0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лан опитай се да мислиш позитивно, знам че е много трудно, но ти трябва кураж и спокойствие, ще видиш че всичко ще бъде наред.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Лани yahoo_17 с теб сме, мило!
Бъди силна и смела ще преминете и през това препятствие!
 :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Сватя, много благодаря за инфото. Дават ми се пари, много ясно, аз за кви ли не тъпотии дадох пари...Може и да параноясвам, ама вие знаете как е, няма кво да ви обяснявам, парен каша духа, та ако се наложи и ще повторим изследванията.
А там ква кръв взимат на бебето - от пръст или?

Marie, не си права. Опасни са недонаправни и изкусурени играчки, за задавяне. Крисьо е такъв техник, всичко пипа в детайли, особено "неиграчки" - дистанционни, телефони. Вече са на високо, лапа ги, а на половината ми дистанционни копчетата падат  :? като я видях да ги лапа и се позамислих, найш кви драми ме раздраха.
А за химиите - олово, формалдехид   8O - драма си е това.

Лан, стискам палци на наборчето. Всичко ще е наред.  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
цветенце, когато се разшумя в бг-мамата за бисфенола в поликарбонатните шишета, ние със Сигнуса много умувахме и четохме. накрая решихме да не сменяме. аз мисля, че и тук съм пускала линк към един доста сериозно звучащ сайт, посветен на ажиотажите около бисфенола в бебешките шишета. прочетеното там ме убеди, че не е нужно да се психясвам. за разлика от фталатите в пвц играчките, за бисфенола европейските органи не са казали гък.
само дето престанах да ги изварявам - добре, че беше бисфенола, иначе още сигурно щях да стерилизирам :) смених пластмасовите и меламинови купички с порцеланови и това е. млякото се прави в шишета Авент.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Нина, то е ясно, че всичко се прави в Китай, но все пак, реномираните марки се предполага да имат по-голяма степен на качествен контрол - те задават материалите, технологиите и прочие. още повече, техните стоки трябва да са сертифицирани според стандартите на САЩ и ЕС, където ги проверяват (по-често).
тук никой никого не проверява, всеки може да си навнесе от Китай контейнери, пълни с пластмасови отровни боклуци и да ги продава свободно.


Така е.
И на нашите играчки, купени от Де, и водеши се маркови, пише произведено в Китай,
Момичета, дали не залитаме все пак в някаква крайност..... Не гледам какво пише на космонавтите и дрехите на детето, струва ми се крайно. Ако започна за всяко парченеце и трохичка, която се допира по нея да се трвожа.... дали ще я отгледа редовна майка :o :D :D :D

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Лани, едни стиснати палци и от мен.

Цитат
Лейди, я кажи къде ги има тези играчки, аз не съм срещала.
Има голям избор от тях в Пигис хаус. Зареждат и в Премама.

Сватя, взимат пръст от бебето. Един плюс на детската педиатрия - там лаборантите работят предимно с деца и бебета, по изключения с възрастни. Ся ако вашта док е неписала да се вземе примерно серумно желязо, то е от вената. Мисля обаче че профилактичните не включваха такива неща. ПКК, ДКК, СУЕ и урина доколкото знам.
*
Лан,кураж!С малкият Цецко всичко ще е наред.

Като говорите за играчки се чудя, ами как се оправяте с подаръците?Всеки носи играчки и едва ли има вашите вкусове :?.Сега може да ги криете,но като децата станат на 2,3,4 годинки не може да не му я дадеш!Как се процедира тогава?
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Като говорите за играчки се чудя, ами как се оправяте с подаръците?Всеки носи играчки и едва ли има вашите вкусове
Подарявам. Последния хит на свекито е една плюшена панда от стоки по левче, дето очите й са залепени така, че за една идейка и ще паднат и могат да бъдат глътнати. В квартала има доста бедни дечица и мисля да й намеря притежател, като предупредя майката да си презалепи очите на животинчето.
Аз не обичам да подаряват. Кат толкова много искат да дадат нещо - да дадат парички, пък аз ще купя нещо качествено и по свой вкус. Ей го бабата на мъжо тъй постъпи за коледа и съм много доволна, щото взех един компелкт на Кармела.
*

Най-напред да пожелая на Лан леко да мине изследването и всичко да е наред с детенцето! Стискам палци от сърце!


Marie, не си права. Опасни са недонаправни и изкусурени играчки, за задавяне. Крисьо е такъв техник, всичко пипа в детайли, особено "неиграчки" - дистанционни, телефони. Вече са на високо, лапа ги, а на половината ми дистанционни копчетата падат  :? като я видях да ги лапа и се позамислих, найш кви драми ме раздраха.
А за химиите - олово, формалдехид  8O - драма си е това.


Защо да не съм права, Нина? Ясно е, че пазарът е залят с некачествена стока и никой не следи. От бебешки играчки, през храни, памперси, козметика, през напомпани плодове и зеленчуци, фалшива боя за коса, пиратски CD, стари лекарства и какво ли не. Това е положението. Така е в България. Просто си отваряш очите, ушите, четеш, събираш мнения и вземаш решение: какво ще купуваш, какво няма, какво ще даваш, какво няма. Наостряш родителския си инстинкт и действаш според своето конкретно положение.

Всички деца са различни. Както и всички семейства. Така както на едно дете пЮрето от слива му помага, а на друго-не, така и едно обича да си смуче играчките, друго- да ги тръшка в земята, трето- да ги подрежда внимателно. Т.е. една и съща играчка в ръцете на различни деца, ще оцелее различно време. Разбира се, китайски боклуци нямат място в домовете ни. Дистанционни и телефони се крият, клавиатурите се заклЮчват, компЮтрите се изнасят. Подаръци, които не ни харесват, не се вадят хич за игра.

Обаче драмата започва тук: от сериозно зададена тема ("опасни  играчки") вместо да се получи полезна дискусия, тук го избиваме на жив драматизъм- "ето нашата лЮбима", "а, ето пък нашата", "а пък тази ми е от САЩ", "а пък ей в тоз магазин са немски", "а пък ей таз я прах, гладих, киснах в Белина и нищо й няма"...И снимки, снимки...Колкото да се подкукуроса някоя майка да иде да купи точно ей такава играчка, щото видиш ли тя в ръцете на еди кой си издържала 6 месеца!

С този социален маркетинг си притъпяваме природните инстинкти на родители.
Смляно инфо, снимка, линк от къде да го купиш. Жива реклама.
А тогава къде остава твоето майчинско-експериминтаторско настроение да вземеш на детето си нещо, което може да му хареса. Като 3 орехчета и една дървена лъжица, например?
Как тогава сам тренираш цензурските си качества на родител-това може, това не?

Alexandra
*

    denito

  • *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Lan мила, чак сега чета.
Стискам палци, бъди силна и целуни малкият бонбон от нас.
Всичко ще бъде наред. yahoo_17
С вас сме.

 :bighug:


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Чета Мари и си спомних за една снимка на Криско на Ман!
Истински се забавляваше с една голяма бачонка-бутилка от минерална вода!
И щом с три орехчета и една дървена лъжица Алекс е щастлива, какво по хубаво от това!
Децата си играят с най-невероятни неща, племенника ми на 3-4 години
предпочиташе един нов комлект инструменти,махнахме острите отверки
и с останалите ключове поправяше шкафа с часове!

Ние все още нямаме много играчки, а и интереса ни на този етап
е концентриран в/у въртележката над леглото и висящите такива от активната гимнастика!
Не можем да бъдем 100%сигурни какво предлагаме на децата като качество,
но можем да се информираме и в това тази дискусия е полезна!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Лан, много, много, много положителна енергия и подкрепа от мен. Вярвам, че всичко ще се размине само с притесненията ти.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Лан, стискам палци всичко да мине добре и да се успокоиш най-накрая и ти :bighug:
*
Лани, искрено се надявам всичко да е наред!!!
С вас сме!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Marie, има доста правота в думите ти. вашите дечица са още мънички бебенца и играчките им са основно специално предназначени за целта изделия. когато минат годинката, проходят и започнат да боравят ловко с пръстите, ще установите, че вече играчките не ги интересуват, а предпочитат да се занимават с предмети от околния свят, особено с тези от дома. и особено със забранените. играли сме и с картонени кутии, и с джезвета, и с картонени ролки от тоалетна хартия, в момента унищожава кутийка от CD - когато една играчка започне да не ги занимава повече от 5 минути, повярвай ми - ставаш ужасно креативен. и се научаваш, че купищата играчки не действат стимулиращо. и спираш да купуваш толкова много. всички майки на деца над 1 годинка тук ще го потвърдят.
но въпреки това, на тази възраст продължават да лапат всичко. и тук е мястото да се замислим (макар и случайно да сме се светнали за това) за отровите в играчките, които децата ни пъхат постоянно в устата си. това е сериозен проблем, чиито измерения едва ли можем да оценим сега.
колкото до информацията със снимки и адреси на магазини - аз лично съм благодарна, защото нямам никакво време да кръстосвам София в търсене на подходящите неща. много рядко излизам, не познавам всички магазини, къде какво се продава. ето, в неделя ходихме в огромния за нашите мащаби детски магазин Джъмбо, за да купим някоя играчка на детето - ами нищо нямаше там за неговата възраст. нищичко! 10 декара магазин и пак... затова информацията е полезна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
ЗА полезните теми и дискусии съм. И линковете са хубаво нещо, ориентираш се в обстановката. Но маааалко да ми лъхне на сноботийка и запалвам!  :P

Айде да питам в тази връзка: КЪДЕ си водят хората дечурлигата и бебетата в София? Освен прословутия Южен парк и Борисова градина? Витоша? Софияленд има ли го още? Други места за забавление с малки деца?
Alexandra

но все пак, не всичко може от дърво да се направи. някои дървени играчки са си също опасни за травми, защото тежат, имат ръбове и прочие.
И аз това си мисля. Мия като метне веднъж някоя дървена играчка по мен, и после ще ме събират начасти из вкъщи ....Не си е работа. Тя все още продължава да си играе основно с книжки и списания, та засега няма проблем. Наредила съм й цял куп "Моето бебе" до пакета с памперсите и тя отива там и почва да ги бута едно по едно, докато си избере нещо за четене, после си го чете доста време. Друга любима игра в момента е да хвърляме ринговете из цялата стая и да ходим да ги събираме след това.
<br />[link=http:
Кажете, някой ползва ли стъклени шишета от съображения, че пластмасовите са вредни?
Цвети, ами как да ползвам стъклени? Направо не ми се мисли колко по-опасни могат да бъдат. Имам предвид, че като го метне веднъж и то се пръсне на хиляди парченца.... Мия пие от чико и авент.
<br />[link=http:
Момичета, стискайте ни палци! Вместо успокоение д-р Георгиева ни прати на Ядрено-магнитен резонанс. Утре ще го правим. Притеснявам се малко и от упойката, но в пъти повече от резултата. :(
Стискам палци всичко да е наред. А не можеше ли скенер да направите без упойка? на Мия на същата възраст й правиха скенер и минахме без упойка. Изчакахме я да заспи и така направиха изследването.
<br />[link=http:
*
Кажете, някой ползва ли стъклени шишета от съображения, че пластмасовите са вредни?
Цвети, ами как да ползвам стъклени? Направо не ми се мисли колко по-опасни могат да бъдат. Имам предвид, че като го метне веднъж и то се пръсне на хиляди парченца.... Мия пие от чико и авент.

Да, и аз не го виждам как ще стане със стъклени по същата причина.
Пък и то мина голямото пиене де, каквото било - било.