0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #540 -: Август 15, 2019, 23:58:52 pm »
Кукапел, много се радвам, че си презаредила. Как го скъса този менискус? Леко зачистване, не оставяй да ти го махнат съвсем, ако не е много зле, артроскопийка и след 5 дена си на крака. Не отлагаш повече от един цикъл. Пий си добавки и тъкмо няма да е и загубен месеца. Важното е, че чернодробните са добре и ти звучиш много свежа.
Успех.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #541 -: Август 16, 2019, 04:19:45 am »
Благодаря, Павла! Преди повече от година се подхлъзнах в работата и паднах на коляно, много силно ме заболя, не очаквах, че съм скъсала нещо. Не отидох на лекар. Обаче започна да ме боли коляното и не минава, ходих на ортопед, той ми каза износени стави на колената, да направя рентгенова снимка. Тогава започнах първото инвитро и не исках да се облъчвам. След това поспряха болките, после пак почнаха и до тази седмица, в която направих ЯМР. В понеделник ще уточним операцията, дават месец възстановяване с патерици. Това ме побърква, няма да работя... Кучето няма да си разкарвам. :) Ще се мине и през това, просто не очаквах, глася се за инвитро в края на август, то друго се получи.
Да нагушкаш Симеон от мен.  :bighug:
« Последна редакция: Август 16, 2019, 04:22:29 am от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #542 -: Август 16, 2019, 09:00:29 am »
Кукапетал, по-добре да си оправиш крака и после спокойно да си забременяваш. Павла виж колко зор видя. Пък какво говорим да родиш и тепърва патерици. Даже според мен много навреме сте го хванали. Ако беше 2 месеца по-рано, когато психически не беше добре, това направо щеше да те съсипе. В идеалното време се случва. Когато се чувстваш по-добре и преди процедурата.
Сега да ви кажа впечатления от тестовете за овулация със слюнка. Според тестовете при повишаване на Естрадиола и структурата на слюнката се променяла. Което според мен беше пълна глупост. Гледам на тази лупа и все нищо не виждам, чисто стъкло все едно прозорци си мил. А в нефертилните дни пак се вижда някоя и друга точица из слюнката, не и на моята. Правих си нарочно и тестове за овулация, но сутрин. Реших, че все ще хване пика на ЛХ и сутрин.
Резултатите: вчера сутринта имах положителен тест за овулация на лентичките. Имаше някое и друго петънце вече из слюнката ми, ама нищо особено, далече от снимките, които са сложени за transition дни. Действахме си ние с Мишо. Правя си днес тест за овулация с лентичка и няма и помен вече дори и от бледа втора черта. Но пък да видите тестът със слюнка. С просто око можех да видя как ми се е променила структурата на слюнката. Като засъхна на лещата и беше все едно има полепнал прах по нея. Като погледнах през апарата и си беше много гъсто с някакви петънца. Което трябва да означава, че днес съм в овулация. Вчера сутринта имах положителен тест за овулация с лентички, така че мисля, че съвпадат дните и тестът със слюнка реално работи. Изумих се, че от Естрадиола се сменя структурата на слюнката. (За достоверност разбира се тествах и Мишо за овулация няколко пъти :D :D :D Не овулира.)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #543 -: Август 16, 2019, 09:38:34 am »
Терииии,  :D :D :D и добре, че не овулира той  :D Действайте днес с пълни сили и дано  :crossfingers: Честито повишение!
Кукапетел, много е приятно да чуя, че позитивизма ти се е върнал. Просто е трябвало време. А относно операцията, както казваше баба ми, и през това ще минем... А после следва прекрасно бременеене. Това ще те крепи.
В Карлово и аз съм ходила, наистина не ме впечатли особенно 😁 Канихме се да посетим празника на розата в края на май т.г., но не успяхме. А щеше да си заслужава.
Успех, момичета!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #544 -: Август 16, 2019, 10:03:17 am »
Тери, добре че няма някоя джаджа за домашна употреба, с която да проверяваш на Мишо бойците 😋 Действайте си и днес, и утре. Аз от както забременях държа Гошо на сухо, макар че и той много не се задържа вкъщи с тази кампания, ама нещо и желание нямам де 😁 Кукапетъл, всичко ще мине, радвам се за положителната ти нагласа. Ще те чакаме да дойдеш при нас, както и всички останали :) Лейди, как си ти?
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #545 -: Август 16, 2019, 10:24:51 am »
Кикапетъл, радвам се да те чуя толкова позитивна и вярваща. И това с крака ще мине и наистина е по-добре това да стане сега преди опита. И после спокойно да си бремееш  :bighug: важното е че имаш желание за процедура. Ще стискам палци всичко да се развива както трябва и да се местиш при нас в най-скоро време.
Тери хубаво е наистина, че мъжа ти не  овулира хахаха ти колко изхаби само в проби... ама дано да са на късмет тоя месец  :bighug:
Успех на всички момичета
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #546 -: Август 16, 2019, 10:32:28 am »
Благодаря за прашеца.Отърквам се хубаво.
Междудругото аз хабих в проби тестовете за вагинално ПХ. Тестът за овулация със слюнка е едно апаратче, което е за многократно ползване.
« Последна редакция: Август 16, 2019, 10:53:52 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #547 -: Август 16, 2019, 10:46:29 am »
Месец за менискус е много. Заключва ли ти се крака? Рехабилитация ще правиш ли? Кой ще те оперира? Ти беше от София, нали? Отиди за още едно мнение при Тони коляното- доц. Антони Георгиев от Софиямед
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #548 -: Август 16, 2019, 10:51:53 am »
Танче, има уреди за домашна употреба за проверяване на бойците  :D

Тери, щом работи и аз ще ги видя тия тестове със слюнка.

Аз днес на 42 ден най- сетне се сдобих с цикъл. Пак добре, мислех че ще е 50 дена като миналият път.

Кукапеътъл, ще се оправи крака и ще си бременееш спокойно.

Слънчице , при теб не остана!

Слънцемое, благодаря за прашец и аз се отърквам.

*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #549 -: Август 16, 2019, 11:07:27 am »
Кукапетъл,със здрав крак ще бременееш по-лесно,всички знаем какво е отлагане,ама какво да правиш...
Тери,интересно е това със слюнката,късмет с овулацията.
Хелиантус,честит цикъл!И моя дойде днес,на 24ти ден,раничко е .Не знам защо така,предния закъсня,тоя подрани.Ще звъня на акушерката по-късно да видим кога ме викат.
Лейди ,при вас какво става?
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #550 -: Август 16, 2019, 11:58:47 am »
Helianthus, е ти вече ме заби в земята 😂 Какво ли не мислят хората 🙂 Честит да ви е цикъла на двете със Слънцето  :pink_dust_1: :green_dust_1:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #551 -: Август 16, 2019, 12:08:51 pm »
Упс извинявам се тогава. И то май по добре че е за многократна да може да си се тествате с Мишо, но пожелавам по скоро да ги захвърлите това апаратче. А какво стана с ПХ-то? И още ли спазваш строга диета?
Хелиантус и Слънчицето честит ви цикъл. На Хелиантус дано и е последния. Слънчице дойде ти реда за снежко. Ще стискаме всички много прашец. Ще се старая на всеки коментар в тая темичка да ви ръся с късметлийски пражец
 :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #552 -: Август 16, 2019, 12:44:16 pm »
Слънцемое  :bighug: :bighug: :bighug:
Още съм на диета, но пък има резултат. Пх-то е идеално. Няма бяло течение, само чиста ЦС за овулация. Може и Е.коли да няма вече. Знам ли. Изчисти ми се тялото от хормоните и лекарствата според мен, защото си овулирам сега на 13 ден, бях ви казала, че овулирах миналия месец на 10 ден. Бях пъпчасала, стомаха ми беше много зле. Но всичко си влезе в норми отново. Няма да си правя сега микробиология. Ще си чакам октомври месец. Няма да умра, ако изчакам още един месец. Толкова много съм чакала досега. Най-важното е, че съм много добре психически. Имах нужда от тази почивка. Не мисля изобщо за стерилитет. Записах се в един курс да се уча на нови неща, че нали ще ставам ръководител на екипи. Та се фокусирам върху себе си в момента.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #553 -: Август 16, 2019, 14:15:13 pm »
Тери това е страхотно. Много се радвам че се чувстваш добре и физически и психически  :bighug: нещата едно по едно ще започнат да се нареждат. Сигурна съм  :bighug: имай сила и кураж
 :pink_dust_1: :green_dust_1:
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #554 -: Август 16, 2019, 15:06:26 pm »
Тери,признала съм те, ти си герой. През какво ли непремина. Много се радвам,че се чувстваш добре и вярвам,че много скоро и твоите мъки ще свършат и накрая ще има един пухкав финал
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #555 -: Август 16, 2019, 15:47:34 pm »
 Благодаря за прашеца момичета :ywoohoo:
 
 Тери, сега остана да забременеем с теб спонтанно докато чакаме😉.
 Кукапетел послушай Павла да отидеш на второ мнение.
 Слънчицето, търпение малко остана :-).
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #556 -: Август 16, 2019, 16:50:12 pm »
Браво Тери, много ми хатесваш. Браво!

Честит цикъл на двечките чакащи и скоро да ви видя бременни.

Кукапетел, потърси второ мнение задължително. На баща ми му оперираха сухожилие на 2 места, ще е в гипс месец защото трябва да се обездвижи добре. Но с минискус как е не знам.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #557 -: Август 16, 2019, 18:33:31 pm »
Kukapetal, леле как го направи, лоша работа! Ами дано всичко да мине добре и бързо да се възстановиш. Аз имам въпрос в понеделник съм на проследяване на биопсия, не било нужно да съм гладна и жадна, било като преглед, ама не съм наясно няма ли да ми взимат материал ли не знам и аз и да ми го изследват нещо.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #558 -: Август 16, 2019, 18:55:05 pm »
Каква биопсия? На мен ми беше след О, като нямаше значение храна, вода. Моята беше имунологична.
Слънце, честит цикъл.
Хелиантус, също.
« Последна редакция: Август 16, 2019, 19:42:15 pm от Pav-la »
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #559 -: Август 16, 2019, 19:19:53 pm »
Павла, не знам и аз точно води се проследяване на биопсия. Може и за проследяване на овулация да е.
« Последна редакция: Август 16, 2019, 19:21:43 pm от Nelita90 »