0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лан, стискам палци всичко да е наред и тревогите ви да са били напразни!
 :bighug:

За играчките съм на същото мнение като Мари. Да трябва да внимаваме какво купуваме, но прекаленото вманиачаване за мен е създаване на излишни тревоги, сякаш ако няма за какво да се тревожиш не си напълно щастлив. Истината е, че колкото и да ни се иска да отгледаме децата си в екологично чист район, с екологично чисти продукти с безвредни играчки, няма да стане защото живеем в 21 век и такова място несъществува. Децата ни ще са обградени с телевизори, компютри, телефони и ако се опитваме да ги отгледаме в саксия това само би им навредило.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Lan, много кураж и сили, мила!
Ще се справите с това, сигурна съм! :crossfingers:
С теб съм! yahoo_17
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Гери, там е работата, че един телевизор е по-малко вреден в днешно време, от играчка с формалдехид, която детето смуче, там е въпросът, не става дума за вманиачаване чак.
Дискусията си е екстра качествена и аз съм много доволна, че купувам неща, които някоя друга майка тука е препоръчала.
Сватя, за мен като един истинкси сноб е важно, че там работят с бебета и деца, защото последният път като взимахме носен секрет една сестра гледаше Криси и 15 минути се тюхка как не била взимала секрет на бебе скоро /според мен никога/ и аз поради аристократичното си потекло - забелих очи от притеснение дали тая знае кво прави. Та тенкс, там отиваме.

Лан
, още мисля и знам, че Цецко ще е ОК и се надявам, че всики проблеми приключват до тук.

Мари
, аз бих водила детето си в някой частен парк, за да е адекватно на свръх високите ми изисквания, но понеже живея в Драгалевци и Витоша ми е близо - там водя. южният парк в хубаво време е толкова населен, че чак е инервящо, не ми харесва. За другите паркове нензнам, сякаш Борисовата градина е по-просторно.
Но Витоша си е най-добре, но е по-трудно за организация до там.
*
Момичета имам нужда от един практичен съвет. Ще водя бебо на ортопед, но докато отидем, чакаме там, влезем и се върнем ще са минали три часа и той естествено ще е прегладнял, как да постъпя в случай, защото педиатърката ми беше казвала,че АМ приготвено трябва да се използва до 1 час и затова не знам как да постъпя, че да имам храна в себе си или може би в такива случаи се носи само вода, да обаче аз вода не му давам - ще се радвам ако ме светнете как да подходя  :?
*
Violet, да разбирам, че храниш с АМ, нали?
Слагаш малко топла вода в термос, взимаш си шишето и най-добре си отдели в някакъв затворен малък съд дозата с мляко, за да неносиш цялата кутия.
Има едни такива кутии дозатори, много са удобни за навън - имат по три отделения, т.е. можеш да си сложиш мляко за три хранения. но и да нямаш такава кутия, можеш да използваш чисто стерилизирано бурканче от пюре, например. Аз винаги нося една доза в повече, отколкото  ми трябват - за всеки случай.
*
Слагаш в една авентска кутийка дозата с мляко, ако нямаш в едно шишенце пак става, в другото сипваш водичката и като му дойде времето смесваш и даваш :)

Цвети ме е изпреварила :lol:
*
Violet, преваряваш водата, отмерваш си нужното количество и я слагаш в термос или термочанта, за да седи 2-3 часа топла. Взимаш буркана със сухото мляко с теб или си отмерваш само прахчето, което ти трябва. Като дойде време за ядене, вадиш, определяш на око дали водата е добра Т, ако е гореща-изчакваш малко. Смесваш, разклащаш и даваш. Най-добре е ако можете да изкарате до след прегледа да го нахраниш. Хайде, дано да няма опашка!

Нина, защо този язвителен тон? Аз изобщо не съм имала теб предвид. Просто на твоята реплика разясних защо смятам, че съм права. Защо общото го свеждаш баш до твойто частно? Чак пък да болдваш, сякаш не те чета и така, и така!? Пък "сноб" и "аристократично потекло" са антоними...Но както и да го въртим, тук понякога си намирисва на сноботийка, пък ако щете ме изяжте! Нарочно "сноботийка" пиша, така има повечко пикантно наситени нЮанси. :-)
« Последна редакция: Януари 31, 2008, 12:38:55 pm от Marie »
Alexandra
*
ох благодаря ви момичета, само дано тоя загубен Фризовом успее да се разтвори, че аз в къщи го бъркам с лъжичка иначе няма разтваряне. Преди с моя мъж го слагахме в шишето и шейкирахме из целия апартамен такааааааааа хуууубаво да се разтвори, а то направо се газира, горкият ми бебок здраво го пълнехме с газове.
Ще купя термос и вече спокойно можем и да се престрашим да поизлезем навън. :lol:
*
Стефи, има ги тези дозаторни кутийки и на разни други марки, да не кажат, че авентските налагаме сега :) иначе, аз съм точно с авентска и съм страшно доволна, практично нещо си е, за излизане на вън и пътуване е идеална.

В термоса не нужно чак да дозираш водата, и повече да сложиш - после нали има разделения на шишето. Аз обикновено гледам да имам малко повече вода. И щом с лъжичка го разбиваш - ми какво, взимаш си и една лъжичка :)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Ооооо, Мари, нищо подобно, аз съм толкова самоиронична и самосъркастична, че чак понякога си се обиждам на себе си. Просто пропуснах да сложа емотикон с усмивка примерно и глей кво стана :)
Няма такова нещо. Не се сърди, естествено, че си права в много отношения и за себе си, аз пък за мен си и така. Напротив, добре е да има различни мнения и който не е съгласен - казва, обсъжда...
 :croc:

Аз за Витоша бях напълно сериозна и за парковете.
*
Цвети, аз имах предвид обикновена авентска кутийка, не дозатор :wink:
аз такова чудо нямам :lol:
*
Ееее, неее, аз ли само сега ще съм сноб, дето имам и таквоз чудо :lol:
Ама, Стефи, вие се кърмихте до късно и не ти е била нужна - но, който храни с АМ, е наистина много практична.
*
Да бе, поради тази причина не ми е била нужна :)
Аз снобарията не я разбирам като да си улесняваш живота, нормално е човек да купува практични неща :wink:
За снобария мога да ви говоря много, в нашата градинка 80% от мамите са такива, ами ако искате ми вярвайте но я заобикалям от далече. Онзи ден си мислех чак толкова ли съм се променила, но преди можех да си говоря с всеки, т.е. винаги съм намирала общ език с хората,радвах се да общувам с различни хора, а сега умишлено ги избягвам някой, ето например мамите от градинката ни, ами не ми е приятно, защо да се насилвам, по-добре сами с Деси отколкото такава компания.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."

С този социален маркетинг си притъпяваме природните инстинкти на родители.
Смляно инфо, снимка, линк от къде да го купиш. Жива реклама.
А тогава къде остава твоето майчинско-експериминтаторско настроение да вземеш на детето си нещо, което може да му хареса. Като 3 орехчета и една дървена лъжица, например?
Как тогава сам тренираш цензурските си качества на родител-това може, това не?




Мари, кефиш ме както винаги :D

в този хм, магазин Джъмбо влязох само веднъж и се почувствах като в ПВЦ магазините за 1 лев, ама за детски стоки...изключително отблъскващо място.


Лан, най-искрено се надявам всичко с детенцето да е наред!
« Последна редакция: Януари 31, 2008, 13:20:41 pm от manhattan »
За снобария мога да ви говоря много, в нашата градинка 80% от мамите са такива, ами ако искате ми вярвайте но я заобикалям от далече. Онзи ден си мислех чак толкова ли съм се променила, но преди можех да си говоря с всеки, т.е. винаги съм намирала общ език с хората,радвах се да общувам с различни хора, а сега умишлено ги избягвам някой, ето например мамите от градинката ни, ами не ми е приятно, защо да се насилвам, по-добре сами с Деси отколкото такава компания.
О, Стефи добре дошла в отбора! Аз за 7 месеца майчинство, бях говорила точно с 2 майки в парка. И на мен разговорите с детето са ми много по-приятни, отколкото такива с откровени простакеси или превзети недоказани фръцли.
Violet, само да кажа нещо от опит с АМ, че при нас много се налагаше да храня извън вкъщи заради многото прегледи и процедури на Мия. Най-добре си вземи термобокс, така като сложиш топла вода в шишето, тя след 3 чаша все още е достатъчно топла, за да се разтвори млякото, но не е гореща. Ако сложиш в термос току що преварена вода, задължително трябва да имаш и студена, защото след 3 часа тя ще е много гореща, за да се дава директно на бебето. Поне моят термос запазва водата топла много дълго -около 10 часа.
<br />[link=http:
*
Цветенце, тъй ли излезе?  :lol:  :lol:  :lol: Сладурка!  :P

Който е готвил спанак, да казва как го е готвил? Ама бързо, че ми е на котлона!  :lol:

Аз имам 3 дружки в парка.С другите по градинките не говоря, щото те не ме харесват-ходя дебела, без грим и без ток.

Първата е голяма простакеса, чак ме кефи с комичността си. Най-обича да ми изнася беседи как да си гледам Аличката. Аз съм добра актриса: като облещя едни комбали, като зяпна една уста и слушам ли, слушам. Понякога, докато я слушам как това-така, онова-онака, ми идва на ума за вас, тук. Като си помисля как ще се пукнем от смях, ако ви разкажа какъв ценен съвет съм получила, и се налага двойни усилия да полагам да ми останат комбалите облещени и устата виснала.

Втората пък е изтрещяла и само за нейното бебе говори. Всичко му било марково! И как педиатърката я хвалела как добре си гледала детето. Как по книга вървял...Иде ми да й направя комплимент-ако беше момиченце, щеше да проходи с книгата на главата! Поне е старателна, туй-онуй мога да науча от нея.

Третата пък е хептен изтрещяла, щото така истерично го приспива това дете в парка, че чак не мога да й се начудя. Като пружинка обикаля по алеите  и друс-друс-друс, друс-друс-друс. Аз нейното бебе не съм го видяла, завито е все през глава. С тази майка сме само на помахвания през дръвчетата и толкоз, то от друс-друс друго не ни остава време да правим.

Харесвам си ги и трите. Като Фанта ми действат-освежително.

 :P

 
Alexandra
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
спанака е за адашката, нали?

задуши го с много малко вода, на слаб огън. не знам какво друго яде Али, за да прибавиш... важо е да запазиш бульончето, защото там е отишло всичко убаво :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Marie, да ти кажа, описаните от теб мами от тип А, Б и В май се срещат равномерно разпределени по всички градинки. и при нас имаме от трите типа :)

да добавя още тип "майка-непукистка" - детето реве някъде (в количка, в пясъчник, в храсти, в локва), тя си бичи лафчето и си пие кафенцето. накрая някоя друга майка не издържа, отива и утешава детето й.

хех, то си стана "матрял" за проучване :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Мари, аз тоя тип дето ми казват как да си гледам детето и с какво да го храня, най-много ги обичам, :lol:

Предполагам ядете картоф и морков, но първо свари картофа и моркова, след това прибави спанака, защото на него му трябват няколко минути (говоря за замразения), малко мазнинка и готова ти манджа :D
*
Айде, манджата готова!  :lol: Ох, да не се смея така истерично! Чакай да се засрамя!  :oops:

Бреее, момичета, много ми е негативен доклада за София. Ще се изплашат колегите, няма да искат да дойдат!

Джамке, Ман, Стефи, Лейди, Фуси: казвайте, бре, къде извеждате децата за външни забавления освен градинките и Витоша? В моловете има ли кътове за игра? Други места за деца?
Alexandra