Как не съм я видяла тази тема до сега:)
И ние се въртим в кръга на ужаса:(
Със запушени тръби съм и два хидросалпингса. Решението би било много лесно /клампиране в долния край, за да не изтича течността към матката и да пречи на ембриона или премахване изцяло, за да се избегне тежестта и изливането на течността в коремната кухина и евентуално възпаление/, но отгоре на това съм с намален яйчников резерв и давам по най-много 2-3 яйцеклетки на стимулация, като на първия опит бяха три и не се оплоди нито една, а на втория опит бяха 2 и се оплоди 1. ЧХГ на 5ия ден беше 7,5 но после падна може и салпингите да са причината. Тревогата и дилемата идват от това, че има един кръвоносен съд, който върви по стената на тръбите и храни яйчниците с кръв, който при клампиране ще се прекъсне и това в моя случай може да означава, че и тези 2-3 яйцекйлетки може и да не се 'добият'. Освен този кръвоносен съд има и множество малки, които при клампиране ще се запазят, но при цялостно премахване заминават и те. Яйчника се храни и от други съдове от коремната кухина, но този от тръбата му е много важен или поне така се твърди. Моля ви, ако някой има опит да сподели дали след клампиране или премахване на тръбите яйчниците са влошили продуктивността и качеството на яйцеклетките!
Обсъждали са ме на колегиум и в четвъртък ще ходя да говоря с доктора. Лили, и аз съм при Александров. Много го харесвам и съм доволна. При всяка пункция ми е пунктирал и салпингите, за да ги няма при трансфер и седмици след това...
При мен е ясно, че не отговарям добре на стимулация и просто е безсмислено да продължаваме така. Затова следващия опит ще бъде с клостилбегит и след това малко стимулация, че да пораснат всички тръгнали фоликули. На мен Александров ми го обясни така - при стимулация тръгват тези фоликули, които са на ред и фактически, каквото има в тях - това е. А при другия подход - лимитирания цикъл - се включва и подбора на организма - тоест избутва да тръгнат фоликули, които организма е избрал и шанса да има материал и то годен в тях е по-голям.
Аз 2 години съм все на контрацептиви, защото непрекъснато правя кисти и сега след този опит за 1ви път съм без хапче. Втория цикъл ми беше около 40 дни като към 27 ден усетих, че нещо като овулация ми се случва и си направих тест /за ову/- беше положителен. Отидох на преглед и добре се виждаше овулиралия фоликул плюс по още 4-5 малки във всеки яйчник. Много се зарадвах - та това са повече фоликули отколкото при стимулация плюс спонтанна ову. Сега след евентуалното лапаро за тръбите съм доста обнадеждена за нов опит по лимитиран цикъл. Ще пиша след като говоря в четвъртък с Александров.
Извинявам се за пространствения пост