0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #940 -: Октомври 20, 2020, 12:57:33 pm »
Слънце, след като няма задължителни ваксини за момента, по-добре не я води. Така или иначе ако е само за прегледите на фонтанелата, и ти можеш да я проверяваш. На Дими й се затвори около 3-4 месеца след нормалният срок и аз си я следях. Инструктираха ме и готово.
Мен лично много ме е страх от вируса и той най-вече защото съм в рискова група. Да го добутам поне до седмица, в която ще могат да спасят бебето, пък може и да се успокоя.
Сутринта след като ви четох, говорих с мъж ми и решихме да се изолираме вкъщи и единственият ни възможен контакт да остане болницата (като вече ще ходя сама) и училището. То е ясно, че всички ще минем оттам, но определено не искам сега.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #941 -: Октомври 20, 2020, 13:43:34 pm »
Леле Маги.... легни , когато можеш с тях да отмориш малко, ако изобщо го има този вариант. За зъби тези прахчета teetha , английските, много ги хвалят уж. Даваш ли нещо? Дано не е нещо серозно а просто настинка.. Слънце-така трябва- от време на време да се излиза, щом имаш желание. Яничка, добре сте го решили. Ще го добуташ и как още!
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #942 -: Октомври 20, 2020, 14:29:28 pm »
Аз пак да пусна пророческите си способности. :)
Яничка, даже ще преноси.

Аз се изморих от всичко. Пазим се, но не можем да се изолираме. Хората около нас не се пазят. Детето ходи на забавачница. Просто няма как. Спазвам си "жест бариер", а другото вече майната му. Как би протекло, какво би станало, с тази гад е малко на руска рулетка.
Другата седмица ще си пускаме с мъжа ми за антитела. Дано пък да имаме.

Ръката на Борис е спокойна. Четвъртък ще е ваксинацията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #943 -: Октомври 20, 2020, 15:10:28 pm »
Павла, ти пък намери какво да прорукуваш. Аз в 13-та седмица такъв корем имам, че не мога да си представя какъв ще е в 30-та, пък да не говорим за 40-та.

Я кажи какво точно ще си пускате за анти тела. От болницата ми пуснаха имейл и има разлика в тестовете за активна инфекция и за анти тела. Първите са по 120 евро, а второто е 40. Та се чудя какво да пусна.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #944 -: Октомври 20, 2020, 15:11:55 pm »
Здтавейте момичета. В пълен ужас изпаднах. Малкия е на 7 месеца. Одеве падна от леглото, само за секунда се завъртях. Не видях къде се е ударил, външно му няма нищо. Весел е, игра си, смее се, движи  си ръчички крачета нормално. Много се притеснявам, случвало ли ви се е бебчовците да паднат така?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #945 -: Октомври 20, 2020, 15:24:25 pm »
Много пъти ми се е случвало. Първият път я заведох в спешното. Тогава ми обясниха, ако си е ударила главата да я следя и да не й давам да заспива първите 4 часа. Тя винаги си удраше главата и се е случвало да заспива, но я будех на всеки час за да видя дали се събужда.
Иначе се следи за нетипично за бебето поведение.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #946 -: Октомври 20, 2020, 15:30:34 pm »
Сега спи, като го пипна се разбужда и пак си заспива
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #947 -: Октомври 20, 2020, 16:15:32 pm »
Нищо му няма, Джули. Спокойно. Симеон не ми е падал, но Борис пада 3-4 пъти. Той е и по-активен. Ако му има нещо ще разбереш и без да го ръчкаш и да го гледаш под лупа.

Яничка, ние ще пускаме и за минала, и за сегашна- IgG,  IgM anti-SARS-CoV-2. Личният ни лекар ни даде направление и ни е покрито от касата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #948 -: Октомври 20, 2020, 17:07:04 pm »
Павла,дано имате антитела.Ако нямах дете нямаше да се безпокоя въобще,но сега е друго.Днес взех Респигард за нас и го почнахме.
Браво за ваксинацията,да минава.
Яна,моя корем вървеше десетина минути преди мен,ще я докараш и ти до там
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #949 -: Октомври 20, 2020, 18:37:35 pm »
Днес една близка на 36г, без никакви придружаващи заболявания или каквото и да е, е направила такава пневмония от ковид, че е на кислород.
Дете, не дете, не знаеш как ще се развие.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #950 -: Октомври 20, 2020, 19:30:20 pm »
Джули, Васил ми пе падал няколко пъти. Гледаш за повръщане на фонтан, покажи му предмет, който да следи с погледа (движи наляво и надясно, но леко, за да следи с поглед, а не с глава) и не бива да заспива няколко часа. То бебетата са си сънливи като им дойде времето, но ако някое от другите неща се прояви или забележиш каквото и да е необичайно го води на лекар.
И аз да кажа - Васил ми е болен. Вчера от нищото почна да кашля след училище много, но лека кашлица като от задна хрема. Изпуснахме лекарката и днес следобед баба му го заведе (още снощи го пратихме там да спи), на антибиотик е и инхлации с пулмикорт. На път да развие пневмония... Иначе е добре, жизнен и енергичен. Само една кашлица има, но явно сериозна с хрипове в гърдите. Цял ден звъни на учителките си, за да пита какви домашни има и му се учи. Звъня и на мен да ми даде задача, че си забравил единия сборник в училище да му го взема, за да пише и в него. Сега и на солна стая ще го пращам, а и нов инхалатор си поръчах, че стария прекъсва работа и е много изнервящ. Васил се оправя с него, но ако се наложи някой ден за Криси няма да мога да го включа и реших директно да си купим нов. Яд ме е, че закъснах със солната стая. Още като стана ясно, че море тая година няма да видим реших, че есента ще го пратя на един курс в такава стая, но времето все не стигаше. Така ми е мъчно за него, никак не исках да го пускам при баба му, но пък и при Криси не може. А той не се усеща и все иска да е близо до нея. Дано поне за рождения си ден се оправи и да сме си заедно ♥

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #951 -: Октомври 20, 2020, 19:47:34 pm »
Благодаря момичета. Не е повръщал, за сега невиждам нещо необичайно в поведението му. Смее се, весел е, играе си, хапва си нормално. Обаче около час и половина след като се удари заспа, беше му времето за дрямка. Спа си нормално, около час. Дано да му няма нищо
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #952 -: Октомври 20, 2020, 21:09:36 pm »
Джули и Дари е падала няколко пъти. Първият път започна да се смее след като я гушнах, обаче аз колко рев му изревах  :D Та се оказа, че бебетата доста си падат  :D Момичета са ти казали за какво да следиш.
Маги, дано се оправя бързо Ади, а на Габи да минават болежките.
Павла браво за ваксината и много гадно за познатата ти. Нали уж все повтарят, че за тези, които нямат хронични заболявания не е страшно,но ти направо доста ме стресна с тази новина. Дано се излекува момичето!
Лято, бързо оздравяване и на Васил.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #953 -: Октомври 20, 2020, 22:24:28 pm »
Хора, не ги казвам тези неща, за да ви плаща. Просто в България е особено. На планина с маска, но на дискотека без, в двора на училището с маска, но в клас без. Тоест само вие можете да се пазите. А как ще се развие, наистина не намирам нищо, което да ме кара да съм спокойна, че съм принципно здрава.

Маги, как са момичетата? Какво каза лекарят?

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #954 -: Октомври 20, 2020, 22:39:00 pm »
Моят мъж много чете и следи няколко YouTube канала на американски лекари. Преди 2 седмици каза, че в Щатите са правили някакво изследване на критичните случаи и при всички стигнали до критикъл нивата на витамин Д са били ниски. Ние затова всички се проверихме. Не сме с ниски, но не сме и на горна граница, така че пръскаме сега.
Също и за цинк-а има доказателства, че помагал.

Баща ми днес направил астматична криза (по негови думи) - задух и кашлица. Обадил се на личната и тя казала, че без тест не може да го лекува. И го пратила познайте къде - в лабораторията. Човек с кашлица и задух. В лаборатория! Имало много хора и той се отказал да чака. Обадил се в Бърза помощ и му казали, че ще го вкарат в Ковид отделение. Ами ако не е Ковид? Той е трансплантиран, без имунна система, с прекаран инфаркт, астма и диабет. И те ще го вкарат при болните. Просто съм в шок.
И днес 200 пъти благодарих на мъжът ми, че сутринта след 30-тият си рожден ден се е събудил, облякъл се и отишъл да си купи еднопосочен самолетен билет.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #955 -: Октомври 20, 2020, 22:46:43 pm »
Такива са разписанията. При един от епизодите на Борис с температура, като отидохме за изд
Идвате на урината ни сложиха в ковид чокалняга, защото не се знае дали има или не ковид.
Тестът е задължителен. Аз също не бих лекувала без тест не спешен пациент с подобни симптоми. Доста колеги умряха. Това не е геройство, защото после няма да остане никой, който да лекува.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #956 -: Октомври 21, 2020, 00:47:19 am »
Аз разбирам, че не трябва да се лекува (макар че тук говорим за лекуване по телефона), ама да пратиш потенциално болен в лаборатория, като и в двете е имало минимум по 50 човека, нормално ли е? И ако тоя човек ги няма тия 100 кинта, ляга и умира ли?

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #957 -: Октомври 21, 2020, 01:06:57 am »
Ей тука идва поредната велика глупост. Няма драйв лаборатории и няма направления за тестване (макар, че май щеше да има).
Такава тъпня е, че нямам думи.
Просто има разни наредби, които ги мислят имбецили и са общо европейски.  Просто в България става съвсем мазало като се смесят с така или иначе наличните тъпотии в системата.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #958 -: Октомври 21, 2020, 07:54:49 am »
Точно така се получават нещата, Павла. И аз много се дразня на тези неща. Цяло лято на морето свободната зона, ресторантите, магазините бъкани с хора и съответно без маски.  Като цяло там си беше свободен режим навсякъде. Но иначе има мерки...
Яничка, браво на мъжа ти, страхотна постъпка. Да се оправя бързо баща ти.
Маги, как са Ади и Габи?
Лято, а Васил?
Джули, как мина нощта? 
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #959 -: Октомври 21, 2020, 08:17:55 am »
Ами като нямаш сто кинта и умираш,да.Майка ми я пратиха на бърз тест,не е корона.Дореди се до преглед,бронхопневмония,а тя е с диабет и още повече ме притесняваше това.Много бронхити и пневмонии имало в момента.Разбирам го и доктора,той е прав за себе си,майка ми за нея си.Не знам дали чухте за случая в Качулка,майка ми е работила там и има приятелка от персонала,и тя и мъжа й са с ковид.Дали на целия персонал по две маски,да ги сменят,и сега е огнище там.
Мерките и маските,не ми се коментират даже,само мога да се надявам да сме добре с близките ми.
Ами,Павла то човек и да няма ковид,докато чака може да проима...Дано се оправи близката ти.
Маги ,как сте?
Яна,да се оправя баща ти!