0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #880 -: Февруари 12, 2019, 12:14:29 pm »
Да, да, наясно съм и с изскванията, но просто не искам да си причинавам това на организма, защото си е стресово. Не е и безобидно май, иначе нямаше да има изискване да не се повтаря често. Иначе имам ли телефон с интернет или книжле, хич не ми пречи седенето в лабораторията  :lol:

Отказахме СГ, защото казаха да почваме с опитите. А то нали има изискване да няма еякулация от 3 до 5 дена преди изследването...

Само ме притеснява, че няма да следим фоликулите през ден. Погледнаха ме вчера и следващия път ще е чак другия понеделник, т.е след евентуалната овулация. И така отново няма да знам кой ден ТОЧНО е настъпила овулацията, за да знам кога да очаквам следващата менструация.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #881 -: Февруари 12, 2019, 12:34:39 pm »
Е сега бях на ендокринолог.Според него няма смисъл от инсулиновата, според мен има!Та ще си я правя ама ще си плащам.Сефте де!Ще видя тия дни да се организирам и да отида до лабораторията.

Наистина времето лети.Другата седмица чакам цикъл и ще ходя до София за противозачатъчни и преглед.И после на всички е ясно :)

*

    y

  • *
  • 21
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #882 -: Февруари 12, 2019, 12:51:26 pm »
Ами уж съм си закачила графиката и на профила, но нещо не се отваря! Нямам представа защо! Затова я закачам като снимка :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #883 -: Февруари 12, 2019, 12:56:55 pm »
Маги, според мен трябваше отдавна да направиш ИР-то. Каква информация носи точно преди инвитрото? Ако има проблем, то трябва да се прави диета към 3 месеца. Не става за 2 седмици.
у, започвай с тестове за овулация от днес. Към 18-19 часа след 2-3 часа без ходене до тоалетна и без пиене на течности.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #884 -: Февруари 12, 2019, 13:17:17 pm »
Тери, защото никога не съм мислела, че там имам проблем, а сега не ме питай що толкова късно се усетих  :oops: Просто съм уникална!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #885 -: Февруари 12, 2019, 13:47:19 pm »
По принцип и да има проблем с ИР, добавките стабилизират нещата, ти не ядеш въглехидрати. Ако и на сладко не налиташ, си си направо на диета.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #886 -: Февруари 12, 2019, 13:49:52 pm »
От нова година насам се отпуснах и ям сладко, ама знаеш ли Моника колко шоколада получи.И понеже на нея са и ограничени, че има някаква алергия, мама и татко се жертват  :oops: Но спрях, защото не ми се отразяват добре.Въглехидрати ограничени, бели неща направо не ям, от рода на бяло брашно, бяло ориз и т.н. сега и сладкото махнах, направо съм пред умиране.Но корема ми е голям.Нещо стана след поеследната стимулация.Повредих се!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #887 -: Февруари 12, 2019, 13:56:07 pm »
Маги, не е драма. Направи си обременяването, мини на меко и салати, а ако имаш ще пиеш Метформин до 3-4ти месец и готово.

У, още няколко дни трябва да мериш, но 12ти ден май ще да е била. Това е тъпото на БТ, чак като мине О може да се каже кога е била.
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #888 -: Февруари 12, 2019, 14:04:36 pm »
Маги, така като гледам доста добре се храниш. Дори и да си имала проблеми с инсулина, би трябвало да се повлиява лека-полека. Но да, най-сигурният начин е с трикратно изследване на инсулин и кръвна захар.

Тери, защото никога не съм мислела, че там имам проблем, а сега не ме питай що толкова късно се усетих  :oops: Просто съм уникална!

Аз съм съ-ща-та! :lol: Вчера след като на прегледа казаха, че можем да започваме с опитите още същия ден, дали не хукнах да си правя панорамна снимка на зъбите?!? При все че имах цяла седмица на разположение преди това. И сядам аз да си подписвам информираното съгласие за облъчването и попадам на един текст, че за жени в репродуктивна възраст, трябва да им се обясни, че изследване може да се прави до десети ден от началото на цикъла. А на мен ми беше точно десети ден. Еми хвана си ме шубето. Нищо, че лъчите са насочени към главата и са далеч от гениталиите  :lol: Викам си... ами ако нещо се повлияят лошо яйцеклетките... И взех, че се отказах. Реших, че не ми е чааак толкова важно  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #889 -: Февруари 12, 2019, 14:35:41 pm »
От нова година насам се отпуснах и ям сладко, ама знаеш ли Моника колко шоколада получи.И понеже на нея са и ограничени, че има някаква алергия, мама и татко се жертват  :oops:
Маги, изследване Гликиран хемоглобин дава информация за нивата на кръвната захар до три месеца назад. Струва 12-13лв. Златно изследване за хора в риск,  с инсулинови резистентност, предиабетно състояние, метаболитни синдром...
Дано не досаждам  :oops:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #890 -: Февруари 12, 2019, 14:40:39 pm »
Dark Chocolate, според всички зъболекари с които съм говорила, панорамната снимка дава само обща представа как стоят нещата при зъбите. Или хваща само огромни кариеси, които и с огледало може да висиш. Ако няма да правиш протези, мостове и подобни - не ти трябва.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #891 -: Февруари 12, 2019, 14:43:47 pm »
Според мен,не е толкова страшна панорамната снимка.Ако си я правиш бременна ,по-спокойна ли ще си.Те предупреждават,но слагат жилетка .
Маги,щом си променила храненето пак е напредък.
Авалон,аз не го знаех това.
М момента съм много несериозна с метфогаммата,пия я когато се сетя.Но и аз не ям бяло,много рядко парче пица,сладко също.Предимно салати,сирена и месо .
Пеше,аз имах киста в синусите,точно на панорамна се видя съмнението за нея,от там скенер,после ми пробиха венеца и въобще голям зор видях.
« Последна редакция: Февруари 12, 2019, 14:46:21 pm от Слънчицето »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #892 -: Февруари 12, 2019, 14:51:53 pm »
Авалон, благодаря за включването.

Аз се надявам, че с това ядене от много време нещата са ОК.Е сега има много празници покрай нас, какво да правя, та понякога прегрешавам, но и на танци ходя, скачам там.Според мен проблема е, че спрях танците за голям период от около 2-3 месеца и от там организма ми се отпусна.Но ще се оправя.Не го мисля.

Дарк, и аз мисля че спокойно може да направиш панорамна, не е чак толкова голямо облъчването.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #893 -: Февруари 12, 2019, 15:01:59 pm »
Нищо ѝ няма на панорамната, както няма проблем и секторни по време на бременност. Хората след ЦС правят опити, а ти за една панорамна.
*

    y

  • *
  • 21
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #894 -: Февруари 12, 2019, 15:13:16 pm »
Ами то днес точно ми е 12 ден, но тестовете за овулация все са отрицателни. Само на 9-тия ден имаше една втора чертичка, но беше по-бледа от контролната, така че го броя за отрицателен! Тестовете ги започнах още след като приключи Ц :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #895 -: Февруари 12, 2019, 15:37:09 pm »
Съгласна съм, но съм самата Параноя  8O
А и май се оказа, че не ми трябва панорамна снимка, а по-скоро снимка на темпоромандибуларната става. И понеже са два вида снимките, реших да се консултирам първо със специалист. Имам болка и прищракване в челюстта от време на време и исках да се подготвя със снимка преди да запиша час при специалист. Не ми е спешно, защото болката ту се появява, ту изчезва. Т.е нещо, с което мога да живея на този етап.

y, аз бих продължила с тестовете. Може да имаш късна овулация. Миналия месец при мен беше отместена с поне 2-3 дена спрямо прогнозата на календара ми.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #896 -: Февруари 12, 2019, 16:09:57 pm »
Дарк, аз си живея вече 15 години така. Даже спря да ме боли с времето. Имаше даже случаи, в които ми заставаше долната част на челюстта в някаква позиция и с ръце си я намествах :D Водят го износена става. Препоръчват нагревки в тези случаи. Аз не съм правила. С времето се нормализираха сами нещата и не ме е притеснявала скоро.
Иначе и аз я ударих на параноя преди няколо месеца. Един колега донесе 3Д принтер в офиса. Аз казах, докато аз съм тук, че до мен не искам да топят пластмаса. Те казаха, че била биоразградима. Аз им казах да я носят на жените си тогава. И сега ме хейтят жестоко и чакат само да си взема отпуск. А през това време другата колежка си била бременна и на нея не й пукало.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #897 -: Февруари 12, 2019, 16:33:54 pm »
Здравейте на всички! Искам на всички да пожелая заветните || и скоро да "тюфкаме" от тежки коремчета във друга тема.

Повче от година и половина правим опити с моя партньор за бебе и така и не се получава. Овулацията ми е рано (на 10 ден от м.ц,който е 6-7 дни) най-после дочаках часът си в Надежда, при д-р Персенска,който е идният месец.
Понеже съм ви изчела(както и формата за първоначален преглед в Надежда) си "самоназначих" следните изследвания, като всичко е правено според указанията на ден от цикъл и тн. Защо "самоназначила" , до момента съм адски доволна от моят гинеколог , но според него "ще , стане и няма какво да се притеснявам" . За мен , времето е фактор и вече трябва да обърна сериозно внимание. Преди 2 години ми изгориха с лазер раничка на шийката на матката. Според доктора всичко е ОК. Ще пусна резултати, не съм лекар но всичко е в нормата.

1. хормони
Естрадиол (Estradiol)32,9pg/mlж.
LH (ЛХ)5,7mIU/mlж.
FSH (ФСХ)8,28m

Прикачам снимки ако някой може да погледне. Снимка на тръби- проходими...  Партньорът направи спермограма и тя е ок. Наистина не ми побира акълът защо и защо не се случва.

Едиствено не съм правила инсулиновият профил. През месец правя кръвен тест за бременност защото уж нещо ме пресвие уж не знам си какво ... почвам да си мисля страшни неща, за несъвместимост и тн. Мойта работа е много напрегната, което също е фактор, но в случая обущарят ходи бос. Знам че напрежението си оказва значение, но вече не знам какъв тест и къде да си направя. Хванала съм се за прегледа в Надежда и чакам ли чакам...
« Последна редакция: Февруари 12, 2019, 16:37:14 pm от apbt88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #898 -: Февруари 12, 2019, 16:41:03 pm »
Къде е правена спермограмата, не я виждам прикачена.ФХС е по-високо от ЛХ, трябва да пуснеш АМХ, според мен може да има проблем с резерва, но само така без други изследвания и преглед на 2-5 ден от МЦ не може да се каже.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 19
« Отговор #899 -: Февруари 12, 2019, 16:56:08 pm »
magi_st Привет и благодаря за бързия отговор. Спермограмата е правена в Надежда. Имам я на лист у дома, но я коментирахме с лекар, там и ни обясни доста подробно, какво що. Ще я кача довечера. Хм, този хормон , АМХ, за първи път го чувам- сега прочетох. Всички тези изследвания ги пуснах и на моя гинеколог и естествено чух абсолютно същото- яд ме е че досега не съм пускала и този хормон. Сега ще чакам другата седмица (четвъртък) ЩЕ ми дойде (вчера пуснах HGC хормона и 0.37 , тоест НЕ ) и към пакета за Надежда ще пусна и този АМХ. Много пъти сме следили овулация и е доказано че има. Игнорентен въпрос- но при ОВУ с ограничен резерв... ъъъ ,предполагам препарати за стимулиране на яйца или ? Извинявам се за изкаването но наистина нямам представа.