0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #200 -: Януари 01, 2010, 16:25:19 pm »
Честита нова година бъдете здрави и много щастливи.
И аз да се присъединя към вас.Пуша от 15 годишна  :oops: сега съм на 31-почти.Като бях бременна със сина ми пушех по 1-2 цигари на ден, роди се жив и здрав, доскоро бях бременна с момиченце, но го изгубих в 18-та седмица с тази бременност също палих чат-пат и това не ми дава мира, чувствам се ужасно виновна :? Днес изпуших последната си цигара и твърдо съм решена повече да не запаля никога.
Успех на всички.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #201 -: Януари 01, 2010, 17:51:55 pm »
Привет и от мен!Успех на всички бъдещи и настоящи мами в борбата с тютюнопушенето...Аз същоя бях пушач от около 10 години. Спрях ги месец преди да забременея, понеже бяхме взели решение да пробваме инсеминация вече...първа стъпка след 3 години неустановен стерилитет. Сега вече точно година оттогава имаме нашата Калина и аз тъй като кърмя не съм си помисляла да запаля цигара. Така че равносметката за мен до момента е точно 1 година без цигари. От раз!И повече не пипнах дори. Сега обаче от известно време и заради проблеми и в повечко стрес ми се допушва и това много ме плаши.Докато кърмя няма да си позволя да запаля и това е сигурно, но се опасявам че след това ще направя тази глупост, като други момичета тук...защото основният стимул - здравето на бебчето ми, ще липсва след като спра и да кърмя.Та...да видим. Мисълта мие че дори една година абсолютен отказ от цигарите не е гаранция за отказване от този навик...чак не ми се вярва като го пиша на мен самата :oops:И така ще видим. Вие дръжте фронта и да се подкрепяме взаимно :wink:
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #202 -: Януари 01, 2010, 18:37:05 pm »
misstan аз вярвам в теб! Не бива да мислиш, че не пушиш само заради бебчо, мисли го заради себе си. Звучиш ми сякаш само чакаш повод да ги почнеш пак  :(. Не търси повод да ги пропушиш, цигарите не са ти нужни. Те няма да ти помогнат да решиш проблемите, само ще ги увеличат...знаеш. :)
Аз от днес вече съм непушач отново. Дано успея да ги откажа, просто трябва да издържа първия ден и НИКОГА да не си запалвам повече!
Браво на всички отказали се момичета! Вие сте стимул и гордост на опитващите! :balk_47:
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #203 -: Януари 01, 2010, 19:39:04 pm »
harmony с теб в един ден сме решили да ги махнем тия цигари  :D .Успех мила.
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #204 -: Януари 01, 2010, 22:50:32 pm »
Пак да напомня, че вредата от тютюна не е абстракция, а кошмарна реалност.
Преди три дни бащата на моя колежка почина от емфизема и рак на белия дроб след дълго и мъчително боледуване. Ако не ви е еня за собственото ви здраве, поне не причинявайте такива мъки и тегоби на близките си.

Наясно съм, че само с плашене не става. Но борбата за всяка болезнена глътка въздух за мен най-абсурдното нещо, което човек може да си причини съзнателно.
« Последна редакция: Януари 01, 2010, 22:53:14 pm от cigularche »
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #205 -: Януари 02, 2010, 00:16:13 am »
И аз от 01.01.2010г. съм НЕПУШАЧ :D
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #206 -: Януари 02, 2010, 08:28:17 am »
Cigularche,за съжаление си много права, но често дори и голата и жестока истина не е достатъчно силна, за да спре пушачите и всеки си мисли, че точно на него всички ужасни неща няма да му се случат...Аз също имах познат, който много се мъчи и умря по същия начин...това не ме спря тогава да пуша. Единствено желанието за бебе и убеждението че нямам право да му вредя с цигарен дим бяха моя стимул...за това ги спрях преди да забременея и сега като кърмя и няма да ги пропуша, докато не отбия малката напълно...за после наистина не знам :oops: Опитвам се сама да се нахъсвам и тъй като мъжа ми пуши (макар и на терасата и зиме и лете)осъзнавам като непушач от година вече, колко е гадно да ти мирише дъха на цигари и ръцете и косата и цялото тяло...дори след като си се изкъпал и измил зъбите...когато пушиш ти си свикваш с това и дори и миризмите на пушача до теб не ти правят впечатление, но колко гадно е за един непушач  8O и разбира се за детенцето ти, да му смърдят мама и тате по този начин!! Дано това ви амбицира момичета, пък и мен самата за по-натам :wink:Успех!!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #207 -: Януари 02, 2010, 17:34:35 pm »
Аз също съм в отбора на отказващите от 01.01.2010  :D За кой ли път ...
Надявам се, този път да успея.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #208 -: Януари 02, 2010, 18:44:02 pm »
Момичета, поздравявам ви за решението и ви пожелавам да успеете! :D

Има една теория, че в борбата с отърваването от вредните за здравето навици, има няколко последователни етапа, през които преминаваме. Успехът на всеки следващ етап изисква да сме преминали предходния.

На първо място е нужно да осъзнаем, повярваме и признаем, че пушенето ни вреди - че е опасно конкретно за нас самите.
После трябва да се убедим, че отказването на цигарите е възможно и осъществимо по принцип, а не геройска постъпка на малцина.
После, че ние самите можем да се преборим с порока и да оставим пушенето веднъж завинаги.
Следващата стъпка е формиране на убеждението, че разполагаме информация и средства(хапчета, лепенки, дъвки) да спрем да пушим.
Когато наистина спрем да пушим, ни е нужна подкрепата и насърчението на близки хора, които знаят че отказваме пушенето (хем ни помагат, хем ни контролират).
Накрая трябва да си създадем среда и навици, които да ни пречат да се върнем към вредния навик.

Идеята е, че няма да спрем цигарите ако не преминем през всяка от тези стъпки.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #209 -: Януари 04, 2010, 12:03:19 pm »
Здравейте как сте момичета rositka, Джинка държите ли фронта?
Аз се справям доста добре, което чак ме учудва много рядко се сещам за цигара, кафе продължавам да пия и не ми пречи без цигара, мъжа ми(ние заедно ги спряхме)не може да пие кафе защото му се пуши.
Като минат две седмици и лентичка смятам да си сложа  :D
Успех на всички.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 12:04:56 pm от denisa »
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #210 -: Януари 04, 2010, 12:21:33 pm »
Аз държа фронта още! Искам малко да се изчистя преди да родя - три месеца имам :), щото после искам да си кърмя бебата. Надявам се да не пропуша никога вече. Но все още ми се пуши. Мотивацията този път не ми е така здрава, нещо все ме влече към цигарка и към съмнения дали? и за колко време?
Това с лентичката ми харесва и аз ще си сложа! Ключът към отказа бил около три седмици, тогава се откъсваш от навика...ще си сложа тогава.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #211 -: Януари 04, 2010, 12:25:22 pm »
Оооо harmony теб съм те забравила  :oops: сори.
Мила ти би трябвало да имаш най-силна мотивация не се предавай.Заради бебка не се връщай към тези гадости.Успех.

Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #212 -: Януари 05, 2010, 08:43:06 am »
Ден пети откак не съм палвала цигара :) Не че ги броя, не че ми е толкова трудно, ама на моменти ми се иска да удуша някого!
Тази сутрин започнах да кашлям много, явно дробовете ми се опитват да се чистят от гадостите. Дано ми достигне воля да им позволя да се изчистят(доколкото е възможно).
На всички борци за живот без цигарен дим, пожелавам едно дълго и приятно пиене на сутрешното кафе, но БЕЗ цигари  :wink:
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #213 -: Януари 07, 2010, 10:51:28 am »
rositka13,

Успех и от мен! А за сутрешното кафе...просто се наслаждавай на вкуса му и аромата и ще видиш след време, че той е доста по-уханен и вкусен без цигарения дим :D Просто - чисто кафе  osi_9
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #214 -: Януари 07, 2010, 11:45:40 am »
Какво да ви кажа момичета била съм и от двете страни.
Бях пушачка,но вече от десет месеца съм въздържател.
Никак не ми е било трудно да ги спра.Имах много по ясна цел и в името на това да имам дете бях готова на всичко и успях.Успеха се дължи на силна воля и на това,че наистина искаш да ги откажеш,но ако само си мислиш да ги откажеш няма да успееш.Трябва наистина да го искаш.Но ако почнеш да си викаш от утре ще ги откажа,нека изпуша и тази кутия и след това ще видиме.Няма до стане да откажете цигарите.
Все пак желая успех на всички,които са решили да откажат цигарите.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #215 -: Януари 08, 2010, 00:10:50 am »
Здравейте момичета,честита Нова Година!!!Виждам,че отбора на непушачите се увеличава лека по лека  osi_9.Наистина е доста трудно,но е постижимо.И не се заблуждавайте,че като мине повече време,няма да ви се пуши...не е така.Имам моменти в които едва се сдържам да не запаля,но за сега все още устоявам на изкушението.Знаете ли колко хубаво ми мирише когато покрай мен мине пушач(на някои им миришело гадно,но при мен не е така).В момента не ги започвам заради предстоящото ин витро,за по нататък-незнам,надявам се да не ги започна пак,но ...ще видим(между другото-гордея се с подписа си,не съм и предполагала,че мога да издържа толкова време).
Успех на всички в отказването-може и без тях...но и с тях беше добре  :oops:,но не-по добре е без тях  :balk_46:

*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #216 -: Януари 08, 2010, 16:02:57 pm »
хармони, ти каква по-голяма мотивация искаш от собственото ти дете?  8O

Желая ви успех, момичета!
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 16:49:32 pm от blue_sky »

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #217 -: Януари 08, 2010, 16:29:50 pm »
Как сте момичета?Аз се справям много добре дори в компания не ми се пуши много :D милото обаче ме разочарова предаде фронта и пуши отново :? по-малко уж ама, много съм му бясна  :x.Пишете как я карате  :D успех.
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #218 -: Януари 08, 2010, 20:04:13 pm »
хармони, ти каква по-голяма мотивация искаш от собственото ти дете?  8O
:D Това вече го пробвах, не работи. Чувството за вина изобщо не помага. Дори и да свърши работа, явно е временно. Трябва да намеря мотивация във себе си, не мога да се оправдавам с някой друг за пороците си, или за отказа от тях. Не знам дали се изказах разбираемо  osi_15 .

Така или иначе вече седми ден не съм палила, но все още мноооого ми се пуши. Поне този път не слизам от 40 цигари на 0. Бях започнала да припалвам по близо 7-8 на ден напоследък, та сега е по-малко стреса. Цяла седмица ме друса нервата, направих всички вкъщи на бъз и коприва! Трябва да избягвам седянките, че тогава най-ми се припушва...
Успех на опитващите! И повече успяли!  osi_9
*
Re: Да откажем гадните цигари 2!
« Отговор #219 -: Януари 09, 2010, 08:31:47 am »
Здравейте непушачки :DДени,аз вече девети ден не си и помислям за цигара.Дори като си пия кафето се чувствам по-добре.А пък тия дето пушат покрай мене хич не ги забелязвам ...
Воля му е майката и инат :wink:свиква се...
Цитат
хармони, ти каква по-голяма мотивация искаш от собственото ти дете?
 :good_post: