0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #740 -: Февруари 05, 2019, 08:32:36 am »
Дарк, кървенето при биохимична е много силно, когато всичко приключва.И двата пъти кървях все едно ме колят.Имах и съсиреци, парчета цели.Не се вглеждах кое какво е, че съвсем щях да се вкарам във филм.За докторите е точно както Мели писа.Няма не оплют.Трябва да говориш с доктора и да го усетиш, че е твоя човек.Тук имаме хора в някои от най-големите клиники в страната.Има момичета при Стаменов, аз съм при д-р Владимиров, има момичета в Щерев, а и такива при Александров във Варна.Моя съвет е , не чакай година за първичен преглед, запиши някъде където не се чака с месеци или години, нямаш време за губене.Ако нещо те интересува питай :)

Слънчицето, стискам палци за прекрасни фоликули!

Нелката, и аз точно това мислех, че имаш право на директно финансиране от фонда.Само не знам защо с тая ендометриоза, ще ти правят на ЕЦ опит.При теб всяка интервенция в коремната кухина си е опасна, а пункцията макар и на един фоликул не е шега работа.

Кукапетел, нали знаеш, че имаш стиснати палци от мен!Скоро и ти ще се похвалиш!

Таня изчезна, и Еличка и още доста момичета.Надявам се да са добре и всичко да се развива нормално при тях!

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #741 -: Февруари 05, 2019, 09:23:40 am »
Ами не знам Маги, явно има значение колко ми е антимюлеровия хормон, ако е под 1 няма да мога да подам документи, а моя се оказа че е 1.01.Чудо, сега6ще чакам да кажат ще подавам ли или не. Може ли тези, които са минали вече процедурата със стимулация да кажат как протича всичко.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #742 -: Февруари 05, 2019, 09:25:04 am »
Нелита, подаваш спокойно.Ще те одобрят.
Стимулацията е много индивидуална за всеки.Първо трябва да попиташ по къс или дълъг протокол ще си, какво мисли доктора.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #743 -: Февруари 05, 2019, 11:35:55 am »
Здравейте момичета. Благодаря на всички за подкрепата. Всяко нещо идва и си отива, така и този период ще мине. Сега обаче неволите са ми други хах нали след отрицателния тест докторката каза спирай всички лекарства и чакаш Ц. Аз го чакам ама от снощи само ми зацапва тъмно кафяво. Нормално ли е това? То вярно че след такава процедура може да се нагледаме на всякакви явления, просто очаквах да ми дойде с гръм и трясък и много болки, а то само зацапва и не боли изобщо. То повече ме болеше докато си пиех хапчетата и чаках датата за теста. Имах на 2-3 пронизващи болки и после бяха по леки хем си пиех но шпа... та какво ви е мнението.
Благодаря ви пак и знам че скоро така ще превземем бременната темичка хахах всички заедно,а тази ще опустее да и се не види ... хахаха
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #744 -: Февруари 05, 2019, 12:36:22 pm »
Слънцемое, аз си удължих цикъла със 7 дена, докато чаках теста. Усещах как аха да ми дойде, ама Прогестерона подтискаше това. като ми дойде очаквах някакви невероятни кръвоизливи, но даже ми беше оскъден цикъла. И първите няколко дена само зацапа. Ще ти дойде след ден-два като хората.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #745 -: Февруари 05, 2019, 12:46:22 pm »
Слънце, на мен на 24.01 ми беше теста. Тогава имах и розово зацапване. Два дни по- късно, на 26.01 ми дойде. Не беше нищо по- различно от друг път.
Момичета, аз вчера и днес усещам някакви придърпвания. Дали е от процедурата?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #746 -: Февруари 05, 2019, 12:59:21 pm »
Има вероятност да си направила повечко фоликули сега след процедурата и затова да усещаш придърпвания. Действайте активно този месец. Може и овулацията да проследиш, за да не изпуснете деня. След секс 5 часа се правиш на умряла. Така ми е казала докторката, никакво ставане.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #747 -: Февруари 05, 2019, 13:32:28 pm »
Нали ходих в петък да ме видят, като идеята ми беше да проследим овулацията, а докторката ми заговори за донорски яйцеклетки. Чудя се дали в понеделник да не отида на доктор, тук до работата, да видя имало ли е овулация. Все се надявам, че това ще може да се види :)
Меря температура и може довечера да пробвам един тест за овулация.
Дали заради дългото въздържание покрай процедурата, но не сме се спрели :oops:.
« Последна редакция: Февруари 05, 2019, 13:36:07 pm от mary cherry »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #748 -: Февруари 05, 2019, 13:38:05 pm »
Добре де, mary cherry, каква донорска яйцеклетка като си направила 3 ембриона не мога да си обясня. Вярно не си първа младост, ама са се развили ембрионите.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #749 -: Февруари 05, 2019, 13:56:08 pm »
Преди малко като ходих до вц си текна малко повече. Така че го водя вече за дошло (то днес си ми е и датата за Ц попринцип). Само интересното е че изобщо не боли, а попринцип доста ме наболява първия та даже и втория ден някой път.
Мери чери то си е бая време въздъежание и предполагам че като ми свърши и ние ще сме така. Нямам търпение вече хахаха
Тери ти на кой ден след трансфера прави тест? Прави ми впечатление че в някои клиники казват 10 дена, в други 14, а трети 17 дена... защо има такова разузнаване и то при трансфер на 3 дневни. Тери твойте сладоледчета на кой ден ги замразиха?
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #750 -: Февруари 05, 2019, 14:06:03 pm »
Е-е, Тери, не са като на 20 годишна. Развиха се и си оживяха до 5 ден. Аз отидох при млад лекар, тъй като за нея имаше часове. При лекаря от ин витрото не съм ходила и не знам дали има смисъл. Той още в началото каза, че при нас освен ин витро, друго няма смисъл. И така. Сега се чудя и се мая.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #751 -: Февруари 05, 2019, 14:31:54 pm »
Слънцемое, на 3ти ден ги замразиха. На мен ми бяха написали изрично кръвен тест на 16 ден от трансфер. На мен това ми се падаше 30 ден от цикъл при цикъл 28-29 дена. Аз си направих на своя глава тест на 13 ден и видях нулите. Отидох до клиниката, но докторката държеше да продължа лекарствата. Не очакваше да изкарам успешна бременност с <0.021, но искаше да види за 3 дена няма ли да се опита да се имплантира ембриона. Просто искаше да има повече информация. Защото имала случаи на  успешни бремености на 13 ден от трансфер със стойност 19 ЧХГ и то на близнаци. Та явно има и наистина късни имплантации. В Ню лайф са ми казвали сестрите, че докторката следва същите срокове, които на нея са й казали като е правила инвитро в Турция. Лежане час и половина след трансфер, 16 дена до тест и т.н.
Mary cherry, има огромна разлика от инвитро и инвитро с донорска яйцеклетка. Според мен трябва да се срещнеш с репродуктивния си лекар. Щом са оживяли до бластоцисти ембрионите, значи вероятно са били добро качество. А де не говорим и финансово разликата от самофинансирано инвитро и инвитро с ДЯ.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #752 -: Февруари 05, 2019, 14:41:30 pm »
При мен първи кръвен тест 7-ми ден след трансфер на 5 дневни ембриони.Така знам със сигурност, че сме имали имплантация и първия път, дори се покачваше и то прекрасно ЧХГ-то докато не прокървих, а втория си беше чиста биохимична и аз го знаех, от мига в който видях резултата>всеки лекар има негов начин на действие това е факт!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #753 -: Февруари 05, 2019, 15:00:58 pm »
Аз харесвам ранните тестове. На мен са ми казвали 14-15 дена след инсеминация ( знам, че е малко по- различно), но аз винаги около 10ти-12ти ден правих и уринарен, а ако нещо ме съмняваше на него и ранен кръвен. На мен пикливите си ми показват достатъчно рано, аз не ги мразя, въпреки многото отрицателни. За мен повече инфо се получава от ранен, отколкото от късен. При едната бременност, която беше биохимична, ако не бях направила ранен, нямаше и да я хвана. Почти съм сигурна, че имам още една такава, но тогава не съм правила тест.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #754 -: Февруари 05, 2019, 15:36:49 pm »
Да и аз като Павла харесвам ранните тестове и също мисля, че съм имала и преди това биохимични, но си дадох сметката след тези които засякохме.Та сега чакам с нетърпение да направим генетичните изследвания.Другия понеделник сме на разговор с генетик и ще ги пускаме, във вторник съм на ендоктинолог, наредила съм ги яко.Пия фертилаид, имам и още едни за подобряване на качеството, ама тях по-натам ако сега не стане.Въобще, подготвям се сериозно този път.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #755 -: Февруари 05, 2019, 15:45:34 pm »
При следващ опит и аз бих направила ранен тест. Просто миналия път бях 110% сигурна, че съм бременна. Даже на 13ден след трансфер го смятах като ранен тест.
И аз трябва да пусна някои изследвания по някое време. Взимам витамин Б12 от почит година вече, но не съм го изследвала. Дали трябва да спра приема му, както и на фолиева киселина, за да видя реални стойнсти?
Слънцемое, говорейки за изследвания, замисли се преди следващия опит за цветна снимка. Наистина е много важно изследване преди АРТ процедури. Пешек, ако не е повторила на времето нейната ЦС, Николета нямаше да я има сега.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #756 -: Февруари 05, 2019, 16:02:51 pm »
Мен ме накараха на 10 ден и беше 0.300 като мина на прегледа ще говоря с нея за изследвания. И сигурно и ЦС ще направя, поне и малко да ми ги продухат, пък и ми е интересно какво е положението. И без друго ще мине време докато стане готова новата заповед, а и трябва организма ми да се възстанови. Как ги хващате тия биохимични бременност не знам. Аз като се сетя първия месец в който правихме опити то не беше гадене, миризми, спане и нз си какво още и като видях тази една черта и ми стана лошо... и после още 1-2 теста да съм си правила и това ми е като цяло.
При мен явно не бях много ок двете тридневни дето останаха,  защото искаха да ги изчакат и да видят как ще се развият и те не стигнаха до замразяване. А и това ми е странно хем хубаво АМХ, хубави хормони,  пък малко извадени и малко оплодени... поне дано лекарката си извади поуки за другия път и да е по голям резултата
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #757 -: Февруари 05, 2019, 16:08:35 pm »
Биохимичните не мисля че ги хващам с някакви симптоми като гадене и т.н. а промяна на цикъла и разни болки.

Слънцемое, АМХ 2,4 а накрая 2 годни ембриона до 3-ти ден.Не си сама в тая чуденка.Сега и за това пускам генетични.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #758 -: Февруари 05, 2019, 16:21:53 pm »
Значение имат и килограмите момичета, колкото и смешно да звучи. Според ендокринологът една от причините да бях хиперстимулирана с тази минимална доза беше, защото нямам сланинки около корема. Каза, че искаше да кача няколко килограма. Говоря за моя ендокринолог. Знам, че и на двете ви би казал да свалите килограми. Не ме разбирайте погрешно. Имам позната, изглежда като вас, висока, според мен нормално телосложение, но я накара 8 кг да свали, за да й намалее талията и да се повлияе от стимулацията по добре.
Може би е тъпо това, но така той ми е казвал. Иначе аз от вас имам най-ниско АМХ, имала съм 2 и 2.3 (след прием на Иногинол), но реагирах бурно. Дали от младост, дали от килограми, дали от хетерозиготна мутация на MTFHRR (и да има някой такава мутация, да ви кажа не знам каква информация носи. Ако не реагират яйчниците на стимулация, дали по-силна би ги събудила)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #759 -: Февруари 05, 2019, 16:27:49 pm »
Тери, на мен не са ми казвали да отслабна, според тях съм идеална.Даже аз напълнях покрай тия стимулации бях по-добре преди тях.

За изследване на б12 трябва да спреш приема за поне 2 седмици, ако не и повече.