лапароскопията е най-точния начин, за да получиш информация за състоянието на тръбите ти. да не говорим, че ако има някакъв проблем по тях (сраствания например), той може да бъде отстранен, като лапароскопията от диагностична, се превръща в оперативна. както се казва, така могат да се видят нещата отвътре.
Само дано посещаваш клиника по стерилитет, защото понякога, ако твоята лекарка е обикновено АГ в повечето случаи е губене на време.
и аз се надявам, че посещаваш специалист по стерилитет и съм напълнио съгласна с казаното!
Цветна снимка се прави, за да се установи дали има някакъв проблем свързан с проходимостта на тръбите! Може изобщо да не се налага да правиш лапаро.
При мен спициално, преди лапарото задължително си направихме цветна снимка. Все пак лапарото е вид хирургическа намеса...
това не е точно така, защото при леки сраствания, тръбите ти могат да пропуснат контрастно в-во и док ще ти каже: "проходими са, но са тънки" и в този случай при 1 евентуална бременност, има голяма вероятност тя да е извънматочна. а и така се установява евентуална ендометриоза (не дай Боже)
дано не съм те стресирала. мисля, че няма какво толкова да се подготвяш психически за лапаро. това е съвсем лека и щадяща операция и на 3-я ден си като нова. и накрая ще имаш съвсем ясна представа, какво е положението с тръбите ти.
аз минах и през двете процедури, но от незнание
желая ти успех