0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #860 -: Октомври 13, 2020, 12:07:29 pm »
В България има голям процент хоспитализации, които не трябва да ги има. А детските са безумни- температура-5 дена в болница. При бременност и същата глупост.
То аз лекарства освен парацетамол не давам, а ти болници.
Тук го наричат Маршал.
ЗРП при 5 е 96. Също и прокалцитонинът също е повишен, но това говори за бактериална инфекция. Проблемът е, че трябва да се проследи, а нямам рецепта за повторно изследване.
Голяма тъпотия е с изследванията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #861 -: Октомври 13, 2020, 12:57:46 pm »
Мише, казах ти че ще пропълзи.Хубаво е да пълзи, за нея, за костите, за мускулите :)

Павла, дано се докаже нещо, че наистина е ужасно неприятно така.
И аз като теб си правя всичко сама и гледам никой да не ми досажда и да ми се бърка.Трудно ми е, тежко ми е, но така ми е спокойно.Вчера влачих каката на плуване с близначките, днес сме на доктор с близначките и каката....Няма баби.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #862 -: Октомври 13, 2020, 13:41:34 pm »
Павла,стискам палци за малкия ти мъж!
И аз съм си коза и не искам никой да ми помага,то и няма кой де,ама с организация и няколко двойни кафета се получават нещата.
Снощи излизах по женски,беше толкова разтоварващо,това да се гримираш,да си изправиш косата и да излезеш е голяма работа.И в ресторанта установих,че съм с две различни обеци   :D.
Докато мъжа ми не ми писа,че е заспала се въртях на стола.
Мише,браво на Дари,и аз искам мойто да тръгва .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #863 -: Октомври 13, 2020, 18:56:54 pm »
Айде и аз да сефтосам темата :) Наааааааааааааааай после! Слънце, много добре й даваш всякакви неща да си играе! Бях гледала един материал, където експериментират и дават на деца (около 4-6 м), играчки и предмети от бита. В доминантно по-голям процент, децата избираха предмети от бита! Защото ги свързват с познати активности и ги опознават за себе си. Доказваха колко са излишни безумно скъпите изграчки. Е има и наистина продуктивни, но масата хора се зариват със играчки, които изобщо не се ползват. Въпреки че аз не съм лишавала от играчки. Не знам за кой ги купувам ако трябва да бъда честна :)
Лято, аз тръмбовам с малкия вече, нямам избор. Притеснявам се от вируси и тн, но няма как иначе да обслужвам Лори, къщата (пазар и тн.).
Павла, ще чакаме да пишеш с резултата от тези изследвания! Дано мама успее да дойде и да ти е подкрепа. Мишенце, честито лазене! Много са сладки в този период!
При мен е доста интензивно, както си говорих с Яничка извън Дани, Лори  и домакинските задължения нямам време за нищо друго. Почвам да посвиквам с цялата история. Дани има зверските колики и мина през инафакол (който бачкаше, но го запече), колийф и сега лефакс. На смесено хранене е. Аз внимавам какво ям. Яничка ми препоръча аквасорс бифидус пробиотика, та сега чакам да ми го донесат та дано помогне. Наслаждавам се на моментите с малкия <3
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #864 -: Октомври 14, 2020, 10:49:10 am »
Павла, човек като има яснота е различно, дано всичко отмине и сте добре всички!
Ще потърся шезлонг да купя, взех си слинг с халки, не ми е удобен, тя плаче в него, ще пробвам с еластичен, чакам да ми дадат само тези дни.
Нещо може и да бъркам след храненето, затова ще споделя тук, да дадете съвет. Много често заспива докато яде, когато я сложа в кошарата й, понякога се събужда, взимам да я оригна и след това вече трудно заспива, започва да връща храна, тече и от носа, не й е спокойно на коремчето. В случаите, в които се разплаче, я гушвам на ръце и я люшкам, но се тревожа, че е яла и още повече може да преча на стомахчето й. Но не мога да я оставя да плаче. Получава се омагьосан кръг. Яде, връща храна, плаче, не спи добре, после пак яде и така. Предполагам има рефлукс.  :(
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #865 -: Октомври 14, 2020, 11:16:55 am »
Така, първо аз кърмени бебета 3 на брой не съм оригвала.Заспиват и ги оставям да спят, не ги закачам.
Второ как повръща бебето.Изтича и от устата или на фонтан, силна струя?Всички бебета повръщат поне до 6-тия месец редовно след всяко хранене, между храненията.Кърмените повече, защото кърмата е по-лека.Ако е силна струя тогава е хубаво бебето да се държи на рамо по-дълго време, да спи право т.е. в слинг, да се подложи нещо под матрака, за да е надигнат.
За слинга, ако можеш да вземеш хибридна носилка успоредно с тъкания, нещо от сорта на Кабу да пробваш е добра идея.Просто за да видиш с кое ще ти е удобно.Ако можеш си уреди он лайн консултация с някоя библиотека, за да ти даде съвети как да я слагаш хем ти да си спокойна, хем бебето да е щастливо.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #866 -: Октомври 14, 2020, 11:57:13 am »
То и аз не съм опитвала нарочно. Подържа ги малко и ако се опитват е добре. Борис повръщаше доста, но го израстна.
На мен само еластичен слинг и после раница са ми удобни. С другите неща не можах за свикна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #867 -: Октомври 14, 2020, 12:43:11 pm »
Момичета, до 2-3 дни ще почнем излизанията ако времето позволява (да не вали и да няма мъгла), но за тренировките ми е невъзможно. Едните са навън и рискувам с дъжда, а другите са в зала, но  децата ползват магнезий на прах и е доста запрашено там. При всички тренировки прибирането става около и след 21 часа, което си е бая късничко. Васил си ляга около 21 и 30 до 22 най-късно, а като се прибере трябва той да се къпе, бебето да се къпе и нахрани и няма как да се вместим в 30 минути всички за всичко. Ако го оставя той да е пръв, за да се наспи за училище ще трябва бебето да къпя денем, защото спят в една стая и пак ще му преча. А той е навън от 7 и 30 сутринта и има нужда от съня си. Просто не става въпрос само за мен. Скоро ще се включа активно и аз де, но засега семейно сме решили да е така, за да не бързаме вечер и да си пречим.
Онзи ден педиатърката също настояваше за режим и будене. 2 пъти я будих тогава да видим, но тя не изяждаше всичко и съответно после искаше да яде след час още, отново не изяждаше и 30 мл и така си осигурих кошмарна нощ. Вчера бях като зомби. Ходих да търся нагревател за шише, но в магазина забравих и купих памперси и храна, а всъщност си имах. Забраних да ми се говори за режими вече! Ще му дойде времето и на това, но очевидно не сме готови и двете.
Павла, дано наистина се разбере от какво е тая температура, за да вземете мерки и да реагирате по-уверено.
Честито лазещо бебче, Мише.
« Последна редакция: Октомври 14, 2020, 12:56:07 pm от Лято »

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #868 -: Октомври 14, 2020, 13:01:52 pm »
Лято, добре че сама си се убедила колко лошо нещо е това да се говори за режим.Аз на близначките просто налагах такъв защото нямам избор, но с Моника беше както на нея и е удобно.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #869 -: Октомври 14, 2020, 13:22:03 pm »
Кукапетал и Дари повръщаше доста до към 7-ми месец, когато минаха и коликите. Когато заспиваше не съм я оригвала. Абе като цяло с тези ужасни колики ми беше като закон да не будя бебето за нищо на света   :D, поне да може да се наспи като хората.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #870 -: Октомври 14, 2020, 14:10:25 pm »
Маги, много добре си ми обяснила, благодаря отново! ❤️Благодаря и на останалите, все си мисля, че греша и нещо не правя като хората, явно е нормално да повръща, просто аз си мисля, че не е, понеже е често. Ако е заспала, изобщо не я притеснявам да я оригвам, но ако се разбуди, стане неспокойна и мисля, че ще й олекне, затова пробвам, понякога се оригва, друг път не, помага с коликите изправената поза, чакам си слинга с нетърпение. Иначе само веднъж беше по-обилно повръщането. Иначе изтича леко от устата, но като почне и от носа да тече, много се притеснявам, засъхва и кърмата в нослето , почиствам го, за да диша добре. Люшкате ли ги при колики, след като са яли?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #871 -: Октомври 14, 2020, 14:46:54 pm »
Никога не съм писала бебе. Гушкам, но не люшкам.

Лято, какъв режим на навородено. Към 3-4м започнат да се затвърждават разни навици и към 6м може да се говори за режим. Аз просто затвърждавам това, което те искам и го повтарям по едно е съща време. От около месец и нещо Борис има истински режим за спане и относителен за ядене- 30 мин 2ч разлика.

Днес няма температура. Както беше и предните пъти-3 дена е на 4тия вече няма. Вчера Симеон докара хрема и Борис, а и ние сме хремави, та пак ще ходим на лекар, че се притеснявам като съвпаднаха нещата. Снощи не можеше да диша от сополи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #872 -: Октомври 14, 2020, 16:23:33 pm »
Може ли да ми кажете при първо посещение при педиатър, за да се запише бебето какви документи са ми нужни? Преди се взимаше една бланка от здравната каса, сега пак ли е така или става само с ЕГН? Или пък бланките ги има по книжарниците?
Тъкмо записах час за 21. 10. , но забравих да попитам това. А те казаха да нося храна и 2 памперса само, ма друго не разбрах

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #873 -: Октомври 14, 2020, 17:15:21 pm »
Един път да има полза от това, че все се правя на много умна и си поставям диагнози.
Педиатърката се съгласи с мен, че е синдромът. Дори изписа кортикостероиди ако/като има нов епизод, за да започна бързо с тях.
Вече нищо му няма. Лека хрема само.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #874 -: Октомври 14, 2020, 17:39:24 pm »
Лято,питай.На мен за памперси не са ми казвали.Искаше имунизационния паспорт,картон и червена папка,защото в такива си слага на бебетата документите.
От ЗК нищо не носиш,напротив ,с една бележка от педиатъра отиваш там за синя книжка.
При нас има само режим на сън,дневен и нощен,другото е както дойде.
Кукапетъл,никога не уригвам вечер,през деня не настоявам,а навън пък изобщо не я вадя от количката да я уригна.Аз съм излязла на разходка,не искам да бутам количка и да нося Зори.
Започна да се наддига и днес й бутнах гърба на количката на първата степен,направо преоткри света.Отидохме в Джъмбо и там на коледното и на един сектор за момиченца в розово,направо пищя от кеф.
Павла,дано спрат епизодите с температурата
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #875 -: Октомври 15, 2020, 08:53:42 am »
Лято, само ЕГН, но всеки педиатър иска различни неща от родителите.Вие пробно хранене ли ще правите, че чак и памперси и храна иска педиатъра?При нас слава Богу нямаше такива желания от страна на нашата педиатърка.

Павла, браво на теб.Понякога е добре да се правиш  на много умен.Прегръдки и бързо да минават всички болежки на цялото семейство.

Слънчице, много са сладки като преоткрият света, ще става още по-интересно.Ти след месец и нещо ще смениш кошовете и ще можеш съвсем да я поизправиш.Тогава е още по-весело.

Кукапетел, нормално е да повръща и през носа да излиза.И при нас имаше такива моменти.Забавление и притеснение е това съжителство в началото с малко бебе.Питай за всичко, за това сме тук!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #876 -: Октомври 15, 2020, 09:13:28 am »
Pavla, в България предписанието е първите 24  часа да се кара на баналните Парацетамол, Нурофен, Панадол и т.н., ако не помогнат, се минава на Кортикостероиди. Първия ден изпробват с традиционните лекарства, защото може все пак някой вирус да е хванало детето.
Иначе самия кортикостероид се взема по схема, педиатрите тук не са чували за този синдром, та само в София изписаха схема.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #877 -: Октомври 15, 2020, 09:27:08 am »
То хубаво ще я изправя,но четох снощи,че това което направих било подтикване към седеж и не било редно.А когато бебето само стане да седи ,тогава да се слага под какъвто и да е ъгъл.
Тя количката няма кош за новородено,напълно легнала е,но първата позиция е със съвсем лек наклон.И сега трябва да чакам тя от легнало положение да седне май.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #878 -: Октомври 15, 2020, 10:10:12 am »
То хубаво ще я изправя,но четох снощи,че това което направих било подтикване към седеж и не било редно.А когато бебето само стане да седи ,тогава да се слага под какъвто и да е ъгъл.
Тя количката няма кош за новородено,напълно легнала е,но първата позиция е със съвсем лек наклон.И сега трябва да чакам тя от легнало положение да седне май.

Слънце, ти пишеш че е започнала да се надига и тогава си й вдигнала гръбчето. Това не е подтикване, тя нали се е надигнала. Аз не виждам как 4-месечно бебе ще се изправи да седне в количката. А и тя ако се изправи да седне, вече е за най-високата степен.
Аз кош за новородено също не съм ползвала, а първата степен я вдигнах много по-рано от теб, защото Димана надигаше глава да зяпа и ако не й е надигната количката искаше да я нося за да зяпа.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #879 -: Октомври 15, 2020, 11:49:11 am »
Тук при първия пик на температура се дава максимална доза кортикостероиди.
Изправя я и стига чете толкова, Слънце. Ти няма да я сложиш да седни и да я заподпираш. А и в количката си има умора. Също можеш вече да я слагаш полулегнала в скута си, все едно седи.