0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #600 -: Август 20, 2020, 12:10:39 pm »
Тери може би ще те послушам и ще посетим андролог, тя така или иначе е хубаво по-често да го посещава, защото е с едно бъбрече и трябва често да я следим дали всичко е наред. Павла миналата събота вдигна през нощта темоература 39,почна и да кашля. След като и дадох панадол и не спадна особено след 3 часа се спритеснихме и отидохме в спешен център. Педиатърката при прегледа с шпатулата и нарани гърлото явно, защото след като я извади беше в кръв. От тогава малката спря да пие и яде. Не можех да и дам за спадане на темоературата нищо освен свещички. Антибиотик изписаха, който повръщаше. Не ядеше, не пиеше вода, така цяла беделя и в понеделник ни хоспиташизираха в Пирогов. Там я надупчиха яко, тя реве, аз рева. Кошмар. Беше и се сгъстила страшно много кръвта от обезводняването. Наляха и антибиотик и глюкоза и понеже я изследваха много обстойно заради бъбречето което липсва видяха в стерилната урина и бактерията.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #601 -: Август 20, 2020, 12:57:20 pm »
Торбичката. Излъчила се е.
Тя може да я има инфекцията от отдавна. Реално е била  безсимптомна. Консултирате се с нефролог. Дано да не ви пуснат по пързалката с 1000 АБ.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #602 -: Август 20, 2020, 13:17:05 pm »
Маги мей, нефролог задължително!Потърси мнения във форума, но мисля най-добрия такъв в София е доц. Буева.Стефка, беше писала много подробно за техните проблеми с малката и щерка и какво е направила тази жена за тях!Благодарение на нея също така имае преглед на всички новородени на 6-ти месец, ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!

Знам какво е да си с бебе в болница, ужасно е!Кураж и на двете и най-вече на теб!Тя няма да помни след месец, ти цял живот ще го виждаш това при всеки преглед.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #603 -: Август 20, 2020, 13:59:30 pm »
Ех, Маги, измъчили сте се и двете  :( Иначе сега добре ли е? Хапва ли си нормално? Дано бързо да успеете да излекувате колито.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #604 -: Август 20, 2020, 17:35:30 pm »
За съжаление доц. Буева почина преди месец  :(

И да си призная честно не знам кой да препоръчам. Водим Елена при д-р Цанова, но само за профилактика след операцията, да я гледа на ехограф, но снимките изпращаме на д-р Джинович.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #605 -: Август 21, 2020, 08:15:31 am »
Не съм знаела, много съжалявам!Ох става сложно с детските нефролози.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #606 -: Август 21, 2020, 15:36:41 pm »
Момичета благодаря за загрижеността. Откакто се прибрахме малката явно се успокои и гърлото я поотпусна и си пи всичко без проблем. Вече хапва стаболно. Радвам се, че не успя да свали килограми в болницата. Сега проблема е че не иска да седи в никой непознат. Не иска да я оставям при свекървата, абе ужас е. Някакъв страх има натрупан. В Пирогов и погледнаха изследванията от урината коята направих в последния ден на приема на антибиотика и казаха, че в много малко бакрщтерията, можее все още да се чисти. 5 дена след последния прием да пусна пак, така че ще пусна в понеделник. От там ми дадоха телефона на д-р Цанова при нея да запиша час за нефролог. Ако пак е положителна бактерията на следващата урина направо ще и звънна. Малката това наистина ще го забрави, обаче аз никога. Не съм се чувствала никога толкова зле, да ти отнеме толкова време да създадеш това съкровище и накрая да го гледал безжизнено на систвма. Мнооого се обвинявах в болницата че аз съм позволила да стигне до това положение, но...... Пазете се, пазете и децата, защото са толкова крехки, малко невнимание и.........
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #607 -: Август 21, 2020, 15:50:32 pm »
Маги, точно това имах предвид, че отслабват бактериите. Моят горчив опит показва, че "доизчистване" не работи. Но пък сега като си пийва вода може и да изпикае бактерията.  Вие, когато се я изследвали, е имало концентрация на бактерия, защото тя е била обезводнена. Механичното изхвърляне доста помага. Но наистина, ако излезе чиста микробиологията, пусни след седмица още веднъж, за да е сигурно, че не е тръгнала пак. Лабораториите не показват стойности под 10 на 3та мисля, защото не се води масово количество и не се лекува. Но на мен от единични бройки ми е тръгвала отново инфекцията. Моят съвет е независимо от резултата да я заведеш на нефролог, след като си има нужда от наблюдение. Може да иска да се вземат някакви мерки. Пък и профилактичен преглед никога не е излишен.  Бъдете здрави и скоро да се отърсите от всичко с бебката :*

Моята кръщелница е с PFA-PFA синдром, първото й влизане в болница беше на 3 месеца, докато стана на две години беше лежала над 9 пъти в болница. Имаше страх от хора. При отваряне на вратата на стаята й започваше неистово да пищи и да се гърчи.  Няма веднъж, когато майка й говори за това, и да не плаче, защото те я карат винаги в спешното с 40 градуса. Та майката е отдавна е за психолог, ама няма кога да се "глези" така да кажем.

« Последна редакция: Август 21, 2020, 15:54:49 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #608 -: Август 21, 2020, 16:03:46 pm »
Ами Тери 10 някакъв символ има и 5. Нещо такова е <10^5.Тя вода не приема особено, но баистина дано я изпишка. Хич не искам пак да я тъпча с антибиотик.На нефролог ще я заведа, те искат чести профилактични прегледи да и правят. Не знам какво да кажа за твоята кръщелница. Кураж и сила и на майката и на детето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #609 -: Август 21, 2020, 16:36:48 pm »
Маги, 10 на 5та е това. По-малко от 10 на 5та. По принцип 10 на 5та е масово бактерия, общо взето няма как да се размине антибиотика в този случай. 10 на 4та е значително количество, а 10 на 3та е умерено. Под 10 на 3та не се изписва лечение. Въпросът е при вас между 10 на 4 и 10 на 5 ли е или имат просто две опции под и над 10 на 5та. Много е особено като са бебенца, не може с бабините билки. Хубавото е, че явно  безсимптомно. Ако имаше реално възпаление, тя щеше да плаче, докато пишка.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #610 -: Август 23, 2020, 10:13:01 am »
Маги, известно време ще сте само ти и мъжът ти важни за нея и това ще премине.И за да знаеш, че не си сама с Моника влязохме в болница като беше на 47 дни, направи двустранна бронхит пневмония.Аз бях на ръба да откача, но тя се пребори.Видях я взела дала буквално!Сега е едно диво подскачащо, вечно пеещо същество :)

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #611 -: Август 23, 2020, 11:49:05 am »
Маги, при възрастен с асимптомна е.коли, аз АБ не бих пила. За бебе  не знам.

Тери, как установиха този синдром? Нали няма специфични тестове?

Борис започна да ме съмнява за този синдром. Пореден път, през 20 дена е с температура. За 3ти път. Имам дежа вю вече. 2 дена преди да вдигне се буди да яде 2 пъти нощем, а иначе или яде към 6ч или чак в 8ч. Леко скимти 2 дена и на третия с температура. Снощи пак имаше 40С. И 3те пъти беше идентично.
Утре ще му пусна кръвни. С този тъп коронавирус не смея да го заведа на лекар тук, че не можем да се приберем. Ще ни забранят докато нямаме 2 отрицателни пср през 5 дена.
Ще се побъркам с глупости.
А Сими днес има и рожден ден. Добре, че е малък и няма да разбере, че се притесняваме.
Лошото е, че се притеснявам не толкова за детето, а за тъпотиите с вируса. Най- близката болница е затворена и е превърната в ковид болница с 3ма, повтарям трима болни в нея!
Започвам да ставам на принципа- май си ръцете, спазвай дистанция,  носи маска, но ако ще се мре, да се мре. То това така или иначе вече излиза от нормалното на живот.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #612 -: Август 23, 2020, 13:48:43 pm »
Павла,честит да ви е Сими!Къде ще пускаш кръвни,във вашия град ли?Дано е наред всичко!Как е Борис днес?
Аз отдавна не я мисля короната,мисля последствията и как се отразява.При работата на мъжа ми,ако я мисля,трябва да се разделим за следващите две години,когато според СЗО ще изчезне.А може и друга пандемия да дойде .
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #613 -: Август 23, 2020, 14:01:29 pm »
Честит рожден ден на Симеон! И хубав празник за семейството!





*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #614 -: Август 23, 2020, 14:09:12 pm »
Благодаря ви! То си е празник на семейството. 6г и от сватбата да днес. :D
Не си играем. Всичко да е на едно място. Само Борис е отдалечен, че иначе ще фалираме.

Малкото е с 39С на фона на антепиретици. Как да е... да живеят раниците.
В частна лаборатория ще пусна. Ако има нещо, които ме притеснят, тогава ще го заведа на лекар.
СЗО говори глупости. 2г... абсурд. 40г са били нужни за испанския грип. Сега не виждам как света ще си дойде на мястото някога. Ново място ще си търси.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #615 -: Август 23, 2020, 14:28:56 pm »
Pavla, честит празник на Сими. Да е много здрав и силен батко.
За съжаление този синдром няма изследвания, които да го потвърдят. Общо взето това, което се прави е изследване на всичко друго. Изключване на всички възможни други причини за високата температура. Малката беше точно така. Температура от по 40 градуса през 20 дена. Година и половина все така. CRP-то й е стигало до 120, при горна граница 15. При преглед с този синдром се забелязва възпалено гърло. Реално там удря синдрома. Затова се препоръчва при такива деца след 3тата година да им се махнат сливиците. В Пловдив я подхвърляха от болница в болница. Влезе в едната, те ги пратят после в друга. Аз казах, че 9 пъти е лежала, но може и да се повече. Минаха ги всички клиники и всеки вдигаше ръце, наливаха я с антибиотици, но и е не знаеха срещу какво. По някое време един лекар на оперативка бил казал, че бил чел за този синдром, но как се доказва, кой знае. Започнаха експериментално да я лекуват с Кортикостероиди. Това е лечението при PFA-PFA синдром. И то започна да върши работа. Антибиотиците не бутаха температурата, а Кортикостероидите я оправяха. Та така започнаха да дълбаят в тази насока. Ходиха миналата есен до Александровска болница. Там е единствения лекар в България, който "лекува" този синдром. Прехвърлиха ги в друга болница и ги оставиха там 7 дена. За тези 7 дена казаха, че няма да й дават никакви медикаменти. Тя беше с 40 градуса температура, жегата септември месец на година и половина. И само компреси и ред, така 7 дена. През тези 7 дена й направиха всички възможни изследвания, докато е с "инфекция", за да изключат всичко друго. И когато всичко друго беше изключено на 7мия ден, дадоха Кортикостероид и тя се оправи. Било важно и каква схема точно с Кортикостероиди ти изписват. Оттогава не е лежала в болница (пу-пу), вдигала е два-три пъти температура, но веднага пада с Кортикостероид. При нея кризите се отключват лятото. Зимата, когато е пълно с вируси, няма проблем, но стане ли топло и се получава някаква реакция със сливиците. Майки на по-големи деца казват, че като се извадят сливиците на 90% кризите изчезват.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #616 -: Август 23, 2020, 14:32:44 pm »
Ее,Павла,честита годишнина значи!Вие сте много готино семейство с мъжа ти,какво да ти пожелая,не се променяйте!Дано се успокои милото и всичко да е наред!Гушкайте,носете и това е.
Не знам за света,но не мога да се ръкувам с хора,просто някак си не мога да си го представя!Тъпо е,но факт,а да прегърна някой освен мъжа ми и детето,невъзможно.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #617 -: Август 23, 2020, 15:13:30 pm »
Благодаря, Тери!
Аз бях чела за него преди няколко години. Исках да обясня мои състояния като дете. От 2002г съм без сливици и от тогава почти не съм боледувала. 2-3 грипа да съм имала+ свински, който щеше да ме умори.
2 неща ме карат да си мисля подобни неща. Първото е цикличността на температурата, а другото е липсата на друго. Леко зачервени гърло има само. Видимо го боли. Често ги болят ставите. Моите ме боляха в тийнейджърските години много. Даже сама си бях поставила диагноза ревматоиден артрит и си направих курс с кортикостероиди :oops:
Ще си поинтересувал.

Благодаря, Слънце!

Аз никога не съм обичала контакт с хората. Сега поне си има оправдание. Най  се радвам, че не трябва да се целувам с всички във Франция.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #618 -: Август 24, 2020, 10:38:48 am »
Павла, честит Сими и честита годишнина на патерици!Да е много здрав малкия мъж, а вие все така да се обичате и подкрепяте!

Аз съм пред нервна криза, близначките не спят в жегата и е малък ужас.И двете са закачени нощем за мен, което нали се сещате, няма сън за мама.Ще оцелея, ще оцелея!

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #619 -: Август 24, 2020, 11:11:42 am »
Павла, много празници сте събрали. Честит рожден ден на Сими и на теб, както и годишнината ( с малко закъснение 😁). Цялото семейство бъдете здрави, сплотени, обичащи се и имайте много поводи за усмивки.