0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #860 -: Юни 21, 2017, 18:28:27 pm »
Тути,за глюкозата съм съгласна. Така ще се "измие " жълтеницата бързо :)
Има един чай за кърмачки. На всички го препоръчвам с доказан ефект. Приемай и много протеини. Преди всяко кърмене  - чаша мляко !
Аз съм добре,обикалям за плочки..уж сме с връзки ( мъжът ми прави мебели за баня) и пак не можем да изберем..аман!
Бебка мисля,че е добре. Уморявам се много вече и се чувствам като половин човек..+9 кг съм и ми тежи зверски,не завиждам на дамите качили повече,то си е чисто мъчение.
Днес купувах подарък на едно малко момченце,родено недоносено - 2,200 кг :) фасулчо :) забавлявах се с пазаруването,понеже на моята принцеса нищо не искам да и взимам преди да се е родила.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #861 -: Юни 21, 2017, 18:36:40 pm »
Тути, ще си позволя и аз да дам един съвет: слагай на гърда възможно най-често. Колкото повече суче бебето, толкова повече кърма се произвежда! Лично при мен това имаше доста голям ефект...даже прекалено много кърма имах. Ако са ти разранени зърната: крем лансинох помага. Успех!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #862 -: Юни 21, 2017, 21:40:57 pm »
Момичета ,
Благодаря на всички за съветите и подкрепата, резултата е нулев за сега чай сучене лансинох и пак едва едва тече.За водата с  захар или глюкоза мненията се различават  на педиатри и лекари ,а и Ясен не иска да я пие,водичка чиста пие.....Ще видим до кога ще сме така,  колко и как ще се напълня с кърма ще видим, но няма да си позволя да мъча себе си и детето както бях с първия си син и да изпадам в депресия че не мога да кърмя , майната му ума млека и ще порасте и така.Повече няма да Ви спамя темата, ако има развитие ще пиша,хубава и успешна седмица на всички чакаме сега новини  от наближаващите нови попълнения.
Гальонди добре дошли как сте,Бебешок как сте с бебока?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #863 -: Юни 22, 2017, 07:43:28 am »
Тути, точно така. Не се стресирай излишно. Сигурна съм, че кърмата ти ще тръгне, но и да не тръгне, не е драма! Не позволявай това да ти разваля емоцията от появата на бебо.
Бебешк, как сте?
Аз и Юначко сме добре. И аз като Шуши съм наддала някъде 9 кг. Не ми тежат, но много ме мъчи като ми се надуят глезените. Бебо е добре - вчера премерихме 1660! Коремът ми е мноооого голям, чак се смущавам като се видя в някоя витрина. Бебо вече набира сила, понякога получавам сериозни ритничета, но като цяло е мил с мен. В последните дни пак ме хвана запек... Ох, това е най-досадния сиптом на бременността. Сега пия Фрутилакс, дано се регулират нещата.
Иначе, от вчера съм в болничен!!! Ще си поработвам дистанционно по няколко часа на ден, да не ми е скучно, а до края на седмицата ще ходя и в офиса. Имаме майстори, правят ремота на детската. Надявам се да приключим тази седмица, защото в събота тръгваме за моретоооо!!! Така имам нужда от почивка!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #864 -: Юни 22, 2017, 08:24:28 am »
Понеже упорито се избягва темата за кърменето(има отделен раздел във форума с много и полезна информация), ще дам един съвет.Слагай на често да суче на гърда, след всяко кърмене стимулирай с помпата.Може да изкарваш по 2-3 капки, но пак е нещо.Струя сега няма как да потече, абсурдно е!Аз нямах никаква, ама никаква кърма, дори коластра нямах.След като родих слагах на гърда нон стоп и след всяко кърмене цедях.Не покриваше и дъното на шишето към помпата, толкова излизаше от гърдите ми.Но с упоритост и държане на бебе по 50 минути на едната гърда(аз кърмех само от една гърда, защото ме беше страх да не изсуква само предното мляко и така да огладнява по-бързо), бебето на края на първия месец беше наддало кило!Пиех изключително много течности, над 2 литра на ден, ядях питателна храна предимно месо и супи и спях във всеки удобен момент!

И все пак темата за кърменето, която постнах няколко мнения по-нагоре е изключително полезна!

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #865 -: Юни 22, 2017, 10:01:09 am »
Тути, ние сме добре.Обикаляме улиците по цял ден.Сега обаче трябва да се спрем заради жегите,а въобще не ми се стои в нас и мисля варианти.Малката е послушна като цяло,има си свойте криви моменти,но като цяло са през деня или късно вечер.
Подкрепям Маги за темичката с кърменето.Аз имам доста книги ,но всичко в тях ми се струва толкова розаво.Прочетох голяма част от темата,изгледах 1-2 клипчета и незнам дали,защото беба си засмука хубаво от първия път,но при нас се получиха нещата.Още в болницата тръгнаха да ми се запушват каналите,но едната акушерка ме изцеди на ръка и от тогава аз също се цедя така.Пробвах с ръчна помпа на Авент,но нещо не ми се получиха нещата.Първите 3 дни в болницата дохранвах с АМ,от последната вечер там сме изцяло на кърма.Принципно давам по 10-15мин от всяка гърда,но понякога и само едната,според състоянието на гътдата,зърната.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #866 -: Юни 22, 2017, 15:59:12 pm »
Здравейте,мами как сте всички?Някой от вас приема ли магнезии за контракции? И пие ли заедно с тях нош па ?
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #867 -: Юни 22, 2017, 17:23:37 pm »
Аз в най лошите си дни съм приемала 3×1 Деспорал (магнезии)и 3×2 нош па,но максимум за седмица.Не обичам да пия лекарства и в първия удобен момент съм ги намалявала постепенно до мин. или съм ги спирала напълно.Доки нямаше нищо против само ми казваше да не минавам максималната доза и важното е да се пувствам добре
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #868 -: Юни 22, 2017, 18:14:22 pm »
Деспорал и на мен ми изписа ,но аз не мога да пия прахчета за това карам на магне б 6 ,което ми написа като др вариант ,ама за нош па забравих да питам ,тя била казала само при нужда значи може ,че си ми е нужно в момента...и аз не обичам лекарства ,но нямам избор. Как сте вие бебешок?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #869 -: Юни 23, 2017, 18:14:54 pm »
Мами бърз въпрос сдобихме се с млечница,ей упоито хлапе ,брат му без вода не може да живее от бебе,Ясен никаква не иска нити сладка нито нормална и глюкозата не я одобрява.Лекарката каза и взех Дактарин ще мажем 2-3 на ден ,обаче забравох да я питам себе си да мажа ли зърната ни да се цедя ли въпреки това,ясно че няма да давам да суче,и без това ми е разранено едното боли а и другото и ъо леко ме боли.Момичета никакъв резултат за кърмата няма и това е едва 30 мл оъ двете след 30минутно помпене.Уикенда и звъня за хапчета да спра мъчението и за двамата.Хубава вечер и късмет на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #870 -: Юни 23, 2017, 19:11:35 pm »
Тути,до колкото знам трябва и ти да се мажеш.За кърменето се иска да го слагаш на гърда въпреки болката иначе няма да стане.Мажи зърната,отминава бързо.При мен за 3 дни при положение,че само за 1-2 хранения през това време съм изцеждала на ръка,защото много ме болеше.
Има друга темичка за бебчовците,добре е да пишеш в нея
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #871 -: Юни 23, 2017, 20:19:57 pm »
Здравейте момичета,  osi_9

благодаря, за мненията ви относно запитването ми. Съвпадат моите размисли и страсти с вашите. Мен ме нямаше, пак малко на път бях.
Тази седмица бях на ЖК, бебо е добре, вече е 1кг. За сега е седалищно и отново ми се предложи секцио но аз силно се надявам да се обърне с главата надолу и дай Боже да е нормално раждането. Днес бях на доктор за гастрита и се потвърди, възпалил се е от желязото. Отделно матката притиска стомаха и явно се засилва болката. Изписаха ми Квамател и Но-шпа и след 10 дни на контрола, като след няколко дни би трябвало да се е успокоило дразнението и да започна отново да пия желязо. Освен тях трябва да продължа да пия и Магнезия. Нещо ми стават много лекарствата и се чувствам затормозена. :(

Днес бях и на отворени врати в Надежда. ММ много се впечатли. Докато бяхме там една жена роди секцио по спешност и чухме как проплака бебо  :lol: Колко много бебета имаше. Всички стаи бяха заети. Доста неща научих но и доста вече не си ги спомням. Гледайки всичко това днес и ме хвана шубето :oops: Ако можеше да си изберем някое бебе и вкъщи...

Имам питане, ако някой знае, пакетите на ЖК в Надежда до коя седмица включва? Втората част се плаща от 24 г.с но до коя се включва? Ако реша да не раждам в Надежда, да знам до коя г.с. ми се включва пакета.

Тутиии честита рожбичка!  Да ти е жив и здрав малчугана, много радости и любов! :P

Дриим он, може ли като имаш време да ми пишеш как мина раждането в Окръжна болница, каква беше крайната цена? Ако искаш и на ЛС ми пиши. Много ти благодаря :bighug:

Хубава вечер! :dating:
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #872 -: Юни 23, 2017, 22:03:40 pm »
Ефра ,пакетите за ЖК са до края,препоръката ми е да си вземеш малкия пакет и ако се наложи повече посещения ще си доплатиш.Аз ходех много по-често и найстина не ми стигна,но съм доплатила за 3 -4 прегледа,което е доста по малко от голямия пакет.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #873 -: Юни 25, 2017, 21:23:13 pm »
Здравейте
Аз пак съм на системи. Петък получих контракции и бързо се ориентирах към отделението.. Сега съм по-добре,но ще си полежа още. Тези жеги са голяма беля,уж вкъщи стоя и пак...
Иначе бебка е станала 1,500 кг. Мъничка е още,но си расте. Поизмъчих я малко с тези контракции.
За мамите от Пловдив - лежа в Аг на Пълмед и съм много доволна.
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #874 -: Юни 25, 2017, 22:33:17 pm »
Шуши, бързо да се оправяш!  :bighug:
Ти в коя седмица беше?
По цял ден ли лежиш?


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #875 -: Юни 25, 2017, 23:24:09 pm »
Ох,тези пусти контракции... Суши бързо да се оправяш аз онзи ден като ходих аг ми каза ,че имам контракции и от там ми идваха болките в корема изписа ми магнезии и нош па само при нужда...дано няма никой такива проблеми..аз пък се указах и с чувствителна матка и съм щяла до края да съм така какъв ужас... Как сте другитв мами?
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #876 -: Юни 26, 2017, 08:48:27 am »
30,4г.с рано е. Аз бях на магнерот 3х1 и затова ме хоспитализираха.  Сега си лежа основно и системки,сиг още два дена. Грижат се много добре за мен , но ситуацията не е розова..
Даная,и аз очаквах само да ми увеличат дозата,но уви,трябва да си полежа.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #877 -: Юни 26, 2017, 09:17:52 am »
Суши,мила дано се оправиш бързо.Ти от кога пиеш магнерот за контакциите?И яз съм на 3х1 😞.
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #878 -: Юни 26, 2017, 10:22:02 am »
От 3-4 седмици. Дотогава пиех по 1-2 таб .дн.
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #879 -: Юни 26, 2017, 10:56:13 am »
Ох,дано вс се оправи и при мен и при теб,я другите да нямат такива или каквито и да е проблеми.П.с. сетих се да ви питам пазите ли се с нещо от комари и какво е то ,ако да тъй като мен ме е много страх с тях с тия неща за Зика и т.н които чувам по тв.Миналата година се пръсках с аутан ,но то сега не става да се използва от бременни..