0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #240 -: Януари 16, 2010, 08:02:31 am »
Ох момичета, като ви слушам (т.е. чета) и ми става мъчно...за милионите българки у нас, които пушат и тровят себе си и близките си, а за бременна пушачка, да ме прощават всички, които ще се разпознаят, но това за мен е най-грозното нещо и огромен грях към нероденото детенце и аз не мога да го приема!! Особено, след като болшинството в този сайт са момичета с проблеми при забременяването, накрая да павкат с мечтата в себе си...нямам думи!Аз пушех преди да забременея, както вече съм писала, но по-голям стимул от това да забременееш и после самото бебче няма!Ако правите компромис с това, то вашата воля и желание явно не са достатъчно големи. Знам че звуча назидателно, като възпитателка от времето на нашите родители, но правя това целенасочено и се надявам да ви жегна и стимулирам. Извинявам се ако съм била груба, но точно такива трябва да бъдете и вие към себе си!! Всички сме по-силни от някакви цигари. И колкото по-малко зависими сме от тях (или от нещо друго), толкова сме по-свободни, а какво по-хубаво  :wink:Пожелавам на всички ви да минете от другата страна, като мен и там да си останете. Аз не съм докосвала цигара от година и месец  :D и ако реша да запаля, първо ще вляза тук да прочета собствените си наставления  :lol:И още само едно нещичко, понеже знам че първия месец е особено труден, аз го направих така: казах си Господи, ако това е цената за да забременея, то аз няма да запаля и всеки път, като много ми се искаше да кажа майната му и да запаля, бях убедена, че обричам мечтата си на провал - това беше моя обет пред Бога, ако щете!! и си казвах само един месец пробвам и ако не стане ги почвам пак!Стана :D от първата инсеминация след три години стерилитет...после вече не можех и да помисля да запаля. Та, знам че стана много дълго, но ако това ще помогне и на вас...опитайте всичко :youwoman:Вярвам във вас. Успех!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #241 -: Януари 17, 2010, 21:04:37 pm »
По принцп пишех в тази тема, за да намеря подкрепа при опитите си да откажа цигарите! Отказах ги по-лесно първия път (сега също съм горд непушач). Напоследък подкрепата в тази тема куца. Поне аз не намирам такава. Не визирам никого конкретно. 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #242 -: Януари 18, 2010, 00:09:12 am »
Хармони, не се сърди, мила! Подкрепата не винаги се изразява в потупване по рамото. Понякога е много по-ефикасно да ни посмъмрят, за да се вземем в ръце. Сигурна съм, че момичетата се целяли точно това :D От празни приказки полза няма. Трябва някой да ни отрезви, за да видим по-ясно нещата!
Радвам се, че си успяла да ги спреш :D Продължавай в същия дух!
Да си призная, аз също не разбирам как може една жена да трови детето си, но ми е ясно, че отказването от този вреден навик не е лесно. Въпреки, че за мен е неприемливо бременна жена да пуши, това не означава, че не бих я подкрепила в борбата с тютюнопушенето! Точно обратно!
Имаш моята подкрепа!
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 00:12:41 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #243 -: Януари 18, 2010, 10:29:39 am »
Harmony, с теб съм и аз :)  osi_9 :goodluck: :bighug:


*

    rangelina

  • *
  • 4
  • ЧАКАМ ТЕ МИЛО ДЕТЕ
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #244 -: Януари 21, 2010, 10:50:48 am »
УСПЕХ
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #245 -: Януари 23, 2010, 02:21:12 am »
Здравейте! И аз подкрепям твърдението, че като бъдеща майка :pleasantry: е необходимо да кажа: СТИГА  :bonk:С ТЕЗИ ГАДНИ ЦИГАРИ ! От три дни пуша по една цигарка на ден - сутрин с кафенцето! Нося си и една кутия в чантата, защото знаете, че най-много ни се пуши  :wink:когато нямаме цигари!!! Пък знае ли човек ?! Утре може да си изпия кафето без цигара :ask: ! УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪМИШЛЕНИЧКИ  osi_9 :cheerleader:!!!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #246 -: Януари 23, 2010, 16:16:51 pm »
Момичета,

още нещичко, за да помогна в борбата - безмилостно жестока :balk_600:...преди да ги спра, няколко дни преди това бяха празници (коледа, Нова година, имени дни) и нарочно прекалих с пушенето, така че след няколко-дневен маратон - ядене, пиене и пушене имах чувството че съм се отровила от всичко и изобщо не ми беше проблем първите два три дни без цигари, защото имах нужда да "дишам"...така че ако това ще ви помогне прекалете ден два и то просто не ви се пуши после, като се поотровите, а като спрете за няколко дни да пушите после е по-лесно: "Ето че мога" и така с продължавате :balk_602:с въздържанието и ще видите колко е хубаво да дишате с пълни с чист въздух гърди, а не с цигарен дим!

Всичко е в главите ни, да знаете и ако можете и да практикувате малко самовнушение, резултат ще има много скоро! Успех на всички!! :goodluck:
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #247 -: Януари 26, 2010, 01:02:36 am »
Сега си набивам в главата всички по-обозрими от бебе "благинки", които ще получа, ако оставя цигарите.
Успех в отказването от фасчетата на всички!!!

Jbrul, адски се забавлявам с позитивните ти постове! Много ми харесва премереното ти отношение към нещата, вкл и към пушенето  :lol:. За да дам едно рамо в намирането на мотивация и "благинки", внасям своя дял в истории и мнения около борбата с този скъп (по много и различни начини) навик.

Преди да реша да хвърля цигарите в името на проекто-детето (което вече има 6 зъба), бях пушила 17 пълни години. По ужасно стечение на обстоятелствата, пропуших на 13 и целият ми живот като възрастен мина в тежко, компулсивно пушене. Аз не просто го правех, а живеех за това, нямаше сила, която да ме убеди, че истински ми вреди. Но, година бреди да забременея ги отказах с никотинови лепенки - без тях нямаше да се спрвя май. Първите 2 седмици ми беше толкова зле, че свалих 5 кирограма без никаква диета (първа благинка), не след дълго кожата ми започна да изглежда като след козметик - само, че всеки ден :) (втора), после забременях (трета), това с дъха, парите, които потрошавах за цигари и прочее въобще не го броим.

Но... най-интересното се случи напоследък, (отдавна съм спряла да броя непушаческото си време, та сега се опитвам да изчисля колко е то - боже, три години почти не пуша!). Три седмици след тежка коремна операция, хукнах да изкачвам един любим планински маршрут. За последен път се бях качвала по онези места като пушач и помня каква мъка беше, пътеката ми се струваше безкрайна. И - виж ти - с операция на 3 седмици изкатерих върха за половината време, което ми отнемаше, докато пушех!!! 

Та така за пушенето, вредата от него и екстрите на непушенето! Успех на всички!
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #248 -: Януари 26, 2010, 18:18:39 pm »
Saule_Nova Аз да си призная никотинов глад нямам, или поне е много рядко. Паля по навик от нямане какво да си правя ръцете и защото почти всичките ми действия по инерция са свързани с цигарка. Отдавна си дадох сметка, че от всеки 10 изпушени цигари, една паля защото наистина ми се пуши (било с кафе, алкохол, след ядене...), а останалите 9 за какво ги паля и аз не знам, ей така да си натъпча нещо в устата и аз като малките деца  :lol: На мен май ми е най-важен навикът да държа цигара и там нещо да дими, поради което електронната цигара се оказва моето решение към момента. Хем я държа, хем си дими, че и свети даже  :lol: хем "димът" си е една чиста водна пара, понеже даже не ползвам филтрите с никотин. Преди 2 години си я купих със съвсем друга цел, понеже ненавиждам да се пуши в кола и на дълъг път да си кадя с нея. Ама хич и нямах идея да ги спирам... От седмица насам пуша 3-4 сутрин с двете дълги кафета, (е тогава наистина ми се пуши яко) и после с електронната. Друга далаверка се оказа, че щетите от изгорена кожа по диваните, дрехи и покривки - клонят към безкрайност вече. Миризмата също я няма, освен ако имаме гости, ама това нищо работа на фона на моите 2 кутии дневно до сега.
Та да ви кажа, ако имате по-скоро психологическа зависимост към пушенето - взимайте по една електронна и продължавайте "да пушите здравословно"  :lol:
Стискам ви палци! Като спра онези 3-4 с кафето сутрин, ще се похваля и очаквам бурни аплодисменти от вас  :wink: За лично спокойствие си държа един стек в гардероба, ама като знам че ги има ако видя зор и...някак успявам да устискам.
Какъвто и метод да си изберете - ще се получи, сигурна съм :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #249 -: Януари 27, 2010, 20:29:14 pm »
uspeh  uspeh ama nqmat otkazvane teq pu6tini :)
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #250 -: Януари 28, 2010, 14:53:21 pm »
Здравейте момичета :) Аз да се отчета на края на първия месец без цигарен дим.
Все по-рядко се сещам за цигари, само като се събираме с приятели на заведение. Апетитът ми не се е променил, съответно теглото ми също.Всеки ден се чувствам по-свежа и жизнена от предишния, а за спестените пари няма изобщо да споменавам.
Проблемите които останаха при мен са два:
-Гаден колега, който след всички забележки продължава да пуши в офиса :x
-Гадет запек.
Изключително съм доволна че се реших на тази крачка :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #251 -: Февруари 12, 2010, 09:51:09 am »
Мале отдавна никой не е писал тук.
Аз се чувствам супер, даже съм станала дасадна непушачка  :lol:
Успех, пишете от време на време по някой ред.
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #252 -: Февруари 12, 2010, 19:55:33 pm »
Аз се чувствам супер, даже съм станала дасадна непушачка  :lol:

Браво! Голям успех е това - награди се подобаващо. :D
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #253 -: Февруари 12, 2010, 19:58:24 pm »
И аз като Дени се чувствам супер без вредния навик.Дори и не се сещам за цигари.... :lol:
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #254 -: Февруари 12, 2010, 20:07:25 pm »
Аз се чувствам супер, даже съм станала дасадна непушачка  :lol:

Браво! Голям успех е това - награди се подобаващо. :D
Благодаря Циголарче  :D наградата ми е, че се гордея със себеси и 3.50лв.на ден, които харча за много по-приятни неща  :)
Два пъти сънувам, че пуша ама яко по кутия, две е няма да казвам колко гузна бях в съня си и колко щастлива от факта, че е било само сън. :D
Ама наистина съм станала много досадна само мърморя, че ми мирише на цигари  :oops:
Джинка браво мила,страшни сме. :D
Успех на всички отказващи се.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #255 -: Февруари 19, 2010, 14:27:01 pm »
Наскоро направихме 4 години откакто не пушим. Отказахме ги семейно на Нова година :) Все още сънувам от време на време кошмари, че отново съм пропушила :lol: Случвало ми се е два-три пъти в много напрегнати и тежки за мен ситуации да си помисля за цигара, но после се оказва, че съм разрешила проблема и без цигарата :P
Отдавна вече не се чудя какво да си правя ръцете или какво да правя в компания на пушачи. Оказа се, че мога да съм пълноценна и забавна и без да държа цигара в ръка. Кафето има още по-прекрасен вкус без цигара, мога да усещам отделните подправки в храната, а не както преди - да ги възприемам като облак от аромати.
Преди време си инсталирахме програма, с която смятахме спестените пари от цигари. Оказа се, че за година се събират достатъчно за една седемдневна самолетна почивка извън България. Като пушачи не сме си го позволявали.
Приятелите ни, непушачи, почнаха да ни канят по-често на гости, а голяма част от другите ни пушещите познати се мотивираха също да откажат цигарите.
Косата ми всеки ден мирише хубаво, а устата ми мирише лошо само като ям чесън примерно :wink:
Не се налага да проветрявам с часове стаята или да изнасям връхните дрехи на терасата, да се отмирисват.
Стените ми си стоят бели.
Мога да погаля някое дете по бузката, без да се притеснявам, че пръстите ми смърдят на никотин.
Вкъщи мирише на курабийки :)
И най-хубавото - два месеца след спирането на цигарите за първи път от три години имах качествена, зряла яйцеклетка, която освен това успя да излезе от фоликула, вместо да се превърне в поредната киста и след около 9 месеца я кръстихме Симеон :)

Моята най-силна мотивация беше достойнството ми. Бях сключила сделка със себе си, че ще запазя достойнството си и ще продължа да се уважавам само ако спра цигарите.
И успях :)
Вие също го можете!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #256 -: Февруари 20, 2010, 19:50:29 pm »
Ultra

:good_post:

Напълно споделям възгледите ти и също ги следвам! :sunshine:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #257 -: Февруари 20, 2010, 20:24:04 pm »
Много вълнуващо, Ultra!
Прочетох го и ми се прииска да откажа цигарите, макар че не пуша.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #258 -: Март 05, 2010, 10:53:38 am »
Да се включа и аз в борбата с гадните цигари  :)

Пушачка съм от 12 години.Доста рано пропуших...
На 8 Януари тази година разбрах че съм  preggo ...Не спрях от раз, а пушех от 1 до 4 цигари, до половината...
От около 2-3 седмици не пуша изобщо.  :wink:
В интерес на истината не ми се пуши, даже ми става неприятно в задимени места,
но на моменти ми липсва самият навик - да държа нещо в ръка...
Измислих го и това - снощи си извадих електронната цигара, имам празни филтри - т.е. нямат никотин. Но дори нея още не съм я пушила  :)

Успех на всички !
Аз мисля завинаги да се оттърва от тази смрад!

(даже го юрнах и мъжо - и той ще ги остави! :twisted:)
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #259 -: Март 05, 2010, 13:07:07 pm »
Ами аз пак съм от отбора на борещите се,досега не се записвах че последния път тъкмо се запписах и пак ги почнах ,но сега вече е по напред работата вижда се от лентичка.Все още ми се пуши и то доста,но за сега одържам фронта,дори не съм си и дърпала  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...