0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #440 -: Юни 24, 2014, 11:23:03 am »
Здравейте,при стартиране на ин витро по фонда лекарствата за стимулация влизат ли в пакета,  или са за сметка за пациента?Съвсем се обърках? :ask:
Влизат лекарствата, УЗД-та, изследванията на хормоните ти, пункцията и трансфера. Не влизат изследванията - предварителните изследвания, микробиология (на теб и партньора), ОЦНамазка, кръвните ти изследвания преди пункцията, СПИН, Васерман и хепатите на теб и партньора и някои други специфични исзледвания по преценка на лекаря
[/quot
Благодаря,така си и мислих,но тук-там срещам,че някои си купуват определени лекарства...
Аз минах и трите пъти по фонда, сега съм след трансфер - собствено финансиране. Купуват се лекарствата след пункцията и трансфера (хапчета или вагинални за допълване на хормоните ти и увеличаване лигавицата), но тези скъпите инжекции, които се бият до пункцията не съм ги плащала, когато бях по фонда. Ако се налагат някои други лекарства, които не са в списъка, одобрен от фонда, може би те се купуват. Упойката също си я купуваш преди пункцията (независимо дали си по фонда или не) - 2 ампули фентанил - 1,10 лв. струваха преди 1 седмица. Дано да нямаш някакви алергии към храни или лекарства - тогава мисля, че бият някакви допълнителни инжекции, които си плащаш. Сега това не го мисли толкова - моята лекарка когато я питам ми отговаря винаги подробно, не се притеснявай да ги питаш за всичко. Успех!!!
[/quote
Много благодаря и дано чудото е в теб мн мн успех!]                                 
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 11:27:22 am от sandra_dp »
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #441 -: Юни 30, 2014, 12:15:13 pm »
Здравейте момичета! :D Не зная дали точно тук е мястото за моя въпрос, но ще го задам, а вие ще ми простите ако съм сгрешила.  :oops:
Така като гледам номерата до който са стигнали от ЦФАР и направя проста сметка, аз ще си получа заповедта някъде Август месец, интересува ме дали има някъде информация кога ще са в отпуск лекарите от Щерев и по-точно д-р Андреева? Не съм се чувала скоро с нея, а и ми е неудобно да звъня да питам. И другият ми въпрос е, какво се случва ако точно тогава тя е в отпуск? Много ще съм ви благодарна ако някой има инфо и го сподели. Аз съм номер 22267
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #442 -: Юни 30, 2014, 12:59:01 pm »
Джули, заповедта важи една календарна година, така че няма за какво се притесняваш. Отделно, момичетата на регистратура предполагам могат да ти кажат дали д-р Андреева ще почива тогава. В крайна сметка ако отсъства ще си направиш една хубава почивка и ти.
Стискам палци заповедта да ти е на късмет - аз успях чрез първи опит по фонда.  :bighug:
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #443 -: Юни 30, 2014, 15:18:05 pm »
Благодаря ти много, и на мен ще ми е първият опит и аз се надявам да ми е късметлийски :)
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #444 -: Юни 30, 2014, 16:17:28 pm »
Благодаря ти много, и на мен ще ми е първият опит и аз се надявам да ми е късметлийски :)
Аз също съм пациентка на д-р Андреева и днес говорих с нея, но въобще не се сетих да я питам дали през август ще е в отпуск. Аз съм след трансфер, и ако всичко е ОК .... дотогава има време :) Доколкото знам от нея - през август довършват започнат процедури, но това беше преди 1-2 години. Остават само дежурни лекари, които да преглеждат и израждат евентуално. На регистратурата са много отзивчиви, така че ако са им готови графиците ще Ви кажат. От фонда се обаждат около месец за дата на връчване на заповедта и дори питат дали Ви е удобна, така че ще имате време за реакция. Успех!!!


Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #445 -: Юли 13, 2014, 23:18:12 pm »
 :bighug: :crossfingers: успех милички

*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #446 -: Юли 14, 2014, 19:16:52 pm »
Здравейте! Имате ли мнение по въпроса: възможно ли е да ми дадат документи от досието ми в клиника "Щерев" (или копия) - стимулационни протоколи, диск със запис от хистероскопия, хормонални изследвания, протоколи от трансфери и пункции и др.п.? Имам идея да сменям клиниката и вероятно ще ми искат някакви документи


*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #447 -: Юли 14, 2014, 22:55:26 pm »
Доколкото знам да, но нямам представа какво дават - непълното досие, само етапна епикриза някаква или нещо друго. Диск сигурна ли си, че имате записан? Ако да - предполагам може да го вземеш или да направите копие... Но имай предвид, че преди време си поисках запис на лапароскопия от друго място, молбата ми беше удовлетворена, но... никой никога не поиска да го гледа при все че се опитвах да си го 'промотирам' навсякъде (в три клиники).
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #448 -: Юли 15, 2014, 08:38:18 am »
Мисля,че точно стимулационните протоли ме дават /един вид това си им ноу-хау/.Но кратко,описание на опита,придружено от снимки нс ембрионите,съм чувала,че дават от някои клиники.Трябва да си питаш нс място.Мисля,че въпросът е уреден и в закон.но да помагат другите как се казваше точно законът.
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #449 -: Юли 15, 2014, 09:13:46 am »
Мен ми трябваше нещо подобно, но не съвсем... Говорих с лекаря си, после писах заявка на регистратурата, доктора описва всичко и се дава описаното.
Снимки на ембриончетата се дават на всеки трансфер - моите са си вкъщи. По време на процедурите съм си взимала копия от всички изследвания, така че само протоколите нямам. И също така при ембриолозите има отделни досиета според мен, съвсем тясно профилирани. Когато веднъж поисках среща с ембриолог и направихме обзор на процедурите ми дадоха пълна информация, която си записах на листче (не са ми трябвали документи към момента, само информацията). Не мисля, че тази информация се дава стандартно.
Когато отидох в друга клиника (паралелно и за кратко) не ми се стори някой да се заинтригува особено от досега свършената 'работа' и почти поискаха да започна отначало.. При теб миличка пожелавам да стане различно и да постигнете мечтата си! Но не изключвай варианта да се върнеш. Успех!
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #450 -: Юли 15, 2014, 10:33:38 am »
Мисля,че точно стимулационните протоли ме дават /един вид това си им ноу-хау/.Но кратко,описание на опита,придружено от снимки нс ембрионите,съм чувала,че дават от някои клиники.Трябва да си питаш нс място.Мисля,че въпросът е уреден и в закон.но да помагат другите как се казваше точно законът.
Голямо "ноу-хау"...Имам 2 познати в 2 други клиники. Като си споделяме какво ни правят, все едно ни лекува един и същ доктор - едни и същи инжекции, по едно и също време, едни и същи изследвания и т.н...Аз също си имам снимки на ембрионите, а изследванията (поне тези, качени на сайта на лабораторията) си ги разпечатах. Докато чаках последния път за консултация с анестезиолог си снимах протоколите с телефона, нямам само последната страница от последния и протокола от ембриолозите. Док. ми каза, че имали запис на хистероскопията, но си направи леко оглушки, като поисках копие - все пак мисля, че е мое право да имам копие. Ще се поинтересувам на регистратурата каква е "процедурата". Иначе съм наясно, че отида ли в друга клиника, ще поискат всичко наново, аз затова се въздържах от смяна,а и от това което ми казват пациентки не виждам да правят нещо по-различно


Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #451 -: Юли 23, 2014, 22:49:53 pm »
Само да кажа,че относно отпуските и процедурите Август,явно зависи от лекаря.Аз миналата година започнах ин-витро август и си протече през целия месец,май към 20-ти ми беше трансфера.Глася се и тази година да започна към 10-ти,пък да видим дали ще стане работата,че отлагам вече от 3 месеца по независещи от мен причини.А ми се бременее вече  :lol:
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #452 -: Октомври 10, 2014, 11:56:02 am »
Здравейте пациентки на Щерев!Как сте?Споделете какви процедури правите?Нещо ново,което се доплаща при ин витро по фонда?Чакам заповед и вече нямам търпение....
*
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #453 -: Октомври 18, 2014, 17:47:13 pm »
Здравей, Sandra_dp, не знам какъв е предходния ти опит. Аз правих ин-витро/икси през април. Това, което плащаш е микробиологията и инфекциозните изследвания и за двамата, както и лекарствата след трансфера. Това, което видях е, че през фонда гледат да употребят всяка стотинка. Правя сравнение със самофинансирания опит, при който приложихме други медикаменти и дори със замразяването и съхранението на ембрионите се вместихме в сумата както по фонда.
Не се притеснявай, няма да има изненади, ако няма нищо специфично при теб. Успех!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #454 -: Октомври 22, 2014, 14:30:39 pm »
Garo благодаря ти за инфото.Чакам заповед на 1 опит и много се вълнувам.Правих инсе през януари и правих същите подготвителни изследвани,като при теб.Дано се вместим и ние в сумата.Успех и на теб!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #455 -: Декември 03, 2014, 00:43:20 am »
Здравейте! Аз съм нова в темата и малко и моля за разбиране ако бъркам нещо! Искам да се приобщя към вас и заедно да сбъднем мечтите си! Сигурно от 3 год чета всичко което се пише тук и така и не събирах смелост да пиша и аз но ето че се пристраших! Аз съм пациентка вече в клиниката щерев! От Бургас съм и от много лутане стигнах до втора лапароскопия и то в щерев и сега януари започвам стимулации за инвитро! Никога не съм мислила че ще стигна до там но се налага. Аз съм пациентка на д-р тимева и моля ако някоя от вас е забременяла и инвитро от първи път при нея нека ми пише!аз съм с ендометриоза с която се боря вече 3.5 год!лично за тимева съм очарована от нея!мн мила и сравнително начетена жена ми изглежда за сега и имам огромно доверие дано тя успее да ми върне усмивката и желанието ми за живот!
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #456 -: Декември 12, 2014, 08:05:00 am »
 :D тимева е сбъднала много мечти дали от първи или друг опит, симпатяга е  8)

Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #457 -: Декември 12, 2014, 10:38:13 am »
Да неможе да се отрече симпатяга голяма е :-)
Re: Ин витро в Щерев
« Отговор #458 -: Декември 15, 2014, 11:34:23 am »
:D тимева е сбъднала много мечти дали от първи или друг опит, симпатяга е  8)
Най-готината  :wink: