0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #820 -: Октомври 07, 2020, 21:02:24 pm »
То като не го слагаш, няма и да тръгне кърмата.
Освен ако не умираш, една хрема не е причина да не я слагаш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #821 -: Октомври 07, 2020, 21:52:37 pm »
Хрема казвам, но си е кофти вирусче и едва дишам от него. С бебето си говорим само с маска в стаята.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=119874882045190&id=119869652045713
Това е една страница във фейсбук, за нея ли става въпрос за капките? А за колко време пристигат?
Колийф също знам, че са много добри. Бих ги взела, но и вие още експериментирате май и може да ви потрябват.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #822 -: Октомври 07, 2020, 22:01:05 pm »
https://bg-fitness.com/lefaks-lefax-100-ml-nay-dobra-cena-33-50-lv-bebeshki-kapki.html.
От тук ги взимах,няма колики отдавна,не е отворен Колийфа,ако някой иска го пращам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #823 -: Октомври 07, 2020, 23:25:00 pm »
Те така изграждат имунитет и се пазят от вирусите, чрез контакт и кърмене. Ако не се кърми, никога не тръгва кърмата. Бебето я стимулира най-добре.
Странна ме е тази частна болница. Хем частна, а та бетер от държавните в някои отношения май.

Изчакай да си я вземеш вкъщи, да си я гушка, да пробваш да я кърмиш, да й даваш когато иска да яде и тогава мисли за колики. Има дори теории, че няма колики, а има незадоволени нужда на децата.
Чак толкова крайна не съм. Има си колики, но като се гушка постоянно детето са в пъти по-слаби.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #824 -: Октомври 08, 2020, 09:03:53 am »
Лято слагай я на гърда точно заради вируса е важно да получава от теб коластра.В нея има антитела към вируса и малката ще е защитена, иначе много по-бързо ще го лепне.Аз с Моника бях много болна веднъж в малките и месеци, но не спрях да кърмя.Бебето не се разболя даже напротив пращеше от енергия.Във всяка литература пише, че е задължително дори, освен ако не си на АБ несъвместими с кърменето, че е задължително бебето да се кърми в такива ситуации, заради антителата предавани от майката.Друг е въпроса ако ти си решила, че не искаш да кърмиш.

Колики и Моника и близначките имаха още в родилния дом, та не е нещо невероятно да ви почват толкова рано.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #825 -: Октомври 08, 2020, 16:33:09 pm »
За коликите четох, че първите 14 дена си е адаптация на стомахчето към храненето и обработването на храната. Едва след това можем да говорим за колики, та ще изчакам. За кърменето самата аз май не съм сигурна. Осъзнах преди време в другата тема след един коментар на Павла, че неусетно съм се подготвила да храня с ам. Поогледах се и се оказа, че е права. Действително имам кошмарни изживявания от миналият път и се докарах до депресия заради това и какво ще кажат хората. По-точно свекърва ми, която и сега ще е все у нас. Всъщност аз съм у тях, но това е друга тема.
Що се отнася до имунитета и антителата от кърмата - Васил е кърмен все пак, но първите 2 години сме лежали 7 пъти в болница. Просто му трябваше време. Според моите преживявания кърменето е на първо място бюджетно. Дори не е стерилно. Кърмата тръгна иначе, но аз още съм в чуденка дали да кажа на лекарите са я спират. От неонатологията препоръчват. За мен щом има съмнение от моя страна въобще не бива да се захващам. Ще го помисля все пак до утре и ще реша окончателно. А за вируса ми - те се лекувам, но като изляза от тук ще започна. Едва тогава ще знам да какви лекарства ще съм. Хванах го от Васил, той имаше изписан антибиотик накрая, но аз като не съм се лекувала съвсем може и по-тежки антибиотик да ми дадат. А може и да мина само с парацетамол. Засега една дишам като говоря, носът ми е много запушен и пълен постоянно със зелени сополи. Кашлям дълбоко и храча. Но ще си ида при моята лекарка.
« Последна редакция: Октомври 08, 2020, 16:40:11 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #826 -: Октомври 08, 2020, 17:27:11 pm »
Лято,щом не усещаш кърменето като твоето нещо,недей Това е въпрос на личен избор и усещане.
Аз никога няма да питам никоя жена дали кърми,що не кърми и т н ,защото мен като ме питаха ми беше страшно неприятно.Гърдите и детето са твои,ти решаваш  .Важното е да си щастлива и спокойна майка.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #827 -: Октомври 09, 2020, 04:59:31 am »
Мили момичета, колко дълго имахте лохии, аз нямам вече, дали е нормално? Колко време трябва да мине след раждането, за да пусна кръвни изследвания?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #828 -: Октомври 09, 2020, 08:14:10 am »
Лято, направи нещата така както го чувстваш, целта е да си спокойна.

Кукапетел, за какво кръвни искаш да пускаш?

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #829 -: Октомври 09, 2020, 11:38:47 am »
Маги, излизат ми обриви още по корема от клексана, въпреки че го спрях отдавна. Искам да проверя Асат, Алат, ТСХ. Пия еутирокс.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #830 -: Октомври 09, 2020, 11:46:25 am »
Kukapetal аз имах точно 40 дни,а за изследванията поне месец два според мен.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #831 -: Октомври 09, 2020, 11:56:09 am »
За ТСХ е изключително рано, там поне едни 6 месеца.Всичко тепърва се намества при теб.Изчакай да мине поне месец за Асат и АЛАТ.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #832 -: Октомври 09, 2020, 12:38:30 pm »
То при теб почти е минал месец реално. Чернодробните си ги пусни. ТСХ обаче много време трябва да мине за него. Аз пуснах 6 месеца и нещо след раждането.
Лохии имах около 30-40 дена и двата пъти. Понякога спират и пак тръгват, така че не бързай 8а се радваш.
Мисля, че обредите са от кожата, я не от медикаменти.

Лято, прибрахте ли се с Криси?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #833 -: Октомври 09, 2020, 14:25:21 pm »
Кукапетъл ,имах 40 дни лохий,ту спираха,ту тръгваха.Тъкмо мина малко време и ми дойде и беше кошмарно,няколко дни не излизах ,вървях с еднократните чаршафи и на тях сядах,тоя ужас продължи над десет дни.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #834 -: Октомври 09, 2020, 19:39:39 pm »
Привет. Прибрахме се. Вчера гърдите ми изведнъж се напълниха, стнаха на буци и много болезнени. Точно се чудех много вече и мислех все пак да опитам някакъв пробен период на кърмене и... днес се оказа, че Криси явно е с някаква алергия или подобно и ѝ изписаха мляко AH. Взех на Фризолак. Имаше проблеми с изхождането и беше много болезнено за нея с рев. Имало е и кървави нишки в изпражненията, а вчера е повръщала със зеленикави нишки. Закръвта обясниха, че можело да е хормонално, но при преглед се оказало, че не е влагалищно кървене и така останал вариант с алергия.
Прибрахме се, естествено свекърва ми нямаше търпение да види как се храни детето и още преди да дойде време започна да настоява за будене. Тя сама си се субуди приблизително около 3 часа след последното хранене в болницата и... кошмар! Начи, не знам. Мъжът ми и аз приготвихме удобно местенце и млякото, баткото се настани удобно, пробва на китката как е млякото, носи го за изстудяване малко и се настани, похрани я около 2-3 минути и я взех от него. Не за друго, но още се учи и не бива да е повече от опит. Но го прави с голям кеф. Бабата седи с телефона над главата на децата и снима. Взех си бебка, баткото любопитен зяпа, но баба му буквално над главите ни и мъжът ми в стаята и той с интерес. Тя снима и праща на приятелки и роднини, а аз стискам зъби и се чудя що никой не се усеща? Приключихме и изпратих всички навън. Просто се радвам, че не бях извадила и гърда в момента. Ами ужасно стресиращо и натоварващо е. Кошмарно след всички емоции. Уви, ще идва често, че поема воденето на тренировки и трябва преди това да минава към нас за екипировката. Нищо не мога да ѝ кажа, защото иначе е прекрасен човек, много помага и винаги е на линия за всяка моя глупост, но това ме изкарва извън равновесие.
Лохиите - миналия път имах около 30 дена обилно кървене, десетина дни поне бях с превръзки за родилки, а след това с нощни. Седмица след края им имах и цикъл. Сега кърви изключително слабо от първия ден. Обикновени превръзки щяха да свършат работа първите 2 дни, а вчера и днес можех и с ежедневни да карам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #835 -: Октомври 09, 2020, 20:18:13 pm »
Лято,аз щях да ги натиря всички навън,пък било моя майка или на мъжа ми .Завиждам ти на търпението.
Имам чуденка за спането,Зори вече стои само по корем,играе си и не е нервна ,че е по коремче като в началото.Но вечер като спи се обръща също по корем,по няколко пъти я връщам по гръб,не се събужда Снощи мъжа ми се прибра в три часа от работа и я обърнал пак по гръб,тя се върнала по корем и я е оставил.Реално ,главата й не е забита в матрака а е настрани,щом играе по един час и нагоре по корем,значи има сили да се предпази,нали?Или трябва постоянно да я дебна,варианта да спи при нас отпада,изобщо не иска в нашето легло вече.В нейното легло няма възглавници,играчки и т ,н.,има само един тънък обиколник вързан за решетката и подпъхнат под матрака,защото си бута краката там и увисват през леглото,а чатала й е на решетката.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #836 -: Октомври 10, 2020, 13:19:40 pm »
Слънчицето, аз няма да мога да дам съвет за спането по корем, аз се притеснявам изобщо да спи при нас, докато я кърмя легнала през нощта, се хващам, че заспивам и я притискам с гърда, направо потръпвам от ужас, да не я задуша. Вие как спите незнам?
Маги, кога разбра за кожата, че трябва по-специална козметика, на Дара крачетата стоят много сухи, все едно се белят. Мажа я с Мустела хидратиращ лосион за бебета, ама не знам дали е ок.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #837 -: Октомври 10, 2020, 13:53:30 pm »
Kukapetal Аз вечер само легнала кърмя вече,преди и аз се усещах че заспивам и ставах да го кърмя седнала,че и мене ме беше страх. Сега вече не се унасям,но и храненето е около 10-15 мин макс със смяната на памперса.
Иначе аз ползвам козметиката на А-дерма има и за атопична кожа,аз съм много доволна.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #838 -: Октомври 10, 2020, 14:01:30 pm »
Дари никога не е обичала да е по корем и докато спи не се е обръщала, но щом главичката и е настрани не би трябвало да има проблем. Знам, че много бебенца обичат да спят така. Аз на мен съм се опитвала да я сложа така, уж да успокоя коликите, но тя и в мен не искаше по този начин.
Кукапетал, Дари също я мажех и още я мажа всъщност, с крем за АД. При нея имаше едни люспички около и над веждите и екземи по бузката и брадичката. Но се появиха някъде след като навърши месец и казаха, че има АД. За спането не знам какво толкова му се плашите  :D И аз все се притеснявах да не се задуши по някакъв начин, но не и от спането при мен. Спя много дълбоко и въпреки това никога не е имало проблем. Все едно тялото ми знае и усеща какво да прави или да не прави  :D Винаги се будя точно, когато има нужда, не защото просто си се върти или сумти и като цяло откакто си я взех при мен започнах да спя. Не че, ако бебчето спи спокойно не е по - добрият вариант да си е отделно. Винаги съм си мислела, че детето ми ще спи само в неговото си легълце, но при нас нямаше как. Даже още има колики при внасяне на нова храна, явно е с много чувствително коремче.
« Последна редакция: Октомври 10, 2020, 14:08:00 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #839 -: Октомври 10, 2020, 14:24:29 pm »
Има една поредица на Netflix- Babies се казва. В един епизод се обясняваше чисто медицински какви процеси се отключват в тялото на майката около 7-ми месец от бременността и че само с нея бебето може да спи на едно легло. Не че го препоръчват, просто го казаха като факт. Има изключения като пушене, взимане на определени медикаменти и други, но те не са общият случай.

Аз съм си харесала за някой ден като родя пак next to me легло, защото си ме е страх, нищо че съм гледала, чела и слушала за нощното кърмене много. Една приятелка две деца кърми спейки. Беше с next to me и спеше без горна дреха. Така че бебето като се събуди само си намираше зърното и си ядеше. Тя даже не знаеше кога ядат  :D

26.09.2019