0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #900 -: Октомври 17, 2020, 19:04:30 pm »
Павла, Слънце, мерси! Тобрекса каза отново лекарката.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #901 -: Октомври 17, 2020, 20:19:40 pm »
Лина, точно и аз съм на тая тема. То тъкмо се оправи де, но ще ми е полезно ако пак гуреляса тия дни. Иначе с индивидуални дози физ. разтвор и стерилна марличка почиствах досега.
Маги, ако никой не ги иска тия бодита аз пак няма да откажа. 6-9 месеца на Криси са ѝ точно май-август 🤗

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #902 -: Октомври 17, 2020, 20:30:57 pm »
Яна беше хвалила чувалите на angel baby,въпроса ми е,разкопчават ли се лесно.Зори като заспива или се събужда много рита и циповете на нашите тръгват надолу и се оказва с голи крака.Вече ги прибрах и спи с ромпър и боди,на краката мятам пелена.Поне спря да се завива през глава,но чувала е по-удобен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #903 -: Октомври 17, 2020, 20:46:23 pm »
Мами, днес на бебка белегът от БЦЖ прокърви. Някоя от вас беше писала преди време със същия проблем. Вчера питах личната и тя каза да не го третирам с нищо, но днес като кърви? След баня сложих марля да не се дразни от ръбчетата на дрехите. Вие мажехте ли с нещо?





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #904 -: Октомври 17, 2020, 20:54:14 pm »
Лято , пак изписаха тобрекс. Аз съм на консултация вторника и пак ще говорим. Руми, Мишето дано се включи-май беше спряло само. Бцж кога се биеше- в родилното ли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #905 -: Октомври 17, 2020, 20:58:48 pm »
На Сими му направихме БЦЖ като беше на 7м. До 1г и поне 4м прокървяваше, продължаваше и тн.
Не се третира и не се залепва с нищо. Нормално е. Не е проблем.
Понеделник на Борис ще правим проба и ако всичко е наред ще му правим ваксината в четвъртък. Там и с него очаквам същата работа.
Да, Лина, в родилното е в България.

Слънце, виж на литъл ейнджъл с крачета. Аз купих за Симеон, но вече ми отказва да е в чувалче и ке ги пробвам с Борис. Иначе са удобни. И може да си рита колкото иска.

Не се ползва марля, че е много груба. Памучните бинтове/ превръзки се ползват.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #906 -: Октомври 17, 2020, 21:30:42 pm »
Слънчице, аз взех на angel bqby и са страхотни чувалчетата. В болницата беше с такова и още тогава го харесах. Сега и взех с крачета, че няма шанс да седи затворена. Не се разкопчава и за мен във всяко отношение е супер.
Руми, ние специално ходихме до белодробната болница, прегледа я завеждащата на отделението. Каза, че по принцип е нормално и нищо не се прави, но на Дари много кървеше и понеже се и чешеше, беше доста разранено. За това каза да почиствам белега с риванол и да мажа с дефламол докато се успокои. Марля по - добре не слагай, че им е много нежна кожата и лесно се зачервява и раздразва. Като е с дълго ръкавче няма проблем. Аз почиствах и мазах няколко дни, след това станаха като корички и спрях. След около две седмици се оправи напълно и от тогава не се е разранявало повече.
« Последна редакция: Октомври 17, 2020, 21:38:05 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #907 -: Октомври 17, 2020, 22:46:09 pm »
Благодаря ви за бързото включване! Ще махна марлята, наистина е груба. Павла, идеята ти ми допада. Притесняват ме ръбчетата на дрехите, а не мога да ги сложа и наопъки заради закопчаването. Ще видя утре как ще е и ще промия ли с риванол или не.





Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #908 -: Октомври 17, 2020, 23:12:22 pm »
Здравейте мами как сте :*
Кулапетъл ако след като е повъенала не я дохранвай. Поне аз не съм дохранвала след повръщане. Тя моята бая връщаше и повръщаше. Сега след захранването няма такива проблеми. При мен не искаше да се уригва и съм я носила по 15-20 минути след всяко ядене.
За очичките нищо не мога да кажа. Аз всяка вечер след баня ги почиствах с ф. Р-р и марличка.
Румито и според мен е добре да ме слагаш нищо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #909 -: Октомври 18, 2020, 11:12:16 am »
Васил доста повръщаше и не искаше да оригва. Ако го изправех за оригване директно връщаше и затова след хранене просто не го пипах за около 30 минути поне. Не помня към кой месец вече това се оправи, но може би около 4 да е било. Хранех го леко подпрях на възглавница, дори не смеех да го гушна от притеснение. Не беше рефлукс и просто отмина. Сега Криси също връща храна. Храня я гушната и почти изправена, оригва веднага след хранене, понякога дори преди да я изправя хубаво, но след това като я сложа легнала изтича струйка от устицата ѝ. Дори няколко пъти се дави, въпреки че е на една страна. След хранене гледам да съм около нея, за да реагирам ако пак се случи, но нощем ми е трудно, че заспивам бързо. То пък последните 2 вечери е спала при нас. Вече се ококорва и зяпа наоколо, но после сякаш се превъзбужда и не иска да заспива сама в креватчето си. Заспива ми в ръцете, оставям я и след 15 минути вече реве. Май наистина коликите са почнали, макар че няма газове, но имам усещането че коремчето се затопля докато ми е в ръцете (гушкам я като за кърмене и сме корем в корем) и като я оставя то изстива и започва да я боли и става неспокойна. Педиатърката като беше у нас каза, че е против лекарствата за колики, защото към 5-6 месец давали отражение и сериозно запичали децата (нямам такъв спомен с Васил), но ако е много болезнено за нея можело само еспумизан и то не повече от 5 капки. Предишната педиатърка казваше, че започваме от по-слабите капки и ако не помагат тогава сменяме с по-силни като лефакс и колийф са последен вариант като най-силни, но аз доста бързо му дадох лефакс тогава, че беше кошмар и за двама ни - всеки ден по 3 часа неутешим рев непрекъснато. Криси е по-спокойна и затова изчаквам да стане поне на 14 дни, за да видим дали не е от адаптация към храната или наистина са колики, но вече се ослушвам какво да взема. Мисля си за възглавничките за коремче, но те нямат ли краткотраен ефект? Тоест бързо да изстиват и да се превърне в едно непрестанно затопляне. А и все още не я слагам по гръбче заради въпросното повръщане,а  в такъв случай възглавничката няма как да я закрепя на коремчето, а само на хълбок май, но това не върши работа. Евентуално чай, но тя така и не желае да пие дори глътка водичка, за да изплакнем устата. Просто не я преглъща и пак се дави и от нея, въпреки че не я давам веднага след хранене. То и батко ѝ не искаше вода, въпреки че упорито му предлагах. Едва на 6 месеца сам послегна към шишето, хареса му чак тогава и сега пие по много (2-3 литра на ден). Така де, млечница не е имал, въпреки че не искаше вода.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #910 -: Октомври 18, 2020, 12:56:33 pm »
Моите чувалчета от Angel baby са с цип, който се закопчава отгоре надолу и Димана не успява да го отвори. Бебешките не ги знам как са им. Не съм купувала от тях тогава.
Иначе на Дими бебшките бяха с нормален цип и в горната част имаха едно като капаче, което покриваше ципа да не се дразни кожата на бебето. Същото нещо спираше и ципа да се разкопчава. Така че Слънце, аз понеже съм привърженик на максималното използване на вещи, бих ти препорчала ако не можеш да шиеш, да занесеш чувалчетата на шивачка да ти сложи по един такъв ограничител. Така ще можеш да си използваш чувалчетата, които вече имаш и ще ти излезе по-евтино от нови.
Ще се опитам да ти намеря пример как изглежда.
Иначе от моите чувалчета съм супер доволна.

Лято, те децата си знаят кога трябва да пият вода и хубаво ти отказват когато не им е време  :D

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #911 -: Октомври 18, 2020, 12:57:17 pm »
Лято, точно защото повръщат трябва да са по гръб. На една страна е по-голям рискът  от задавяне и аспирация.
Това с водата е мит. Тя те пази от гъбички..
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #912 -: Октомври 18, 2020, 14:03:51 pm »
Яна,аз също съм привърженик на максимум експлоатация,ще се възползвам от идеята.До нас има един чичко ми е поправял разни неща.
Лято и аз не давам вода,чак като захраня ще почна да предлагам,предполагам че докато не станат две заместени хранения,няма да пие.Но ще видим.
Аз възглавничка за колики така и не взех,но не бяха и кой знае колко силни,позата тигър на дърво много помагаше,гушкане,спане коремче в коремче ,лефакс и търпение.Бързо отшумяха,но Лефакса го давах до края на третия месец.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #913 -: Октомври 18, 2020, 16:31:57 pm »
Качвам една снимка от яничка<3 Енджъл бейби взех за новородено, разкопчават се отгоре надолу, удобни са. Взех и по-дебели , за зимата на вис виталис. Според мен за по-голямо, с крачета е супер идеята- децата имат свобода и не се изнервят.
Мерси, Павла. Не ми се ровеше в епикризата, а мозъкът ми е на пихтия.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #914 -: Октомври 18, 2020, 16:35:56 pm »
Слънце на снимката, която е качила Лина се вижда капачето върху ципа горе до вратлето. Не можах да намеря по-добър пример. Само че при мен капачето беше правоъгълно и отвън в долен десен ъгъл имаше тик так копче, което го захващаше към другата част на чувалчето. Ако капачето е на лявата, тик така го захващаше на дясната.
Надявам се да съм успяла да обясня.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #915 -: Октомври 18, 2020, 16:38:08 pm »
Лято, ще ти ги пратя доста са, а стават още за носене.Имам и блузки разни намерени и тях ще ти пратя.Да се използват дрехите.

Чувалите на близначките за зимата взех от Лидл, от горе на долу се закопчават и имат такъв предпазител горе както каза Яничка.Макар че доста ритат не успяват да се разкопчетя.Само лятото единия летен някак успя едната през нощта да разкопчее.Апропо, аз ги закопчавам след като заспят.Преди това много ритат и се дразнят, като заспят ги закопчавам и до сутринта драма няма.

Както знаете викахме бърза помощ заради Аделина една сутрин, че се задави и аз не знаех диша ли правилно или не.Спи по гръб бебето от тогава с глава на една страна.Иначе и до ден днешен много се давят двете със сестра и, много!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #916 -: Октомври 18, 2020, 20:45:29 pm »
Аз съм доволна от Хм чувалчетата. Сими беше основно с тях.
Борис тепърва ще го свиквам пак, че лятото не търпеше нико освен боди.
Имам поне 5-6 от Сими. Все едно ще хореса, че ми е зор да сме на парно в спалнята. Не спя хубаво на топло. Със Симеон и на 12С сме си лягаме, но като е в чувалче не го мисля.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #917 -: Октомври 18, 2020, 22:01:55 pm »
Павла,и аз не мога така,искам да ми е топло в леглото,хладно в стаята.Зори явно добре съм я калила,по ромпър и блузка с къс ръкав и е гореща в момента.Имам една по-близка майка с родено три дни след нея и е със шуба навън,моето ще откачи така.Редувам едно лидълско пухено горно с една жилетка от Маги  за навън
Четох,че два ката тънки дрешки,топлят повече от едно дебело,има логика и си карам така.Даже покривалото от количката не съм извадила още,като заспи вън мятам едно дупчено одеалце и тя е ок.
Все пак е дъщеря на човека който ходи до Коледа по шорти,миналата година съседа ме пита "твоя мъж до кога ще ходи по къси гащи?'.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #918 -: Октомври 19, 2020, 10:51:51 am »
Благодаря, Маги. То им е рано още на тия дрешки, но май само аз съм с девойка тук дето ще ѝ стават като сезон и месеци тия дрешки, а както казахте - да се ползва всичко до последно. Иначе аз пак предлагам момчешки дрешки за всякаква възраст и сезон. Бебешките пасват най-много на бебе родено есента.
Аз съм зиморничава и предпочитам топъл въздух, че иначе сутрин се събуждам с болки в гърлото. Покрай мен цялата фамилия страда, но това е положението. Гледам често да проветрявам, за да им влиза студен въздух, но вечер държа да лягам на топло, а стаите ни са преходни. Другите спят отвити заради мен, но аз вирея само на температура над 20 градуса. Отделно имам алергия към студа и едва карам зимата с излизанията, но няма начин. Стоплянето ми после е болезнено с часове.
Слънчицето, моя кара по къс ръкав пък. Той къси гащи не носи освен през отпуската си, но къс ръкав - целогодишно. Чудя се как да обяснявам на детето, че баща му може да излиза така, но не и той.
При нас критиките от свекървата не свършват сякаш и вече май ще се скараме и дълго няма да си говорим. Преди малко в прав текст ми заяви, че не си гледаме добре децата, защото по нейно време било друго, а сега сме си правели каквото си искаме. Беше във връзка точно с обличането на децата и извеждането им навън. Трябва да ида до общината за акта за раждане и няма как освен с бебето. Тя предложи да взема баткото от учлище и да го оставя навън с количката, за да не вкарвам бебето в сградата на общината, но не предложи да дойде да я гледа през това време. Попитах я какви очаквания има точно ако оставя едно шестгодишно да гледа едно двуседмично на улицата точно пред общината. Отделно от това в сряда сме на детска консултация, ако смята, че в общината бебето няма да е защитено в количката, то дали предлага да не я водя в поликлиниката, защото там болните с в пъти повече. И за финал кашлящият батко по-малко заразен ли може да е за бебето като спи с него в една стая. Ядосах се, защото акъл ми дава, но помощ не предлага. Поне предложенията да бяха по-умни...
Иначе баткото ми е отговорен, но колкото и да му имам доверие не бих го оставила с бебето насаме за повече от няколко минути у дома и само ако бебето си е в креватчето, а аз съм в съседната стая където ще чувам бебефона.
« Последна редакция: Октомври 19, 2020, 10:55:14 am от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #919 -: Октомври 19, 2020, 11:40:17 am »
Лято, а ако знаеш колко летни дрехи имам.Да видим как ще расте девойката и ще изпращам!

За свекърва ти, и аз не обичам така да ми се дават акъли.Аз за това съвети давам само ако някой ми ги иска изрично, иначе мълча.И сега с близначките почти не познавам майки с бебета.Съвсем целенасочено не се запознавах, защото не ми се слуша кой как захранил и т.н. и то нарицателно и с уклон към каране, защо не правя като тях.

Иначе девойките растат, вече са по 70 см и са около 10-те кила.Ходят много по мебелите, Ади се пуска и прави крачки сама вече.Габи е с 6 зъба, а Ади с 4 от онзи ден.Тази сутрин Ади се събуди с бистър сопол и сега я следя да видя какво ще последва.