0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #920 -: Октомври 19, 2020, 14:16:38 pm »
Промиваш ли с нещо Маги?
Аз също не си лафя с мамчета около мен:) раЗхождам се, защото цял ден вкъщи и да се просна на пейката съвсем ме хваща саклета. Дани май е зиморничев като мен.:) опитвам да го калявам ама се разкихва.  Спи с един лек памучен ромпър и боди с къс ръкав, одеалце отгоре или есенния чувал. Навън слагам космонавт , но не от дебелите а супер лек, като елече.
Да ви питам : на 1м консултацията даваха ли вит К на бебоците? Гледам в епикризата на Даниел пише че е имал прием от две капки в родилното и последен прием на 1 месец?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #921 -: Октомври 19, 2020, 14:25:00 pm »
При изключително кърмене бебета трябва да дадат, но при АМ не дават.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #922 -: Октомври 19, 2020, 14:59:34 pm »
Тя и Криската киха, но според мен чисти още от раждането. Засега си я обличам аз, че още сама не може да се затопля, но скоро ще намаля дрешките. Е, у дома стой основно по боди и ританки, но си е завита с одеало. Навън слагам боди къс ръкав, гащеризонче или блузка с панталонче и от тези рошавите гащеризончета/космонавтчета. Завивам с пелена, само вчера сложих и зимното покривало, че много задуха изведнъж.
С бабата ми прекипя днес вече. Хем я държа максимално настрана. Не ми е зор за съветите, а за критиката за всичко. Чак обвинения, че не си гледаме децата като хората. Ма живея с нейното дете, мога много да я критикувам и аз.
Относно други майки с бебета на тая възраст - нямам намерение да търся специална компания по градинките. Аз и преди не търсех, но си имах колежка, с която бяхме съседки и бременни заедно. Освен това бяхме и приятелки и си помагахме много с децата през цялото време. Разговорите ни не бяха заради децата и свързани само с тях. После се сприятелих с още няколко жени от квартала с малки деца и не бих си го причинила повторно. Ревеше ми се от безсилие, в онзи момент мъжа ми пиеше вече доста и всичко, което чувах беше или нечленоразделна реч, или разговори за цвят и консистенция на бебешкото изпражнение. Приятелката ми се беше върнала на работа :(
Сега си имам баткото и неговите задачи, едната ми работа ще продължа да работя и изобщо не смятам, че ще имам време за излишни срещи и разговори с непознати майки.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #923 -: Октомври 19, 2020, 15:00:12 pm »
На Дари не са давали, Лина.
Ехее, Маги, браво на Ади. Вече си имаш едно ходещо човече, скоро и другото 😁
И Дари е с 4 зъбчета, а на см продължава да расте  :D Вече е 80 см. и тя е почти 10кг.
Лято аз гледам да не влизам в кой знае какви конфронтации с моята свекърва, въпреки че не е като да нямам поводи. Но специално за детето не търпя нищо да ми казва и направо избухвам. А и както каза Маги, не и търся съветите и мнението за всяко нещо. Тя все да си каже и все едно време какво било. Аз и показвам книги, статии за някои неща, че се е доказало, че е по - добре, не. То ние сега от много "здравословно" все нещо ни имало. Те като си ни захранвали от 2-ри и 3-ти месец сме израснали здрави и един куп други глупости.
Редакция: от днес са 5 зъбчетата 😁
« Последна редакция: Октомври 19, 2020, 17:00:27 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #924 -: Октомври 19, 2020, 15:22:33 pm »
Благодаря, Павла. Леле Мише, дългокрака мадама е нашата Дари :*
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #925 -: Октомври 19, 2020, 15:25:21 pm »
Другият път я питай дали смята, че това с което сме захранвани ние и това с което захранваме сега е едно и също. Защото ябълка през 1980 и сега е с разлика, колкото от Земята до небето.
В тоя ред на мисли как ми се доядоха бонбони Лакта...

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #926 -: Октомври 19, 2020, 16:11:34 pm »
Напълно си права, Яничка, ама ходи го обясни...
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #927 -: Октомври 19, 2020, 16:24:56 pm »
Яна, преди две години отиваме на гости на едни приятели. И те казаха, че ще ни удостоят с честта да ни почерпят с почерпката само за специални гости: "Бонбони лакта". Подават купичката с едно светнали очи, очакващи ние да се просълзим и възхитим. Чак ми стана неудобно, че тези бонбони, никога не съм ги опитвала, а като ги опитах дори не ми харесаха.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #928 -: Октомври 19, 2020, 16:36:46 pm »
Яна, преди две години отиваме на гости на едни приятели. И те казаха, че ще ни удостоят с честта да ни почерпят с почерпката само за специални гости: "Бонбони лакта". Подават купичката с едно светнали очи, очакващи ние да се просълзим и възхитим. Чак ми стана неудобно, че тези бонбони, никога не съм ги опитвала, а като ги опитах дори не ми харесаха.

Тия бонбони, които са ви дали да опитате нямат нищо общо с бонбони Лакта от моето детство. Като ги пуснаха пак на пазара, аз направо с треперещи ръце и просълзени очи отворих опаковката, само за да преживея огромно разочарование.
То аз не съм сигурна, че когато ти си била на години за Лакта, ги е имало все още. Аз съм яла като малко, още преди училищна възраст.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #929 -: Октомври 19, 2020, 17:41:11 pm »
Лято,то акъл всеки ще ти даде,ама непоискан,а после се изнизва и си тръгва.Аз съм казала,че ще си гледам детето по "новите изгъзици",и край.
Аз си имам една позната от пет години с която почти заедно родихме и една ,която познавам от бременните лекции Но не си говорим само за бебета,даже разговорите за бебета са между другото.Но основно сама излизам,много обикалям и като изляза в каква посока ще поема,най-обичам да се съобразявам със собствените си планове и да вървя без да спра  .
Мише,дългурана е,браво за зъбките.И Зори  расте нагоре доста,но мислих че 80 стават над една годинка,ма съм в грешка.
Мога ли да откажа ежемесечните консултаций,хич не ми се влиза в болница.Покрай нас има двама с корона,познати и майка ми е много зле,чак лекаря й казал да не ходи на преглед,че по телефона я лекува.Искам възможно най-малко точно в болница да ходя.И въобще това добра идея ли е?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #930 -: Октомври 19, 2020, 18:25:08 pm »
Не знам , Слънце. Нали всеки месец преглеждат фонтинелата ? А ваксините? Иначе си е много притеснително, определено.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #931 -: Октомври 19, 2020, 19:25:36 pm »
До 6м са задължителни.
Майка ти изследвала ли се е?
Работата става да си  ...... майката.
Всеки ден все повече познати и приятели лекари и сестри се разболяват, някои и умират от моите близки от ковид. Днес почина позната.
Така, че се пазете. То всички ще минем оттам, но поне да не е в навалицата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #932 -: Октомври 19, 2020, 19:26:31 pm »
Не знам вече. На пролет брах доста страх, сега сякаш приех, че ще трябва да се научим да живеем с този вирус и няма как да спрем да живеем междувременно и гледам максимално да се радвам на свободното време навън. Не ходя до магазина, до аптеката или на други закрити места с големи струпвания с бебето (изключение беше днес за акта за раждане), но и тя е все още малка. Утре става на 2 седмици, вероятно към 1 месец вече ще съм по-самоуверена. Ама за консултациите само ми стана странно, че този "зелен коридор" не беше отменян, а нас ни викат в сряда. Успокоявам се, че съм записала час поне и се надявам да се спазва, за да не чакам в коридора, а да минем транзит през етажа и директно вътре. Не че преди мен няма как някой да не е забравил някой вирус в кабинета, но в коридора струпването е по-голямо и някак по-опасно ми се вижда. Ще се ходи, аз самата не ходя редовно на лекар, но децата си гледам да науча на здравна култура. В тая връзка искам и Васил да заведа на профилактичен кардиолог и андролог, а може би и на ортопед. Нямам притеснения, просто профилактика да направя.
Криси се заглежда вече и старателно оглежда таваните най-вече. Дали и какво вижда не знам, но се ококорва и върти главата, зяпа по 20-30 минути преди да се ядоса и да се размрънка :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #933 -: Октомври 19, 2020, 19:49:04 pm »
Ваксините ги минахме,остана един прием на Ротатек.
Ми не е в състояние да се изследва,но утре баща ми ще я води на тест.
....си майката не ми,не знам.Не ми се ходи по закрити места,сериозно е положението.
Някой имуностимулант ще взема за нас ,за нея ще питам лекарката
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #934 -: Октомври 19, 2020, 19:58:30 pm »
Павла, съжелявам... Аз не знам... на количката гюрука е много голям и когато влизам в магазин го дърпам на макса до долу. Понякога нямам избор и влизам, к’во да правя. И аз имам познати с ковид, а свекърва ми нали е в пиргов и имам ‘пресна черна хроника за всичко, което може да се обърка’. Относно свекървите, и аз изслушвам любезно и си правя каквото си искам :) Има един лаф, спестил бая нерви...направо го мантрувам... ‘ говори си- не ми пречиш’.  Вие колко време след раждането се чистехте? При мен е 32 дни вече. С Лори м/у 9 и 12 дни беше. И от няколко дни имам течение като желе ( еластично!!!), беше ръждиво , днес имам червена кръв. При предишните аборти имах или два пъти или единия. Но никога след това не съм имала чиста МБ та сега го мътя дали пак няма нещо и да тичам при АГ или да изчакам още седмица и да ида на прегледа 40 дни след раждането. От друга страна четох в нета, че такова течение е знак на инфекция в матката и се притесних. Излишно е да казвам, че контакти нямам и хигиена спазвам.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #935 -: Октомври 19, 2020, 21:12:35 pm »
Лина,40 дни имах лохии,ту спираха,ту тръгваха.
Няма да ти казвам пък като ми дойде за първи път какво беше,само с еднократни чаршафи ходих в ръка,където седна слагам.Беше нещо страшно.
Не знам за инфекции,сега съм ок,но не съм била и на преглед след раждането,мъжа ми или е на работа или спи.По това време е така при него,ще гледам да отида другия месец да ме погледнат.Но корема ми като се е прибрал на цяло почти,може би и матката добре се възстановява.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #936 -: Октомври 19, 2020, 23:49:37 pm »
То няма как, Лина. Аз и д двамата ходя до магазин, на лекар и каквото де сетиш. Не мога да ги предпазя. Баща им работи 6 от 7 дена. Трябва и да се живее.
Просто работата е сериозна и се сатурират болниците.

Днес правих манту на Борис. Дори номер за положителност налагало лечение. Ще ме побъркан тези французи.всичко ако е наред в четвъртък е ваксината.

Майка ми е тази, която все нещо не й допада. Ама защо ЗВБ, ама много са голи, еми ето, разсополивиха се и тн. То и само тя ни е де, но се съобразявам, че ми е жал за нея. А и помощ не отказвам вече, децата са щастливи...
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #937 -: Октомври 20, 2020, 05:22:19 am »
Павла, да сте живи и здравички до четвъртък за ваксината ( а и не само). И аз вече помощ не отказвам ама няма кой да ми я даде :)) Слънце, чак толкоз ли бре... ами на мен ми дойде дирекно цикъл на 32 ден... даже пмс за чудо и приказ си имам. Мъж ти кога ще е по-свободен да те отмени малко? Снощи не ми се вярваше, но отидох до тоалетната и вече съм сигурна, особено като добавим болките в кръста.
« Последна редакция: Октомври 20, 2020, 05:24:15 am от Lina88 »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #938 -: Октомври 20, 2020, 08:46:56 am »
Павла,дано я сложите ваксината.
Лина,като е в къщи много се занимава той,даже излизах една вечер.Три седмици по-рано му казах да се намести така че,да почива .Изкъпа я ,нахрани я,приспа я.Аз си бях на ресторант с приятелки,с чиста съвест си пих две -три чаши вино.Много странно ми беше,че съм навън без дете,не бутам количка и се прибирам по тъмно.Но се разтоварих.Другия месец пак.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #939 -: Октомври 20, 2020, 12:43:01 pm »
От сутронта пиша тук.Имам едно много хремаво бебе и едно мрънкащо бебе.Аделина едва спа, беше някакъв ужас, накрая я сложих в шезлонга и така спа.Габриела, реве предполагам от зъби.Почнах инхалации и на двете, почиствам носа, капя Виброцил.Ако продължават така ще отида в четвъртък при личната да ги види за всеки случай.

Павла, стискам палци!