0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #640 -: Януари 31, 2019, 22:03:08 pm »
Тери, не кърмя. Пролактинът не знам как е. Аз затова се учудих много. Никакви симптоми освен, че ми е постоянно топло и се потя, което не е много типично за мен. Даже спим на 14-15С и пак ми е топло. Поне калявам детето :)
Ще се наложи ултразвук сигурно, ще се види и хипофизата, ама да видим кога.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #641 -: Февруари 01, 2019, 00:10:48 am »
Момичета, идвам да ви кажа набързо, че се отказах да потретвам изследването.
Ако резултатът е лош - ще го мисля и ще искам да го повторя.
Ако е добър - то няма гаранция, че всичко след това ще е наред...
Така че, както някой по-назад май беше писал, ще се считам за бременна до доказване на противното :D

Дано сте добре, ще дочитам утре! Хубава вечер от мен!  :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #642 -: Февруари 01, 2019, 06:30:58 am »
Dark Chocolate, не те нападам, но това е несериозно. Една от причините да се притесняваш беше, че можело да е извънматочна. При извънматочна например темповете за повишаване на ЧХГ са бавни. Често ЧХГ не се удвоява. Не казвам, че имаш извънматочна, но имаш някакъв сигнал, че нещо може да не е наред и е редно да му обърнеш внимание и да пуснеш още поне веднъж ЧХГ. Ако са зле резултатите, ще търсиш своевременно помощ, ако са добре, ще си отдъхнеш и ще си бременееш щастлива.
Един въпрос: гледам си резултатите и този път имам масово Ешерихия коли, друг път имам масово Ешерихия коли хемолитично. Хемолитично винаги е с главна буква и лаборантката ми натъртва на тази дума. Знам, че Е.коли има много щамове. Очевидно аз отглеждам няколко. Какво отличава хемолитично е.коли от е.коли?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #643 -: Февруари 01, 2019, 08:42:08 am »
Павла, точно около 6-ти месец след раждането хормоните се ошашкват тотално и малко след това уж се наместват.С толкова ниско ТСХ би трябвало да си със ужасно сърцебиене, задух, неспане и още и още.Да ти кажа, че потенето в повечето случаи е от завишено ТСХ, но пък жегата е от понижено ТСХ.На мен година след раждането все ми беше топло но ТСХ беше в норми!.Пусни после и фТ3 и фТ4 да видим как са се конвертирали, защото те са по-важни на моменти от ТСХ и показват на къде върви самата жлеза.

Тери, хич и нищо не разбирам аз от КОлита.

Дарк, и аз мисля като Тери, Аз пусках до последно, докато не видях че резултата е толкова малък че не може да ми навреди.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #644 -: Февруари 01, 2019, 08:43:41 am »
Момичетаа нещо започва да ме понаболява гърлото и да ме втриса... само това ми липсвашее
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #645 -: Февруари 01, 2019, 08:49:56 am »
Слънцемое започвай ударно чайове, фрешове, на топло под одеалото и в  краен случай парацетамол.Но да знаеш ако си много зле, има много АБ, който са съвместими с бременност.Отделно, сега всичко става в жълтото тяло, а не идва от теб, така че е защитено ембриончето!Стискам палци да те размине!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #646 -: Февруари 01, 2019, 09:10:04 am »
Слънцемое, на мен след трансфер ми дадоха един лист с какво мога да приемам. Пишеше, че мога да взимам Осцилококцинум (не пишеше ограничения за колко дълго, докато за Но-шпа пишеше, както и за Парацетамол. Относно Парацетамола пишеше, че може да се приеме веднъж и ако има нужда от повече да звъня в клиниката). Та купи един Осцилококцинум. Той помага в началото на разболяването, вече като се втасаш си трябват други лекарства.

Аз горе-долу поразбрах разликата между Хемолитично и нехемолитично. Много ми е трудно да чета медицинска литература на английски и къде схвана, къде не. Хемолитичното води до разрушаване на еритроцитите и от там кръв в урината например. Та нехемолитичното е по-малкот зло. И мисля, че съм се отървала от думата "хемолитично", защото започнах да слагам гелове за нормализиране на PH, а хемолитични клетки живеели в PH 7-8.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #647 -: Февруари 01, 2019, 09:12:28 am »
Което е напредък нали?Значи продължаваш по същия начин и също така малко почивка и вино и ще видиш, ще лятото ще мерим кореми :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #648 -: Февруари 01, 2019, 09:12:44 am »
Не се чувствам нападната, момичета, даже напротив, благодаря за коментарите.
Но ми казаха, че в момента няма смисъл да се тормозя с нови изследвания. Ако резултатите отново не са добри - ще се тормозя, ако са добри, то няма гаранция, че всичко ще продължава да се развива добра. Ако е извънматочна, е прекалено рано да се види, ако е нормална бременност - пак е рано да се види. И всичко това ми се видя логично и затова взех това решение.

Иначе прегледът при лекар не го изключвам по никакъв начин. За момента съм със записан час за 13-ти, като съм с първи ден на последен цикъл 28.12.2018. Ще бъда благодарна, ако ме насочите кога най-рано мога да ида на преглед, защото ми се иска, ако има проблем, да бъде хванат възможно най-рано.

От друга страна, написаното от Тери също ми звучи логично и май ще ходя до лабораторията  osi_10
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #649 -: Февруари 01, 2019, 09:22:02 am »
След малко отивам за осцилукокцинум.. а лукчета нали може да гърло? Не е толкова зле положението за сега ама да взема нещата в ръце по от рано. Драще ме гърлото, иначе съм на работа с усилен климатик и якето даже и от време на време ми става даже малко топло и разкопчавам якето хахах дано ми се размине.
На мен никакъв списък не са ми дали. Казаха само че мога евентуално за всякаква болка парацетамол и това е. Иначе имам и телефона на докторката мога да и звънна ако нещо ме притеснява оо сериозно
Дарк и аз мисля че е по добре да пуснеш още един кръвен.
Тери дано скоро прекъснеш изцяло връзката си с е.коли
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #650 -: Февруари 01, 2019, 09:31:11 am »
Dark Chocolate, отивай. Пожелавам ти да е наваксало ЧХГ-то.
Но през изминалата година този форум видя доста загуби. Доста извънматочни и биохимични. И на повечето момичета се наложи да им дават лекарства за изчистване (преди да може да се види на ехограф). Проблемът например с извънматочна е, че ембриончето е в тръбата и расте там. Но не може да оцелее там, както и майката е сериозно застрашена. Проблем е, когато нарасне достатъчно и може да спука тръбата. Не се опитвам да те плаша. Ти си беше чела за тези неща още преди да пишеш тук. Много ти стискам палци да навакса ембриончето. Но ако не успее, бъди отговорна към себе си и към бъдещите си деца, защото за да имаш такива, трябва да се погрижиш за себе си. А и тук говорим за едно изследване, което нито е ненужно, нито е много скъпо. А само ще внесе яснота.

Преди няколко месеца ме вкараха в един портал на "учените" (сложих го в кавички, защото ми е смешно). В него участваме хора, занимаващи се с научна дейност. Много се смях като ме вкараха в него. Опитах се да чета изследвания за изменения на математически модели, но нали разбирате не ми върви много това четиво. И какво открих току що, има хора, занимаващи се с изучаване на Е.коли. Коментират в една тема на какво PH вирее e.coli, чудя се колко ли извън целите на портала би било, ако попитам с какво да лекувам упорито e.coli :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #651 -: Февруари 01, 2019, 09:53:33 am »
Убедихте ме, момичета, след малко тръгвам.

Обаче хич не ми звучи добре лекарство за изчистване преди да може да се види нещо на ехограф... Ами ако все пак успее да се пребори, а аз се отказвам прекалено бързо от него  :?
Ясно е, че само лекар може да прецени ситуацията, но ви благодаря за включванията  :bighug: (охх, няма ли някоя по-нормална прегръдка тука, с по-къси ръце :lol: )

Тери, много се смях на последния ти абзац :lol: Подпитай ги тези учени да видим какво ще кажат :D Може да се окаже, че си е имало причина да бъдеш добавена в тази група :)))

Стискайте ми палци
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #652 -: Февруари 01, 2019, 10:02:17 am »
Дарк, за това ти казваме да направиш кръвен.В началото на бременността когато нищо не се вижда и ЧХГ е под 1000 и докторите се ориентират само по ЧХГ, няма как по друг начин да стане.При мен и двата пъти всичко си приключи като спрях лекарствата, а първия дори не ги бях спряла, просто прокървих много силно и всичко приключи.Но има момичета при който не става така.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #653 -: Февруари 01, 2019, 11:21:49 am »
Тери, различни щамове са. Май сегашните ти се избиват по-лесно.

Маги, четох вчера и май си е нормално. Ще пусна пакета и ще видя. После се минавало през хипофункция и към годината се нормализирали хормоните.
А вит д под каква форма го взимате, че моят пак е  много зян?

Дарк, прогестерон пусни също. Изследванията не са за теб, а да дадат инфо на лекарите. Дори и при неуспех е добре да се знае причината или поне да има повече информация.

Слънце мое, то и това навличане не е добре. Отивай си вкъщи, пий чай. Вземи за смучене и ако вдигнеш т вземи и парацетамол.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #654 -: Февруари 01, 2019, 12:05:13 pm »
Ох, забравих за пустия прогестрерон, а писахте преди няколко дена.
Пуснах само ЧХГ. Ще ви информирам отново при развитие

Аз взимам Вигантол на капки, не знам дали има друга форма. Чела съм, че натрупването на Витамин D става бавно и трудно... Същевременно, трябва да се внимава да не се предозира. Взимаш ли и Витамин К2? Ако не, хубаво е да се комбинират.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #655 -: Февруари 01, 2019, 12:49:03 pm »
Слънце, май съм писала и преди някъде - аз уж съм „екстремист“ при лечението на какво ли не, но евентуални настинки пресичах с „бабешка“ рецепта - ами помага ми. Мед, орехи и лимони с корите. Миеш хубаво лимоните и ги нарязваш на ситно, разбъркваш с другите неща и хапваш по лъжица - две по няколко пъти на ден. Правя го, въпреки, че дори от миризмата на мед ми се гади. Пробвай.

Dark Chocolate, желая ти хубав резултат на теста!

Тери, наистина си почини сериозно и дано успееш да ги умориш накрая тия „коли“. Сега ще питам нещо тъпо - може ли ти просто да си ги имаш тия е.коли, да си живеете в симбиоза с тях и да си живеете дружно, без да ти вредят.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #656 -: Февруари 01, 2019, 13:06:05 pm »
И аз така си мисля, Пешек. Но как да убедя агенцията по транслплантация, че тя не ми създава проблем
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #657 -: Февруари 01, 2019, 13:17:19 pm »
Здравейте! Нова съм във форума. Преминах през един неуспешен опит, не стигнах до трансфер дори. В момента ми е втория. Вчера беше пункцията- 2 фоликула, 2 яйцеклетки. Днес се свързаха с мен, че са се получили 2 ембриончета, за коиро утре ще е трансфера. Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #658 -: Февруари 01, 2019, 13:53:09 pm »
Деси, успех!

Аз ходих на преглед. Всичко е наред, лигавица 7,5, 4 атрални фоликула вляво, един от които 12 мм. вдясно- още 3 или 4. Напомниха ми, че яйцеклетките ми не са като на 20 годишните и ми препоръчаха донорски.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #659 -: Февруари 01, 2019, 13:54:42 pm »
Добре дошла, Деси! Успех на новия ти опит! Не казвам последния, че може да поискате още бебчета!  :lol: