0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #100 -: Ноември 08, 2013, 09:04:55 am »
Благодаря Ирена, това звучи доста успокоително,
аз си мисля да започнем опитите за бебе, някъде от към 8ия месец след секциото и разбира се ако лекарите позволят
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #101 -: Ноември 08, 2013, 13:42:13 pm »
papilio съжалявам за това което си преживяла.
Момичета,благодаря ви за подкрепата  :bighug:.
От какво го е страх мъжа ми ли?Сигурно аз съм до някъде виновна,че в някои случаи му обяснявам  в повече,а в други, като например една инсеминация ,нищо не му обяснявам как се прави.Да,за мен се е притеснил мъжа ми и то доста.Мъжа ми е от хората ,които ходят в много краен случай на лекар и 3 год  дори ми се караше ,че всичко ни е наред и че няма нужда да ходим да се изследваме.Не знам,не го виня за загубеното време.В четвъртата година успях да пусна всички хормони,проследяване на овулация,която е редовна, да направя цветна снимка и да завърша с лапароскопия.Реално с всичко отхвърлено до сега като проблем има момичета които си забременяват ,а при нас май се оказва психологически фактор :(.Как,как да се справя  с това да не го мисля ?Сигурно и при вас го има този проблем,но наистина вече ми писна всички около мен да ми казват  как да се успокоя и щяло да стане,да не съм се занимавала с лекари.
Интересно ми е след като имаме общо дете с мъжа ми имунологичини изследвания и тромбофилии нужно ли е да се пускат?Никога не съм имала аборти.
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #102 -: Ноември 08, 2013, 15:11:50 pm »
В четвъртата година успях да пусна всички хормони,проследяване на овулация,която е редовна, да направя цветна снимка и да завърша с лапароскопия.Реално с всичко отхвърлено до сега като проблем има момичета които си забременяват ,а при нас май се оказва психологически фактор :(.Как,как да се справя  с това да не го мисля ?Сигурно и при вас го има този проблем,но наистина вече ми писна всички около мен да ми казват  как да се успокоя и щяло да стане,да не съм се занимавала с лекари.
Ето това е разковничето, мила .. спокойствието.
Клиширано, нали?
И въпреки че се дразнех на всички, които ми го казваха, и ме съветваха за това, се убедих, че са прави!
И ние като вас направихме всички необходими изследвания и не откриха нищо ...
Последният път, което беше отдавна, лекарката ми каза, че съм била кълбо от нерви. :?
Права е!За тия неща трябват спокойствие, нагласа и отпущане - при положение, че няма здравословен проблем, както в случая ..
Обаче, и аз не зная рецептата.Просто е по-силно от мен, допуснах да стане по-важно от всичко, за което някога съм копняла и мечтала ..
Извинявам се за голямото отклонение.
Винаги съм насреща, ако мога да помогна с нещо, дори само ако искаш да поприказваш с някого ... с каквото мога с всичко съм насреща.
papilio, изпращам ти силна прегръдка.Пожелавам ти скорошна успешна бременност до края!
« Последна редакция: Ноември 08, 2013, 15:13:22 pm от Тед »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #103 -: Ноември 09, 2013, 08:28:32 am »
Мъжа ми е от хората ,които ходят в много краен случай на лекар и 3 год  дори ми се караше ,че всичко ни е наред и че няма нужда да ходим да се изследваме.Не знам,не го виня за загубеното време.
Моя е същия и  дори когато се налага да му се  сложи инжекция си я слага сам :)  Доста време ми повтаряше същите неща, докато накрая не осъзна , че няма как 3 г да не се получава безпричинно. Лекувахме едно- сега май ще се наложи друго-направо не знам .....
<br />
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #104 -: Ноември 09, 2013, 15:23:34 pm »
Аз се отказах! След 4 години опити, изследвания, две инвитро процедури и много сълзи си мисля, че съм на път да си прецакам тотално нервната система, а 10 годишното ми момченце има нужда от здрава и грижовна майка. На моменти се намирам толкова далеч от реалнотста, а тя е едно прекрасно дете и страхотен мъж, има ли смисъл да ги пренебрегвам, заради непостижими мечти. Като малка мечтаех за три деца, и въпреки всичко аз всеки ден чувам думата "Мамо". Не искам да натрапвам мислите си, просто споделям преживявания! Пожелавам ви успех!
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #105 -: Ноември 09, 2013, 16:44:40 pm »
По ирония на съдбата обикновено ни се дава това, което не можем да оценим, и съответно ни се отнема това, което искаме най-много ..
Ние си мислим, че едно е добро за нас, а може да бъде нещо коренно различно.
Аз отдавна не се вторачвам в нищо, не го преживявам както в началото, гледам по-философски на нещата.
Чашата е наполовина пълна, не наполовина празна.
Ако е рекъл Господ ще стане, ако ли не, да са ни живи и здрави синчетата!Да станат истински хора - ние ще дадем всичко от себе си за това!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #106 -: Ноември 09, 2013, 17:03:02 pm »
nel_iv, мислите ти са напълно логични. И аз вече се поуспокоих малко, но все още се боря, като разбира се се опитвам това да не се отразява на прекрасните хора в семейството ми (макар че едва ли е възможно). Аз също от малка съм си мислела  , че ще имам 3 деца. Израснах без братя и сестри до себе си и винаги ми е било много мъчно за това. Още повече , че дъщеря ми толкова много иска да си имаме бебе , че сърцето ми се къса. Добре , че е разумно и прекрасно дете . Обяснила съм й, че не винаги става. И ние с татко й също много го искаме и тя е наясно , че може да имаме, а може и да нямаме. Само майка й ако можеше да го приеме някак си да го проумее  :)
Иначе сте много прави -трябва да се радваме и да оценяваме , този Божи дар , който си имаме в къщи и да благодарим за него :), защото това е най-важното.
Прегръщам ви момичета  :bighug: :bighug: :bighug:
Важното е да сме живи и здрави, а Господ си знае работата. Аз често се замислям върху това през което минавам и преосмислям някои неща в живота си. Мисля, че всичко ни се дава за да осъзнаем по добре някои неща.
Изключвам случая с papilio,  на която се е случило такова ужасно нещо, и други подобни случаи,  за които едва ли някой би могъл да се наеме да даде  обяснение.
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 17:04:49 pm от irenaa33 »
<br />
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #107 -: Ноември 09, 2013, 18:07:02 pm »
Здравейте,момичета!

Постояно ви наблюдавам  и чета  темичката , накрая реших и аз да се запиша.... много искаме да имаме второ детенце.
Родих първото си дете след 3 миседа,имаше много мъка ,сълзи ,чакане ,тъстове ....като се замисля  настръхвам :(  .Преди година решихме пак да пробваме ,но досега съм  с два спонтанни аборта :(
Причината ни е ясна,имунологичен проблем,взимам мерки ,но пак не става. Не сме се отказали и  продължаваме с опитите , днес имам положителен тест за овулация :D
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 18:09:39 pm от Велина »

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #108 -: Ноември 12, 2013, 07:33:24 am »
Добро Утро!
И снощи си легнах в добро настроение и се събуждам с такова.
Вчера бях на поредният преглед след раждането и всичко вече ми е наред, имам си и циъл, пуснахме и цитонамазка и понеже добре се възстановявам казаха , че най-рано след 6 месеца можем да започнем с нови опити. Но до тогава пък трябва много да се пазим да не направим беля :-) че няма да е никак добре. Така , че на пролет мисля да се включваме в отбора.....пък ако е писано
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #109 -: Ноември 13, 2013, 08:03:41 am »
Здравейте, мамита !  :D
Вече мога да се похваля, че дай Боже м.юни отново ще стана мама, вчера видяхме сърчице и поне за сега мога да си отдъхна, след двата миседа, това беше най - дългото чакане.
Искрено се надявам и от сърце желая на всички ни, пак да гушнем в прегръдките си малки, сладки вързопчета.  ylinfant
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #110 -: Ноември 13, 2013, 08:26:42 am »
Цвете Честито сърчице!Леки оставащи месеци и пухкав финал накрая.

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #111 -: Ноември 13, 2013, 08:44:56 am »
Честито Цвете  :D
Лека и спокойна бременност :)
<br />
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #112 -: Ноември 13, 2013, 14:26:30 pm »
Честито и от мен,Цвете!

Би ли споделила (може и на лични) правихте ли някакви изследвания след  тези миседи,ако да,
 какви ?

Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #113 -: Ноември 13, 2013, 15:10:56 pm »
Честито И от мен Цвете, скоро всички да те последваме......
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #114 -: Ноември 13, 2013, 15:30:08 pm »
Честито И от мен Цвете, скоро всички да те последваме......
yahoo_33
Дано още повече момичета да видят двете чертички!

Искам да споделя историята на едно момиче, която ми дава невероятно много надежда.
Цитирам я
Цитат
Днес коментирахме с лекарят ми неуспеха след второто ми Икси.Решихме да пусна генетични изследвания и да търсим причината.От лабораторията ми взеха 13 спринцовки с кръв Shocked и се разбрахме след 2 седмици като излезе резултата да отида и да преценим как ще действаме.Мислехме опита 3 подред да е за март месец.Прибрах се аз и веднага на кафе в приятелка,даже и телефона си забравих,звъни моя на домашния на приятелката ми да се прибирам,че телефона ми се скъсал да звъни.Като се прибрах гледам 4 неприети повиквания от клиниката,звъннах аз,на регистратурата ми викат лекарят ви търси иска да говори с вас.Свързаха ме с него и той ми вика,бременна сте #Crazy #Crazy #Crazy.От кръвните изследвания излязло 240 Чхг,направо полудях,Другата седмица да си взема час при гинеколожката за преглед.Веднага отидох да си взема уринен тест-положителен,втората черта малко по слаба от контролната и това е на 24 ден от цикъла ми ,даже нямам и закъснение.Направо не мога да дойда на себе си и това след 6 години вторичен стерилитет.И сега незнам какво да правя,за лекарства нищо не ми е казал да пия или да си слагам вагинални таблетки?Бях спряла и фолиевата даже ,че се бях отчаяла.

Вярвайте, че наистина с упоритост всичко се постига и не спирайте да се борите за да постигнете мечтите си!Аз съм голям песимист и продължавам да не вярвам,че в момента ми се случва точно това, за което съм мечтала от поне 6 години.
« Последна редакция: Ноември 13, 2013, 15:36:28 pm от Тед »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #115 -: Ноември 14, 2013, 08:50:20 am »
Прекрасна история Тед. Благодаря ти, че я сподели :)  Много е вълнуващо ....
<br />
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #116 -: Ноември 24, 2013, 18:19:49 pm »
Аз се отказах! След 4 години опити, изследвания, две инвитро процедури и много сълзи си мисля, че съм на път да си прецакам тотално нервната система, а 10 годишното ми момченце има нужда от здрава и грижовна майка. На моменти се намирам толкова далеч от реалнотста, а тя е едно прекрасно дете ..
На път съм да взема това решение .. :?
Уморих се да съм тъжна и разплакана, да пропускам как детето ми расте покрай мен ... а аз да вярвам в една надостижима мечта!
Дори и аз вече не знам в какво вярвам.
Но знам, че губя и мъжа до себе си ...  :(

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #117 -: Ноември 25, 2013, 06:34:08 am »
Аз се отказах! След 4 години опити, изследвания, две инвитро процедури и много сълзи си мисля, че съм на път да си прецакам тотално нервната система, а 10 годишното ми момченце има нужда от здрава и грижовна майка. На моменти се намирам толкова далеч от реалнотста, а тя е едно прекрасно дете ..
На път съм да взема това решение .. :?
Уморих се да съм тъжна и разплакана, да пропускам как детето ми расте покрай мен ... а аз да вярвам в една надостижима мечта!
Дори и аз вече не знам в какво вярвам.
Но знам, че губя и мъжа до себе си ...  :(
И двете звучите толкова тъжни, иска ми се да ви дам кураж за да продължите. Но наистина трябва да сте силни. Да се опитвате най-близите ви хора да не ви виждат тъжни, депресивни и най-вече децата които имате. Знам колко е трудно, но не е невъзможно.
Аз самата не искам да се отказвам, въпреки , че мъжът ми е със смесени чувства относно още една бременност. Постарах се и се старая всеки ден детето ми да ме вижда само усмихната и да не разбере и за миг за мъката ми. Да позволявам си да плача , но не и да ме виждат (може би ще ме упрекнете за това) На моменти се чувствам,че съм в собствения си ад, но осъзнавам и че семейството което имам е и моят рай. За тях ще направя всичко да са щастливи, но няма да се откажа и от собствените си мечти.
 :balk_9:   :bighug:
 santa2 освен това по коледа стават чудеса, миналата година дядо коледа ми изпрати подаръка който си бях пожелала, но не успях да разопаковам, ще му напомня , че и тази година съм слушкала много, както и всичи вие, нали
*
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #118 -: Ноември 25, 2013, 13:10:57 pm »
Зная, че се опитваш да ни успокоиш, papilio и ти благодаря, за което ...
Но вече не вярвам в Коледните чудеса. :?
Много Коледи отминаха, и Великден, и РД и т.н. все поводи, за които да се "хванем", но това мечтано чудо все не идва, а може би никога няма да дойде ...
Миналият месец ми закъсня 3 дни, този ми подрани 4 дни?!
Нямам сили да се боря ...

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: За всички, които искаме 2-ро /3-то дете
« Отговор #119 -: Ноември 25, 2013, 17:55:35 pm »
Тед, при вас не се ли открива някаква причина?
Аз съм решила към лятото ако няма резултат да  се обърнем към клиника. Сега едно след друго изскачат някои неща , които лекуваме и затова имам още надежда, че това като оправим ще стане, че другото и т.н. Не смятам да се отказвам на този етап. Но все си мисля, че за да не става има някаква причина , която трябва  да се открие. Иначе в Коледното чудо и аз спрях да се надявам :),  Преди си го пожелавах за Коледа за НГ , за РД , за Рд на дъщеря ми , а  и тя самата си го пожелава. И винаги вярвах , че ще се случи. Сега все още не съм изгубила надежда че ще се случи, но едва ще е на Коледа :)
Момичета , болката е голяма и както беше писала една съфорумка , всички си мислим, че ще получим някой ден компенсация за страданията си, но дори и да забременеем, всички нерви , страдания и болка , които сме преживели, няма да се заличат. Затова трябва да се стараем да се съхраним за да сме полезни за децата си.
И все пак дано повярваме отново в Коледнитее чудеса :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
<br />