0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #780 -: Февруари 06, 2019, 13:39:06 pm »
Аз съм направила 1 фоликул само,не питах в ляво ли е в дясно ли.Утре в 18.00 трябва да отида да ми бият 10 000 единици хориомон.В събота към 11 ще е инсето.Не е ли много този хориомон,2 шишенца са.Питах мога ли сама да си я бия,не можело.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #781 -: Февруари 06, 2019, 13:54:07 pm »
Един е достатъчен. Сигурно мускулно ще ти го бият. Голямо стискане на палци пада. Дано да е успешна инсеминацията!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #782 -: Февруари 06, 2019, 14:33:06 pm »
Павла, как се проследяваше АМХ, в кой дни от МЦ беше по-висок?

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #783 -: Февруари 06, 2019, 16:01:56 pm »
Маги, уж няма значение, но от това, което четох и от опит, 3-5 ден е по-висок.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #784 -: Февруари 06, 2019, 16:08:12 pm »
Да, много е различно.Аз ще пускам сигурно на 2-ри или 3-ти ден, ще видя кога ще се добера до клиниката, ама първо да ми дойде де.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #785 -: Февруари 06, 2019, 16:09:05 pm »
Слънчице, не много. Доколкото съм чела, предписват стандартно 5000, след това 100000, 15000. За по-сигурно са ти дали средна доза. На теория може и сама да си го биеш, но е много важен часа, в който ще го направиш и може би искат всичко да контролират. Хайде дано третия път ти е за късмет и да се зарадваш за деня на майката.
Аз да се похваля. Днес станах кръстница на една малка принцеса. С майка й сме приятелки от 26 години. Никога не сме се разделяли и това дете е много специално за мен.  Една нощ сънувах моята приятелка бременна. Казах й, оказа се че същата вечер е видяла теста за бременност. А нямаше как да предположа, че е бременна, защото не знаех, че правят опити. Затова си мисля, че или съм много свързана с това дете, или с майка й.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #786 -: Февруари 06, 2019, 16:29:52 pm »
Тери, честито! Дано скоро и теб те стигне същото щастие!
Аз се извинявам, но имам въпрос. Бях се зарекла да не правя нищо, но се не трае. В петък видяха фоликул 12 мм. Предполагам, че ако има овулация, ще е днес- утре. Кога да ида да ме видят- в петък или в понеделник.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #787 -: Февруари 06, 2019, 17:09:56 pm »
Момичета, може и да сте го обсъждали, но съм чела, че нисковъглехидратно-високомазнинното хранене (НВ-ВМХ) действа добре при СПКЯ, инсулинова резистентност, свалят се килограми. Изобщо, има теории, че се отразява добре на организма.

Аз от няколко месеца се храня по този начин (не съм особено стриктна, де. Особено напоследък). Преди си хапвах доста сладки неща, пиех кока-кола. Сега кола не пия, а сладкото ми е сведено до минимум. Имаме притеснения дали режимът е подходящ за бременни обаче, и ако забременя, дай боже, евентуално ще вкараме картофи, ориз, боб, леща в режима....

Днес бях на преглед. Най-важното е, че казаха, че може да продължим с опитите и че няма нужда да правим пауза. Това се надявах да чуя. Другата седмица ще ходя на, може би, фоликулометрия... И евентуално още сега ще се пробваме ако има хубав фоликул.

Минах и през Майчин дом, през генетичната лаборатория и дадох кръв за изследване за тромбофилия.

Мише, срещата ни с Милчева беше кратка, но засега и аз съм с положително мнение. Каза, че няма нужда от по-инвазивни изследвания, затова на първо време ще проверим само полови хормони + АМХ и ще правим спермограма. Само се чудех за тази спермограма, дали ще я приемат, ако не я правим в тяхната клиника... На приятеля ми не му е на много удобно да ходи до клиниката и ми се иска да я направим някъде другаде, където му е по-близо. Като това другаде е https://ivf.bg/bezplodie-spermograma
« Последна редакция: Февруари 06, 2019, 17:15:59 pm от Dark Chocolate »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #788 -: Февруари 06, 2019, 18:19:16 pm »
Първо да се похваля какво чудо на медицината съм- кракът ми е заздравял. Явно Симеон е изял каквото му е било нужно и за крака не е останало. Лошото е, че още ме наболява и не знам какво следва. В петък ще ходя на лекар в Бордо пък да видя.  Иначе се видях и с личния лекар. Заради ТСХ ми заговори глупости, че можело да се наложи да се унищожи жлезата, йод, операции и тн. Помолих го си повторя изследванията и от това което четох си е напълно нормално да има хиперфункция, която обикновено е последвана от хипофункция и около годината се нормализират нещата. След седмица ще пусна пълния пакет.

Дарк, хубаво е, че си се изчистила сама. Тогава няма нужда от пазене. Уж организмът помнел и после по- лесно се забременявало. Защо не пуснеш и щитовидните хормони, и витамините, така и така ще те бучат?
Иначе НВ-ВМХ е много хубаво хранене. Аз го започнах, но мама дойде на гости и малко прецаках нещата. Аз почти така изкарах цяла бременност. Ядях сутрин с кафето по нещо малко и сладко, защото не мога да закусвам и все пак да сложа нещо в корема. Ядях боб, леща, грах, плодове (Симеон израстна на диня и сирене, само това ядях на обяд и следобедна закуска), доста месо и салати. Важното е всичко да е умерено, а през бременността да е и съобразено с нуждите на организмите на майката и бебето.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #789 -: Февруари 06, 2019, 19:51:23 pm »
Тери,честито!Дано скоро тя ти кръсти бебетата🤗.
Дарк,моя мъж в къщи си дава материал и за спермограмата,а сега за инсеминациите.Аз си го нося или в джоба на якето изправен,а като бях без яке в ръка,ама ние живеем на 6 мин пеша от доктора.
Този режим го пази моя колежка,към 50 годишна е,и пак почна да й идва цикъла.Явно добре действа на яйчниците.А покрай Атанас Желев много нашумя ,аз също съм била ,но сега мъжа ми много бърка работата.
След моята извънматочна,доктора ми каза,че щом цикъла ми дойде тялото е готово за нова бременност и да опитваме,така че си действайте.
Павла,ами това е чудесно.Не знам дали е идентично,аз като счупих моя ,после ме наболяваше месеци,че и се подуваше .Сега след близо две години отшумя.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #790 -: Февруари 06, 2019, 20:26:54 pm »
Павла, доколкото разбирам си счупила крак, но вече си по-добре? Дано и болката попремине. Не съм чупила нищо досега, да чукна на дърво, но си трябва време за възстановяване.

Днес ядох глупости - 4 форнети, пих мляко с какао и стомахът ми е разбит. Утре си продължавам с НВ-ВМХ и ще гледам да не криввам повече от правия път. То не е е болка, не е къркорене, подуване, направо ще ме съсипе. И за какво? За 5 минути удоволствие, докато плюскаш  osi_8 Ние и двамата се храним по този начин и ми е лесно. Ако трябваше сама да си го спазвам, трудна работа.

Иначе витамин Б12, витамин D и фолиева киселина мисля да изследвам след десетина дена. Хормони на щитовидна жлеза имам пуснати преди 20 дена. Има леко отклонение, което предполага хипофункция, но след седмица и половина съм на преглед, при ендокринолог, хем да види резултатите, хем да види жлезата на ехограф.

Иначе аз съм луда по изследванията. Ако разполагах с неограничени средства щях да изследвам всичко и често :D Сега обмислям тест за хранителна непоносимост, но пусто бая пари е.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #791 -: Февруари 06, 2019, 20:42:54 pm »
Здравейте момичета доста сте изписали след малко ще ви прочета . Аз наминавам да ви видя как сте и се Надяваш ,че всички са добре 🤗🤗🤗
При нас излезнаха повторните резултати от теста за уреаплазма и са отрицателни и при двамата 🙏🙏🙏 сега имам билет за понеделник да летя до Бг за да направим вливките с интрапилид ще се пада точно два дни преди О. но аз се прибирам обратно точно тогава и ще действаме . Говорих с Тимева и тя каза ,че ще е добре да се направи това  вливане така, че следвам нейните указания . Опитвам се обаче да намеря тема до колко тези вливки са успешни за естествено забременяване ,но никъде не намирам нищо ..... другото което е ,колко време сега да изчакаме и мъжът ми да пусне пак спермограма да видим дали има покачване в морфологията след като я няма вече уреаплазмата ?
И още нещо ,така и не разбрах ,кога да започвам аспирин да го пия .... още от сега или след вливките и О. или при настъпила  бременност . Ще се радвам да споделите мнение ?
Успех на всички 🤗🤗🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #792 -: Февруари 06, 2019, 21:39:38 pm »
Chocholinka, и д-р Мели писа, че Аспирина се спира преди Пункция. А вие май инвитро планувахте. Опасен е, защото може да предизивика кръвоизлив по време на пункция. Така че, зависи колко време имате до инвитрото.
Павла, много хубава новина. Предполагам вече отпада варианта за хоспитализация, което е чудесно.
Слънчице, вземи мъжа ти този път. Ти нямаш нужда от него, но и той има някаква потребност поне да е бил в сградата, в която дано да забременее жена му.
Иска ми се и на мен  да имах воля да следвам нисковъглехидрадния режим, но е мисията невъзможна.Радвам се, че ендокринологът се смили над мен и не ме диагностицира с ИР. Не мога да живея без картофки и ориз. Гледам по "Черешката на тортата", че имало и хранителен режим по кръвна група. Несъзнателно съм следвала своята, нали съм от село кръвна група А на земеделците :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #793 -: Февруари 06, 2019, 22:26:29 pm »
Тери,по едно време забелязах че я караше само на картофки и ориз,после включи и овеса.Ние едва  купуваме домашен селски суджук,сланинка и сирене.Домашно прясно мляко като набараме ела да видиш как цокаме.А с нес кафе направо е върха,събуждам се ,както се казва в рекламата,не от кафето ,а заради кафето.А ти на село и на картофи!
И той така казва-искам поне да присъствам на създаването на първото ни дете,ще го взема милия ,какво да го правя.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #794 -: Февруари 06, 2019, 22:45:02 pm »
Привет Тери за момента ще правим вливките ,но ще опитваме естествено няма да правим инвитро . Мислех да изчакам месец два докато действа този интрапилид и ако не стане тогава ще пробваме с IVF . Та за това питах и за аспирина кога да го почвам ....:/
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #795 -: Февруари 06, 2019, 23:49:41 pm »
Чак крак е силно казано, 5та  метатарзална кост, ама боли. Само едни кецове мога го сложа спокойно. То тук хоспитализации за глупости няма. Еднодневна хирургия и после сестри ходят на домашни посещения при нужда и добра застраховка.
Те няма да правят ин витро. Аз на инсеминациите го пиех от чист ден. Ти си питай докторите.
За вливките си си решила. Без бременност и загуба е особено. Мъжки фактор с вливки не се оправя. Чудесно е, че сте чисти. Дано СТ за се пооправи.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #796 -: Февруари 07, 2019, 01:14:18 am »
Павла 🤗 ох хайде оправяй се знаеш ли какво е хубаво да пиеш за такива неща “колаген “ ако не го приемаш вече де ,но много помага !
Ох ,а аз се надявам ,че морфологията ще се подобри ,ще видим след още няколко седмици освен да пуснем още една спермограма .... А за мойте вливки казаха уж ,че ако не друго интрапилида няма да ми навреди и дай Боже да стане без да се стига до инвитро ако не ще го мислим след месец два пак :/ интересно ми беше да разбера някой дали е забременявал така , никъде не намирам почти нищо по темата .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #797 -: Февруари 07, 2019, 08:48:47 am »
Аз не съм съгласна, че няма да навреди.Всички така казват, но на световните медицински форуми още не могат да се обединят около единна теза помага или не това чудо.Все пак ти разбъзиква цялата имунна система.

Павла, браво за крака.

Слънчицето, вземи го!Аз Мерал го  вземам на пункции и трансфер за подкрепа, а и да види за какво иде реч, колко хора висят по скамейките там.И за да даде материал де  :lol:

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #798 -: Февруари 07, 2019, 11:04:13 am »
Здравей Маги

И аз чета такива неща ,но да видим все пак само това не съм опитала още а бебе няма .... просто следвам съветите на докторите . 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #799 -: Февруари 07, 2019, 11:07:36 am »
Да, знам и аз съм правила какво ли не преди Моника, та ми е ясно.

А какво казаха, за мутациите?