0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #960 -: Октомври 21, 2020, 08:47:55 am »
Добре сме Мише. Ноща беше спокойна.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #961 -: Октомври 21, 2020, 09:29:15 am »
Привет!Аз имаме дно болно дете и едно оздравяващо.Тази нощ Габи вдигна 38,4, ставих я сама да си я свали и с много сукане и гушкане падна до 37,3 и заспа сама.Сутринта се събуди пак с ниска температура, лека хрема и кашлица от нея.Отидохме до личната.Ади е по-добре, минала е без да вдига температура, продължавам да чистя носа, капя Виброцил и правя инхалации и на двете, включвам и вит. Ц, както и Осцилококцинум.Такова не съм давала до сега, но сефте ще има и за това.Сега си играят и двете спокойно до мен.

Аз имам инхалатор от Моника, но нещо не ми работи както трябва и май ще трябва да взимам нов.То горкия толкова изпускания преживя покрай каката, че не е истина.И вчера Габриела го обезглави за секунди.

Джулка, казали са ти момичетата.Бебетата падат, но в тази възраст са като гумени.Костите им са по-меки, за да не им се причиняват големи фрактури.

На моя мъж шефа е с корона.Настъпва болестта все по-близко.Ние сме се изолирали така да се каже, не контактуваме с много хора от доста време.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #962 -: Октомври 21, 2020, 10:21:55 am »
Бързо оздравяване на всички болни. Ние сега се готвим да тръгнем за детска консултация и ще разкажа после. Васил е сравнително добре, засега се разминава с пневмонията и дано не я срещне до края.
Има някаква нова тема, как може да се докладва? http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54119.0;topicseen
Това е отвратително!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #963 -: Октомври 21, 2020, 10:41:22 am »
.......
Има някаква нова тема, как може да се докладва? http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=54119.0;topicseen
Това е отвратително!
Преместих я в кошчето!
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #964 -: Октомври 21, 2020, 11:02:45 am »
Момичета четох, че трябва да го наблюдавам 24 часа за симптоми. Може ши да се проявят по-късно от 24 часа или мога малко да си отдъхна
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #965 -: Октомври 21, 2020, 11:10:51 am »
Джули, без да омаловажавам падането му, но не е паднол от 2м, нали? Нищо му няма и можеш да си отдъхнеш.

Аз и серология бих си пуснала щом вече има и усложнения.

Осцилококцинум давах на Сими. С него лекно, но с Борис ги разтворят в една спринцовка. Като цяло, ат хомеопатията, само Коризалията я харесвам при сопол.

Да се оправят малките.
Лято, чакаме да пишеш.
На болните родители да се оправят.

Работата става съвсем забатачена. Хем не може да се отказва лечение (при спешност), хем лекарят не е длъжен на никого. В крайна сметка напрежението е не където трябва и от това страдат и медиците, и пациентите. А хроничните и неинфекциозно болните ще пострадат сериозно от липсата на помощ.

Та, пазете се!
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #966 -: Октомври 21, 2020, 11:50:54 am »
Благодаря, че тази година тема е махната, Петя.
Минахме на преглед. Криси е 2850, изписана 2650 от родилното. Супер е. На мен ми се вижда голяма вече, а тя е още съвсем мъничка. Преслушаха ѝ гърдичките, всичко е наред. На 06.11. сме пак на ДК, а преди това има кардиолог на 03.11. Навън времето е супер, излиза ви 6е, но имам да гладя и чистя спешно, че тия дни нищо не правих. Дано се класираме за излизане след няколко часа поне.
Баткото е намалил кашлицата. След инхалацията с пулмикорт вчера е станал супер енергичен и обикалял в кръг из апартамента на баба си известно време.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #967 -: Октомври 21, 2020, 11:54:57 am »
Нормално за обикалянето Лято.Пулмикорта е кортикостероид и действа така на децата, акос е превъзбуди много може да му прави половин доза.Моника така ставаше и тя от един друг препарат, но ми излезе името му от главата.

Браво на госпожицата за доброто наддаване.

Павла, пазене, пазене и пак пазене.На моя мъж шефа е болен.Вчера се е обадил във фирмата да каже.Моя мъж не е контактен, но е чист късмет.Сега започваме да играем на руска ролетка.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #968 -: Октомври 21, 2020, 12:06:24 pm »
Лято, защо кардиолог? Много е малка, за да се видят малки проблеми, а и не толкова малки.

Хжра, кажете капки за деца, които овлажняха. Изскочиха ми от главата. Майка ще идва и да ми донесе.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #969 -: Октомври 21, 2020, 14:06:08 pm »
Павла, на ФМ ѝ намериха малък дефект на сърчицето, който трябва сам да се затвори. Казаха ако не се затвори до раждането, то месец след него най-много. Ама тя нали избърза да ме види и той съответно не се беше затворил. Имаше изписан преглед още в неонатологията и сега проследяване има на 1 месец. Той е съвсем малък - 2мм отвор и не е на опасно място, но вдига шум на слушалките при преглед. Педиатърът е предупреден де, и самата тя казва, че се случва сравнително често и действително се израства, но си трябва следене от специалист.
С това пазене... става все по-трудно. Криси е защитена в тая количка, доста е затворена и не я вадя от там. Пипам я само след употреба на дезинфектант. Но Васил, нищо че сега го няма, е нон стоп сред хора навсякъде. Училище, градски транспорт, една тренировка, втора тренировка, мачове, състезания. Той излиза в 7 и 30 и се прибира в 21 часа, а през цялото време не спира да контактува с хора. В началото много се пазеше, не пипаше дори входната врата с ръце, но лятото изведнъж спря да се пази. Постоянно говоря, карам се, заплашвам и няма резултат. Ако дойде с мен до магазина ще опипа всичко което види, в градския транспорт ще си завре ръцете на най-мръсните места... Където и да иде сам не се пази вече. Аз само подвиквам по него "не, не, не, не", но то чак като го видя да прави нещо. А уж преди да влезем някъде предупреждавам, но сякаш говоря на стена. Отделно мъжът ми, който уж се пази, но и той има доста контакти постоянно. Аз и да се изолирам у дома няма как да се изолирам от другите обитатели на дома.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #970 -: Октомври 21, 2020, 14:40:23 pm »
Фжрамен овале ли е? Къде е дефектът?
Питам, защото ако има и нещо друго и не е много голямо, няма да се види. На 1м не се видя на Симеон проблема с оартната клапа примерно. 
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #971 -: Октомври 21, 2020, 16:51:34 pm »
Това е от епикризата. Педиатърката каза, ме също чува шума, но само като притисне хубаво слушалката до гърдичките.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #972 -: Октомври 21, 2020, 17:06:10 pm »
Междукамерни и мускулни дефекти ще се затворят. Дано още от сега :)
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #973 -: Октомври 21, 2020, 17:15:23 pm »
Дами с какви обувки прохождаха бебетата, за на вън питам.В къщи са по чорапи сега със стелка от гума или кожа, ама на вън?Че девойките искат да слизат от количката.Ходих до един магазин показаха ми едни ами не ми харесаха.Бяха с много твърда подметка за моите разбирания.Отделно не знам как ще им напъхам крака вътре.Нямаха типичните бойки на Колев и Колев, с тях беше песен обуването.Та сега съм в размисъл.А и 50 лв обувки за прохождане, направо се разбиха от цени!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #974 -: Октомври 21, 2020, 17:37:32 pm »
Междукамерни и мускулни дефекти ще се затворят. Дано още от сега :)
Благодаря, дано. Притеснявам се, въпреки че всички лекари досега казват, че не е сериозно и няма да има проблеми и отражения когато порастне.
Маги, аз буйки не съм слагала никога на Васил По негово време все още се намираха обувки на Капчица и взимах от тях - кожени с мека подметка, но все пак обувки, а не буйки. У дома беше бос, но за навън взимах нещо по-стабилно винаги. И досега сандалите му са с покрити пръсти, никога не съм му слагала с открити, че ако се спъне или нещо му падне на крачето пръстчетата да поемат по-меко удара. Васил проходи изненадващо малко преди да навърши 10 месеца и без помощ - не е държан за ръка, ползвал е проходилка 2-3 пъти около 6-7 месец и без колани за прохождане. Той дори не можеше да се изправя сам на краката си, но по мебелите, по мебелите и изведнъж се пусна и тръгна. Няма проблеми със стъпалата, с походката или с костите и ставите. Момичешките обувки ми се виждат повече красиви и не толкова здрави и стабилни.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #975 -: Октомври 21, 2020, 17:39:45 pm »
Маги, аз взех на Колев и Колев, много съм доволна. Лесно се обуват с ципчето и са много мекички, но и стабилни в същото време.
« Последна редакция: Октомври 21, 2020, 17:41:23 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #976 -: Октомври 21, 2020, 17:55:10 pm »
На Сими първите обувки бяха Колев и Колев. Той проходи бос, че беше лято. Вкъщи и навън. Иначе имаше едни уж обувки и сандали, но реално бяха от плат. Тях само за да завърша тоалета ги слягах.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #977 -: Октомври 21, 2020, 17:57:19 pm »
Лято, точно така са момичетата и каката така беше.Помебелите сама.Мише, Павла и аз на КОлев и КОлев гледах.В къщи са боси както писах, но на вън искат да слизат от количката и им трябва нещо на крака.Ще си взема пак на Колев и КОлев и няма да му мисля.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #978 -: Октомври 21, 2020, 18:26:05 pm »
Сими много си свиваше пръстите и ако не беше с ел, не можех да му сложа нищо. 200 неща пробвах тогава.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #979 -: Октомври 21, 2020, 22:48:23 pm »
Аз взех на go klompen  и на stonz ботушки,6-18 са.На stonz два чифта,които стават и за в локви после,на go klompen са  за сухо само,но и трите са страхотни и с досЗа прохождане ми е рано ма само Биомеханикс заглеждам,а са много скъпи и за малко носене.Моите приятелки с по-големи деца ми хвалят Колев и Колев и Понки.Понки имат два магазина близо до вкъщи и по-натам ще им хвърля едно око.За сега само с максимално меки неща ще я обувам,то и едва ли ще е кой знае каква зима.
Опитва се да пълзи сякаш,мести се по корем,и напред и на заден ход,доста се върти,по два три пъти и се настанява в центъра на хола.Ма да си ходи където иска,не я ограничавам.Постоянно ме следи с поглед,просто не ме изпуска от очи и се вкопчва в мен със зъби и нокти,защипва ме за врата от едната страна,а от другата ме захапва с уста.
Само за спането ме притеснява,аз я слагам с крака опрени в таблата,а след малко я намирам преместена на горната табла,почти опряла глава.Но изобщо не искам да слагам обиколници в леглото,мислих го,но докато избера и поръчам и се промениха нещата и повече ме е страх от тях,от колкото да не се удари.
Аз също мисля да не ползвам прохидилка,имаме една,която ни дадоха,но евентуално ще я оставям там да отида в тоалетната примерно,и то зависи според момента.Аз съм проходила ей тъй изведнъж,станала съм от пода и съм направила крачка на година и два месеца като Васил точно.
Лято,всичко момичешко ми се вижда по-хубаво на мен и дрехи и обувки.