Момичета, моля помогнете.Много болезнени гърди подържам от няколко дена и д нес бях на мамолог. Направи ми ехографие и ми каза, че е галактоцеле и ми даде да си биа вкъщи инжекции окситоцин за 2 дена.Нещо обаче се съмнявам. Въпросният не ми е дал снимка и аз мисля , че по скоро е запушване на канали или мастит. През уикенда подържих и температура към 38, но ми спадна защото пих клеева тинктура.
Сега нямам никаква температура, но болката си остава и се смени от гърда на гърда. Само вчера към вечер вече ме боляха и двата гърди. Болката е ужасна и пониакога даже не мога да се изправя или да си протягам ръката нагоре.Болезнената гърда е твърда все едно е циментирана:(. Пия лецитин 1200 вече х 3/ден. Попитах този д-р. Василев ( в Тина Киркова) дали не може да ми даде някакви хомеопатични да пия против тия запушваниа, но ми отговори , че тои не е хомеопат. Общо взето разочарована съм от прегледа:(.
Някои от вас имае ли такъв проблем и този окситоцин дали ще помогне?
Иначе с цеденето съм много зле, защото с помпата не мога, а на ръка нямам нерви.
Моля, споделете , ако сте имали такъв проблем и как се оправихте?
Мислех да не се намесвам...Окситоцина е хормон.Предизвиква контракции на матката и се използва за предизвикване на раждане,аборт или в хода на цезарово сечение.След раждане матката контрахира и също се отделя окситоцин,той предизвиква слизане на млякото.Мен лично ме болеше много докато слезе(аз съм си глезла)
Не е препоръчително да се дават големи дози щом вече имаш мляко.
Ако мислиш,че се запушват канали,мисля че трябва да потърсиш консултант,или някой да ти помогне да отпушите добре всички канали.Всяка гърда хистологично е различна,но трябва да има поне 5-6 канала,Ти от колко виждаш да тече?И дали е на капки само(това е неотпушен канал,или на струйка?
На мен лично акушерката и сестра ми, ми отпушиха каналите.Бях преляла и много болезнено...ама аз си се глезя,теб може да не те боли
.Потърси някой,който да ги отпуши ръчно,с помпа после ше цедиш.САМО на ръка се отпушват,това разбрах,след горещ душ и масаж.А помпата...и за нея трябва да ти покажат.Ползвах една ,която сестра ми купи от аптеката пред болницата.За 5 лева ми я взе,само такива имало...и с нея и на ръка до 9-тия месец цедях и давах на едно съседско близначе.После него го отбиха,а Бузана още я кърмя(ВЕЧЕ ХАПЕ
)
Дано съм била полезна,махай го този окситоцин.Или вземи сложи зелеви листа в сутиена,облекчават болките,ама цедене му е майката...