0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #680 -: Февруари 02, 2019, 16:56:45 pm »
Здравейте и от мен. За първи път пиша. Преди две години бях бременна, но направих спонтанен аборт и после ми откриха ендометриоза. След 4 месеца на золадекс ми дойде цикъла и вече се мъчим за бебе повече от година. Ходим при доктор Стаменов, уж и двамата с мъжа ми сме добре, а нещо не се получава. Цветна снимка при правиха, спермограма на мъжа ми, проследяване на овулацията. Уж всичко е наред, обаче пак не става. В понеделник сме пак при д-р Стаменов и се надявам скоро да се похваля 😀
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #681 -: Февруари 02, 2019, 17:10:13 pm »
Тери, благодаря ти. Добре съм като цяло. Не плача, не съм много разстроена, може би малко разочарована, малко гняв, че се развиха така нещата, малко безсилие... Усещам обаче, че ще ми тръгнат сълзи като казвам на приятеля ми...

Започвам да чета и да събирам информация какво да предприема оттул нататък. Със сигурност мисля да си направя някои изследвания като полови хормони, инхибин, яйчников резерв, тромбофилия, две-три изследвания свързани с червата, евентуално спермограма за приятеля ми... Хормони на щитовидна жлеза си изследвах вече и бяха ОК. Може би ще си направя ОГТТ, разни показатели за черен дроб и бъбреци. Просто искам да се уверя, че всичко е наред с мен...

И така, опитвам се да се успокоявам с разни дребни неща, които мога да свърша сега, а като бременна не мога...

На останалите стискам палци за скорошно и безпроблемно забременяване. А аз се надявам скоро да започем с опитите отново
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #682 -: Февруари 02, 2019, 17:40:42 pm »
Дарик, добре си се насочила към изследванията аз бих прибавила и генетично при двама ви.

Пусни ЧХГ в понеделник, да видиш как спада. Цикъла ще е обилен и по-продължителен. Прегръдки!

Нелита, ендометриозата е достатъчна, за да имаш проблем със за ременявандто. Много зависи и коя степен е и какво е засегнала. Как е СГ, казваш, че е ОК но в Надежда неглижират малко проблемите при мъжете.


Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #683 -: Февруари 02, 2019, 17:51:21 pm »
Маги, какви генетични изследвания визираш? Може и на лично да ми драснеш, ако смяташ, че може да досади на останалите. Аз съм на 36, поради разни лични проблеми досега нямаше как да мислим за деца, а като се решихме, май ще се окаже, че сме изпуснали/изпускаме момента :( Страхът от следващи неуспешни опити. Яйцеклетките ми дали са негодни вече?!  :? Ей такива неща ме глождят.

Хубавото е, че не ни дойде като гръм от ясно небе, а бяхме подготвени донакъде заради ЧХГ резултатите  :?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #684 -: Февруари 02, 2019, 18:55:08 pm »
Ами спермограмата идеална, не знам и аз. Май сега някакви генетични изследвания ще си правим и двамата,аз след аборта си правих едно генетично за съсирването на кръвта и се оказа, че живот и здраве като забременея пак трябва да пия всеки ден аспирин. Маги, ти за какви генетични изследвания говориш
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #685 -: Февруари 02, 2019, 20:12:38 pm »
Ей Мишеее браво на твойте юнаци. Много се радвам. Ти бързо да се оправяш от хиперстимулация и скоро да си ги прибираш на топличко при теб. Аз да те питам за тоя Медрол,че каза че и на теб са ти го изписала - той за какво е? Да не говориме че е адски горчив и гаден....
Аз май съм ок. Всъщност нз какво ми е точно. Леко отпаднало. Все ми се лежи. Мързи ме. Главата се опитва да ме заболи цял ден.Леко ме дразка гърлото и само това. Много странно ама дано ме пропусне. Снощи си направих само лимони с мед и това беше.
Тери ще разказваш какво се случва с всичко покрай твойте "коли". Ние ще стискаме палци в най скоро време и ти като другата девойка да се появиш с чистата  микробиология и да успеете с ЕТ.
Дарк съжалявам. Дано съвсем скоро успеете пак и всичко е ок този път.
Нелита добре дошла и на теб и дано по скоро се преместиш в бременната тема.
Успех и ма всички други момиче айде дано тази година е доста по успешна от миналата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #686 -: Февруари 02, 2019, 20:24:47 pm »
Хрис, много се радвам, че пишеш. Понякога е добре да се смени всичко, за да се види цялото. Отиди при друг лекар, ако и там няма шанс за ИЗ и събиране на Я, тогава поне знаеш пред какво си изправена.  Не е лесно. Мен ме караха за ДЯ и вече бях приела мисълта и бях спокойна с нея. Ти ще гушкаш малко, топло вързопче, нова го знам.

Тери, от това, което Мели каза останах с впечатлението, че основният момент е, че нямаш инфекция, тоест заболяване, а наличие на иначе патогенни бактерии, които са безобидни. Както в носа има ауреус, др патогенни бактерии , но няма инфекция.  Дори ще има инфекция при бременност няма значение наличието на този тип бактерии- може да има, но може и да няма, както е при липса на бактерии. Сексът без презерватив не е опасен за Мишо, защото ни не си болна, но е полезен за теб и семейството ви.
 Ако говоря глупости, Мели, поправи ме. :oops:

Мише, много обещаващо звучи. Палци не  пускам!

Дарк, съжалявам много. Не си мисли лоши неща от сега, може да е малшанс.

Слънце мое, палците и за теб не са пуснати!

Защо не се прави посткоитален текст? При една естествена бременност при нас после не ставаше и тестът беше отрицателен и 3 от 6 бременности от инсеминации.

Късмет на всички и дано се изпразни бързо темата!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #687 -: Февруари 02, 2019, 21:20:55 pm »
Слънце и на мен ми изписаха Медрол, но още се чудя дали да го пия. То нищо хубав не пишат за него. На мен ми го и изписаха с цел да намали имунитета на тялото ми и антителата и при евентуална бременност да приеме плода. Благодаря за пожеланията, дано всички да получим това което искаме!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #688 -: Февруари 02, 2019, 21:35:56 pm »
Момичета, не експериментирайте с предписаните ви лекарства след трансфер. Нищо няма да ви стане от Медрола. Както Nelito е писала, той потиска имунната система и спомага имплантацията и приемането на ембриона. А и се пие само до установяването на бременност/ до датата на теста (ако лекарят не прецени друго), та десетина дни ще се прежалите. В подписа ми е резултатът от един такъв гаден и горчив прием на въпросното лекарство.
Стиснати палчета за всички ви! :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #689 -: Февруари 02, 2019, 22:10:38 pm »
Ооо аз си ги пия всичките, както са си ми по рецепта. И аз четох нещо такова за него ама не бях сигурна и за това попитах. Иначе аз нямам странични ефекти от нито едно от хапчетата, които пия. Ох още малко остана при мен, ама дадоха ми тест от болницата и така ме сърбят ръцете, че не е истина хахах
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #690 -: Февруари 02, 2019, 22:19:53 pm »
Не, не. Да не си го докоснала. Те пък защо дават тестове, хем знаят, че пикливите отчитат грешно в началото. Рано ти е още дори за кръвен. Още няколко дена. Едно хубаво усещане имам за теб (пу-пу).
Нели, а не обмисляте ли инсеминация. Ендометриозата е много коварна напаст и общо взето се надпреварвате с времето. Според мен при хубава спермограма може да обмислите инсеминация. Поне, ако аз бях на твое място, бих направила това.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #691 -: Февруари 02, 2019, 22:30:46 pm »
Darck chocolate, много съжалявам, но както е казала Тери, щом има спонтанно забременяване едва от втори месец опити, би трябвало по-лесно и бързо да се случат при вас нещата.
Слънце, те момичетата са написали защо се пие, това е след трансфера. А при мен нещо четох, че се води като вид алергична реакция и подуване, а в такива случаи уж помага, но не съм съвсем сигурна. А ти накарай мъжа ти да го скрие някъде този тест. Наистина защо ги дават само да ни човърка мисълта, че ни е на една ръка разстояние. Понякога с тези тестове се чувствам като наркоман  :D както си викам не не и не се усещам как го разопаковам, а после и угризенията-защо го направих...  :D Така че потърпи още малко  :bighug:
Нели, наистина огромно значение има каква степен е ендометриозата и кои органи е засегнала, както и колко. Аз лично сега изживявам с пълна сила последствията от един страх от операция преди няколко години и това коварно заболяване. Добре е, че ти си се лекувала и си взела мерки. Пожелавам ти да се случат съвсем скоро нещата, но ако не се, не чакай прекалено дълго случайността.
Тери, дано наистина да имам късмета на твоята позната. Иначе да, нещата все пак са доста по-добре от миналия път.
« Последна редакция: Февруари 02, 2019, 22:33:02 pm от Mihaela Viyacheva »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #692 -: Февруари 02, 2019, 23:04:13 pm »
Благодаря ви много, момичета! Ами аз лично съм съгласна за всичко и за инсеминация, но според моя мъж щом един път е станалото пак ще стане, а то не е така. Според него всичко билото, защото съм се притесявала,а и заради аборта а ако беше така все след година и половината щеше да стане. В понеделник ще видим какво ще каже доктора и ще действаме.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #693 -: Февруари 03, 2019, 00:07:09 am »
Колко много сте изписали!

Дарк, много съжалявам! Следващият път дано е успешен!

Мише, и аз не пускам палците, звучи доста добре, дано скоро си ги прибереш бебетата на топло! Иначе с тестовете и аз се чувствам като наркоман  :D, няма да ви казвам миналия месец колко направих (за овулация и бременност) и колко направих през двете бременности, но не е полезно за нервите.

Слънцемое, за теб също много стиснати палци, дано поведе групата към другата тема!

Nelita, дано не се задържаш много дълго в темата! Те мъжете все им е лесно. И моят си повтаря, че като се успокоя тогава щяло да стане. Него, ако го питаш всичко ми е заради нерви и притеснения.

Деси, успех!

Тери, най - искрено ти желая скоро да свършат мъките ти с тези бактерии. Вярвам, че ще се намери решение.

На всички, които пропускам също желая много успех.

Аз да ви попитам, най - вече Павла понеже знам, че тя има опит със дигиталните тестове за овулация.. Та значи този месец реших да започна с тях на 14 ден поради късните ми овулация обикновено, обаче нещо обърках дните и се замотах със закупуването им и се оказа, че ги започнах на 15 ден... Това беше вчера. Вчера и днес показа негативен, но аз съм много убедена, че овулацията беше вчера... Ако вече е минала отрицателен резултат ще покаже теста нали? Никога досега не ми беше показвал два пъти негативен, винаги първия ден като се тествам е негативен след това показва hight fertility, peak никога не съм виждала... Чудя се да продължавам ли да ги правя, дали греша или не... Сигурно е много глупав въпросът ми, ноо  :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #694 -: Февруари 03, 2019, 00:41:13 am »
Първият тест е за сверяване на хормоните. Щом си била в О значи по това ниво ще се води. Тоест ако е минала ще ти показва само негативен. Аз бих си направила обикновен и още един дигитален, ако е негативен- приключвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #695 -: Февруари 03, 2019, 10:17:11 am »
Павла, много ти благодаря. И аз така мислех, но нещо се обърках. Днес се тествах и е положителен, значи за друг път ще знам, че е ден, два след като аз си мисля, че е  :D. Странно, че вчера показа негативен, а не hight fertility. За първи път днес го виждам този peak, много ми харесва  :D. Само го измъчих мъжът ми значи последните два дена, ама ще се помъчи още два.
Оправи ми настроението този тест през работната неделя :)
« Последна редакция: Февруари 03, 2019, 10:23:58 am от HELIANTHUS »
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #696 -: Февруари 03, 2019, 13:12:39 pm »
Слънцемое, влизам и чета за теб тази прекрасна новина - стискам ти палци, всичко ще е наред!  :goodluck: :bighug: stork-girl

Мише, успех и на теб, много стиснати палчета!  :babbycarrage: preggo :goodluck:

Dark, много съжалявам, но бебенцето скоро ще дойде при теб! Прегръдки и сила! Аз съм на 37 и сега повече отвсякога вярвам, че тази година ще стана мама! Обадиха ми се да си взема заповедта на 20.02, точно за 3 месеца от подаването на документите!  :cheerleader:
Момичета, плащаме ли си стимулацията, ако сме по фонда, че не съм наясно?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #697 -: Февруари 03, 2019, 14:11:57 pm »
Има сума и ако не се надхвърли- не се плаща.

Хелиантус, дано да сте нацелили. Нищо му няма на мъжа ти. После ще си почива :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #698 -: Февруари 03, 2019, 14:50:26 pm »
Хелиантус, определени ще е работна неделята 😁
Kukapetal, виж тук е описано. Ако надхвърлиш отпуснатата сума, доплащаш. Но май рядко се случва.
http://www.car-bg.org/finance.htm
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #699 -: Февруари 03, 2019, 17:25:53 pm »
Благодаря много за информацията! А след като финансират лекарствените продукти, от клиниката ли ги дават или ние си ги закупуваме и след това ни ги осребряват? Питам, защото очаквам цикъл на 14.02 и искам да действаме със стимулацията, а заповедта ще я взема на 20.02. Дали ще мога да започна този месец или не?