0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
радостинка има чашки за хранене на бебе - малки и плитки, защото те лочат, а не пият. другият вариант е просто да й вземеш чаша с накрайники (но не биберон) и да видиш дали така няма да пропие, ако не ам, то поне кърма. моята също не искаше и да чуе за биберон, когато трябва да съм на работа отскачам в почивките да я кърмя, но при мен ситуацията е доста по-свободна.

а ако приема с лъжица няма причина да не й даваш, няма да се отбие, а вече е твърде голяма да се обърка между лъжица и биберон. даже има и шишета с лъжица, може би те ще са ти по-удобни.
успех
Момичета,нов проблем оказа се,че крачето на малката е било не добре позиционирано в корема ми и сега има леко изкривяване,в понеделник имаме консултация с ортопед,за да каже дали ще и слагат гипсово ботушче...
Днес ми дойдоха в повече лошите новини и в комбинация с хормоните,нещо не се чувствам добре психически.Мисля,че с нищо няма да се справя,особено като си отида в къщи и останем сами...Гледам и крачето ,дето е като солетка и си представям,ако и сложат гипс какво ще бъде,няма да може да го мърда и сигурно ще плаче денонощно...Уж следях бременността си постоянно ,уж при добри лекари,а се оказа,че детето ми е с два пъти усукана пъпна връв,че е наддала само 200 грама от седмия месец до 38 седмица,а никой не видя...И оченцето и краченцето...аз съм най лошата майка и няма да мога да се справя.И няма изгледи скоро да си тръгнем от болницата,минимум до понеделник,а другите,които се родиха с нас си отиват утре..
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Теди, не се отчайвай и в никакъв случай не се наричай лоша майка!!! Това е абсурдно. Първо не си виновна за тези обстоятелства, и второ ти си най-добрата майка за своето дете!
Ако има проблем с краченцето, по-добре навреме да го оправите. И детето по-лесно ще го понесе, по-малко ще го боли (ако го боли) и по-бързо ще се забрави, отколкото в по-напреднала възраст да решите, че искате да оправите "онова, дето тогава ни беше страх".
Не се депресирай от това, че ще останете още малко в болницата. По-добре още няколко дни, но да си тръгнете здрави и с ясна представа какво се случва и какво предстои.
Пиши какво става след консултацията и се опитай да сведеш до минимум притесненията и отрицателните емоции. Важно ти е за успешното кърмене. Помниш колко много го иска, нали?  :bighug:

*
Теди, право дума Мишлето - това което зависи от теб ти го правиш на 110%! А това, че се налага да поостанете в болницата може и да е за добро - за мен първите няколко дни бяха най-трудни и това, че останах в болницата мисля помогна, защото бях обградена от кадърни хора, до които се допитвах като имах въпроси - ако се бях върнала вкъщи веднага след раждането, едва ли щях да се справя психологически. Възползвай се от времето прекарано там.
Хубаво е, че ги хващат тези неща в началото. Всичко ще е наред! Не ти помага фактът, че не си си отпочинала като хората, предполагам, но не се предавай!


Слава Богу,поне кърменето ни е успешно засега,суче много добре и ака.При мен е през цялото време,храним се на около 2 часа и половина.Обаче бърка деня с нощта,цял ден спи,а през нощта е доста по-неспокойна.За очето ни назначиха капки и маз,започнахме веднага.Масаж също правя на всяко кърмене.В понеделник ще видим какво ще каже ортопеда и ще направим всичко ,което е необходимо без отлагане.Емоционално не съм стабилна,но сигурно е нормално,гледам да се самоуспокявам,ама ми се плаче.Дано отмине бързо.Леко разранихме зърната,мажа с лансинох,друго има ли какво да направя за тях?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
.Леко разранихме зърната,мажа с лансинох,друго има ли какво да направя за тях?

Топи ги в преварена солена вода за няколко минути след всяко хранене, после изплаквай с хладка вода. Това ако получиш рагади и много те боли - заздравяват бързо с този лек.
Теди, честита дъщеричка, да ви е жива и здрава. Знам как се чувстваш, аз и до сега рева за най-малкото нещо, не се притеснявай за бебка, всичко ще е наред. За разранени зърна съм ти писала и преди, че е най добре да не се миеш преди и след кърмене. Успех мила.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Теди, избий си лошите мисли от главата. Всяко начало е трудно, но после нещата се подреждат.

Жорко също беше със запушено слъзно каналче. След като ни изписаха от болницата, лявото оченце имаше жълти секрети. Жълтият секет се махна след поставяне на капки  Тобрекс. Каналчето обаче продължаваше да е запушено. Всеки ден правех масаж - започваш от вътрещната страна на окото и с притискащо движение продължаваш надолу по нослето. При доста дечица има запушване на слъзен канал. Обикновено след 6-я месец се отпушва от самосебе си, при нас беше така. Ако след 6-7 месец не се отпуши ще посетите очен лекар и ще се направи сондиране.
Теди, относно проблема с крачето на малката, на моя приятелка малкия се роди със същия проблем /или поне подобен, не знам много подробности/ точно от позиционирането в корема се е изкривило крачето, мисля че за стъпалото говореше. Тя също ходи при няколко лекаря да следи бременността си, отделно и на ФМ и никой не е забелязал, спомена че ортопеда е казал, нещо от рода, че това не може точно да се види, защо бебето в корема така или иначе е свито. Правили са на малкия операция, не питах точно кога и каква, но сега нищо му няма. Лекарят е казал, че няма да има никакви последствия за в бъдеще, и ще си е съвсем нормално и здраво дете, но за стреса и нервите само тя си знае :?
Късмет и дано нещата се наредят по най-добрия начин за вас
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
теди, съвсем нормално е да се чудиш на кой свят си. при нас всичко уж беше добре, а аз пак се чувствах ту много щастлива, ту ревях (по-често). щеше да бъдеш лоша майка ако не ти пукаше какво става с детето, ако не чувстваше нищо, това че ти е трудно само показва, че си съвсем добра майка. дано консултацията с ортопед мине добре, личното ми мнение е, ако каже нещо твърде крайно и инвазивно да потърсиш второ мнение. имам познати горе в ортопедията, ако искаш мога да те свържа с човек, който да те заведе или поне да препоръча кого да видите.

прекрасно е, че детето е с теб, зърната би трябвало да минават с времето, тоест ако стават по-зле може би има нещо в позиционирането на бебето, което трябва да се "пипне", пиши пак, ще го мислим или просто ще се видиш с консултант по кърмене. ей сега ще дойде понеделник и ще си идеш в къщи.

колкото до обръщането на нощта в ден, това е много типично и с времето се оправя, спокойно, гледай да спиш когато и тя спи. в това отношение, ще ти е много по-лесно когато се приберете, щото в болницата вечно някой идва да те наглежда. назначи бащата за цербер и да не пуска хора когато вие спите.

всички тук ти стискаме палци и все някой ще е на линия, независимо колко е часът, така че пиши.
*
Теди, момичетата са прави. Нормално е да се притесняваш за Жаклин. Наистина не е хубаво това с крачето, но съм сигурна, че ще се оправи. :) Нали и затова бебетата, когато имат някакви изкривявания, колкото по-рано се откриело, толкова по-добре. Поне аз така знам.
И слъзното каналче ще се оправи, ще видиш. Почивай си сега и и колкото и да е трудно се опитай да не се притесняваш. В добри ръце си. :wink:
Аз утре ще ходя до Пловдив, може да мина да те видя за малко, ако ми пишеш малко повече за себе си(имената ти), да питам на рецепцията. Макар че едва ли има друга бебка Жаклин в Селена :D


*
И от мен едни стиснати палци да се оправят бързо и лесно нещата. А това, че си лоша майка - мисля, че наистина лошите майки и през ум не им минават такива мисли  :wink:
И ние стояхме 5 дни в болницата, нямаш търпение да си идеш,а то все се отлага времето за прибиране в къщи. Предполагам и хормоните помагат да се разстройваш по-лесно, но не се давай, сега ти трябва сила за двама(две)  :)
За разранените зърна на мен Гармастан най-много ми помогна и много бързо, буквално от 1-2 намазвания.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Теди, честита дъщеричка! Аз също познавам едно момиче, чието бебе имаше криво ходило, при тях всичко се оправи с гимнастика, но доколкото знам зависи каква е кривината на крачето. Дано при вас да е възможно най-лекия случай. При кой детски ортопед ще ходите? Иначе единият ми син имаше позиционно изкривяване на врата, държеше си главата само на една страна, оправихме се с физиотерапия. Късмет!


*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Слава Богу,поне кърменето ни е успешно засега,суче много добре и ака.При мен е през цялото време,храним се на около 2 часа и половина.Обаче бърка деня с нощта,цял ден спи,а през нощта е доста по-неспокойна.За очето ни назначиха капки и маз,започнахме веднага.Масаж също правя на всяко кърмене.В понеделник ще видим какво ще каже ортопеда и ще направим всичко ,което е необходимо без отлагане.Емоционално не съм стабилна,но сигурно е нормално,гледам да се самоуспокявам,ама ми се плаче.Дано отмине бързо.Леко разранихме зърната,мажа с лансинох,друго има ли какво да направя за тях?

Да Ви е живо и здравичко детенцето!

Не знам какво имат пред вид с "изкривяване".
Внимавайте... .
Помнете- само деформация която не може да се коригира ( с ръка, при лек опит за корекция, "нефиксирана") е за намеса. Всякакво леко изкривяване на ходилото, можещо лесно да се коригира с Вашата ръка, обикновено не е проблем.

Седалищното предлежание и женски пол са рискови фактори за изкълчване на тазобедрената става. Направете УЗ на два месечна възраст профилактично.

Ако можете да снимате, бих бил повече от полза... .
« Последна редакция: Юли 20, 2012, 23:26:44 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Д-р,Бърди изкривяването е така леко,че ако не ни бяха казали нямаше да го видим,бебето беше с главично предлежание,лявото краче бие леко нагоре не прави прав ъгъл.Снощи на смяна беше педиатърка,която ни обясно на много достъпен език,че това е състояние,а не аномалия.След срещата с ортопеда ще се реши дали може нещата да се оправят само с физиотерапия и да се изчака или ще се фиксира.Каквото и да е ,когато ни се обясни разбрахме,че дявола не е толкова черен,оказва се че има деца с изкривени ръце,гръден кош.дори лица,там не може да се фиксира и в повечето случаи нещата се оправят сами,.след като го няма вече вътреутробното притискане.За очето също ще ни кажат в понеделник,седа слагаме капки и маз,секрет няма вече но подутото топче си стои,правя масаж по време на кърмене.Днес сме наддали 50 грама!И вече имаме жълто ако:)Кърмата слезе в повече от това,което може да изсуче бебето ,дано успея да се справя.Кърменето е много важно за нас.
Благодаря ви много за подкрепата,момичета.Явно вечер ме хващат черните мисли,през деня съм добре.Да не изключвам и факта ,че нощем спя не повече от 4 часа и то с прекъсване,може би в къщи ще са по-добре нещата.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Теди, а за окото още не може да се говори, че имаш проблем. Както виждаш, много бебета са били със запушен слъзен канал. Моето също. Правих масаж, промивах с физ.р-р, слагах и Тобрекс, но най-много помогна масажът (препоръчан ми от педиатърката). Ако нещата не се променят след месец, тогава можеш да търсиш специалист. Твърде е рано още (според мен).
И е абсолютно нормално да не знае все още кога е ден и кога - нощ. Ще отнеме малко време, докато свикне. Важното е да си спокойна. Ако бебето само се събужда през нощта, за да яде, просто й давай да суче, докато лежиш, и ако можеш, продължавай да спиш.
« Последна редакция: Юли 21, 2012, 14:22:21 pm от blue_sky »

*
в допълнение на написаното от блу скай - спи когато можеш с нея през деня, невероятна е разликата от 1-2 часа дремка, а че вечер те налягат черни мисли, според мен - това е естественото състояние на майките, имало  е толкова нощи, от едната ми страна спи мъжът ми и похърква, от другата детето (и похърква), аз по средата, будна в 4 през нощта  8O :D.
но форумът много помага, тъкмо вечерно време  :D
Да задам и аз въпрос задаван може би стократно, кога би трябвало детето да седи стабилно без опора? Елиа в момента е навършени 7м., но се кандилка напред и настрани, за да седне трябва да я подпра с възглавници отстрани и пак успява да ми се изтърколи.
*
Къди моят май след 8м чак стана стабилен.
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Къди мила, започват да стоят когато се почустват готови,не я подпирай съвсем скоро сама ще се справя :lol:.В нас единият започна да стой към края на 7-я,другия седмица или 2 след това