Не знам какво е станало... писах предните дни, а поста ми го няма...
Въпросната горелка я има и в Метро и цената е доста под 60 лв.
pimi, 10х. В Метро горелка бях гледала преди много време и беше на "масовата" цена. Ще проверя сега как е положението.
Марципан "Швартау" има в Метро, Кауфланд, Фантастико, Карфур- навсякъде, в едни мъънички кутийки. Струва ок. 4-5 лв.
НО, как, все пак, да го изсушим ?
Inke Tinke, ако можеш дай една снимцица на кутийката или поне кажи в кой сектор да я търся?? В Кауфланд (и в Билла питах, за всеки случай) ме гледаха като изтребител
, след което ме разкараха по няколко пъти м/у двата сектора (с бонбоните и със сладкарските материали) и се наложи 3 пъти да обясня, че не искам блокчета "марципан".
Методът на
Rejna е точно за "изсушаване" и ако фигурките постоят извън хладилника, могат доста да изсъхнат. Аз бях купувала едни бонбони "картофчета", които са от бадемов марципан и като постояха повечко време, заприличаха на камъчета
Сега обаче въобще не мисля да го суша, а да го ползвам за бонбони - топчета марципан, топнати в шоколад и оваляни в... каквото се сетя - какао, филирани бадеми или бял шоколад с кокос... За Великден ще спретна едни шарени мини-яйчица за подаряване...
Само да го намеря този марципан, че няма да имам нерви да го правя.
du6ka, то това не е спам, а тортено лирично отклонение
Чакам да дадеш "джапанката", че много ме заинтригува
plamak, Ч.Р.Д. (с малко закъснение)!
Можем само да завиждаме на гостите, които са излапали тази тортичка