0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #380 -: Юни 13, 2011, 12:42:04 pm »
здравейте момичета, днес изпуших последната си цигара! И заявявам  - аз съм не пушач! Усещането е прекрасно. Знам, че ще ми се пуши, но какво от това, като знам, че не пуша вече, няма да се поддам на измамното желание. Сега съм щастлива!

За тази крачка ми помогна книгата "Не пуша вече" на Алан Кар. Искрено я препоръчвам на всеки пушач. Наистина с нея е по-лесно. Прочетете я, нищо няма да загубите, а със сигурност ще бъдете по-щастливи, здрави и пълноценни хора.

Денят ми е прекрасен! Ще продължа да споделям с вас! :cheerleader:
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #381 -: Юни 13, 2011, 14:12:44 pm »
Браво silvianik! Отбора се увеличава!
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #382 -: Юни 13, 2011, 14:13:24 pm »
Ами хайде да ви дам кураж и аз,направих една година и отгоре даже без да си дръпна нито веднъж от тези гадости а пушех почти по кутия на ден .Чувството е страхотно :D.Успех момичета бъдете сигурни ,че ще се справите и всичко ще е наред.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #383 -: Юни 14, 2011, 11:45:46 am »
Здравейте, снощи щях буквално да откача, подскачах, виках, ходех напред назад, но устоях. Беше ужасно!!! Днес съм значително по-добре  :D

Продължавам да съм Непушач!

Ама то пушенето си било жива наркомания, пълен отврат.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #384 -: Юни 14, 2011, 11:51:14 am »
Ох, първите дни са най-трудни...да се пребориш с навика :( и да, наркомания си е! И аз скоро бях така горда със себе си, защото въпреки че бях ужасно ядосана не посегнах към цигарите :) А моя мъж...който никога не е купувал цигари и не пуши, решил да купи една кутия, заради някаква си запалка...и ги остави в къщи...ей така да ми изпитва волята  :lol: Ама няма поддаване!
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #385 -: Юни 14, 2011, 18:33:55 pm »
Наиситна е прекрасно да си непушач. Аз след 19 години по около 2 кутии на ден, от година и половина не пуша и съм много доволна. Не мога да кажа, че съм усетила някаква разлика в здравословното си състояние,нито във вкусовите усещания ( както твърди мъжът ми), но само факта, че не се тровя, ми е достатъчен.

Боби


  
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #386 -: Юни 14, 2011, 23:37:15 pm »
Отказах цигатите преди около 7 години  8O Не се бях замисляла, че е минало толкова много време от тогава  :D Ето какво ми помогна :
Бях настинала и ме болеше гърло, беше зима, навън много студено, а вкъщи не пушех, Бях студентка и приятелките ми от курса бяха всички непушачки  :oops: , Спрях кафето, започнах да спортувам, намалих цигарите до една-две на ден и постепенно спрях.
Най-трудно ми беше от това, че мъжът ми пушеше все още и много се изкушавах. Признавам, че два или три пъти съм си запалвала от неговите цигари.

Сега вече вече не ме изкушават пушачите. Напротив, миризмата и цигареният дим са ми адски неприятни. Не мога да стоя в заведение с пушачи, просто се задушавам   :o Е, кафе пак си пия, но нищо не ми липсва с него  :)

Успех на всички опитващи да спрат този гаден навик. Не се предавайте, първите няколко дни са най-трудни, но и после не се поддавайте. Една цигара само и пак попадаме в омагьосан кръг  :?
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #387 -: Юни 15, 2011, 10:26:20 am »
Браво на теб, имала си силна воля и си успяла, аз не знам кога ще успея да направя нещо подобно :/ А и всичките ми приятелки пушат и това още повече ме дразни...
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #388 -: Юли 01, 2011, 13:45:35 pm »
Цоп!! И един мъж в темата!! :lol: Не пуша вече шести месец,като от 24 години приблизителблно съм бил редовен пушач! Намислих си добра дата- Нова година и се подготвях около месец и половина психически за този момент.Причините за това решение:1- прекалено скъпо удоволствие за да си рушиш здравето- на ден по кутия= 150 лв минимум= на много неща за дома или за децата/за който ги има/ за тях най вече/сами смятайте/, 2- здраве,здраве и пак здраве-за мъжете е важно ,особлено ако искат по добра СГ,а тя никога не е излишна.  Това е! Влязах в един сайт за отказване,по скоро за споделяне и това също ме амбицира.Книгата на Алън Кар е много полезна,аз не съм я чел,но я пазя за тежки случаи  :lol:/абсистенция/,за щастие нищо такова няма до момента. Не ми се пуши,миришат ви гадно дрехите вечер,не мога да гледам зависимите край мен как се притръшват и придирят,срам! Но всеки сам си прави избора.Качих само 4-5 кг,но това е зашото метаболизмът е по-добър,тялото работи много по-добре.За тези кг,препоръчвам една друга тема за физически упражнения.Аз и нея следя! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #389 -: Юли 08, 2011, 16:22:13 pm »
Рач,  :bighug:

Аз не пуша от около 2 месеца и 15 дена, след 13 години пафкане. Преди казвах, че като забременея и ще спра да пуша отраз. Никой не ми вярваше.
Пушех по време на стимулацията, пушех и след трансфера. Доктора ми се сърдеше, направо не ми говореше.
В моментът, в който ми казаха, че съм бременна цигарата ми падна от ръката. Спрях да пуша за 1 секунда. А пушех по кутия и половина, понякога 2, на ден.

Най - много съжалявам, че не знам как се получи, за да мога да ви го обясня. Може би това, че месеци наред повтарях на околните, че когато забременея ще спра... но надали е само това.

п.п. За мен това е едно от най - големите чудеса в живота ми. Никога не изпитах никотинов глад и дори, напротив, палех ей така да видя какво ще почувствам. Чувствах едно голямо нищо и чинно си загасях цигарата.
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 16:24:38 pm от KiaraTiara »
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #390 -: Ноември 16, 2011, 16:02:46 pm »
Спрях да пуша от раз когато преди месец ми излезе изследването за амх - много лошо. Бях потресена (и още съм). Доскоро и аз казвах, че като видя чертичките ще спра от раз, но уви. Винаги съм пушила по много.
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #391 -: Февруари 07, 2012, 18:13:29 pm »
Виждам никой не е писал от доста време, ама реших и аз да се включа :) Дори не мога да повярвам, че не съм пушач вече, но и аз така казвах - забременея ли спирам цигарите! Никой не ми вярваше, защото (колкото и грозно да звучи) толкова много пушех, че без цигара не ме бяха виждали  :oops:
Но от както видях 2те чертички веднага спрях...Видях си положителния тест на 5ти Септември 2011 и от тогава не съм докосвала цигара :) Че е трудно - трудно е! Определено, особенно в началото! Аз лично се побърквах, но бавно бавно времето мина и някъде след месец спрях да мисля за цигари (въпреки че понякога сънувам как пийвам винце и пуша цигарки  :lol: ). Силно се надявам след като родя да не започна пак, защото наистина да спреш е страшно трудно и вероятно само 2ра бременност пак ще ме спре :)
Успех на всички :)
П.С Определено много помага, че живея в държава където тютюнопушенето е строго забранено на публични места - ако искаш да пушиш, си пуши вкъщи или на улицата. Още не съм била в БГ като НЕпушач и мисля, че първото ми излизане на кафе или бар с приятелки ще е много трудно като всеки ти пуши до главата   :?


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #392 -: Февруари 07, 2012, 20:34:06 pm »
Силно се надявам след като родя да не започна пак, защото наистина да спреш е страшно трудно и вероятно само 2ра бременност пак ще ме спре :)
Това си зависи само от теб. Просто не пали и една цигара. Аз 19 години бях пушач и пушех по 2 кутии на ден. Дори като забременях  първият път пак ми отне 3 месеца да спра, все си пушех по няколко цигарки. Но от тогава не съм запалила. Като родих много пъти ми се е пушело, но не си позволявах, защото знам,че запаля ли, това е краят, просто се познавам. Сега вече, след повече от 2 години без цигара, вече не ми се пуши ( много рядко, пррез няколко месеца като нещо ми е нервно имам моменти, вкоито му се допушва). И аз като теб се притеснявах какво ще стане като си отидем в България. Сега поне знам, че нямам вече подобни проблеми, но 9 месеца според мен не е досатъчен срок да си напълно независима. Пази се много след като родиш да не се поддадеш и да запалиш.


  
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #393 -: Февруари 08, 2012, 10:47:39 am »
Ееее,пуши ти се ,защото постоянно го мислиш!! :x Я,си напълни главата с други мислии даже няма и да се сещаш! :wink:мисли за бебето,например! и как така ще пропушиш веднага след раждането??  8O Та нали ще кърмиш-то не влияе ли върху този процес?? :o
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #394 -: Февруари 08, 2012, 12:11:16 pm »
Това си зависи само от теб. Просто не пали и една цигара.
Да и аз това си мислих, че по-добре е въобще да не паля... Ще се опитам естествено, иска ми се много да съм ги спряла завинаги, просто неискам да казвам "Никога няма да запаля" защото знам как се получават нещата като кажеш "никога".. :lol: Аз така не харесвах французите и виках, че "никога няма да отида във Франция"  :lol: Но иначе си права, ще се опитам въобще да не паля :)

Ееее,пуши ти се ,защото постоянно го мислиш!! :x.. и как така ще пропушиш веднага след раждането??  8O Та нали ще кърмиш-то не влияе ли върху този процес?? :o
Първо, къде прочете че мисля постоянно за цигари и че ми се пуши???? Напротив съм написала, че само първия месец е трудно и го мислиш...Второ, къде прочете че ще пропуша веднага след раждането и че ще кърмя и пуша???
И колко трябва да си нагъл за да ме съветваш да си мисля за бебето ми, вместо за цигари???  :x :x :x Просто нямам думи...

Ако искаш да ми отговаряш на постовете и да ми задаваш възмутени въпроси, вземи първо и прочети какво съм написала, и после го прави....
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 12:19:31 pm от Krisi88 »


*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #395 -: Февруари 08, 2012, 14:44:50 pm »
Помислих си ,че ще погледнеш от хумористичната страна на поста ми,но явно не ти стига чуство за хумор. :( Аз не пуша от една година и един месец,при стаж -25години с по 1.5-2 кутии на ден. По физиологически причини-няма как да родя,така че това не може да ми е мотивация, но пък от друга гледна точка,при нас пушенето вреди адски много на качеството на материала,така че,си е добър мотив. Няма да обсъждам и други ,достатъчно силни, за да те накарат да ги откажеш,но повярвай ми,нито едни ден след първата седмица, не съм се замислял да запаля,пък даже и "само с кафето"! Никога! Постоянно ходя в заведения, където се пуши ужасно много,но не съм посягал към цигари.Даже не ми прави впечатление. Дори гледам с насмешка на "зависимите".Въпреки ,че никога няма да бъда "непушач",а само"бивш пушач" това не ме кара да ги сънувам! Въпрос наистина на мотивация! При вас,жените трябва да я има доста в повече,особено в определени ситуации. А уж,говорите ,че сте по-силни харектери от нас и по-волеви.Ами покажете го! :wink:
п.п.не съм целял да те обиждам,не съм ти задавал въпроси ,на които не съм търсил отговори.Просто се опитах да разведря темата,за което съжалявам,вече! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #396 -: Февруари 08, 2012, 15:07:05 pm »
Да се опитам и аз да разведря темата  :wink:
Спрях да пуша, когато започнахме опитите за забременяване
Сега имам една лоша и една хубава годишнина: 3 години неуспешни опити, но и 3 години без цигари :)



   La vita è bella
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #397 -: Февруари 08, 2012, 15:34:16 pm »
ra40 С този си коментар прилкючвам влизането си в темата. С всичките ти чуденки, въпросителни и възклицателни, нямаше нищо хумористично в първият ти пост. Особенно когато с 3 въпросителни ме питаш за това как ще пуша и кърмя бебето си - нещо което на теб явно може да ти мине през главата, но на мен не!
 А с вторият ти пост изкарваш така нещата всеедно сме се събрали тук, за да се съзтезаваме кой е по-добър в НЕпушенето. За мен крайната цел е най-важна и това е, че сме успяли да се преборим с този навик.
А ироничният ти коментар относно кой пол бил по-силнен дори няма да го коментирам, защото не смятам, че тук някоя жена ще спре цигарите с цел да ти се докаже на теб или който и да е бил друг мъж, а заради себе си и собственото си здраве!

Пожелавам успех на всички които още се борят с вредния навик, а на вече преборилите се - да не връщаме към него никога!


*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #398 -: Февруари 08, 2012, 16:12:24 pm »
Пришключих! Успех в "себедоказването",Криси!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #399 -: Февруари 08, 2012, 19:15:13 pm »
Здравейте,
да споделя и аз като един бивш пушач. По време на бременността си не съм запалила цигара. След това и кърмене.. Доста дълъг период. Но, тогава знаех, че ще пуша пак и че единствената причина да не пуша в момента е, че трябва да се грижа за бебето си. Лятото направих първия си опит инвитро.За съжаление успешен само за кратко. Положителното от него беше, че някак естествено спрях да пуша. Без да се измъчвам.Всичко е въпрос на нагласа. Просто за мен беше дошъл моментът, в който реших, че вече искам да приключа с пушенето. И се чувствам съвсем нормално. Нямам проблем да седна в заведение, където се пуши около мен. Това вече не ме изнервя, даже не обръщам внимание. Не се заричам, че никога няма да пропуша. Просто на този етап нямам такава потребност, а и ме мотивира това, че предпочитам с парите, които съм давала за цигари, да си помагаме в борбата за още дечица.
P.P. Криси, жалко че не си разбрала шегата и добронамереността в поста на Рачо. Между другото, ако обърнеш внимание, неговите постове всичките са добронамерени и пълни с позитивизъм. В този също няма нападки.




My first, my last, my everything!