0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мари, в Редута имаме няколко детски клубчета, там я водех често като вали и не става за разходка, но сега не я водя заради грипния сезон :wink:
На Витоша сме я водила няколко пъти, много се кефи да се пързаля с шейната :lol:
Борисовата, южния, нашия парк в Редута, ами това е...
*
Стефи, какво представляват тези детски клубове? Закрито, открито? Родителят седи и пази?
Alexandra
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Бреее, момичета, много ми е негативен доклада за София. Ще се изплашат колегите, няма да искат да дойдат!

що бе, Мари? чужденците много се забавляват в БГ - "the drugs come easy, and the girls come cheap" :( :D


детските клубове, обикновено са смесен вариант вътре/вън. аз досега, обаче, не съм намерила около нас. пък и все са май за по-големи деца 1.5-2
*
Нашите за закрит вариант :lol: Има отделна зала за игра с много и разнообразни играчки, там ги занимават/пазят 1,2 момичета, в зависимост от броя на децата към момента. Деси я водя там от 11 месечна, но взимат и по-малки, стига да могат да се предвижват сами, защото ако са само седящи трудно е да ги забавляват, да ги пазат от по-големи дечица и т.н.
Майките седят в кафето отпред, има монитор на който виждаш цялата зала. Има вариант също да оставиш детето и да тичаш по задачи, не е задължително да си там.
Деси много се забавляваше, играла си по час-два без проблеми.
*
Момичета, идвам да се отчета :)! Както винаги Вие ми носите късмет и това, заради което отидохме на изследването не се потвърди. Т.е. добре са му размерите на вентрикулите и Малчо няма хидроцефалия. Обаче има леко увеличаване на течността м/у мозъка и черепа и ще ходим на консултация с невролог, но според този лекар, който прави изследването това е физиологично и ще се израстте с възрастта. Голямата глава се обяснява с големият мозък - т.е. всичко е съразмерно!
Благодаря Ви искрено и дълбоко за подкрепата! :DНадявам се никога на никоя мама да не и се случва да се притеснява за такова нещо! Пожелавам на всички ви - само леки настинки и по някой друг сопол и нищо друго, защото е страшна мъка и голямо притеснение. Беше ме и страх да споделям дори и с най-близките.
Така, прегъщам Ви всички  :bighug:, вашата положителна енергия ми помогна много! :balk_21:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Много се радвам за малкия, Лан!
 :)
Дано повече да няма притеснения от този род!





We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
браво, браво :D
ами умно си е детето, какво сега :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Lan, чудесна новина! радвай се сега спокойно на доброто детенце! пожеланието ти е много хубаво.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Лани  :hug2:, камък ми падна!
Прегръщам те силно!
Нагушкай това умно момче Цецко от нас!
 yahoo_17Живи да сте, здрави да сте всички!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Лани, радвам се за вас! Айде вече без такива притеснения!

Цитат
За снобария мога да ви говоря много, в нашата градинка 80% от мамите са такива, ами ако искате ми вярвайте но я заобикалям от далече
Стефи, аз все си мислех, че в твоя квартал народа е малко по-интелегентен.
Ела да гледаш ко става у село Обеля.Малейййй. Само се надпреварват коя по-скъпа количка да извади, коя по марково шише и все в тоя порядък. Обаче: млякото в Чиковско анти колика шише или Авент-а мръзне три часа в колата и се дава на бебока. За захранването и сокчетата - то ясно - я изкара бебето до втори месец само на кърма или АМ я не /признавам има и изключения/. Можеш да чуеш всякакви безумни съвети.
Тук има нова мода - детето в столче за кола /та да видят хората явно че имат и такваз придобивка/, количката в колата, бръм до кафето, слизат, вадят количката от колата  и слагат детето в нея, след което следва пиене на кафе и лаф. Бахти разходката.
Мен общо взето ме гледат като извънземно /особено септември-октомври когато градинката ми беше нещо и кат офис/,  но не ми пука.
*
Браво, Лани! Страхотна новина  :) Да нацелуваш малкия змей по дупето!
*
Чудесна новина Лан, много се радвам, че малчо е добре :D

Лейди, к'во да ти кажа, същата работа която описваш.
Десита, честита ви първа годинка! Много късмет на малката госпожица. Вигантол давах някъде до навършване на година, но най-добре се консултирай с педиатъра си да погледне как е фонтанелата ви. Нашата фонтанела се затвори на година и 3 месеца.
Фонтанелата й се затвори рано, някъде към 10 месец. Педиатъра ми каза да й давам по 1 капка зимните месеци до навършване на 3 години  8O. Ама на мен това ми се струва мноооого. Освен това знам и мнението на д-р Бърди относно вит.Д, та затова много се обърках какво да правя  :?


*
Лан,толкова се радвам за вас!!!Много!Целувки на Цецко :).

Мари, в кината Арена също има място за децата.Оставяш ги и можеш да гледаш филм или да хапнеш в заведенията в същата сграда.Дано съм била полезна.
*
Много се радвам за Лан и детенцето й! Браво!

Момичета, да питам едно нещо. Прибира се майка ми от работа и ми казва, че лекарката й нещо говорела, че за бебетата вече ще има всеки месец кръвна захар, 2 пъти очен лекар до годинката, 2 пъти уши, 2 ортопед. Ама не било много сигурно. Някой да знае нещо? Щото аз казвам на майка ми, че в София водите децата на очен профилактично, но тука нямало специалист и не се полагало по каса...Пък сега май щяло да има. Да сте чули нещо?
Alexandra
*
здравейте и от нас с Емо :)

да ви питам за играчка над леглото какво е по-добре - с пластмасови или плюшени животинки? аз мислех, че плюшените са опасни ако почне да ги яде да не се задави с части от "плюша", ама сега като чета за пластмасата, май не е добре. аз щото му взех една с платмасови меченца, ама няма да му давам да ги лапа.

а какво е мнението на бърди за витамин Д? извинявам се, че се повтарям, ама едва ли ще го намеря, темите му са толкова обширни. на нас засега не са ни предписали, но чувам, че на зимните бебета им предписват след първия месец.

Прекрасни новини Лан, дишай вече спокойно и се радвай на детенцето си.


Момичета, да ви попитам, от кога зашочнахте да давате жълтък и по колко.
Благодаря

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Лан, радвам се за вас много. Браво на малкото юначе, оттук нататък само хубави неща да ви се случват.  :D

На единия близнак играчката над леглото е с пластмасови пеперуди и разни там други джаджи, а на другия е с палачьовци от плат. Много им се радват, това е най-важно. А и те нямат достъп до тях, освен да ги гледат и да им се хилят.  :D

Аз пък съм нова в квартала и си въртя кръгчета сама в градинката, даже така се разтоварвам.
Днес Хриси плака много /бяхме с ini и Дара заедно на разходка  :D/, принудих се да го извадя и да го гушна, и той естествено спря да плаче, започна да въздиша и заспа в мен. Покрай нас минаха две жени и ужасно гадно се изсмяха :x и взеха да се побутват една друга и да си обръщат главите. Кое беше смешното?  :x Общо взето погледите към нас са много любопитни, и все надничат в количката, а някои открито ме съжаляват как съм се справяла сама с тях.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Цветенце, тъй ли излезе?  :lol:  :lol:  :lol: Сладурка!  :P

е вярвам всички тук имаме възможност да шегуваме :wink:
*
Лан, много се радвам за вас и ти желая от сърце да нямате вече такива сериозни притеснения!