0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #720 -: Септември 20, 2020, 19:20:24 pm »
Кукапетъл,Зори имаше пъпчици по лицето доста,гърдичките й бяха надути и твърди,това е нормално.Детето се чисти ,също и дудката може да кърви с капчица ,две,не било тревожно.Предупреди ме педиарърката за тия неща,пъпките си изчезнаха сами.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #721 -: Септември 20, 2020, 19:52:43 pm »
Ако са едни червени и ве можеш да ги разграничи много- значи й е топло. Новородено се претопря по-лесно, отколкото се простодява. Мери й температурата. Ако я над 37С, значи й е топло.
Ако са малки и отделени- значи се чисти от хормоните. За заплати или подобни неща са нормални също. Уголемени гърди също, както и гурлички. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #722 -: Септември 20, 2020, 19:55:01 pm »
Кукапетал, кърмено бебе е нормално да не ходи по голяма нужда до 7 дни, ако усвоява напълно кърмата. Затова се следи пишкането. А и при вас има ако, просто е малко, което не значи че не й стига кърма. Ако е гладна със сигурност ще разбереш.
Слънчицето ти е обяснила за пъпчиците.

Аз сега се сетих да ви кажа веднъж на няколко дни като къпете да разтваряте хубаво влагалището, защото кожичката при бебетата е много нежна и може да залепне. Ако залепне, става джоб и вътре се събира урина. На Дими й се случи такова нещо на 3 месеца и я цепнаха с една стъклена шпатулка и изтече урина, която миришеше ужасно. После винаги съм я проверявала и не се е случвало пак. Но затова нещо никой не ме предупреди и не знаех.
Прави се бавно и внимателно с минимален натиск.

Да, допълня че прочетох коментара на Павла. За претопляне бебето се проверява като му бръкнете отзад във вратлето под дрешката. С опакото на ръката. Ако е по-топло от вашата ръка, значи му е жега.
Моя приятелка проверяваше носът, което е абсурдно защото той е нормално да е студен, дори и бебето да е претоплено.
« Последна редакция: Септември 20, 2020, 19:57:39 pm от yanicka »

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #723 -: Септември 20, 2020, 20:12:33 pm »
Момичета, една моя приятелка ме помоли да попитам някоя от вас понеже правите инхалации на децата. От коя марка инхалатор сте доволни?

Аз нямам деца, ама нали всички са с бебета около мен, та да кажа и аз. Слънчицето е права за кървенето. Момиченцето на едно бивша съфорумка така е напълнило памперса с кръв, още докато са били в родилното. Казали й ,че се чисти от хормоните.
А относно това, което Яничка споделя за залепването на срамните устни е много вярно. Случи се на бебето на една приятелка. Завели я на педиатър, той я овикал защо не ги е разделяла, че били слепнали, ама тя откъде да знае, само за отлепяне при момченцата се говори по принцип. Бил някакъв от онези педиатри от на майка ми времето, взел директно една шпатула за многократна употреба и разкъсал ципата. Тя в този момент изобщо не успяла да реагира, но на другия ден детето е било в болница с 40 градуса температура пламнало от бактерии.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #724 -: Септември 20, 2020, 20:42:49 pm »
Хайде сега да не се плашим. Нито момчета се забелват, нито момичетата трябва да се дърпат. Синехията, пълната особено, е рядко състояние. Яничка пак късата клечка е изтеглира. Достатъчно е при къпане да се разтворят нежно малките срамни устни. При момчетата се дърпа до момента, в който се усеща напрежение. Фимозата е физиологична и не е проблем. 
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #725 -: Септември 20, 2020, 20:49:00 pm »
Аз почнах да забелвам Симеон от 4-5 ден някъде. Тери ние сега купихме инхалатор omron c-28 air (май така беше),брат ми имат същия и са доволни имат всички приставки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #726 -: Септември 20, 2020, 20:53:07 pm »
Благодаря, Cruella  :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #727 -: Септември 20, 2020, 21:08:12 pm »
Teri, Омрон ги дават като най-хубави.Ние имаме един ултразвуков във формата на пингвин, Моника беше свикнала с такъв и взехме същия.

За това което казва Яничка просто трябва при къпане и миене, леко да се разтварят устните и да се проверява всичко наред ли е.При Моника се получи частично, видяхме го на време и без лекарска намеса го оправихме.

Круела, ако трябва прави компресия на гърдата докато кърмиш(погледни в нета пише доста)Така ще изтича със сигурност кърма в устата и.Следи да няма пропуск между кърменията откъм мокри(напишкани)памперси.Имали и един сух памперс, значи има проблем отивай да я мерите.Аз съм спец по недохранени бебета вече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #728 -: Септември 20, 2020, 23:52:31 pm »
Аз да ви кажа никога не бях чувала за слепване при момиченцата,моята фризьорка ми каза като бях бременна ,направо се опулих,и при нея е било като при Яничка.
Кукапетъл,да знаеш че като разтвориш и вътре може да е черно,също е нормално.Месеци минават докато се махне.Аз не ги знаех тия неща и отидох със списък с въпроси,нашата може да е всичко,но обяснява подробно.
Като ходих на лекции за бременни,това казваха-както се къпе момиченце,така се къпе и момченце,не се пипа нищо.
Аз също проверям вратлето,и от  Спок го знам тчова,ръце и крака не са показател.
Сега нали сме на село,аз тук израстнах,нашите живеят тук от две години.Всички баби ме познават,ей като тръгна и почват-Зорничка пак е гола,абе облечи я,ама на петна е от студ.Направо ми призлява,тя си е калена,поти се като е навлечена,само вратлето пипам и това е.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #729 -: Септември 21, 2020, 00:06:17 am »
При новородени, поне да 10-15 дена е основно температурата им. Вече като поотраснат е с врата.

Не забелвам, не дърпам и не трябва да се прави.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #730 -: Септември 21, 2020, 08:16:57 am »
Бабите това им е нормалното състояние.На дететото му е студено и е гладно!Винаги!Правиш си каквото си знаеш и така.И близначките и каката, не са навличани.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #731 -: Септември 21, 2020, 08:31:07 am »
Маги, по - интересното е, че освен бабите има и доста млади момичета, които са на този принцип.
Аз също като Павла не съм дърпала или отваряла нищо. Единствено още от първата баня леко измивам. За щастие не и се е случвало това със слепването.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #732 -: Септември 21, 2020, 08:48:30 am »
На мен най-любимото ми е да видя покрита количка с пелена докато детето спи или защото му блести.Ей направо ме разбиват.Зад тая пелена става ужасно топло, като парник и бебето седи вътре.А пък колко често съм виждала майка по потник, а бебе с връхна дреха... и то реве горкото и се дере, а те обясняват колко трудно дете имат и само ревяло.Ми и аз да съм на негово място и аз ще рева.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #733 -: Септември 21, 2020, 09:50:08 am »
Да, това с покритите колички е най - редовно. Една приятелка роди началото на юли и към края на месеца се видяхме. Сещате се, че средата на лятото не е 10 градуса. Бебето беше с ританки (които са затворени на крачето), боди с дълъг ръкав, блузка, ръкавички и одеалце 🤪 Дари беше само по боди-рокля.  Сто пъти и казах, че е безумно навлечено на тези градуси, а тя отсече, че Дари вече е голяма, а нейното бебе още е малко. То милото цялото беше в пъпки, празно място не му беше останало. Ама какво да правиш, всеки сам взима решения за детето си.
« Последна редакция: Септември 21, 2020, 09:52:31 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #734 -: Септември 21, 2020, 10:11:07 am »
Aз не знам от къде е тази мантра, която всички я повтарят, че "мама знае най-добре". Ми не, не знае. На 2м бебета живеят на айрян, на 6м вече на детска кухня без млечно хранене, на 5м в паяк и тн, и тн. Ракии, мастики и още безумия, включително солене на бебета и други опасни неща. Много сме престиснати като общество и сакън някой да не ни направи забележка.

И да ви  размсея. Миналото лято като си бяхме в България и за да отида до близкото магазинче, ходих с раницата със Сими. Една баба все ме дебнеше да ми каже да сложа чорапи. Накрая видя, че няма да сложа август месец чорапи на бебето се хвана за раницата.
-Ти защо си го сложила там? Вързано и разчекнато?
-Нарочно, мъча го. Наказан е.
-То хубаво го тормозиш, ама защо без чорапи бе!

Та да си тормозите децата с чорапи.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #735 -: Септември 21, 2020, 13:43:57 pm »
Павла, наистина ме разсмя  :D Моята свекърва се опита да ми пробута всички практики от едно време. И изобщо не иска да чуе друга теория или мненив. Показвала съм и нови проучвания, книги, аз съм и обяснявала моето виждане и не. Според нея заради това ново "изкривено" гледане всички хора са болнави, с алергии и повредени, а едно време както са ни гледали сме израснали здрави и силни  :D Упорито се опитваше да си наложи нейното и изпадаше в ужас и бяс, че детето ми няма да пие сок или ще е захранено на 6 месеца, когато вече трябвало да яде всичко   :D и всякакви неща от този тип.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #736 -: Септември 21, 2020, 14:41:19 pm »
Ам вие да не си помислихте, че хващам с клещите и дърпам отдолу. Изобщо не съм пипала влагалището. Слагах палци на сгъвката на крачетата и съвсем леко без да натискам дръпвах докато се отвори дупчицата почти докрай. Влагалището съм го припарвала само като се оцапаше с ако. И до ден днешен там пипам внимателно и не използвам сапуни и т.н. Даже тя самичка се мие, че нали баща й я оправя вечер, а той там не пипа.
Иначе аз съм твърдо против забелването при момченцата. Май само в България се практикува това.

Аз слава Богу български баби нямам около себе си. Със свеки не говоря. А майка ми е предупредена да не изказва мнение. Иначе когато се е налагало да оставям при някоя от бабите, се дават точни инструкции с предупреждение.
А туй с чорапите ми се е случвало по улиците в България с напълно непознати жени на всякаква възраст.

Имам и случка от болницата в Англия. Началото на юли, най-топлото лято в Англия. Прозорците в стаите се отварят около 10 см. от съображения за сигурност. Радиаторите работят на макс, защото е задължително в следродилно. Димана е на около седмица и е с памперс и рокличка с къс ръкав. Аз лежа на леглото по нощница и в собствен сос. Идва една акушерка и започва да ми се кара защо детето не е с една дреха повече от мен. И аз й казвам - ами с една дреха повече е. Аз ако в момента си бях вкъщи щях да съм гола. Тук съм по нощница единствено от благоприличие. И тя се врътна сърдито и си замина без нищо да ми каже  :lol:

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #737 -: Септември 21, 2020, 16:24:37 pm »
Леле, няма да Ви чета повече. Аз и без това съм в шок и тайно се надявам таз девойка все пак да се окаже момък, че не знам как се гледа мома, ма вие съвсем ме уплашихте. Добре, че накрая Яничка ме разведри малко :D
Относно навличането - няма спасение това. Най ми е любимо навън да видя количка в пролетно или есенно време, мама се е съблякла по тениска и си метнала якето върху бебето, което е с одеяло и зимно покривало допълнително на 25 градуса температура и без никакъв вятър. Докато маам беше наблизо не ѝ давах да ми дава акъл колко да е облечен Васил, макар че тя много искаше да си каже. Но свекървата го е разболявала. Взима го да го изведе, тайно го навлича навън, слага го да спи в количката и после като се събуди директно го вади извън нея да го нахрани, а то духа як вятър и малкия потен от сън. и тя като види, че му е горещо фане и го съблече потен на вятъра. Начи... само като се сетя и искам пак да ни затворят по домовете, че никой да не идва у нас с години да "види бебето".
Не ми обръщайте внимание, от хормините съм доста напрегната, нервна и крива напоследък.
ПП: Ей сега го предадох на баба му. Почти седемгодишен спортист. Баба му веднага ме нападна що няма връхна дреха детето....
« Последна редакция: Септември 21, 2020, 17:48:10 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #738 -: Септември 22, 2020, 10:11:28 am »
Щото вчера писахме, при следобедно махане на памперса забелязах леко слепване в долния край на устничките на Ади.оправих го, имам опит от каката, ама все едно дръпнах дявола за опашката.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #739 -: Септември 22, 2020, 19:50:20 pm »
Много ценни съвети давате всички, благодаря ви!
Според вас за новородено дали е проблем да стои по памперс и лека пелинка, 27 градуса беше вкъщи, само се чудя как да охладя.
От кога започват масажите с олио?