0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #120 -: Ноември 26, 2013, 07:55:45 am »
Тед, при вас не се ли открива някаква причина?
 ...
Момичета , болката е голяма и както беше писала една съфорумка , всички си мислим, че ще получим някой ден компенсация за страданията си, но дори и да забременеем, всички нерви , страдания и болка , които сме преживели, няма да се заличат. Затова трябва да се стараем да се съхраним за да сме полезни за децата си.
Накратко (доколкото е възможно) -
Със сина ми забременях без изобщо да знаех какво е овулация, БТ, тестове, прегледи .., но уви повече никога не ми се случи това(за тези 5 г.).Нито едно забременяване, дори да беше неуспешно, но да го имаше.  :?
Преди 3г. правихме абсолютно всички изследвания, за каквито се сетите(но да изброя, че може на някой да е полезно - полови хормони и хормони на ЩЖ, цветна снимка, разширена спермограма, генетични, имунологични, хламидии, токсоплазмоза, листериоза ... оххх, лошо ми стана) - пръснахме отново луди пари, а причина не откриха!
Скоро не сме правили изследвания .. на този етап ни е трудно финансово.

Иренка, това съм го писала когато се записах в темата ..
НЯМАМЕ установен проблем ... Но се уморих от доктори и прегледи(ако ме разбирате ...) :(

Бих искала да се върна във времето когато забременях и да изживея пак от положителния тест всичко насам и до тук и после пак и пак, и пак,... все това да е живота ми, това са най-прекрасните ми години!Уви ..

Детето ми все по-често ме вижда разплакана, а аз все по-трудно успявам да го скрия ..
Господи, така искам да няма такава мъка за хората и никой никога да не изпита болката, която ние познаваме така добре.


"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #121 -: Ноември 26, 2013, 09:10:14 am »
Ох, ние дори не сме ги направили всичките изследвания - имаме до тук - полови хормони, хормони на щитовидната , ехография на щитовидната , микробиология, Цветна снимка , фоликуметрия, спермограма , посткоитален тест .
Някои като листериоза , токсикоплазма дори не знам какво преставляват , а тези имунологични и генетични как се правят? нещо друго, което може да се направи, преди да се обърна към клиника ?
<br />
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #122 -: Декември 24, 2013, 13:47:58 pm »
Здравейте , момичета ,
все надничам да видя някой няма ли да се похвали по празниците.
Желая ви прекрасни мигове в тези свети празници със семействата, с прекрасните ни дечица!!!
Весела Коледа и много , много щастлива Нова година!!!
Нека сме живи и здрави !!!
<br />
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #123 -: Декември 24, 2013, 17:54:05 pm »
Здравейте, аз бях с 10 год. вторично безплодие...изследвания всякакви, всичко показваше, че няма проблем нито при мен, нито при мъжа ми...решихме се накрая на лапароскопия...уж диагностична, а излезе оперативна....откри се проблема - множество сраствания, яйчниците в ципи и яйцеклетката не може да се отдели, тръбите - всяка сочи на различни страни, но не и там където трябва...абсолютно не могат да вършат работа...това разбрах от обясненията на лекарите, не разбирам много... Включвам се обаче, за да ви кажа, че не бива да се отказвате или да се "Успокоявате"...така няма да постигнете това, към което се стремите...продължавайте да опитвате! При нас се получи след ин-витро и сега гушкам и второто си дете!
Весели празници и дано всяка от нас да гушка колкото деца иска :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #124 -: Декември 25, 2013, 11:02:11 am »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #125 -: Януари 14, 2014, 10:28:41 am »
Здравейте. :) Преди около 6-7 месеца се включих в темата и аз. Имам близначки след ИКСИ, след което спонтанна бременност (приключила нелепо в 18 г.с.). Сега сме с нов татко. Искаме и опитваме за още едно дете, но пак не се получава. Замислям се, дали да не си запиша час при Док отново. Щеше ми се да е бе "помощ от приятел", но някак си след 7 месеца опити започвам да си мисля, че ще ни се наложи външната намеса. Дали не повярвах прекалено много в чудесата след спонтанната ми бременност през 2010? Вие бихте ли изчакали още няколко месеца, или просто да се обадя и да си запиша час?

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #126 -: Януари 14, 2014, 11:06:10 am »
Аз бих се обадила за час - най-малкото обстоен преглед, някои рутинни изследвания на хормони и може би - спермограма на кандидат-таткото, за да ви се изясни картинката. Първият път по какви индикации пристъпихте към ИКСИ?
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #127 -: Януари 14, 2014, 11:09:55 am »
Ми бившият ми мъж имаше астенотетратозооспермия. Аз с една тръба и двурога матка, завишени НК и Т клетки. Поне това беше преди почти 5 години. Опитахме инсеминация, инвитро и не се получи. Затова Док отсече ИКСИ. Когато децата бяха на 4 месеца забременях спонтанно. Сега, почти 5 години по-късно, той вече има друго семейство и дете (жена му забременя нормално).
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 11:14:56 am от maggi4ka »

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #128 -: Януари 14, 2014, 11:14:38 am »
Аз бих направила по-скоро консултация и изследвания, каквито предложи доктора. Иначе вие продължавайте да си опитвате спонтанно, но нека сте наясно дали е нужно да ви се помогне по някакъв начин. Пожелавам успех!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #129 -: Януари 17, 2014, 16:01:48 pm »
Здравейте, ние си имаме прекрасно момче на 4г. и преди два месеца се престраших за второ дете. Винаги съм си мислила, че щом имаш 1 дете, няма да има проблем и за още. Явно съм живяла в заблуда, след като изчетох доста от темите тук във форума.
Мили момичета с цялото си сърце и душа ви пожелавам да осъществите мечтата си за още едно детенце.  :bighug: :bighug: :bighug: Прегръщам ви силно и вярвам, наистина вярвам, че ще успеете.
*

    nJlaMuto

  • *
  • 10
  • Имаме си една малка буболечка!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #130 -: Януари 22, 2014, 13:29:20 pm »
Здравейте,мили майчета,чакащи следващата си рожба!Темата е прекрасна,наистина!От години само ви чета ,но сега,именно заради тази темичка,се реших да се регистрирам!Нашето чудо се появи след 2 години опити и сега е на 1г и 4 месеца.От както се е родила (на 20 ден след раждането) ние започнахме с опитите за 2ро детенце,но до момента безуспешни.Аз от 16 годишна съм с диагноза ПКЯ,заради което често ми се случва да нямам ову,с нередовен цикъл съм и още куп други проблеми.Мъчно ми е,понякога и аз се чувствам алчна и сякаш не съм достатъчно благодарна,че Господ ме е дарил с най-прекрасното нещо на света,но искам да имам поне две дечица.. Искам дъщеричката ми да си има някого,след като си отидем един ден,искам да порасне с някого,с когото да споделя всичко.Няма ищо по-хубаво от това да разстеш със сестра или брат(близка възраст).С моята сестра имам 1.5г разлика и никога не съм се чувствала сама.Имам и 2ра сестричка,която сега се чувства така,понеже аз с нея имам 14 години разлика.Преди няколко месеца ми дойде за първи път след раждането (преди това се надявах да хванем 1вото яйце,понеже съм чувала че има много случаи на забременели момичета след раждането),но уви.Дойде ми,че знаех какво да следя и търся за овулация,но вече няколко месеца нищо.Сега УЖ ми закъснява(казвам "уж",понеже един с един цикъл не си приличат),ако съдя по предния цикъл,а той беше 32 дни,вече съм с три дни закъснение.Тестове-отрицателни.Не спирам да се надявам всеки месец.Свива ми се сърцето,но не плача.След всеки отрицателен тест просто прегръщам дъщеря си и се успокоявам.Пожелавам ви успех,напълно разбирам терзанията ви и колкото и да странно за всички около нас(предвид това,че вече си имаме дечица),аз знам че вълненията и надеждите са със същата сила,както и преди да видите заветните две чертички с първото(за някои и с второто) детенце!Прегръщам ви силно!Много се извинявам за дългия пост,но страшно много ме разчувствахте с тази тема!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #131 -: Януари 22, 2014, 23:48:40 pm »
Здравейте, аз отдавна не съм се включвала, но ви следя. nJlaMuto и аз като теб, веднага след раждането започнахме опити за второ бебче, но не се получаваше. След 1г и 9 месеца забременях, но се оказа мисед аборт, а бяха двечки  за още по голямо мое съжаление, сега през декември направих още един мисед и се налага пак да чакаме, но през това време ще започвам с изследвания. Но няма да се отказваме момичета, нали знаете, преди изгрева е най тъмно, те хубавите неща стават бавно, само трябва да мислим позитивно , прегръщам ви и от сърце ви желая да сбъднете мечтата си

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #132 -: Януари 23, 2014, 08:08:53 am »
Запис и от мен и аз искам да си имам 3-то детенце :D


*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #133 -: Януари 23, 2014, 11:00:06 am »
Дес, чакай малко да поотраснат девойките!  :lol:
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 11:20:08 am от blue_sky »

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #134 -: Януари 23, 2014, 11:19:09 am »
Дес, ти си направо рекордьор. Явно имаш следродилна еуфория. А депресиите след раждане са само измишльотини за глезлите. Пожелавам ти да си запазиш духа и оптимизма и да бъдеш прекрасна майка на...колкото искаш деца!
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #135 -: Януари 23, 2014, 12:52:52 pm »
А депресиите след раждане са само измишльотини за глезлите.
Имах доста тежка следродилна депресия ..
Подкрепата на близките и най-вече на съпруга ми, ми помогнаха да изляза от това състояние.
Не е за подценяване, и не бих се съгласила, че са "измишльотини за глезлите". yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #136 -: Януари 23, 2014, 12:59:12 pm »
Тед, разбира се, че съществува следродилната депресия. В случая казаното от хоуп лов е на шега.

Поздрави и успех на всички!

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #137 -: Януари 24, 2014, 10:53:20 am »
Тед, извинявам се, ако съм те засегнала. Шегата беше адресирана към Дес, защото е очевидно, че при нея няма помен от подобно депресивно състояние. Погрешно беше да се шегувам така, след като поста ми ще се прочете от неограничен брой хора и някой може да се окаже, че е имал такъв проблем. Още веднъж се извинявам и си взимам поука!
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #138 -: Януари 24, 2014, 13:38:02 pm »
Разбирам, Хоуп, няма проблем!
Но така написано не ми прозвуча добре и затова реагирах. yahoo_33

Но с депресия или без ... бих искала отново да изпитам всички трепети на бременността, раждането, гледането на мъничкото създание ..
Еххх, така искам да няма такава мъка за хората...

nJlaMuto, душата ме боли за бебе, но вече нямам на кого и къде да плача .. :?

Само молитвите ми останаха, криволичейки между надеждата и отчаянието.
На принципа съм, ако ни е писано, обаче не е правилно, защото всеки има право да бъде щастлив и да сбъдне мечтата си.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #139 -: Януари 24, 2014, 13:56:04 pm »
Това което описваш, като "ако ни е писано", може би можем да определим като смирение и според мен не вреди, че го изпитваме в подобни ситуации, но не бива да изоставяме и надеждата, нито да се отказваме. Не мисля, че готовността да приемеш всеки изход, означава, че се отказваш от мечтата си за дете. Аз минах през следния етап, малко време, преди да се окажа бременна. Започнах да си казвам, ако бог е решил да нямаме биологично дете, готова съм да го да приема - ще опитаме още тази и другата година и край с процедурите, но и тогава ще да продължа да живея щастливо и пълноценно, въпреки че няма да мога да родя. Ние вече имаме едно осиновено дете и доста сериозно обсъждахме да осиновим още едно - всички бяхме съгласни, включително и "баткото". Така ми стана някак по-леко и спокойно на душата. Докато не дойдоха тревогите за началния етап на бременността ми и за това, което предстои нататък. Сега ми е доста трудно да намеря равновесие в тази нова ситуация, но се надявам да успея в някакъв момент. 
Да, трудни са дългите години, в които правим безуспешни опити за бебе, но не бива да позволяваме тъгата и отчаяните да ни завладяват. 
Пожелавам на всички по-ведри дни и вяра, че предстоят хубави събития!