0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #140 -: Януари 24, 2014, 14:12:58 pm »
Да, така е.Примирила съм се.
Ние сме от тези хора, които изобщо не можем да си позволим някаква арт процедура.
А за осиновяване и аз споделих с мъжа ми - беше категорично против този вариант. :?

Много чудеса стават, да, при мен обаче трябва да е по трудния начин, но.... каквото-такова, ще чакаме и ще се надяваме!!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #141 -: Януари 24, 2014, 15:11:56 pm »

На принципа съм, ако ни е писано, обаче не е правилно, защото всеки има право да бъде щастлив и да сбъдне мечтата си.

 :bighug: :bighug: :bighug:


Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #142 -: Януари 24, 2014, 17:55:18 pm »

 душата ме боли за бебе .....


колко точно определение , боли..........много боли, направо се чувствам празна ( буквално във физически смисъл, усещам липса в корема си )
Аз искам да си осиновим, мъжа ми казва, че е съгласен също. Но ни притеснява това , че имаме стари задължения , които на този етап не можем да изплатим, а това може би , би било пречка.
hope-love като осиновител би ли ми казала сложна ли е процедурата, много ли се чака.  И много ми се иска да е новородено бебенце, но може и по-голямо. Дори когато даваха тези двете изоставени близначета наскоро така ми се искаше да си ги вземем :)
<br />
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #143 -: Януари 24, 2014, 21:02:21 pm »
irenaa33, прегледай темите във форум "Осиновяване на дете". Има доста информация, която може да ти е полезна:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=11.0
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #144 -: Юли 14, 2014, 11:36:20 am »
Тази тема като гледам от доста време не е побутвана, а някои от момичетата записали се в нея не са се отчели.  :D Дано всички да са сбъднали мечтата си за още едно/две бебета.  :bighug:


Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #145 -: Юли 14, 2014, 15:06:21 pm »
Честито ra4ko75 :)
Радвам се, че се разписа. Значи си имате вече и принцеса. За теб темата виждам се е отказала късметлийска. Доколкото успях набързо да пресметна си забременяла скоро след като си се разписала в нея :) А има и други мамчета, които са с хубави новини и ще се радвам да се включат. Тази тема ми е много скъпа и си мислех, че щом не пишете няма новини, а то виж какво станало :)
<br />
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #146 -: Юли 30, 2014, 17:37:50 pm »
Ами... да се впиша и аз. Чакаме третата си госпожица след около 2 и половина - 3 месеца :)

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #147 -: Юли 30, 2014, 19:13:05 pm »
Ние пък се сдобихме с втори и трети "принц"- родиха ни се близнаци на 27.07.2014 г., а първото ни момченце стана голям батко след 7 години чакане.
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #148 -: Юли 31, 2014, 12:31:03 pm »
Браво, честито  :D
Виж колко хубави новини имало , а си траете :)
Разкажете, ако искате как стана - спонтанно , инвитро , инсеминация, от кой път, след колко чакане и т.н
Ние в момента сме в период на активна почивка - сложиха ми ваксина против рубеола, тъй като при изследванията се оказа, че нямам никакви антитела, а при бременност евентуално заразяване било доста опасно. И сега 3-4 месеца след ваксина не трябва да се забременява. Доста добре ми се отразява - в отпуска съм , правим ремонт, предстои ни почивка на море. Откриха ми лека степен на инсулинова резистентност и сега съм на нисковъглехидратна диета, спортувам ( аз и преди си спортувах де) и ми изписаха медформин. Общо взето чувствам се добре. Към октомври или ноември ще подновим опитите живот и здраве и ще чакаме Коледно чудо :) Ако ли не ще пристъпим към инсеминация. Затова ще ми е интересно да прочета и вашите истории.
hope-love, ама те вашите принцове съвсем новородени :) Изписаха ли ви вече:)
« Последна редакция: Юли 31, 2014, 12:37:28 pm от irenaa33 »
<br />
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #149 -: Юли 31, 2014, 12:55:32 pm »
Аз също винаги съм знаела, че ще имам 2 или 3 деца. И не само съм знаела, а съм го искала с цялата си душа.
За съжаление обаче, живота ме изправи пред изпитанието това да не се случи толко лесно. Мъжът, с който искам да прекарам остатъка от живота си, има сериозни проблеми със спермограмата, продиктувани от фатална грешка на майка му в детските му години. Ето защо за нас единственият вариант беше ИКСИ. Първото ни детенце се случи от втори опит, но за второто имахме повечко изпитания. Успях да забременея от 4-тия опит, но за нещастие в 7-8 седмица на бебчо му спря сърчицето. Беше ни много тежко, но нито за миг не се отказахме, въпреки съветите на много "приятели" да се откажем, нали вече си имаме едно слънчице. И не след дълго, на 6-тия ми трансфер, отново бях бременна и много щастлива. Сега с нетърпение очаквам всичко да е наред до края на бременността ми и да се радвам на второ момченце.


*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #150 -: Юли 31, 2014, 16:29:01 pm »
mgstra,

Малко офтопик се включвам, но ме заинтригува с причината за мъжкия ви стерилитет 8O
Моят мъж като дете е изкарал заушка, при това с всичките и усложнения, но са го лекували в болница и докторите сега казаха, че не е повлияло. Той има отклонения, но не страшни и съм съгласна с тях, че предвид лошият му начин на живот и храна и редовното наднормено тегло не е ясно каква е причината... Но имам и приятел, който благодарение на родителите си разбра на доста години защо не може да води нормален полов живот, подложи се на операция и сега слава богу е наред... Но на мен ми предстои живот и здраве да имам момченце и не ми се иска да допускам глупави грешки, които в бъдеще да са му такъв проблем, и ще се радвам ако споделиш какво е причинило този тежък мъжки фактор при вас :)
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #151 -: Август 01, 2014, 13:31:57 pm »
Mousyt, при моя мъж не са били спаднали тестисите навреме. Той е бил някъде на 7 г., когато са го водили на доктор и той е казал, че трябва да му се направи операция, защото в противен случай някога може да няма деца. Майка му категорично се е възпротивила, не е направена операцията, вследствие на което единия тестис не функционира, а оттам и диагнозата - олигоастенотератозооспермия тежка форма. Но с дълго лечение и отказване на цигарите успя значително да подобри качеството и подвижността, но не и количеството. Затова ИКСИ-то ни беше единствения вариант.
При първото ми момче още в края на бременността д-р Сигридов ме информира, че тестисите на бебето са спаднали, да не се притеснявам за след раждането. В последствие и педиатърката ни го потвърди.


*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #152 -: Август 01, 2014, 16:15:59 pm »
А за това знам, че трябва много да се внимава :) Само не знаех, че на ФМ се вижда вече, ще питам за това като отида пак :)
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #153 -: Август 02, 2014, 12:01:28 pm »
Здравейте,

Включвам се защото и ние искаме да си имаме второ, за трето не смеем да си мислим, защото и за второто имаме проблеми, с които сега се борим. Радваме се от сърце и душа на нашия син, който също чакахме две години, но най-вече и заради него искаме да си има братче или сестриче, за да си се поддържат и да имат на кого да разчитат. Аз имам сестра и на тези години ми е неоценима подкрепа. Пожелавам на всички късмет и радостни новини.
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #154 -: Август 02, 2014, 19:57:19 pm »
Здравейте  :hello2:.
Днес с радост открих темичката. Надявам се, че ще ме приемете.
Имаме едно дете на 7 години. От три години се борим за второ. След един спонтанен аборт, извънматочна бременност и ендометриоза се оказах с вторичен стерилитет и изцяло непропусклива тръба. Направихме един опит инвитро и един на ЕЦ за съжаление неуспешни, тъй като не успяхме да пунктираме яйцеклетки.
Мечтаем за три деца.
и на мен ми става болно като ми кажат нали си имате дете, все едно трябва да се чувствам зле от факта, че не ми е достатъчно и че искам още. Обичам си детето, безкрайно много, просто искам да създадем и отгледаме още деца заедно с любимия ми мъж.
Продължаваме да опитваме  :wink:  :crossfingers:
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #155 -: Август 02, 2014, 20:19:06 pm »
Здравейте момичета,включвам се и аз.И аз съм почти на 41 и планираме вече второто дете но то ще бъде инвитро,та въпроса ми е има ли момичета като моя проблем?При мен се установи тубарен стерилитет,всичко друго е о.к.Благодаря.Аз вече стартирах със стимулацията.
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #156 -: Август 07, 2014, 13:55:44 pm »
Здравейте и от мен.
И аз искам второ дете.За трето-не сме мислили още,но ако се случи-добре дошло.
След дъщеричката ми,която е на 5 годинки имаме един неуспешен опит през февруари месец.
От май месец започнахме опитите отново,но за сега нищо.БТ не съм мерила.А я меря от време на време.По принцип телесната ми Т е 36,8-36,9,но днес е 37,4..Цикълът ми беше редовен преди да почна да пия Симпатил.След него се измести и стана от 25-26 дена на 32-33 дена.Днес ми е 18 ден от цикъла(дойде ми на 20.07.) и си мисля че днес е О.Ще пробваме да видим,па дано стане.Много искаме второ детенце.Става ми като фикс идея вече.Желая го повече от всичко.Хубав ден желая и много  :bfp: тестове от тук нататък
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #157 -: Август 09, 2014, 14:58:09 pm »
Здравейте момичета, да се отчета и аз, на 04.07.2014г. се роди нашата втора принцеса Нелина :) .
Желая на всички ви от сърце да изпитате отново огромното щастие, да прегърнете вашите бебенца !!!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #158 -: Август 13, 2014, 15:45:22 pm »
Честита втора принцеса, Цвете  :D
Много се радвам, че темата се пораздвижи , а има и такива прекрасни новини :)
fraci, как върви процедурата. Стискам палци!
Аз имам час за лапароскопия на 26-ти.
<br />
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #159 -: Август 13, 2014, 17:04:47 pm »
Честито, Цвете! Да ти е живо и здраво второто момиченце!