0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Лапароскопия?
« Отговор #140 -: Януари 08, 2010, 10:47:00 am »
Здравей -бина!
Аз нямах никакви проблеми с МЦ след лапарото,но може би при всеки е различно.
Дано повече момичета се включат в темата.Но ако имаш притеснения,защо не се обадиш на доктора.Той най добре ще отговори на въпроса ти.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
Re: Лапароскопия?
« Отговор #141 -: Януари 08, 2010, 19:04:52 pm »
бина за съжаление и аз не мога да ти помогна със съвет защото моето лапаро тепърва предстои !
Момичета сега да се отчета - днес малко ни направиха на луди ама ....
Направихме консултация с анестезиолог , пуснаха ми ПКК ,урина ,ЕКГ и май друго нямаше !
Малко съм притеснена защото анестезиолога ме консултира много на бързо ,каза да не се притесняваме всичко било на ред и тва е ,разбира се пита ме какви лекарства приемам , имам ли някакви алергии дали нямам високо кръвно,кръвната група коя ми е  ей такива неща!
Ако някой се сеща, да ми помогне със  съвет  нещо друго да питам другата седмица и опериращия лекар ,че вече като се панирам и забравям какво тр да питам!
И като се прибера и все се ядосвам на себе си
П.П колко време се излиза от упойката - кога се събудихте ?
« Последна редакция: Януари 08, 2010, 19:41:21 pm от viviq »
[/url]
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Лапароскопия?
« Отговор #142 -: Януари 08, 2010, 19:49:48 pm »
Здравей Вивия,за излизането от упойка е много индивидуално,аз се събудих веднага като ме преместиха в интензивно.Успех и не се страхувай :)
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Лапароскопия?
« Отговор #143 -: Януари 08, 2010, 20:02:54 pm »
Аз се събудих още на операционната с тръбата в устата. Викаха ми "дишай, дишай" и след това започнах да плача. Незнам защо. Емоциите ми се бяха насъбрали. Абе с две думи човек след упойка е като пиян и се държи като такъв. Аз исках да стискам ръката на една мила, млада сестра и само й повтарях, че трябва да си има дечица още докато е толкова младичка (23г.). Изобщо голяма фога май бях. Полежах около час в интензивното (до операционната), после ме качиха в стаята ми и след още час вече ставах и си шавах насам-натам.
Споко, Вив. Няма страшно !
П.П: Искам да допълня, че съм била с много ниска доза упойка, заради килограмите ми. Анестезиоложката каза, че ако съм била само с 2 килограма отгоре, нямало да ме хване толкова слаба упойка. (Това ме подсеща да се претеглиш преди лапарото, за да си имаш идея за килограмите). Подозирам, че ако упойката ми беше по-силна нямаше да се събудя още на операционната, а чак в стаята. Била съм под обща анестезия още 2 пъти и досега не беше ми се случвало да се събудя толкова рано. Явно предните пъти съм била доста по-упоена. Но пък с по-слаба упойка, после няма повръщане, световъртежи и т.н.
Не я мисли упойката. Искам да ти кажа, че няма никаква вероятност да не заспиш. Всичко се следи на разни апарати и се знае какво става с теб. Няма опасност и да не се събудиш. Хич не се безпокой. Повтаряй си само "мечка страх - мен не страх"
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Re: Лапароскопия?
« Отговор #144 -: Януари 08, 2010, 21:10:09 pm »
Ох Гардже мила направо си ми спасението наистина се притеснявам от упойката дали ще се събудя кога ще се събудя ?
Ей такива работи
Моята ЦС беше с пълна упойка и анестезиолога ме събуди като свършиха!
Но сигурно има разлика и в упойките!
А и това не е ЦС а лапаро затова пак съм се ошашкала!
Аз  освен ЦС нищо друго не съм преживявала с упойка на практика на ЦС  за първи път изобщо ми слагаха упойка!
Дано не ми се налага де да сме живи и здрави всички !
[/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Лапароскопия?
« Отговор #145 -: Януари 08, 2010, 22:03:52 pm »
Бина, и след двете лапароскопии /едната диагностична, другата оперативна/ нямах закъснение на цикъла. Дойде си ми нормално. Мисля че това е индивидуално. Ако все пак до ден-два не ти дойде, обади се на лекаря си, за твое успокоение. Успех!

Вивия, няма от какво да се притесняваш. Не е страшно, наистина. И двата пъти се събудих още на операционната маса, но без тръбата в устата. Явно я бяха извадили вече. Смътно чувах сякаш от мноооого далече как анестезиолога ме вика по име и ми казва да отворя очи. Отворих ги за секунди, колкото да разберат, че съм в съзнание. Не чувствах никаква болка, нито кашлях, имах кислородна маска. Събудих се окончателно в реанимация. Състоянието след анестезия е точно както Гарджето го описва, като пиян морков :lol: Не можех да си контролирам ръцете :lol:, набих си едно кроше в опита си да се почеша :D Не ми се гадеше, не ме болеше, само ми беше малко замаяно и ми беше удебелен езика, фъфлех като за световно.
Знам че сега те е страх много, аз бях така първия път, защото не знаех какво е. Но наистина няма от какво да се притесняваш, всичко минава и заминава, важен е резултата.
Успех, миличка!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Лапароскопия?
« Отговор #146 -: Януари 11, 2010, 23:52:09 pm »
Здравейте, предстои ми лапароскопия при доц. Стойков - Плевен, той ми каза че може и в болницата в Павликени защото там ще мине през здравната каса. Но мен ме притеснява апаратурата, условията всичко. Ако някой е правил лапаро там моля да сподели как е било.