0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #40 -: Март 24, 2014, 22:05:38 pm »
Те предното картонче ми го взеха, но днес ми издадоха ново и аз него загубих.
Имам съмнения, че в НИО като вадих всички документи е изпаднало.Ако ще ми извадят ново хич да не се занимавам да ходя да го търся.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #41 -: Март 24, 2014, 22:18:27 pm »
Не можеш ли да питаш по телефона в НИО дали не е там картончето, предполагам, че са ти дали телефон за да се обадиш и да разбереш кога да идеш пак? То и в социалните може по телефона да питаш за ново де :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #42 -: Март 25, 2014, 08:13:37 am »
pimi, би трябвало без проблем да ти издадат ново. Аз съм губила такова. По-точно го бях „подредила“ някъде из къщи. И съм закъснявала с 1 ден, и без ЛК съм ходила веднъж .... Май зависи от служителите, дали ще проявят разбиране.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #43 -: Март 25, 2014, 11:43:55 am »
Намерих го.Както и предполагах съм го забравила в НОИ.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #44 -: Април 28, 2014, 10:40:57 am »
Момичета, имам едно банално питане, ама дано тук се включи някой с практически опит да даде идеи. Става въпрос за шумни съседи. От както сме се нанесли в блока цари ред и спокойствие. Всички си плащат, всичко се поддържа и въобще доста добро място за живеене. В началото на тази година обаче се нанесе едно младо момиче (20-ина годишно) и пропищяхме. Като цяло в блока има и други младежи, дето вдигат луди купони, но е от време на време и съседите са доста толерантни, стига да не им се качваш на главата. Тази обаче слуша музика по цяла нощ, дори и да е сама вкъщи, чува се през два етажа и е 7 дни в седмицата! Апартамента е на майка й, която живее в чужбина и и го е дала да си живее сама тук. Започна се с добронамерени забележки към нея, като тя каза "Добре, извинявайте"....но на вечерта същото. Последваха опити да и се звъни на вратата, но тя не отваря, спира музиката за 10мин и продължава. Викаха полиция, тя и на полицията не отваря и те си тръгват и тя пак си пуска музиката. Спираха и тока няколко пъти, като и ограничиха и достъпа до таблото за да си го пусне и стана страхотен скандал - наложи се да и отключа, за да не разбие насила вратата и да изпотроши цялото табло на целия вход (не е много уравновесена май....). Пуснах и тока и тя се качи и наду музиката.... Съседът, който е най-потърпевш отиде посред нощ и аха да влезне с вратата у тях и на другия ден подаде писмена жалба в полицията (той също е полицай) и я глобиха....плати си глобата и пак нищо. Вдигна се страшен скандал с доста съседи, с майка и (собственичката), която застана на наша страна и и каза да не прави така и тя обеща, че повече няма да си пуска музиката.....3 дни!!! Тази събота пак цяла нощ вой, викове, купон... Пак полиция, пак не отваря, пак нищо... Сега искаме да се съберем и да предприемем като вход нещо. Изчела съм всички форуми, закони, наредби,.... Единственото, което намирам като допълнителен опит е да се подпишем за принудително изселване. За това обаче трябват 75% от общите части на сградата да се подпишат, а аз имам силни съмнения, че ще ги съберем. Просто повечето са наематели има и няколко празни апартамента и все някой няма да подпише... Отделно, че не сме регистрирани с домоуправител и т.н. и не съм сигурна как ще се получи. Та като цяло ако някой има някакви идеи, различни от изброените, ще съм страшно благодарна  :)
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #45 -: Април 28, 2014, 11:47:23 am »
Аз не съм никак запозната, да не казвам, че от години имам проблем с едни съседи и просто ми писна да се занимавам.
Ако има втора глоба от полицията не е ли по-висока? Може би консулт с адвокат ще ти даде повече яснота или варианти.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #46 -: Април 28, 2014, 14:27:47 pm »
Дори повечето да са с наематели или празни, тези апартаменти си имат по нотариален акт собственици. Да ги издири домоуправителя, за да ги накара да подпишат и така.

Съберете пари за адвокат - спокойствието ви не струва хонорара му.
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #47 -: Април 28, 2014, 14:44:53 pm »
Елфи,

така е.... само че, казвам че не ми се вярва, не защото съм песимист, а защото си знам отделните хора и съм реалист ;) Със сигурност ако всички съседи подкрепят идеята проблема не е в парите - във входа пари се събират лесно и събираме доста голяма такса :) Домоуправител официален и легално избран нямаме пак по същата причина - хората дават пари, само не ги занимавай с нищо, вкл. и събрания... Неофициално аз съм домоуправител и ще се опитам да мина някак по схемата, ама не знам в кой момент ще искат цялата документация и протоколи дето просто ги нямаме.... знам, че винаги има начин, за жалост не ми е силната страна тази дейност, върша я защото друг желаещ няма, а аз искам да ни е хубаво, та е по-добре от нищо ;)
По тази алтернатива ще се работи, но ми се искаше и други да чуя :)
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #48 -: Април 28, 2014, 16:53:09 pm »
В нашия вход имаше подобен случай. Проблемът не беше шум, а проституираща госпожица, живееща на квартира в един от апартаментите. Съмнителни субекти, най-често мургави, сновяха по стълбите денонощно  :?. Хазайката не искаше да вземе отношение, тъй като получаваше почти тройна сума за наем. Взехме решение за подписка, но съсед полицай говори със собственичката на жилището и проблема беше решен, махна се госпожицата. Опитайте отново да говорите с майката, но си подгответе и подписката.
     
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #49 -: Април 28, 2014, 16:58:32 pm »
dani_ j,

майката не живее в БГ и и нямаме телефона. Сещай се госпожицата как ще ни го даде. Но докато ти четях поста у мен се прокрадна надежда и ще разпитам съседите дали някой случайно го няма :)
Мерси!
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #50 -: Май 08, 2014, 11:43:28 am »
Привет момичета! Чета из форума, но явно не се справям, защото не намирам отговор на въпроса, който ме интересува. 
А той е- какво направление трябва да взема при първо посещение при гинеколог за установяване на бременност?
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #51 -: Май 08, 2014, 11:47:43 am »
Направление за гинеколог може би  :D
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #52 -: Май 08, 2014, 12:07:26 pm »
С най-обикновено направление за гинеколог около шеста-осма седмица се установява бременност. Преди това няма да се види нищо. Около 12-та се записва женска консултация с друг вид направление. Успех, Зизи!
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #53 -: Май 08, 2014, 14:10:54 pm »
Ако имаш установена бременност направо се издава направление от Личния лекар за записване в програма "Майчино здравеопазване" - ЖК. Не е обикновенно за гинеколог, а си е ако мога така да се изразя с "диагноза" бременност  :lol:
Иначе чувала съм, че и по-рано се записват - в общи линии личния лекар го дава без проблем, то не е под бройка като другите, най-много да поиска доказателство за бременност....
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #54 -: Май 08, 2014, 15:19:09 pm »
Нямам още установена и вчера ходих до Л. Л  и тя направо ми даде за Женска консултация, но аз мисля, че е рано още за нея понеже съм едва с 12-дневно закъснение на М. Ц. На 12. 05 имам час при АГ и се съмнявам, че ще ме върне с това направление. Та затова и питам.....
Само да спомена ,че в направлението за диагноза е написано- бременност неустановена.
« Последна редакция: Май 08, 2014, 15:22:59 pm от zizy13 »
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #55 -: Май 08, 2014, 15:31:34 pm »
Само да спомена ,че в направлението за диагноза е написано- бременност неустановена.
Щом това е написано, няма да те върнат. Отиваш да установят бременността.

Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #56 -: Май 08, 2014, 15:42:59 pm »
Благодаря за бързите отговори!
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #57 -: Май 18, 2014, 18:15:09 pm »
Mousyt, след като нямате проблем със събирането на пари, помислете за професионален домоуправител.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #58 -: Май 18, 2014, 18:29:54 pm »
rtfrtf,

мерси за включването. Аз много искам да си вземем такъв, защото блока има страхотен потенциал и би било чудесно да се поддържа малко по-добре (сега е добре, но нали знаеш - винаги може и повече ;) ). Съседите обаче категорично отхвърлиха тази опция, защото са имали май вече два пъти някакъв външен преди ние да дойдем (колко е бил професионален и част от фирма не знам) и сега не щат и да чуят.... Иначе ние направихме извънредно събрание по темата и госпожицата казала, че няма да вдига повече шум, и че няма да я има и без това в следващите месеци. Сега не знам в момента дали е тиха или я няма, но да чукна на дърво оттогава се укротиха нещата. Да се надяваме, че на всички във входа ще им е за урок и ще мирясаме малко ;)
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Въпроси от всеки и за всичко
« Отговор #59 -: Ноември 28, 2014, 15:45:54 pm »
Момичета, приятелка с дете на няколко месеца е записала магистратура задочно и се надява да получи помощта от 2880 лв., която държавата отпуска в такива случаи.
Поствам един цитат, в който обаче пише, че това се отнася само за редовно обучаващите се студентки.
Вие каква информация имате?
          "Заради злоупотреби социалното министерство ще се опита да затегне контрола за получаване на еднократната парична помощ, която се полага от Агенцията за социално подпомагане на майки студентки. За тази година помощта е в размер на 2880 лв., които се дават накуп на майка, записана в редовна форма на обучение в университет."