0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #320 -: Юли 09, 2010, 17:21:40 pm »
Блазя ти :))) Аз съм мноого зле с метаболизма- с цигари и без тях- в месеца по два пъти и ме е страх, че отказвайки цигарите ще спра съвсем  :ask:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #321 -: Юли 09, 2010, 17:36:14 pm »
Невенчо, метаболизма се забързва със спазването на определени правила.
Трябва задължително да закусваш
( това нещо се учи, свикваш и след време си го търсиш...аз закусвам от около 2 години и сега се будя гладна. Преди първото ми хранене беше след 13 часа..).
Трябва да приемаш достатъчно влакна и е добре да имаш 3 основни хранения и 2 междинни. Като под междинни хранения разбирай 1 плод или един фреш...не солетки и бейкролс  :) Ако закусваш праясно/кисело мляко с трици и овесени ядки може много да си помогнеш при забавена перисталтика.
И разбира се - водичка .

Относно калориите и цигарите - при всички положения не изразходват повече от 100 - 200 , което е смешно. Спестете си половин вафла и готово.
За това че намаляват апетита съм съгласна, но ако човек се храни правилно и редовно - няма да има такъв проблем. Проблемът на повечето жени е, че се стремят да пропускат хранения с което си вредят много повече, отколкото помагат...
Първо защото забавят метаболизма си и второ - оставят се да изгладнеят хубаво, стигат до едно ниво на полу-озверялост от глад и нормално - организмът търси въглехидрати...хапват една обилна вечеря и после олеле...защо така стана  :)
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #322 -: Юли 28, 2010, 10:30:52 am »
Май доста късничко ще се включа с моя опит не пуша почти от два месеца и съм смъкнала почти 10 кг.Веднага след като ги спрях минах на диетичен режим ,знам че за организма това е голям стрес ,но мисля че иначе ако се натрупат килцата след това ще е още по-трудно.Чувствам се чудесно и изобщо не ми липсват цигарките ,което много ме учудва.За този период да ми се е приискало да запаля най-много 2-3 пъти,но зависи и от обкръжението дали има кой да ни дразни.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #323 -: Октомври 05, 2010, 09:29:06 am »
Момичета здравейте!Днес отивам да си взема заповедта!Радост голяма!Имам "заповед "от моят съпруг да спра цигарите.В интерес на истината аз пуша доста ,работата ми е свързана с напрежение .Но трябва да ги спра ,ако искам да постигна нещо толкова желано!Намаляла съм ги, но  почти всички около мен на работа пушат ,моят мъж пуши.Но трябва да имаш силна воля за това и ще се постарая да ги спра.Някой път ми се гади при мисълта ,че ще запаля,друг път ми се пуши толкова много, че ако има лесно ще ги запаля всичките наведнъж ,но днес казах край-изпуших 3 цигари и си обешах че повече няма да запаля.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #324 -: Октомври 05, 2010, 10:12:32 am »
Успех  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #325 -: Октомври 26, 2010, 19:53:04 pm »
Аз ги отказах преди 4 години. От раз - предния ден изпафках една кутия, на следващия - 0. Според мен всичко е в главата.
Ползи: 1. Миризмата на пепелник я Няма, 2. Имам 2 свободни ръце  :D за шофиране, четене, чатене...3. Не ми се налага в 6 сутринта, при -30С да бягам до магазина за... цигарки. 4. Удължих си денонощието с поне час. 5. Дрехите, къщата и колата ми миришат на цветя. 5. Не ми се налага да излизам на терасата да пуша, подскачайки от крак на крак или да търся кафене, в което се пуши. 6. Когато синът ми си играе, никога не си прави цигарки от хартия, защото никога не ги е виждал, поне засега не ги смята за нещо "готино" за подражание. 7. Нямам сутрешна кашлица, зъбите и пръстите ми не пожълтяват. 8. Спортувам без задъхване. 9. За първата си годишнина от отказването изчислих, че съм спестила за професионална бягаща пътека... не се посвених и си я купих :).
Това са моите лични ползи, вие може да имате и по - големи  :lol:. Успех!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #326 -: Октомври 29, 2010, 15:37:51 pm »
Аз също вече не пуша от 5 години. И аз ги отказах отраз. Предния ден имах 4 цигари в кутията, изпуших ги и казах край. Беше ми доста кофти само около една седмица, но сега вече ми е супер. Чувствам се много добре, а и това с килограмите си зависи доста от предразположеността на организма към напълняване. Пожелавам успех на всички борещи се с този порок.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #327 -: Ноември 09, 2010, 10:22:24 am »
Здравейте момичета!Нова съм във форума.Нямах намерение да пиша,но като видях темата не се сдържах :) Относно цигарите,аз си бях обещала след сватбата да ги спра,понеже искахме да започнем с бебеправенето.И преди бях правила опити,но явно не съм имала мотивацията.Прочетох една статистика,че 30 на 100 от жените пушачки имам проблеми със забременяването.Прочетох всички негативни ефекти върху мен и евентуално върху бебето.Мисълта,че здравето на бебето е зависи от мен,това за мен беше най-силната мотивация.Може би това е пъравата"жертва"която трябва да се направи.Аз лично се заредих с 2-3 пакета слънчогледови семки и желанието отмина за няколко дни.Желая успех на всички които опитват и повече инат вложете :)
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #328 -: Ноември 09, 2010, 20:37:58 pm »
И аз съм от бившите пушачки вече 4 години!Мога да кажа,че съм мн горда с това ,тъй като пушех по 2 кутии на ден...Ужасявах се от мисълта да не пуша и 1 час..На мен ми помогнаха лепенките nikotinel.Първата седмица се бях запасила и с пурети да си павкам като мн ми се допуши..На втората седмица изхвърлих и пуретите.Лепрнките си ги слагах само 3 седмици и след това не изпитвах никакво желание да пуша.На мен милото ми беше мотивацията-непушач с астма..Мисля,че мотивацията играе най-голяма роля,другото е колкото да се позалъжеш,че ще е по-лесно.И да отбележа-изобщо не съм напълняла!Успех на всички!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #329 -: Ноември 18, 2010, 17:33:19 pm »
 :bighug:Не пуша вече 4- ти ден.Не ми пречи не ме дразни когато някой пуши покрай мен.Стимулът е голям!
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #330 -: Ноември 18, 2010, 18:45:47 pm »
Браво, Дацинка.
И аз за пореден път ги спирам.Направих 3 дни, но съм с никотинова лепенка...Да видим после как ще се представя.
Ти от колко време пушиш?
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #331 -: Ноември 19, 2010, 15:23:42 pm »
:bighug:Сега съм на 40 г.-значи от 20 години пуша.Мане чак на мен ми стана гадно  osi_7. Да ме пита човек защо .Сега  :BangHead: Но целта  е желанието за  preggo са огромни и  съм сложила кръст на този гаден порок.  :goodluck:на всички.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #332 -: Ноември 19, 2010, 16:04:47 pm »
Момичета само така стискам ви палци да издържите ,аз държа вече 5 месеца и както в началото така и сега не ме дразни ,и много рядко ми се случва да ми мине мисълта че ми се пуши ,но се преодолява многооо лесно,когато знаем защо .Желая ви успех.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #333 -: Ноември 19, 2010, 18:02:06 pm »
и аз се записвам в темичката. Спирала съм ги 2 пъти: веднъж за кратък период. После за 8-9 месеца през 2008 г. Сега пак съм на вълна спиране на цигарите :) Всъщност не пуших около 4-5 дни (извадиха ми сливиците) и нямаше как просто :) Сега съм на 3-4 цигари на ден. Смятам и без тях да бъда в скоро време. Но да видим кога. Много ми се насъбра напоследък и нещо волята ми я няма.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #334 -: Ноември 19, 2010, 20:46:41 pm »
  :bighug:  :goodluck:  :balk_50:
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #335 -: Ноември 21, 2010, 00:22:33 am »
Даааа и аз през 2008 ги бях спряла за 8 месеца някъде, но за съжаление се подхлъзнах накрая :oops:
И от тогава е кошмар, пуша, не пуша, пуша, не пуша... засега удържам фронта. :D
Дацинка биеш ме по годинки, аз към 15 години ги пуша гадините.:?
Успех и на вас. osi_9
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #336 -: Декември 01, 2010, 20:41:00 pm »
Реших и аз да се разпиша тук - като пушач с дългогодишен стаж - за съжаление... Спирала съм цигарите (или по-точно - опитвала съм се да ги спирам) няколко пъти - все безуспешно. Повече от 2-3 месеца не съм изтрайвала. Най-лошото беше, че си имах съвсем физическа абстиненция - световъртеж, безсъние, сърцебиене, пълна липса на концентрация - пълна скръб. Пробвала съм с дъвки Никорет - много ми помагаха, но недостатъчно. Една лекарка ми беше казала, че толкова физически зависими хора като мен не бива да ги спират отведнъж, защото абстиненцията е огромен стрес за организма, което в определени случаи може да бъде дори опасно. Тя ми препоръча да пробвам с намаляване, като първоначално отлагам цигарата - като ми се допуши, да не паля веднага, а да изчакам 10-20 минути. Така на края на деня изпушените цигари са поне с 1-2 по-малко, което пак е нещо. И така трябваше постепенно да ги намалявам, докато не ги спра съвсем, като донякъде е и въпрос на воля да се ограничавам и днес ако, например, ми е ден да изпуша 5 цигари, да не изпушвам 6 по никакъв повод или с аргумента, че 1 повече или по-малко е все тая. Бях започнала да ги намалявам по този метод и наистина работеше и беше много по-лесно и по-малко стресово от предишните ми опити. Обаче забременях и започна да ми се гади от миризмата на цигари, та ги спрях съвсем без никакво усилие :D Мисля да не пропушвам повече и да се отърва веднъж завинаги от този вреден навик.
А ако някой иска, може да пробва гореописания метод и да сподели дали се получава. Успех на всички с отказването!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #337 -: Януари 02, 2011, 16:35:49 pm »
Аз също правя опити да откажа цигарите.Пушач съм от седем години.Никога не съм опитвала да ги спра, он сега съм решила да си наложа волята и да ги спра.Причината,която ме накара е, че с моя приятел искаме дете.Мисля ,че това е доста добра причена,а пък и здравето е много по-важно.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #338 -: Януари 02, 2011, 17:34:31 pm »
Минавам да се похваля, че минах вече първата година без цигари  :balk_48:
Успех на всички отказващи.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #339 -: Януари 05, 2011, 19:04:40 pm »
Аз също правя опити да откажа цигарите.Пушач съм от седем години.Никога не съм опитвала да ги спра, но сега съм решила да си наложа волята и да ги спра.Причината,която ме кара да ги откажа е, че с моя приятел искаме дете.Мисля, че това е доста добра причина, а пък и здравето е много по-важно.
Хех, като видях темата исках точно това да напиша... принципно не бързаме все още с бебето, но искам когато започнем да правим опити, организма ми да е в добро състояние. Регистрирах се тук за да науча нещо за бебетата, защото съм абсолютно неподготвена.