят живи и здрави с един бъбрек. Моето дете е от тях  :balk_110:  Води напълно нормален и активен начин на живот.
За теб сега е важно да си спокойна и да се насладиш на остатъка от бременността. Бебка усеща твоята тревожност и това й се отразява.
Стискам палци с вас всичко да е наред и ще чакаме добрите новини.


Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #34 -: Май 10, 2014, 15:34:41 pm »
Мих нищо не ми каза за контракциите освен да пия но-шпато заради тях,учудена съм,че не ми каза да пия магнерич може би е рано...тя си знае все пак е лекар :),а иначе аз и сама си усещам контракциите...
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #35 -: Май 10, 2014, 16:02:37 pm »
Алекс,тя си знае най-добре док :D
А как ги усещаш,какво представляват контракциите :ask:
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #36 -: Май 10, 2014, 16:13:39 pm »
Ами корема ми се стяга и става много твърд и сякаш,че ти се ходи по голяма нужда така ги усещам  :D
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #37 -: Май 10, 2014, 16:29:22 pm »
Аххх, все бременни мозъци сме тука, а само аз не съм разбрала че има нова тема...
Рачко, май имаш нещо да ни казваш :bighug:
Мелче, хайде свирни и ти все едно викаш м-р Пропър, да си знаем че си добре  :wink:
Слънчице, аз също повърнах снощи (за пръв път от началото на бременността) та най-накрая се почувствах истинска бременна  :D . Имах три дни нещо като киселини преди празниците, после изчезнаха като с магическа пръчица, но от два дни съм пак така. Ако се задържат ще пробвам Биогая както те посъветваха в другата тема (бтв, чети я по-повърхностно, че понякога момичетата там могат леко да те притеснят с болежки и болници). Относно Начев - знаеш че по телефона всички бременни малко ги стряска, а като отидеш на място ще те успокои. Аз някакси така и не отидох да ме види досега, и едва ли има смисъл тепърва да ходя... Тсх ми е около 1.6, фт4 на долна граница, имам си албумин и... бременен мозък, какво беше другото? в кръвта и в урината пускани самоинициативно последните две седмици...
Радвам се за хубавата фетална (при кой я прави?), аз ще ходя чак след две седмици... Относно бъбречето - ще отидете, и вероятно всичко ще е наред  :bighug:
Аз съм супер, нито усещам че имам корем (добре че затиснахме огледалото с бебешката кошарка и вече не го и виждам), нито усещам някак че съм бременна, освен дето мм е много миличък   :oops: Никакви болки, спя като пън по 8-9 часа всяка нощ, нямам проблем с нищо, единствено леко ми се засили апетита преди две седмици. Спрях си самоинициативно магнезия от няколко дни, но сигурно ще попийвам още поне 2-3 седмици ако усетя че имам нужда. Нямам търпение вече да спра всички лекарства - фолиевата, магнезия, желязото и еутирокса. Бебка се вихри прекрасно в мен и ни създава много, много радост! Вчера таткото чак се притесни, дето щерка му е толкова вихрена  :D. Пожелавам подобни вълшебни мигове на всички момичета в темата!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #38 -: Май 10, 2014, 17:15:37 pm »
Лили, михче Благодаря че ме мислите но аз пак не съм добре. Ходих при Давидков да гледа бебето-казвам само накратко, защото просто вече нямам сили-та според него нещата със сърцето на човечето не са ок. От два дни не знам на кой свят съм и какво да правя. Записах си час за др. ШИВАЧЕВ но до тогава :(
*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #39 -: Май 10, 2014, 17:42:18 pm »
Миличка, в кой град си (тези лекари не мога да ги свържа сама)? Какви са съмненията всъщност? Ритъма ли не харесват, друго ли? Тази тема е за да си помагаме, не изживявай нещата самичка, моля те! Чакам с нетърпение да пишеш пак! Силно те гушвам!
« Последна редакция: Май 10, 2014, 17:44:00 pm от lili2011 »