0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #720 -: Февруари 04, 2019, 14:34:58 pm »
Въобще не досаждаш. Нисък е, но все пак вече е започнал аборта, така че не знаем дали е реален. Аз смятам, че по- добре, при предишни проблеми, да си се слага прогестерон вагинално, за да се застрахова.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #721 -: Февруари 04, 2019, 14:37:54 pm »
А не е ли възможно да не е започнал аборта? Имам предвид, ако някой й предпише Прогестерон няма ли как да тръгне бебчето след като продължава да се вдига ЧХГ с бавни темпове?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #722 -: Февруари 04, 2019, 14:43:47 pm »
Тери, ако предположим че има отлепване, но плода се развива правилно, то темповете на качване на ЧХГ щяха да са нормални т.е. да се удвоява на 48 часа.Мен по ме притеснява извънматочна в този случай.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #723 -: Февруари 04, 2019, 14:55:43 pm »
Момичета, моето предположение е следното:

В петък ЧХГ: 152
След това да речем, продължава да расте, но в събота получавам кървенето и тръгва аборта.
В неделя стойността все още е висока: 182. Но преди изследването ЧХГ-то може да е било по-високо, и това 182 всъщност да е вече падаща стойност. Може единствено да се разбере с ново изследване утре. Стискайте палци да е по-ниска.

Тери, с тези ниски стойности на ЧХГ-то при това закъснение, най-вероятно оплодената яйцеклетка е некачествена, не се дели правилно и кой знае какво още. Честно казано, с такъв лош старт, предпочитам да приключи  :?

Павла, за прогестерона кога е добре да се слага? През цялото време, преди опитите, след овулация, след зачеване? Ще се консултирам с гинеколог при всеки случай, де, няма да предприемам нищо все още. Като преди това ще си пусна няколко изследвания, в това число и полови хормони, Витамин Б12, Витамин Д, фолиева киселина, ПКК, тромбофилия
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #724 -: Февруари 04, 2019, 15:02:40 pm »
Dark Chocolate,с това бавно покачване се притеснявам ! Дано не се окаже извънматочна. Аз съм имала но ЧХГ-то се покачваше много добре. Мен ме оперираха в Майчин дом,ако се притесняваш можеш да направиш една консултация с Доц.Румен Димитров в Майчин дом. Той видя моята,при теб с това ниско чхг няма как да се види, но да знаеш че на него можеш да му се довериш. Когато каже че е извънматочна значи 100% е. Надявам се и стискам силно палци да се изчистим сама и да не се налага никакви интервенции.
Слънцемое съжалявам за отрицателния резултат,следващия път те заплювам с пръсти ЧХГ.
Аз съм добре мина хистероскопията,сега чакаме цикъл за да направим биопсията и после сме на бойното поле отново. Замислих се че ние правим опити от юли 2017,но реално през по голямата част сме се пазили и се връзват около 9-10 месеца опити и имам 2 бременности,това ми дава надежда че не сме чак толкова тежък случай. Надявам се следващия път да е успешен. Хубав и слънчев ден на всички !
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #725 -: Февруари 04, 2019, 15:04:48 pm »
Dark, прогестерон се приема след като премине овулацията. Тоест във втора фаза на цикъла. Ако се приема в първа фаза подтиска овулацията. Говори си лекар разбира се да ти препоръча доза. Пуснете и при мъжа ти една спермограма. Вече си в малко по-напреднала възраст и нямате време да си правите 1-2 години опити по усмотрение, че пак ще стане. Добре е наистина следващия път да сте подсигурили всички фронтове и да си износиш здраво бебенце.
Милиарда, точно така!! Следващият път ще е на късмет. А някакво становище за наличен проблем дадоха ли на хистероскопията?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #726 -: Февруари 04, 2019, 15:08:08 pm »
Тери чакам си хистологията,но док каза че всичко е наред там и е отстранила само септума. Ходих в четвъртък да ми слага пак от този гел. Имам час за 28 февруари,тогава ще ми е 13-ти ден от цикъла и ще проследим овулацията и после биопсия.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #727 -: Февруари 04, 2019, 15:15:43 pm »
Милиарда, стискам палци третият опит да успешен! И благодаря за препоръката. Утре пускам ЧХГ и ако стойността се покачва, отивам директно в Майчин дом. Фемина също обмислям, понеже чета, че там били с добра апаратура. Този доктор как мога да го намеря? От днес за утре ще се вредя трудно сигурно. Все пак съм оптимист, че утре ще видя ниска стойност :)

Тери, абсурд да си позволим година-две в чакане. Ще действаме възможно най-скоро. Приятелят ми даже иска да замразяваме яйцеклетки, но аз изобщо не разбирам от тези неща. Не знам към кого да се обърна. Как се процедира. Надали отивам с някоя клиника и казвам: искам да замразя яйцеклетки. Искам да направм още един-два опита макс, а през това време ще търся репродуктивен специалист. Може би тогава ще пуснем и спермограма.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #728 -: Февруари 04, 2019, 15:20:53 pm »
Dark Chocolate Фемина е на Доц. Димитров 😁 той работи на 9-тия етаж в Майчин дом. Там има една стаичка на главни сестри които оправят документацията,можеш тях да ги попиташ за него. Съмнявам се да не те вземе в бързината и да ти кажа че няма цена на преглед те си преценяват колко ще ти вземе,но около 40-50 лв. Все пак ти стискам палци да пада чхг-то и да имаш най добрия изход от ситуацията. Качвам ти една снимка на доцента,поне да знаеш как изглежда.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #729 -: Февруари 04, 2019, 16:17:43 pm »
Дарк, дори и при положитен тест пак е по- добре, отколкото нищо. Иначе сега е важно да се следи ЧХГ и да се знае какво се прави. Тук се следи до ЧХГ под 5 или 10, ако е тръгнал да пада се изследва на 5-7 дена. Не си мисли за качество на Я, замразяване, донорски и тн. Щом е имало бременност пак ще стане. Може да е просто лош късмет.
Като мине всичко ще изследваш всичко след поне един нормален цикъл. Междувременно, ако искаш, се ориентирай към репродуктивен специалист, за да не губиш време. Можеш и да запазиш час за началото на март, ако всичко се развие естествено.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #730 -: Февруари 04, 2019, 17:25:45 pm »
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед и другия месец ще правим инвитро без стимулация, а ако не стане ще е със стимулация. Доктора ме накара да си пусна документи да мине процедурата със стимулация по фонда. Аз имам ендометриоза и съм имал а директно право на финансиране, но утре ще стане ясно като ми излезе антимюлеровия хормон. Късмет на всички.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #731 -: Февруари 04, 2019, 20:21:41 pm »
Започнах да чета за специалисти, но все още ми е голяма каша в главата. Тъкмо си харесам някого и прочета лоши мнения. Но предполагам с времето ще ми се избистри.

Момичета, притеснителна ли е температура от 37.0 градуса? Снощи преди да си легна я измерих и беше толкова. Днес обаче не се сетих да я премеря отново, допреди малко, когато видях термометъра. Отново 37.0
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #732 -: Февруари 04, 2019, 21:16:23 pm »
Започнах да чета за специалисти, но все още ми е голяма каша в главата. Тъкмо си харесам някого и прочета лоши мнения. Но предполагам с времето ще ми се избистри.

Момичета, притеснителна ли е температура от 37.0 градуса? Снощи преди да си легна я измерих и беше толкова. Днес обаче не се сетих да я премеря отново, допреди малко, когато видях термометъра. Отново 37.0

Няма неоплют лекар в България. Сите сме маскари! :witch: :witch: :witch:

Извинявайте, досмеша ме и не се сдържах. Иначе температура 37.0 градуса е нормална.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #733 -: Февруари 04, 2019, 21:19:34 pm »
Слънцемое, много съжалявам за отрицателният резултат!
Ех, много нечестна работа.

Дарк, аз и двата пъти като бях бременна седмици наред, така де до абортите, си поддържа телесна температура между 37 и 37.3. От приятелки и роднини знма, че също са поддържали такава температура първите месеци. Чела съм, че е нормално, но в твоя случай с ниското ЧХГ и прогестерон не знам. Дано скоро се доизясни твоят въпрос и да е възможно най-лекият вариант.

Милиарда, дано септума да е бил причината миналият път да не се развият нещата и третият път да е до финал.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #734 -: Февруари 04, 2019, 21:28:30 pm »
Няма неоплют лекар в България

Факт! Даже се замислям дали да не преустановя четенето и който ми се падне  :lol: Поне няма да съм виновна, че лично съм си го избрала  :lol:

Благодаря, току-що смазах приятеля ми на една игра, щом и температурата е нормална, да си лягам спокойна  :D

Пък за утре ми стискайте палци!

Хелиантус,  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #735 -: Февруари 04, 2019, 21:30:13 pm »
Ох, много ми стана криво, Слънцемое, но знам, че си силна и ще продължиш до щастлив финал, пожелавам да е много, много скоро!  :bighug:

Павла, толкова мило ми стана за подготвените палци - благодаря ти!  :)

Аз съм в дилема дали да пия аспирин протект, Тери писа, че не трябвало преди пункция, аз съм с мутация 4G\4G  и Русев ми го назначи през 2-3 дни, след това имах много синини и каза да го поспра временно. Мисля да се консултирам и с Паскалева.

Dark, стискам палци от сега!  :goodluck:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #736 -: Февруари 04, 2019, 21:42:08 pm »
Kukapetal, аз го казах превантивно да не реши някоя да си го пие. Твоят Аспирин е предписан от лекар. Съвсем друг въпрос е. Но пак коментирай с лекарката сега като ти дойде цикъла, за да прецени дали да го спреш или не. Те ще те питат какви лекарства пиеш, които не са ти предписани от тях и всякакви такива дребни трябва да се сетиш да им споменеш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #737 -: Февруари 04, 2019, 22:02:21 pm »
Аз съм в дилема дали да пия аспирин протект, Тери писа, че не трябвало преди пункция, аз съм с мутация 4G\4G  и Русев ми го назначи през 2-3 дни, след това имах много синини и каза да го поспра временно. Мисля да се консултирам и с Паскалева.

Поне 14 дни преди всякаква хирургична интервенция, в това число и пункция, трябва да се преустанови приема на аспирин. Момичета, внимавайте с тези неща, опасно е. Със сигурност ви дават и някакви указания какво може и какво не може преди пункция, нали?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #738 -: Февруари 04, 2019, 23:04:56 pm »
Слънцемое🤗,радвам се че си силна.Така е,падаме,ставаме и пак напред.
Дарк,добре си се насочила към репродуктивен,не е нужно да се губи време.Ти си забременяваш и другия път ще е до край.
Аз изкарах една свръх натоварена 6 дневна седмица,само влизах да ви чета.Изпих си почти хапчетата за стимулация,утре е последното.Пак се опъпчих ,този път около раменете,тоя летрозол за втори път го пия и все така пъпки.Вдруги ден съм на лекар да видим фоликулите как са.
Дарк,като те четох се сетих за първия път при доктора ми,той казва ще правим това,онова,спермограма и аз-въй,горкия ми мъж! И акушерката-абе ,момиче на теб ти преднстоят сума изследвания,цветна снимка,вероятно лапароскопия ,той има едно изследване и то му доставя удоволствие.Хич не го жали твоя мъж!Та така,всичко е на нас жените.
Стискам палци на всички,Мише😘.
Маги,накупи ли подаръци,пораства и твоето момиче.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #739 -: Февруари 04, 2019, 23:49:06 pm »
Момичета, май го изхвърлих... Влязох в банята да си взема душ, но преди това минах да пишкам и като се забърсвах на хартията остана нещо като оцветена цервикална слуз, а към единия край нещо с яйцевидна форма, с размерите на леща. Дали може да е оплодената яйцеклетка?