0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #140 -: Февруари 17, 2015, 00:51:56 am »
И в двете посоки си отивам вкъщи :wink: там си имам прахосмукачки. Случвало се е да спим на хотел инцидентно и трябва да вадя неща от пликовете, но после затварям и изстисквам въздуха с натискане, стъпвам отгоре, сядам. Не става лесно и хубаво като с прахосмукачката, но пак е нещо. За голям багаж - слагам плика в куфара и редя вътре за да спазя размера, а за малка чанта - купувам от най-малкия размер/който горе-долу отговаря на размера за малък салонен багаж/ и пълня колкото може, затварям, вакумирам и после като стане твърдо кубче го понатисвам където е нужно да го докарам на исканите размери, пъхам в чантата и готово. Намачкват се, някои неща доста даже, но после с парочистачката или в пералнята за освежаване на пара/имам такава програма/. 
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #141 -: Февруари 17, 2015, 09:36:07 am »
Аз от Уиз съм много доволна. Всички такси са ми били известни още докато резервирам, не съм имала проблеми с багажа. Пътувала съм доволно и с други компании, не намирам съществена разлика, но аз не съм претенциозна откъм детайли. Искам да излетим, да кацнем, да няма големи закъснения.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #142 -: Февруари 17, 2015, 11:14:02 am »
индивидуални места, а кой където иска сяда, което е съпроводено с едно бутане и чакане. Разбира се, винаги можеш да закупиш място с повече пространство за краката или привилегия за качване на борда.

Дали! Местата с повече пространство са за аварийния изход, където не могат да сядат лица с наднормено тегло, бременни, възрастни, неговорещи английски и т.н. Спокойно можеш да си платиш такова място и да не те настанят там, трябва да се чете и дребния шрифт. Аз имам принципен проблем с мизерниците от Уиз. Хем на авариен изход трябва да се слагат здрави, прави и що-годе членоразделни хора, хем в Уиз трябва да си платиш за удоволствието. Представям си как някой си плаща такъв билет и на летището му казват, че е твърде дебел за там, а и очилат, примерно   :x  И да, бутането за места е безумно.


Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #143 -: Февруари 17, 2015, 16:22:55 pm »
Далеч съм от идеята да правя реклама на уиз, но за цените им понякога си струва, ако можеш да надмогнеш изискванията си. Пътуваме често и цените им понякога са ми изгодни. Плащам си членство в клубът им и срещу 30лв годишно получавам отстъпка от 10 евро на всеки билет, както и за до 9 човека, които могат да пътуват с мен. Изгодно си е и още на първото отиване и връщане се е изплатило, ако пък пътувате семейно, с деца, повече хора си струва и можем да преглътнем някои неудобства.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #144 -: Февруари 17, 2015, 20:56:26 pm »
Ех, изискванията :) Не съм дорасла за големи претенции, возя се на Уиз при добра цена, естествено. Желая им много нови полети и дестинации, да има конкуренция, че помня как се летеше до Европа за около три средни наши заплати преди има-няма 10 години.


*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #145 -: Февруари 18, 2015, 19:26:54 pm »
С места, без места, бутането за мен е еднакво. Който се бута се бута и това е. Обаче пък Уиз имаха доскоро убтйствени цени до Израел!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #146 -: Февруари 19, 2015, 10:54:53 am »
Какво е "консултант по личностно развитие"?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #147 -: Февруари 19, 2015, 11:03:05 am »
Какво е "консултант по личностно развитие"?
Сигурно някой, който ти вдига самочувствието  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #148 -: Февруари 19, 2015, 23:14:12 pm »
Дори нискотарифните са по-читави от Бг ер.  :? А за момента само те ми остават като директен полет. (Другите ги спряха, не знам защо). Ами, ще се прекачваме. Нямам нерви да се разправям с тях. Най-редовно правят разни простотии. Купувам билет на майка ми преди 3-4 месеца. Евтин, нямаше и сто евро. А тя само с тях иска да лети, защото не знае език. Дотук добре. Часовете на полетите - удобни. Нагласям си и аз така полетите, че да пристигнем горе-долу по едно и също време и всичко изглежда наред. Ама само изглежда, де. Три седмици преди полета ми пращат мейл, че били сменили часовете на полета. Излитане от София в шест сутринта (като пътува човек с деца, просто е немислимо). И пристига в 7,30. Хубаво, ама мен ме няма. Мъжът ми трябва да излезе в 8, за да отиде на работа и да заведе децата на градина. От познатите ми никой не може. "Добре", че щерката беше болна. Мъжът ми закара големия на градина и мина да прибере бабата от летището. И това е само една случка. Преди 6 г. ме побъркаха с техните зимни полети и оттогава им показвам червен картон.
Както и да е. Спирам дотук.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #149 -: Февруари 20, 2015, 07:28:03 am »
Хи хи, един приятел им яде попарата по същия начин на БГто :lol: :lol: Полет в 6ч сутринта ,а той трябва да пътува от Бургас с дете  на 2,5 години и тъщата. Много псуване отнесоха :lol: :lol:
Дес,ти кога ще се прибираш??? Харесал съм си един ван от Германия,да ти пратя парите да го купиш и с фамилията ще ми го докарате  :lol: :lol: Чудесно и лесно  :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #150 -: Февруари 20, 2015, 15:13:49 pm »
Ако това ще ви успокои, не само България ер си сменят часовете на полетите.
Работата ми е свързана с чести пътувания с големи групи и купуваме билетите доста по-рано. Докато стане време наистина да летим, часовете се променят многократно, и то на различни авиокомпании.
А случки много имам за разказване. Миналата година пътувах бременна в седми месец. Качвам се в самолета, отивам на мястото, което ми е по бордна карта и какво се оказва - заето е от една госпожа с куче. Много любезно обясних, че това е моето място и държа да си го ползвам, защото съм бременна, ноооо дамата доста грубо ми каза, че е заплатила по- голяма сума, заради кучето си и няма да ми освободи мястото. Не успях да се справя с простотията, а и очевидно беше по-важен комфорта на кучето, отколкото комфорта на моя милост  :wink:


*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #151 -: Февруари 20, 2015, 21:59:11 pm »
Рачо, ако не го гепят в Румъния, че на мъжа ми му е паднала тухла на главата и иска да ходи с колата до Бг. Аз смятам да летя с децата. Казах му да гледа да не потроши колата в румънските дупки и да не му я свият (не е Кайен все пак, ама отде да знам, може и на нашия прост опел някой да му хвърли око).
Ще ти пратя лс къде да търсиш кой да ти докара ван-а.

Мгстра, а стюардесата защо не я накара да стане?
И аз летя често (дори твърде често), но ползвам основно 3-4 компании и не ми се е случвало така радикално да ми сменят часа на полета. Половин час, ако не гониш връзка, е приемливо. Ама да си купиш билет за два следобяд и да го преместят в шест сутринта, направо е върхът.  :x
« Последна редакция: Февруари 20, 2015, 22:02:06 pm от blue_sky »

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #152 -: Февруари 20, 2015, 22:16:55 pm »
Блу, румънските дупки са много по-гладки от българските такива :) Последно като пътувахме пътищата им бяха идеални.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #153 -: Февруари 20, 2015, 22:20:45 pm »
Може. Българите избягват Румъния. Всички минават през Сърбия. Сигурно и заради липсата на магистрали. Доколкото помня май имат само една - от Букурещ до Констанца.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #154 -: Февруари 21, 2015, 08:56:59 am »
Благодаря,Блу. То си беше шега,ама не се знае..... :wink: В последно време и аз чувам хубави неща за Румъния.Сега и с новия мост на Дунав също е удобно. някой ми каза скоро,че не си заключвали колите вече  8O. Кога ще стане и при нас  :? ?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #155 -: Февруари 21, 2015, 09:25:41 am »
Познавам доста хора, които се прибират с коли през Румъния, може би за София е по-удобно през Сърбия. Аз съм ходила само да Букурещ, пътищата бяха нови.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #156 -: Февруари 21, 2015, 15:44:19 pm »
Blue, и стюардесата беше на страната на кучето  :lol: Аз бях само бременна, какво толкова ...

Преди две години минавахме през Румъния, околовръстното беше кошмарно - дупка до дупка. На връщане минахме през града, пътя си беше идеален и стигнахме по-бързо. Сега не знам как е.


*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #157 -: Февруари 22, 2015, 09:08:01 am »
Имаш предвид околовръстното на Букурещ,предполагам  :lol: Щото по "околовръстното " на Румъния ще си е голямо обикаляне  :wink:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #158 -: Февруари 22, 2015, 12:05:08 pm »
Рачо, будуването се отразява отлично на чувството ти за хумор, хаха!
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #159 -: Февруари 22, 2015, 12:30:39 pm »
Рачо, много уместно вмъкване  :D точно Букурещ имах предвид.