0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #520 -: Август 13, 2019, 22:47:36 pm »
И аз като Павла пиех по 3 капсули.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #521 -: Август 14, 2019, 01:21:38 am »
 Павла, и аз твоите ги пих по 3 😊. Значи ги продължавам така .
 Мише, Павла по колко време ги пихте?
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #522 -: Август 14, 2019, 08:25:57 am »
Hris, FH PRO серията е за преди инвитро. За мъжете се пиеше един месец преди инвитро само. Да го имаш предвид това, ако серията е същата като мъжката.
Аз започнах да се тествам със слюнка за овулация и сутрин си правя по един пиклив ориентировъчно, за да разбера как работи тази лупа. Реално самото апаратче идва в опаковка като на червило. Вътре има една леща, която се маха, слага се слюнка на нея и като засъхне се връща в "червилото". Вътре има една лапма, която осветява лещата и се гледа структурата на слюнката. Би следвало от естрогена слюнката около овулация да стане с кристална структура. Забелязвам, че става по-гъста на лещата днес и се появи вече по-видима втора черта на теста за овулация. Ще видя като настъпи самата овулация дали резултатът ще е акуратен.

Аз да се оплача и похваля. Вчера беше важен ден в животът ми. Първо изпуснах много добър шанс да взема книжка. Скъсаха ме на паркирането. Падна ми се от добрите изпитващи и ме е много яд. Другата жена взе изпита и изпитващия като слезе тя ми каза: "Тя е по-куцо пиле от теб, но успя да паркира". Което поне ме кара да мисля, че съм карала прилично. Инструкторът ми е бясен, колко ми крещя вчера. Сега ме е страх да ми се обади.
И за какво да се похваля. Много по-важно от книжката. мен и още 4 човека ни повишиха в лидери на екипи. Има тенденция фирмата ни до няколо години да наеме още 80 човека и отлъчват 5 човека, които да се водим лидери на екипи. Ако се справя с позицията, след време може да водя по няколко екипа. Радвам се, че дори не съм се навирала сама за тази позиция, а се ме оценили по качества. Може и една от причините да е, защото съм жена и е добре да има и жена, но не ми пречи. Аз винаги използвам преимуществата си, където мога.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #523 -: Август 14, 2019, 08:44:47 am »
Супер Тери, много се радвам за лидерството!За изпит, не се коси ще го вземеш.По-важно е лидерството според мен!

FH pro, пих един месец преди ин витро, по 3 на ден!

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #524 -: Август 14, 2019, 09:06:11 am »
Тери, честито повишение!!!! Прекрасно е, че си получила признание за работата си, сигурна съм, че ще се справиш отлично с новата позиция! :* А за изпита - това си е просто лош късмет, другия път ще си много по-спокойна и всичко ще мине гладко ;)
Слънчице, много се радвам, че всичко е минало добре при теб и скоро ще има процедура и тя ще е успешна!  osi_9 Времето ще се изтърколи като лятото, ще видиш ;)
Момичета, виждам, че обсъждате тези добавки FH PRO - аз ги намерих за около 160лв. Чудя се дали да не си ги взема и тях, то какво ли не съм пила вече... От около месец пия иногинол по две на ден, че от време на време задържам фоликули, не знам дали помага... Сега покрай отпуските почивам и от процедури и не знам много какво се случва - има ли О, няма ли... Само тестове използвам. Чудех си дали да не направя пак ОГТТ, миналия август правих и резултатите изглеждаха добре, но не съм ги коментирала със специалист ендокринолог. Може да ги прикача тук да ги погледнете ако нямате нищо против... Прегръдки на всичкиии!!!!
« Последна редакция: Август 14, 2019, 09:11:08 am от Slance_i_luna »
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #525 -: Август 14, 2019, 09:12:52 am »
Честито, Тери. И аз съм на мнение, че повишението е по важно. Пак ще се явиш на кормуване и ще го вземеш. Бял кахър да ти е това.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #526 -: Август 14, 2019, 09:26:10 am »
Благодаря, момичета. Аз все се успокоявам, че и да не взема книжка, животът ми досега с нищо не би се променил. Просто е добре да я взема, за да ми е по-леко.
Slance_i_luna, добре е ОГТТ-то, единственото, което прави впечатление, е, че на 120 минута все още не пада инсулина. Добре е да е под 20, но предполагам на 3ти часа вече ще е паднал. Но за забременяване стойностите ти са отлични. Изобщо не правиш големи пикове на инсулина. Ако искаш добавки на фертил айд, които да пиеш продължително време, а не в подготовка за инвитро, то просто си вземи от по-леките им за дългосрочен курс. Аз специално съм говорила с представителките на FH PRO и те ми казаха, че се взимат преди процедури, защото са силно концентрирани съставките. Предполагам, каквото важи за мъжката, важи и за женската серия. Аз за дългосрочен план не бих ги пила.
Слънчице, мисля те тези дни. Нали август ти бяха казали, че ще забременяваш. Сигурно към края на месеца ще е. На естествен цикъл ли ще ти е ЗЕТ-а?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #527 -: Август 14, 2019, 09:44:57 am »
Тери, много ти благодаря за отговора. И аз се притеснявах малко за стойността на 120мин, но едва ли има нужда от сериозни лекарствени препарати във връзка с тези стойности... С ММ май от септември ще направим един ниско въглехидратен режим без млечни, той иска малко да свали кг, а на мен може да ми се отрази добре (ако не припадам от глад, че съм 48кг:). Прегръщам те!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #528 -: Август 14, 2019, 09:58:55 am »
Тери честито повишение :)  :bighug: сигурна съм че сега ще поработите повече върху паркирането и следващия път ще развяваш гордо книжката.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #529 -: Август 14, 2019, 10:44:33 am »
Тери, честито повишение!
Паркирането ще го направиш перфектно другия път. И в тази връзка се сетих за една приятелка - когато работехме заедно на Гладстон (знаеш мястото и местата за паркиране наоколо), идва тя с колата и заявява „паркирала съм като румънски тираджия, ама колата ми е малка, на който му пречи, да я помести“. И редовно, като ѝ направеха забележка колегата или момчето от съседния магазин им хвърляше ключовете, да ходят, да паркират по-добре щом толкова знаят.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #530 -: Август 14, 2019, 10:54:34 am »
Тери, честито повишение. За изпита не се ядосвай, ще го вземеш, паркирането ми беше кошмар цяла година след като взех книжка, време трябва.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #531 -: Август 14, 2019, 11:27:04 am »
Хрис, не знам колко хапчета бяха останали. Така мога да сметна колко време преди това съм ги пила. Планът ми беше да изпия една опаковка, после един месец иногинол с инофолик допълнително и после пак фертилед. Аз си пия и фолиева с всички добавки. Така си мислих до успех.

Тери, книжка ще вземеш. Не е кой знае какво. То с парктроник и другите екстри не е сложно да се паркира. Честито за новата позиция!

Слънце и луна, спазвайте по-скоро лек режим. Защо ти е нужен с толкова ограничения? Яж си млечни, бобови, някой плод.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #532 -: Август 14, 2019, 15:03:19 pm »
 Павла, мисля,че бяха за 9 дни. Смятах ги тогава по три на ден.
 Имах прекъсване докато пристигнат и сега мисля да ги пия по 3 щом  вие не сте ги пили по 6.
Да побутна за два месеца малко нещата преди изследванията за Турция. Искат една камара изследвания. Някои ги имам и ще са в давност до Октомври ( СПИН, хепатитите ). Сега като ми дойде ще пусна тия за 3-5 ден от цикъла и щитовидните с витамин Д и ще отида на контролен при ендокринолога и другите после.
 
  Преди  няколко дена нали се зарадвах, че ми скочи БТ и си помислих, че може да има О  :oops: следващите дни обаче пак беше ниска...
  Е все още сме игра в центъра и ще се надявам още някой друг ден за чудо  yahoo_33 :crossfingers:

 Тери, честито повишение  :cheerleader: 
 А за изпита няма как да не те е яд, но до следващият път съм сигурна, че ще си изпаркирала цял  автопарк с коли ;-). Ще си пушка до изпита.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #533 -: Август 14, 2019, 21:05:24 pm »
Тери,честито повишение!То е по-важно.Мен като ме скъсаха първия път,карах,паркирах и пуснах дълга въздишка,викам си остана само да закарам колата до паркинга на ДАИ,защото бях последна за моя инструктор.Да ама ме накара ме да вляза напред между две коли ,да обърна посоката на движение и да напусна паркинга откъдето съм влязла.То се прави с една първа и една задна с ,ама на мен ми отне около 13 маневри и щях да удяря една кола накрая и той натисна спирачка.Другия път ще я вземеш.
Чакам цикъла с нетърпение около 19-20ти,оттам ще им звънна и около дванайсти ден отивам да видим кога ще включим прогестерона,като го включим мисля почват да размръзяват ембриона и после е трансфера.Явно септември,след рожденният ми ден ще се забременява.
Аз съм в отпуск тотава,мъжът ми още не се знае,много кораби имат,ако има чалъм и не ме вика доктора много искам началото на месеца да мръднем някъде,ама не правим планове,ако ще стане просто ще тръгнем нанякъде и ще търсим къде да спим.Нещо близко,Карлово ми се върти,не сме ходили,ще се позиционираме някъде и ще обикаляме по разходки наоколо.Ама до десети,ще сме се върнали тук,тъй че те чакам.
И аз мисля за този FH pro,ако сега не успеем ще го почна и аз.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #534 -: Август 15, 2019, 08:49:12 am »
Слънчицето и аз чакам скоро да ни зарадваш!Почивайте момичета, лятото е за това.

Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #535 -: Август 15, 2019, 12:53:14 pm »
Тери,честито повишение.Колкото до книжката аз също не я взех от първия път точно заради паркирането. Почваш усилени тренировки и ще се справиш. Аз втория път даже бях и по-спокойна,имах си наидея вече за какво  иде реч.
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #536 -: Август 15, 2019, 13:04:36 pm »
Джули, много готино ми стана като ти видях ленатата в подписа. Пу-пу.
Аз много си починах това лято от стерилитета. Вчера най-добрия ми приятел ми каза, че чака второ детенце. Не изпитах нищо друго освен щастие. Само щастие. Всички имаме нужда от почивка.
Слънчице, да ти кажа Карлово нещо поне на мен не ми е любима дестинация. Ходихме миналата година. Освен, ако не идете на Еко пътеката, няма какво друго да правите там. Все едно си бях у нас на село. Виж Копривщица на мен много ми хареса като ходихме. Има музеи за посещение, има си типично възрожденски улички. Ходим си с едно друго семейство на почивки и всички сме на мнение, че Копривщица е по-добър вариант. Особено един много хубав комплекс намерихме там, отвън с беседки и зеленинка.
Иначе за ЗЕТ-а. Размразяват ембрионите в деня на трансфер. Ако си на Естроген във фоликулярна фаза, той ще подтисне овулацията. Докторът ще ти включи Прогестерон след поне 14 на Естроген. Аз започвах Естрофем на 2ри ден от цикъл. Движи се през това време. Да се кръвоснабдява добре лигавицата. По-бързо расте. И двете с Хрис като сме спряли тренировките в месеци на ЗЕТ и лигавицата ни не тръгваше, както обикновено, когато се движим повече. Та като ти включи Прогестерон, той ще имитира настъпване на овулация. Лигавицата ще се преобразува в S образна и трислойна. И на 5ти ден на Прогестерон ще размразят ембриона и ще го трансферират. Аналогично е със ЗЕТ на ЕЦ, просто след като ти настъпи овулацията, ще включат Прогестерон. На ЗЕТ съм специалист вече.
Иначе при подготовки за ЗЕТ, както не ми тръгна последния път лигавицата и нали овулирах. Уж бях блокирана и все пак овулирах. За 2 дена лигавицата нарасна с 3мм сама и се преобразува и беше чудесна. Та по-добро от естествен процес няма, стига да няма аномалии в него.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #537 -: Август 15, 2019, 17:38:12 pm »
Тери,аз тия планове за Карлово сама си ги правих :D,ама днес му казах и не е очарован и той.Каза"палим колата и в движение ще го мислим" ,то така е най -готино май.
Няма да имам естрофем,само Кринон.Аз се движа много,на работа ходя и се прибирам пеша,това е около 50 мин ,там вървя около 6 часа не нон стоп,ама са си 6 часа,досега лигавицата ми е била добре.
И аз видях нашата квартирантка че е бременна,ни се зарадвах,ни ми стана кофти.Безразлично ми е,да не звуча грубо,ама факт.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #538 -: Август 15, 2019, 17:54:52 pm »
Тери, честито и от мен. Книжката ще я вземеш, щом си стигнала до тук.
Re: Правим опити за бебе.Тема 24
« Отговор #539 -: Август 15, 2019, 21:28:49 pm »
Привет, момичета! Днес си взех втората заповед, дори се възвърна желанието ми да премина отново през всичко, черния ми дроб е по-добре вече. :) Но сега ново 20. Имам скъсан минискус и ще трябва операция, което обърка плановете... Незнам вече на колко години ще стана преди да имам деца...  :( :( :( При нас все нещо се появява значи, така ми писна...
Тери, да не ти пука за изпита, повишението си е заслужено, браво, момиче!
Стискам палци на всички, които чакат двете чертички и прегръдки на бременелките! Мисля ви всички, макар да не пиша често, надничам от време на време!  :lol: