0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #700 -: Септември 17, 2020, 22:02:17 pm »
Ей мамита здравейте :) скоро не съм ви писала, ама и аз съм като всички вас и все намирам косури на всеки който гледа малката (освен на баща й). А то кофтито е че явно тя усеща и си има определени хора, при които само реве.
Малката е по кисела, все си мрънка за нещо. От месец сме с два зъба, които избиха едновременно. От месец я захранвам с пюрета, ама и там е мъка. Хич не ги харесва и си иска гърда. Поне с кърменето се справям за сега, но пък почна да се буди по 3-4 пъти вече, а преди си беше добре като си спеше по цяла нощ. Вече лази и трябва да почва да поприбирам  разни неща, които са по ниско хахаха
Круела дано малчо се оправи по бързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #701 -: Септември 17, 2020, 22:45:03 pm »
Танче,на такава добра свекърва я давам,хем ще е близо до баба си и дядо си и въобще до цялата рода.Мъжа ми много се впечатли от тази среща,три пъти му разказвах.
Слънцемое,на колко месеца стана тя?
Нашата много бързо свиква с хора,много обича да я гушкат и да й се радват.Братовчедките ми като дойдат вкъщи и я грабват и памперси сменят и се занимават с нея ,тя доволна много.Но с времето ще се промени,наясно съм.Ще дойде период ,когато само мен и баща си ще иска.Сега е доста социална.
Ние между другото въобще не гледаме телевизия пред нея,чуе ли и види ли телевизор и веднага се обръща да го търси,зяпа без да мърда.Не знам защото не е свикнала ли,вкъщи не гледаме с нея,само като сме двамата.Тук на два пъти майка ми изключва и я гушка или я слага на активната в хола и като се светне го спира. Нещо съм против да гледа от сега,това я измаря а нищо не й дава.Много е малка мисля за телевизия.
Павла,при вас какво става?Четох в новинарските сайтове,че затварят училища и въобще зятягат много.
Яничка,сега те прочетох чак,при нас също мъжа ми е основния доходоносител,но като се върне се занимава с нея,тя си ляга доста рано,в 19 .15 е заспала.Свари ли я будна я приспива,става вечер да я храни,изобщо не мога да се оплача.
Но манията ми за чистене си остава :( ,все виждам прашинки,косми,и не знам си какво.Не си лягам без да пусна прахосмукачка и моп,праха го бърша през ден,с все вратички,шкафове и т. н.Ще си купя един робот да чисти ,аз само да мия.Осъзнавам,че не е много в реда на нещата това моето,не държа да е изгладено,гладя само нея,но подреждам и чистя повече от необходимото,дано с времето ми мине .Странното е,че сега при нашите не хващам парцал,всичко прави майка ми,тя е в отпуск,но вкъщи не давам на никой да чисти.Смятайте,щом тръгнах към родилното и казах на мъжа ми -пази чисто докато ме няма.Дам,всеки със своето си ОКР.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #702 -: Септември 18, 2020, 00:50:56 am »
Ние сме добре. Спокойно е при нас. Нищо кой знае какво. Днес говориха, но цял ден по задачи и не съм ни гледала, ни чела какво става. Знам, че пак става свинско, но здраве да е.
Аз нямам ОКР. Никакво. Нито ме тресе да е чисто без прашинка, нито да е подредено по конец, нито нищо. Не ми пречи да вдигна играчка от земята и да я дам. Това си е от Сими. Нито ми пречи да облека неизгладена пижама на децата. Гладя само от естетична гледна точка.
Откакто спрях за пуша (Още ми се пуши де), вечи нямам и страх, че нещо ще свърши. Май моята лудост е, че от нищо не ми пука, ама наистина от нищо.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #703 -: Септември 18, 2020, 06:14:42 am »
Танче и слънце, честити зъбчета. Слънце и с пюретата ще потръгне, щом я кърмиш е супер.
Моята шушулка не иска да пълзи и това е :D Дай и обаче да седи права и да мята краци  :D Добре че е бънджито да ме отменя в избиването на енергия  :D Много сладко обаче казва мама и маха с ръчичка за здрасти и чао 😁 Вече и доста неща разбира. Като и кажа нещо да не го пипа и го пуска. Има много силен и ясно изразен характер. Като реши, че иска нещо и и се откаже започва рев. Като не иска също. Например не винаги е на кеф да я целувам и започва да се цупи и тръшка и не ми дава, а не е да е кисела в този момент. Играе си и се смее, просто решава, че не иска целувки и това е  :D :D :D
« Последна редакция: Септември 18, 2020, 06:16:46 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #704 -: Септември 18, 2020, 08:42:40 am »
И аз като Павла стъм голям непукист.Малките си играят с играчки изпуснати на земята и аз се правя на разсеяна.Иначе ще откача.В къщи имаме котка, ми нямам сили да чистя нон стоп, а сега се скубе.На дневен ред е самочистеща Изаура, тия дни ще я закупим, да обира космите.
Аз вчера бях на работа, ходих на една среща на комисия по наш проект, оставих ги с майка цял ден.Гледали се, слушали се, като се върнах обаче беше рев и сълзи и се залепиха за мен.

Характерчета са всичкиет и много ще се променят.Предстои тепърва етапа с тръшкането.

Честити зъбчета на СЛънцемое и на Танчето!

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #705 -: Септември 18, 2020, 09:29:17 am »
Маги,какво е етапа с тръшкането?И за какво се тръшкат?Такоз животно не съм чувала .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #706 -: Септември 18, 2020, 09:46:56 am »
При нас етапа с тръшкането не го е имало, така че само на теория съм чувала за него.

Слънчицето, рано ти е още да ти мине манията за чистене. Има време. И това ще стане  :lol:

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #707 -: Септември 18, 2020, 10:39:35 am »
Брат ми етапът с тръшкането го е хващал два пъти. 1вия път на година-две и втория на 14 години. Голямо магаре лягаше на земята, крещеше и рита по земята. И ние с майка стоим и се молим този етап да мине (аз съм по-малката). Говорила съм и с други момичета с братя, явно не е бил единствен. Нещо ги избива момчетата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #708 -: Септември 18, 2020, 12:00:01 pm »
Никой от нас не се е тръшкал.
Сега Сими също не се тръшка  но си има тантрумите понякога. Странното е, че Борис плаче като му се вземе нещо. Все за малък го мисля, а той вече разбирал. 😉☺
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #709 -: Септември 18, 2020, 12:16:41 pm »
Ляга на земята, мята ръце, крака, глава във всички посоки реве на сила и вика.Ей това е.Моника имаше няколко такива момента.Аз седях, наблюдавах и чаках да отмине.Намесите ли се, става по-зле.Малки са децата около година и половина - 2 се появява.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #710 -: Септември 18, 2020, 20:23:01 pm »
Момичета, местя се в тази тема и продължавам с въпросите.
Вдигнах температура 37,2, чувствам се много отпаднала. От днес едва ходя, боли ме повече отдолу шева, все едно има влошаване. Говорих с АГ настоява да почна зинат, заради завишените левкоцити и разкъсването, което получих от раждането, за да не стане инфекция. Свързвам температурата с гърдата, много ме боли, все едно има бучка, правя компреси, слагам бебка по-често, спрях АМ, изцеждах се малко с помпата. Парацетамол може ли да се пие или не, ако случайно вдигна повече температурата? Дано и зината не влиза в кърмата, не питах за пробиотик.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #711 -: Септември 18, 2020, 20:40:58 pm »
Мен след раждането ме обезболяваха с парацетамол и бях на венозен антибиотик. Никой не ми е казвал да не кърмя. Четох сега и в книгата на Хедра и там пише, че кърмене се прекратява само при използване на много тежки лекарства, като антибиотик не е сред тях. Все пак говори с лекар или ако искаш мога да ти дам телефона на Хедра да й пишеш.

26.09.2019
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #712 -: Септември 18, 2020, 21:22:47 pm »
Цефуроксимът (Зинат) е съвместим с кърменето. Палацетамолът също.
Пий си лекарствата и си кърми.

37,2С е нормално да е. Преди няколко дена изкара човек от себе си.  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #713 -: Септември 18, 2020, 22:58:19 pm »
Това,което описвате за тръшкането не е ли и т.нар. бебешки пубертет?
Кукапетъл,аз на гърдите слагах топли компреси първите дни,тогава получавах бучки.На тензухена пелена гореща вода,и после в торбичка от тия за фризера,да не тече по мен.Правих го постоянно,слагах я на гърда също постоянно ,а като се къпя пусках доста топла вода на гърдите и масажирах бучката и около нея.За два дни се оправиха и не се появиха после.
Проверявай всички лекарства,за които умаш съмнения в elactancia,много е полезен този сайт .Щом Павла ти е казала,че е съвместимо,значи е,не се тревожи.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #714 -: Септември 19, 2020, 11:11:52 am »
Kukapetal аз температура не съм вдигала,но като ми слезе кърмата един ден беше чудо. Болки,бяха твърди като камък,слагай компреси и бебето на гърда и изцеждай,ще се нормализира днес или утре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #715 -: Септември 19, 2020, 14:03:38 pm »
Аз предната нощ имах проблем с едната гърда. Твърда, на буци, болезнена. Знам от предния път, че са запушени канали. На сутринта имах т.38. Но с мадажи и сукане до край от нея, а и с налагане на зелеви листа днес дъм ок. Нямам т,  нямам бучки, но все още гърдата ми е малко болезнена.





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #716 -: Септември 20, 2020, 09:56:38 am »
С близначките имах проблем с гърдите.И двете ми гърди станаха на кокал и боляха много.Горещи душове и студени редувах, масажирах гърдата, особенно докато сучеха.За няколко дни всичко отмина.Мисля единия ден и Т имах, но ниска, вече не помня.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #717 -: Септември 20, 2020, 10:57:29 am »
Много ми помогнаха съветите ви за гърдите, още на следващия ден се оправих с компреси, масажи, топли душове, често кърмене и изцеждане. Маги, точно така ми казаха в клиниката по няколко минути на всяка гърда, била малка, нямала сила, изморявала съм я с 1 час кърмене. Бяха ме разплакали, че на 3 ден беше свалила малко повече от 10 % от теглото си и трябва да я дохранвам с АМ. Заплашиха, че няма да ни изпишат. Дадоха АМ, видяха, че качи след това ядене малко и ни изписаха с уговорката да я дохранвам с АМ. Откакто ми стана това с гърдите сме само на кърма, но пък ака много малки топченца, почти нищо. Пишка си, почвам да мисля, че може и да не й стига кърмата.
Павла, един ден пих АБ и спрях, какъв проблем може да доведе това почване и спиране - резистентност ли? Болките отдолу са по-скоро свързани с таза, все едно съм разчекната, а не с шева, зарастнал е добре.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #718 -: Септември 20, 2020, 14:49:11 pm »
Ми, Кукапел, не е хубаво така, но нищо няма да стане. Аз имах 2х1г Амоксицилин след раждането, защото от изтичането на водите до раждането бяха минали над 12ч.

Това със зелето помага много. Аз и абсцес съм успокоявала така.
Тук, акушерката, ми казваше, че се кърми до пускане. Па 15 мин на гърда е вече след 2м и то, ако детето суче много дълго.
А в болницата дори не си направиха труда да ме окуражат или са помогнат при кърменето. Аз знаех, че няма я бъде, но поне коластра и колкото може кърма да поеме, а те ми обясняваха да не съм си блъскали главан и да съм давала АМ. Така, че се кърми и си следвай детето.
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #719 -: Септември 20, 2020, 19:00:51 pm »
Благодаря, Павла! Излязоха и пъпчици по лицето и по гърба няколко. Все още нямаме педиатър и взех да се притеснявам. Иска ЕГН педиатъра. Вчера ходи до него мъжа ми.