0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #140 -: Декември 09, 2013, 18:09:23 pm »
И в допълнение, ако все пак решиш да мажеш (аз си го масажирах, много ми беше приятно да го мачкам) - обърни внимание, ако искаш, и на бебешките продукти на DM. Babylove е "обикновената" им серия, Alverde се води още по-изчистена (био) такава. Аз лично и всичките лични мои познати в немско ги ползваме без проблеми (да, и за съвсем малки бебета), въпреки че са значително по-ниски като цена от Hipp (например), за Mustella съвсем няма да сравнявам.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #141 -: Декември 09, 2013, 18:36:40 pm »
Аз не съм фен на козметиката и мислех само за един душ гел/щампоан, крем за подсичане и по-натам такива за защита от слънце/студ.Но просто като видях колко много марки има и колко много асортимент ми стана зле.

В ДМ, не съм ходила, но аз ползвам техни кремове и съм доволна.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #142 -: Декември 09, 2013, 19:32:43 pm »
Аз не съм фен на козметиката и мислех само за един душ гел/щампоан, крем за подсичане и по-натам такива за защита от слънце/студ.

Слушай Бубулина, нищо повече не ти трябва.
Така хубаво да миришат бебетата, "козметиката" само ще ти развали преживяването. После пък 'що ревяли при къпане... ми като са мънички обичат топличко и закътанко.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #143 -: Декември 09, 2013, 19:52:24 pm »
Докато правех масаж,мажех с бебешко олио зимата и мляко за тяло лятото.
Вече от 4 месеца не правя масаж и не мажа,гоня го из спалнята да му сложа памперса. :lol:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #144 -: Декември 09, 2013, 20:08:40 pm »
Честита рожда на Нели! Нека е здрава и с много късмет в живота!

за козметиката - Ния с нищо не е мазана след родилното (там я цапотеха с нещо) Никога не се е подсичала. Единствено като сме ходили на море съм я мазала със слънезащитен крем. На разходките лятото по сенките и с широка периферия на шапките.

за къпането - къпехме я всеки ден само с вода и 1 път в седмицата с гела на Себамед миехме главата. Това до годинка. Като проходи като хората и започна много да се цапа вече по-често я миехме със сапун.

Ние днес бяхме на първи преглед при д-р Сигридов. Имаме си здраво момченце  :D и този мъник като кака си расте по-едро бебе.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #145 -: Декември 09, 2013, 20:16:21 pm »
Душ-гел и шампоан ще трябват, крем против подсичане също. За мен най-хубавия крем против подсичане е на Веледа. Ако се наакаме и не сменя мигновено памперса, веднага става червено дупето, а и от едни памперси се бяхме изринали и този крем ни оправи. А дупето го мия след всяко наакване с душ гел. Ние се мажем след баня с мляко за тяло на Мустела и нямаме никакви проблеми с кожата, а кожичката ни е доста бяла и чуствителна.Крем с UV филтър също трябва,  и то с фактор поне 50.
« Последна редакция: Декември 09, 2013, 20:24:45 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #146 -: Декември 09, 2013, 22:03:15 pm »
Маги, не бързай да купуваш сега слънцезащитен крем! Вземи само най-належащото! Като дойде лятото, ще стигнеш и до мазилото за слънце.

На моите маймунки им мажа през зимата лицата с крем против студа, но за вас това не важи поне тази година.


Мира, честито момченце! :-)

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #147 -: Декември 10, 2013, 01:22:25 am »
Благодаря на всички за прекрасните пожелания.Вече влизане в режим и не съм толкова изморена.Взимам отношение за козметиката.Бубулина е напълно права според мен(от опит).Честото къпане и всевъзможните мазила могат само да направят кожата още по-чувствителна.Две от дечицата,които гледах чак до 3 годишна възраст трябваше да им мия дупето след акане и да мажа с крем,иначе се подсичаха.А другите 2 дечица само при нужда и резултатът беше коренно различен.
Елина не съм я къпала още.Казаха след 5 ти ден с чиста вода и да мажа с обикновено слънчогледово олио.До тогава мога само да я обтривам с мокра хавлиена и пак да мажа с олио.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #148 -: Декември 10, 2013, 02:39:05 am »
Крем за подсичане, от личен опит, изписват педиатрите. В смисъл, по рецепта. Той най-много "важИ" и "работи" според мен. Може би, защото в състава му е само ланолин, вит.А и вит.Д...без другата химия. От както го ползвам, забравих за гадното подсичане, пу пу  :D /прозвуча като реклама, нали  :wink: :D /
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #149 -: Декември 10, 2013, 09:30:51 am »
Добро утро!
mira_mimi честито момченце,нека все така да върви  :bori_002: osi_9

Като сте заговорили за баня и мазила да питам- други са ми споделяли,че масажа на бебчето го правят преди баня с бебешко олио,в нашия град още от много време даже когато и аз съм била бебе е прието първо да къпем бебчо после масаж с каквото там се маже и това е .Вие как го правите?

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #150 -: Декември 10, 2013, 09:37:43 am »
Добро утро :D

 Благодаря ви на всички  :youwoman: :youwoman: :youwoman: :youwoman:

Нели, много се радвам, че ти остава мъничко време и за нас  :bighug:

За козметиката аз се спрях на Бочко, взела сам шампоана с пшеничен зародиш, май беше ;) крем здраве против подсичане и смятам да взема и едно олио за мазане на бебките пак на Бочко. Вече за лятото ще се ползва и слънцезащитната серия :)


Искам да се оплача
:oops: Много ме достраша от това секцио, че като гледам наближава, а и нали ще бъде в АГ, където лежах заради кръвното тааа съвсем се смахвам, изтрещях тотално и напълно!!! Хем искам да си ги видя и гушкам, хем искам и празниците да съм си у дома (обожавам тези Коледните)хем и ме е шубе. Луда работа, нали?!

Такаaaaaa отплеснах се :lol: Вчера бяхме на ГК дадоха ми 45 дневния болничен, както и обменната карта. МБ чиста, изследванията са ОК, хемоглобина е 117 (докаросах го до толкова с ферофолгамата ;) Кръвното е 130/80!!! Бетон, дано така си и остане. Води в норма, плацента 2-ра степен. Бебките обаче не наддават на грамчета и двете се движат около 2-та кг :( Виновник било високото кръвно, за което сега пия 3 вида хапа, от някои даже се и обринах. Сега в четвъртъка ще ходя при док при който ще раждаме и да видим, той какво ще каже, кога ще е големия ден брррррр

Някакви новини от Асенцето? Добре ли сте всички???


*Sunny*Angel*  :bighug:


*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #151 -: Декември 10, 2013, 10:33:36 am »
Дес, не се плаши от секциото, не е страшно. Щом видиш бебките, ще забравиш и болката, а седмица след секциото ще щъкаш без проблем!
Сори, ама две бебета съм имала и за козметиката не може никой да ме убеди. Къпем се през ден и козметиката, която ползвам е био, на Веледа специално цялата козметика е такава. Нямаме проблеми. А дали кожата ще е чуствителна е въпрос и на ген-баща ми е с чуствителна кожа, а не ми се вярва през 1943 да е бил къпан и мазан с козметика. Така че за себе си съм права и никой не може да ме убеди в противното. А иначе всеки си решава за себе си с какво да си мие бебето и дали изобщо да го мие.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #152 -: Декември 10, 2013, 12:10:57 pm »
Здравейте, момичета!

dess_dess, не го мисли толкова секциото! Важното е бебките да са доносени, а както изглежда те си вървят добре. Ти също си овладяла кръвното. Какво повече :). Ние тук пък ще стискаме палци ;).

Честит юнак на mira_mimi!

За козметиката според мен важи принципът "прекален светец и Богу не е драг" :). Нито много, нито малко, а колкото трябва :). Аз смятам да използвам най-необходимото, т.е. шампоан за къпане, крем против подсичане и някакво мазило за кожичката. Ако усетя, че това не е достатъчно, ще купя и друго. На лекцията за кожните проблеми при новородените (която, разбира се, беше и рекламна :)) подчертаха, че кожата на малките бебета има нужда от омазняване и хидратиране. Те си имаха предвид техните продукти :), но не пречи да се ползва и друго, което се отразява добре на бебето.

Аз днес правих изследвания и следобяд ще проверя резултатите. Надявам се да не се сдобия и с гестационен диабет, но не го мисля много.

И аз си мисля за Асенцето, дано да са нормализирали контракциите и скоро да си е вкъщи 3 в 1.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #153 -: Декември 10, 2013, 14:07:40 pm »
Беата, стискаме силно палчетата за много хубави резултати!!! osi_9 Кристалче благодаря ти  :bighug:

честито момченце на Mira_mini  :bighug:


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #154 -: Декември 10, 2013, 14:23:11 pm »
Привет, коремчета!  :hello:
Дес, не го мисли много секциото. Всичко ще мине идеално, сигурна съм!
Беата, стискам палци резултатите да са хубави!
Относно мазилата - също мисля да не използвам кой знае колко козметика за бебо. Аз по принцип съм с много чувствителна кожа и понякога се обривам от самите мазила. Та общо взето ще използвам душ гел, шампоан, кремче против подсичане и може би веднъж-два пъти в седмицата олио или друго кремче за тялото. Но съм решила да наблегна на хубав, добре овлажняващ душ-гел.
Момичета, да ви се оплача. Днес видях, че ми са се появили стрии! :( От лявата страна, високо на бедрото. То е почти на дупето де.. Много гадно ми стана. Още са червени, намазах се набързо с крем против стрии, но не мисля, че ще помогне вече. Имам чувството, че са се появили точно за една вечер. Вчера определено ги нямаше. Дайте ми моля съвет, какво да направя, че евентуално да спра дообразуването им. :? Странно, мислех, че ако се появяват ще са по корема. Затова и редовно го мажа, а то избило другаде. Мога ли според вас да я спра тази напаст? Поне малко да ги залича? :ask: Хем не съм качила много килограми - около 10-11. :x
Като цяло се чувствам добре. Изключвайки сутрешния шок със стриите. :lol: На 12-ти сме на ЖК. Нямам търпение да видя бебо! :D
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и слънчев ден! :flower:




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #155 -: Декември 10, 2013, 15:39:32 pm »
dess_dess ще мине и замине и това секцио не го мисли,но пък после ще си гушкаш и бебките  :crossfingers:

beata стискам палци да няма проблем с резултатите  :crossfingers:

Starshine ако това ще те успокои и аз от известно време имам на същите места,нищо че съм се мазала и там.Според мен няма вече да се махнат,в един козметичен магазин на моя близка магазинерката  й предложила и едно друго мазило на Нивеа което не е специално за стрии ,но го взимали и препоръчвали много бременни  и мисля и аз да го пробвам  :? http://www.nivea.bg/products/body-care/repair-and-care/SOS-Care-Repair-Lotion

Дано Асето е добре и да пише в най-скоро време. :crossfingers: :hug2:

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #156 -: Декември 10, 2013, 16:51:40 pm »
момичета здравейте днес бях на доктор и всичко беше наред,аз съм в 32 седмица и доктора ме вика в петък за запис на тонове на бебчо-не е ли много рано за запис на тонове :ask:
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #157 -: Декември 10, 2013, 18:18:31 pm »
2411, май си е точното време за запис на тонове :).

Аз едва сега си погледнах резултатите от изследванията днес. Изглеждат ми добри общо взето, поне тези, които и досега съм изследвала. ТСХ например ми е 0,272 мкIU/ml, което е доста по-ниско от предишните стойности, но утре ще се обадя на ендокринолога, че сега стана късно. Хемоглобинът ми е 130 g/l - глей ти  :D. Желязото е в норма.
Имам питане за обременяването с глюкоза, понеже не съм правила досега. Ще говоря и с доктора утре, но вие какво мислите за тези стойности:

Глюкоза 0 минута - 5,5 mmol/l
Глюкоза 60 минута - 12,6 mmol/l
Глюкоза 120 минута - 9,4 mmol/l

Инсулин 0 минута - 7,79 mIU/l (реф. 3 - 24,90)
Инсулин 60 минута - 44,42 mIU/l
Инсулин 120 минута - 40,33 mIU/l

За стриите съм чувала, че когато са още пресни, могат да се вземат някакви мерки, но не знам точно какви. В крайна сметка си е въпрос на ген и тип кожа. Мажем се поне да намалим щетите :).
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #158 -: Декември 10, 2013, 18:34:10 pm »
2411, май си е точното време за запис на тонове :).

Аз едва сега си погледнах резултатите от изследванията днес. Изглеждат ми добри общо взето, поне тези, които и досега съм изследвала. ТСХ например ми е 0,272 мкIU/ml, което е доста по-ниско от предишните стойности, но утре ще се обадя на ендокринолога, че сега стана късно. Хемоглобинът ми е 130 g/l - глей ти  :D. Желязото е в норма.
Имам питане за обременяването с глюкоза, понеже не съм правила досега. Ще говоря и с доктора утре, но вие какво мислите за тези стойности:

Глюкоза 0 минута - 5,5 mmol/l
Глюкоза 60 минута - 12,6 mmol/l
Глюкоза 120 минута - 9,4 mmol/l

Инсулин 0 минута - 7,79 mIU/l (реф. 3 - 24,90)
Инсулин 60 минута - 44,42 mIU/l
Инсулин 120 минута - 40,33 mIU/l

За стриите съм чувала, че когато са още пресни, могат да се вземат някакви мерки, но не знам точно какви. В крайна сметка си е въпрос на ген и тип кожа. Мажем се поне да намалим щетите :).
Това изследване е правено по време на бременността? Инсулинът е над горна граница, но повече ме притеснява захарта на 60-та минута, доста е висока. Консултирай се непременно с доктора, вероятно ще се наложи да минеш на диета... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #159 -: Декември 10, 2013, 18:49:03 pm »
Ще говоря с него утре, а ще отида и на консултация. Не знам каква ще да е тази диета, при положение че аз и сега не ям много сладко. Ще видим :).