0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #220 -: Февруари 19, 2012, 12:43:25 pm »
sunnynevi, Предполагам тогава че сте правили ИКСИ? А доплащахте ли нещо към отпуснатите 5000 лева от фонда, т.е. те бяха ли достатъчни за да покрият процедурата. Знам, че имаме доста време до връчването на заповедта, но не искам да останем изненадани в един момент, по-добре да сме подготвени...



*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #221 -: Февруари 19, 2012, 13:04:03 pm »
Да, ИКСИ бяхме  :)
Допълнително се плащат изследванията, които не са включени в процедурата.
Почти всекидневните кръвни, с които ти следят хормоните не се плащат!!!
Плащат се задължителните, които незнайно защо не са включени в пакета на Фонда, при все, че са задължителни, но....както знаем основната идея е безплатна да е самата процедура и това не е малко - Благодарни сме !!! :D
Към задължителните спадат за теб и мъжа ти изследванията за СПИН, Васерман,  хепатит...те са с давност мисля 6 месеца, може и да са ги направили 3 , не помня, ние ги правихме там и си ги платихме. Моите бяха около 60 лв, мъжа ми всъщност си беше още в Бургас и му струваха около 70 лв.
Лекарствата след процедурата също ти си ги плащаш.
Безплатни са лекарствата и изследванията за и по време на стимулация, прегледите по време на стимулацията, пункцията и трансфера!!!
Безплатни са и инжекциите, ако се страхуваш и ходиш да ти ги бият там  :D :D
Аз ходих за последните, които се биеха на неудобно място на ръката, но след 3 тия път и тях ги метнах сама  :lol:
Всички в клиниката са изключително мили и с удоволствие ще ти помогнат и насочат!!!
Но, всичко е много индивидуално, разбира се и зависи от конкретния случай!!!Аз лично не съм доплащала за нищо, което е включено в парите, които фонда отпуска, но и не съм имала никакви проблеми, хормонални нарушения, нещо , което да се нуждае от допълнително лечение!!!
Прочети внимателно из форума, какви точно изледвания ви трябват задължително и ако можеш да си ги направиш с талон от Личния лекар, ще е хубаво  :D

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #222 -: Февруари 19, 2012, 13:27:42 pm »
sunnynevi, Благодаря ти много за изключително изчерпаемия отговор. Ще ми е от полза  :D
А на теб желая много леки оставащи месеци и здраво бебче на финала!



*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #223 -: Февруари 19, 2012, 13:53:13 pm »
linapoli, наскоро се обсъждаше, че изследванията за хепатит и спин могат да минат по здравна каса.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41693.msg897552#msg897552

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #224 -: Февруари 19, 2012, 14:38:06 pm »
blue_sky, Благодаря ти :) Прдполагам, че като наближи нашият номер ще започнем с изследванията, за да може да не ни се струпа всичко накуп...



*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #225 -: Февруари 19, 2012, 14:38:39 pm »
А и не само това. Не им ли беше само три месеца давността?

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #226 -: Февруари 19, 2012, 14:46:44 pm »
Да, давността им е три месеца. В това съм сигурна, защото си правихме септември месец за първата инсеминация и смятахме, че ако правим 4 поредни за четвъртата ще трябва да си правим нови. В Щерев за двамата ни струваха 120лв. Но вече ще си ги пускаме по здравна каса :)



*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #227 -: Февруари 19, 2012, 14:50:59 pm »
Пускайте и ако се опъва личната да ви дава талони за тях, назовете й кодовете по ЗК. Тогава няма къде да мърда.  :D

*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #228 -: Февруари 19, 2012, 15:59:07 pm »
Пускайте и ако се опъва личната да ви дава талони за тях, назовете й кодовете по ЗК. Тогава няма къде да мърда.  :D

Значи моя личен лекар ще го отнесе-каза ми,че само за бременни са по каса.
Мерси,Деси!
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #229 -: Февруари 19, 2012, 17:02:15 pm »
Благодаря ти, linapoli Радвам се, че мога да бъда полезна   :wink:
До колкото си спомням изследвания за СПИН можеше да се направят напълно безплатно в ХЕИ, поне така беше по едно време.
Може и там да провериш как стои въпроса osi_9
Ние си платихме тези изследвания, понеже, както ти писах нещата се развиха доста бързо и не бяхме подготвени съвсем да започнем веднага, поне не и с изследванията  :D
А, щом давността им е 3 месеца вече....оставете ги наистина последния месец , в който ще ви излезе номерчето, така мисля ще е най-добре ! :goodluck:

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #230 -: Февруари 19, 2012, 17:12:33 pm »
Ние питахме нашата лична лекарка за направление за вирусология точно по повод на коментарите в тук. Каза, че не може да ни даде направление, защото са високоспециализирани  :ask: Вероятно има предвид, че тр. да се даде от специалист. По принцип не ни отказва. Или наистина не може, или и тя самата не е била наясно.




My first, my last, my everything!
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #231 -: Февруари 19, 2012, 22:27:03 pm »
Мимка си беше взела направления, както е написала в темата, чийто линк съм дала по-горе. А и при положение, че правите ин витро, какъв е смисълът да ви ги даде, когато сте вече бременни?! Малко като след дъжд качулка.

*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #232 -: Февруари 20, 2012, 16:08:41 pm »
Чудя се как се процедира в клиниката след пункция - обаждат ли се всеки ден ембриолозите да кажат как се движат нещата? И изобщо всякакви подробности след пункцията какво се случва? Как се отива на трансфер? По-подробничко ако може, че напоследък съм с тъпата глава. Много благодаря предварително!!!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #233 -: Февруари 20, 2012, 16:13:40 pm »
Чудя се как се процедира в клиниката след пункция - обаждат ли се всеки ден ембриолозите да кажат как се движат нещата? И изобщо всякакви подробности след пункцията какво се случва? Как се отива на трансфер? По-подробничко ако може, че напоследък съм с тъпата глава. Много благодаря предварително!!!

Еиии, как ме разсмя с лафа за тъпата глава  :lol:

И мен ме вълнуват тези въпроси...
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 16:55:34 pm от linapoli »



Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #234 -: Февруари 20, 2012, 16:50:13 pm »
По-скоро ти им се обаждаш. А аз даже ходя на място (луд умора няма). Значи първо им звъниш на другия ден към обяд, за да ти кажат колко са се оплодили, а на следващия - за да разбереш как се делят.Датата на трансфера я определят ембриологът и лекарят съвместно и те уведомяват, когато се чуете втория път. Също така можеш да се обадиш на лекаря си, ако искаш да обсъдите въпроса кога и колко ще се връщат. Питай, ако нещо съм пропуснала.




My first, my last, my everything!
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #235 -: Февруари 20, 2012, 17:29:26 pm »
Понеже на мен ми се обадиха да ми кажат, че яйцеклетката се е оплодила и да отида направо на пункция след няколко дни  8O. Нещо май се бъзикат с мен, а? Питах дали няма да ми звънят всеки ден - нямали такава практика. Аз на телефона от който ми звъняха ли мога да звъня да подпитвам  :lol:? Ако не на кой тогава?
Малко не ми се вярва да стигна до трансфер, но ако все пак се случи как да отида: пак в стационара ли, гладна, жадна? Нещо да си нося? Нищо чудно да отскоча дотам утре след работа (днес ще се опитам да устискам).

П.П. И като им се обадя, чакам на телефона а те отиват да я погледнат ли  :oops:? Искам всичко да знам, макар в нищо да не вярвам.
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #236 -: Февруари 20, 2012, 17:51:58 pm »
Аз лично не съм звъняла (нали писах, че ходя на място), но ми бяха обяснили, че звъниш на регистратура, те ти подготвят досието и ембриологът ти се обажда. Иначе, като отида, се обаждам на регистратура и ми казват да изчакам. След малко ме виква ембриологът в коридорчето при калцуните и там си говорим.Обясняват ми, че може да не ходя лично, а да се обаждам, но няма отърване от мен.:)Последния път звъннах направо на моята доки понеже знам, че е в течение и ги следи нещата, а и трябваше да се разберем с нея колко ще връщаме (предния път нямах варианти). Освен това за трансфера тр. да ти кажат ден и час. Иначе няма нужда да си гладна и жадна, защото не се слага упойка. Нищо не носиш. Приемат те, бодват ти една инжекцийка в дупето и те качват. Следва промивка като преди пункция и след това трансфер, който е абсолютно безболезнен (промивката е много по-неприятна). След това полежаваш около 2 часа и си тръгваш. Стискам палци всичко да е ок!




My first, my last, my everything!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #237 -: Февруари 20, 2012, 17:57:07 pm »
 lili2011,успокой се малко!Ти като забременееш какво ще правиш тогава,съвсем ще се побъркаш! :D
Ами наистина звънят само на следващия ден след пункцията.Можеш да звъниш на този телефон ,от който са ти звъннали.Аз последния път така направих.Звъннаха ми и аз след малко пак й звъннах на ембриоложката да доуточня нещо,че не бях разбрала.Най-добре е обаче да поддържаш връзка с докторката ти.Като звъннеш дали ходят да ги гледат не знам,но ти казват как са.За трансфер не се изисква гладна и жадна да си,дори не искат и да си с пълен пикочен мехур както в други клиники.
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #238 -: Февруари 20, 2012, 18:31:56 pm »
lili2011,успокой се малко! Ти като забременееш какво ще правиш тогава, съвсем ще се побъркаш! :D
Амиииии, аз се надявам тогава да се успокоя уж :witch:. Но си права, и ще опитам още от днес. Все пак всичко е в Божиите ръце - и да полудявам, и да не се притеснявам каквото е рекъл Господ - това ще стане.
Много ви благодаря, момичета! Пожелавам ви скорошни сбъднати мечти!!!  :bighug:
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #239 -: Март 04, 2012, 09:56:23 am »
Здравейте момичета, искам да ви попитам дали знаете дали в клиниката на доктор Щерев имат апаратура за разпознаване на сперматозоидите с днк ферментации. Ще помоля момичетата чиито мъже са правили такива тестове и примерно са имали лоши резултати да кажат как са подходили за да достигнат до успешна процедура ? Има ли забременяли  с лоши показатели и как Ин витро или Икси? Благодаря ви предварително.
Ще се боря до край, за да те имам!