0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #60 -: Май 04, 2016, 20:10:17 pm »
"Подходящо за хора без опит, но с желание. Ако нямате опит ние можем да Ви научим."
Т.е. единственото изискване е да имаш дясна и лява ръка и 10 пръста на тях.Такива обяви са десетки, да не кажа стотици. Не знам само на мен ли ми се струва,че тук не ни се казва всичко, абсурд е човек,който иска да работи и търси активно работа да не може да намери цели 6 години.Разбирам да става дума за някое забутано градче с 5 магазина и 1 кръчма, но в крайна сметка говорим за София, най- големия и населен град на България и столица. Извинявам се ако не съм права, но грам не вярвам в това и само си чешем тук езиците.Ето и обявата:

http://olx.bg/ad/pitsar-ID614Ui.html



Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #61 -: Май 04, 2016, 20:57:40 pm »
Дано някой ден намеря своето място, тежко е много е тежко, не знам дали им вярвате, много трудно вървя напред. Отново спирам...
Всъщност всичко си казах!  :?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #62 -: Май 05, 2016, 10:52:07 am »
Дано някой ден намеря своето място, тежко е много е тежко, не знам дали им вярвате, много трудно вървя напред. Отново спирам...
Всъщност всичко си казах!  :?

Всичко зависи от теб. Тук имаш достатъчно подкрепа и идеи за успешно излизане от ситуацията.
Самосъжалението и хленченето е възможно най-грешната посока по която очевидно си поела.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #63 -: Май 05, 2016, 14:37:40 pm »
Фанте, много хора в труден за тях момент - имат нужда да си излеят пред някого проблемите, за да се разтоварят от тях, да получат разбиране, кураж, съвет, помощ... Това е нормално, аз понякога също имам такива потребности. И когато си излея каквото ми тежи - просто взема, че помисля как да си реша проблема който имам и се захващам да го решавам.
Ти упорито стоиш на първата фаза обаче и това си е.

Всички, които ти писаха - живеят в тази същата държава, някои и в твоя град. Даваш ли си сметка, че твърденията ти: "Аз нямам претенции за вида работа и заплащането, ама шест години НИКАКВА работа не мога да захвана" са просто нелепи. Нелепи са, защото това не е възможно просто! И всички сме наясно, че не е възможно. Вариантите са: че търсиш определена работа, с определено заплащане и шеста година не успяваш да започнеш ТОЧНО такава за желаната от теб заплата (ти твърдиш, че не е така), че не търсиш работа реално, а просто си мрънкаш тук, че има причина някаква, поради която да ти откажат каквато и да било работна позиция, която ти просто не искаш да споделиш (твое право). Но вариант - няма никаква работа за мен шеста година, а аз нямам грам претенции каква да е тя, ама не - няма и не ме наемат - просто не е възможен.

Та, ако не решиш да кажеш всичко наистина - няма как да получиш адекватен съвет и помощ. Ако аз напиша, че владея три перфектни езика, завършила съм медицина и имам взета специалност "ортопедия" и поискам съвет как да си намеря идеалната работа - ще получа доста такива. Ама ако реално съм с една вечерна гимназия - те не ми вършат никаква работа все пак ;) Ако разправям, че усърдно си търся работа, ама не го правя всъщност - пак е все тая кой и какво ще ме посъветва.

Ако просто искаш да хленчиш тук и да обясняваш колко си злочеста и някой да хлипа заедно с теб - кажи го направо, ще се намерят желаещи и за това предполагам. Но сумати народ отдели време, внимание, подходи добронамерено към теб с искрено желание да ти помогне, някои ти предложиха ЛИЧНО съдействие за намиране на работа... Ти продължаваш с някакъв неопределен хленч, общи приказки и нелепи твърдения как не те искали и в "Макдоналдс". Само не си писала още, че и си опитала да станеш чистачка на входа и това също са ти отказали. Почва да става обидно вече за събеседниците ти, ние не сме малоумни все пак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #64 -: Май 05, 2016, 16:49:50 pm »
В Макдоналдс да кажем искат бързина и координация, но никой не може да ме убеди, че в сиктор търговия примерно няма работа. Има и други, където постоянно се сменят хора, защото намират по-добра или не издържат на напрежинието. Но това да ходиш на интервю и никой да не те вземе си е някакъв личен проблем и трябва да се търси. Дали причексата ти не е хубава,  стъклата на очилата дебели, полите къси или имаш мустак, явно е лошо първото впечатление.  Освен визията мисля е важно и как комуникираш. Но няма причина камара хора да не те поканят на работа ако отговаряш на изискванията.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #65 -: Май 05, 2016, 18:19:36 pm »
Истината ще излезе на яве, аз не мрънкам, не съм лигла или нещо друго, аз съм човек който си търси работа и ще продължи. Критерий за заплащане над 350 , не търся нещо определено както казах. И истината опитала съм се да стана всичко и мениджър и какво ли не. Не търся определено заплащане , например едно 500-600 чисто са  добре, относно прическа и облекло там нещата ас други и се стига до липса на средства, e който търси намира някой ден  :P
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #66 -: Май 05, 2016, 22:07:16 pm »
Здравей,
Ако може и аз да се включа в темата ти, като работодател, дано да ти бъда от полза. Аз имам към 12 човека персонал, не е много, но за да ги намеря и тия 12 беше голям зор. От опит мога да ти кажа, че кадърния и добър персонал сравнително бързо си намира работа (не казвам, че ти не си такава), просто факта, че от 6 години не можеш да си намериш работа, означава, че проблема е някъде в теб (както са ти писали вече). Примерно, като пусна обява в джобс.бг, ако не им се обадя на тези които харесвам до 2-3 дни, на 4тия вече съм ги изпуснала, защото са започнали работа на друго място :x

Аз лично давам възможност на много млади или хора с малко опит, стига да ми допаднат на интервюто и да видя, че имат желание и са мотивирани, за това е много важно първото впечатление и като цяло как се презентираш. Не съм съгласна, че външният вид зависи от финансите. Винаги можеш да изглеждаш спретнато и добре и без много възможности. Както и обратното, има хора които и с много възможности не могат да се облекат прилично. Примерно, сега наскоро разбрах, че една от продавачките при мен, пазарува дрехи само от някакви битаци само след като ми се похвали, че си е купила 1кг дрехи за 5лв 8O  8O Мисълта ми е, че тя винаги изглежда много добре - чиста, спретната, изгладена - никога няма да кажеш, че си купува дрехите на килограм...Не, че съдя момичето, напротив - кефя и се как успява и с малко да изглежда винаги добре.

И истината опитала съм се да стана всичко и мениджър и какво ли не.
Това много не го разбрах, но може би кандидатстваш на позиции които въобще не са подходящи за теб и не отговарят на трудовия ти стаж...За да се "опитваш" за мениджър където и да е, трябва да имаш поне някакъв опит като такъв...

Ако искаш конкретно някаква помощ, ми изпрати св-то да го погледна и да ти дам някой друг съвет :)

« Последна редакция: Май 05, 2016, 22:19:26 pm от Krisi08 »


*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #67 -: Май 07, 2016, 21:22:48 pm »
Имам една стара мечта, имам над 10 публикации в Кулинарен журнал и Журнал за жената, мечта някъде мой рецепти да намерят приложение, не само там, нещо от което авторът им да може да спечели  :?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #68 -: Май 08, 2016, 11:25:24 am »
Опитай с блог тогава. Но няма да е бързо и лесно :)
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #69 -: Май 09, 2016, 14:02:29 pm »
За да си изкарваш парите с кулинарство, трябва да си добра поне колкото Иван Звездев.
Иначе блогове има колкото искаш в интернет, но това няма да те храни.
Виж страницата на "Супичка"! Чат-пат виждам, че момичето предлага бисквити или някакви подобни, правени от нея, за специален повод, например Свети Валентин, Коледа или Великден. Но не съм убедена, че изкарва кой знае какво, въпреки че има над 30 000 души, които следят блога й. Аз съм голям фен. Това е моята кулинарна "Библия". Не твърде сложни, но много вкусни и традиционни рецепти.
Направи си блог! Пиши в него! Със сигурност ще ти се отрази добре на самочувствието. Но бъди реалист! Това е хоби, от това няма да можеш да живееш.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #70 -: Май 09, 2016, 16:24:07 pm »
Не съм много съгласна, че човек трябва да е Ути или Звездев, за да печели от кулинария. От писане тук и там - със сигурност ще е трудно и няма да се изкарва дори нормална заплата. Обаче познавам жена, които прави вкъщи торти и ги продава. Естествено не някакви смотани от типа "бисквитена" (макар че в талантливи ръце и тя е прекрасна). Мисълта ми беше, че въпросната жена започна с по 1 торта седмично - за някой познат, който я препоръчва на друг, на трети и т.н. и в момента жената не успява да си изпълни поръчките и е включила цялото си семейство в бизнеса. Но за целта: 1. трябва да се минат поне няколко курса за сладкарски изделия, работа с шоколад, работа с фондан и т.н. и 2. трябва да инвестираш в закупуване на много и различни инструменти и материали. И да, няма да стане бързо, нито лесно. От друга страна  f_31 вече 6 години е изгубила в опити да намери работа, за тези 6 години можеше и цех за торти да си отвори  :wink:
Така че без начален капитал и само с писане тук там по разни списания - не мисля, че ще стане.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #71 -: Май 09, 2016, 16:37:59 pm »
Момичета, мисля че достатъчно напъвахте да давате акъл. Всеки сам преценява до къде и какви са му възможностите, какво иска или не.Фантето сподели, вие и отговорихте, няма смисъл от повече човъркане по тези теми.

Аз пък не искайки да обидя абсолютно никой се учудвам на добрината ви. Все пак това е интернет, вие предлагате да помогнете на напълно непознат човек, залагайки личното си име и опит. Аз трудно помагам на познати, защото знам как ще ми се отблагодарят, а на непознати, много добре бих го обмислила.Сигурно тотално съм изтръпнала в това днешно време и съм се овълчила.

И да е в тон с темата и аз съм тъжна и отчаяна.Тъжна съм защото имам добро образование, хубава работа, но всичко е предварително решено.Малките фирми нямат шанс да докопат обществени поръчки. В Северна БГ пък е направо абсурдно, тук са се настанили софиянци и край.Играят на дъмпинг, натискат и т.н. и ние сме пред фалит, а много, много си харесвам работата.Не не искам да се местя в София и ако се наложи да правя избор бих си хванала чукалата и бих се изнесла изцяло от страната.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #72 -: Май 09, 2016, 21:33:28 pm »
Всяка една от София, понеже не познавам почти никой от Вас, да не кажа никой може да дойде на кафе и нещо за хапване от мен , и това е сериозно  :P
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #73 -: Май 11, 2016, 18:31:54 pm »
Фанте, а ти защо не ходиш на срещите?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #74 -: Май 13, 2016, 21:49:15 pm »
Иска ми се да си направим срещу някъде към 4-5 следобед някъде, в парк или заведение, не съм привърженик на вечерните срещи и не излизам вечер, може и по рано но незнам как им е удобно на останалите  :?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #75 -: Май 13, 2016, 23:25:15 pm »
Фанте, хората ходят на работа.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #76 -: Май 14, 2016, 17:54:48 pm »
Радвам се на куража на всички ви, благодарна съм, каквото успях направих, от тук нататък не знам какво ще се случи, все още съм тъжна, все още плача, но каквото такова, аз съм онази която се появи тук да помага на другите , която не прави опити за забременяване,а във форум за стерилитет и проблемно забременяване. Дано Господ ми даде желана работа скоро!
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #77 -: Май 24, 2016, 14:19:18 pm »
Благодаря Ви на всички, че писахте, дай боже един ден нещата да се оправят при мен и да съм малко по добре, малко по стабилна, и дано скоро се сълбдени тази моя мечта, работа и семейство.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #78 -: Юли 03, 2016, 21:39:43 pm »
Няма развитие на нещата при мен, много съм тъжна, иска ми се да помоля за помощ и аз незнам, опитвам се да не бъда тъжна, опитвам се да не мисля за това, но е много трудно и да плаче и да не, е същото и това че бившия ми приятел не искаше да ми върне парите, който ми обещаваше още повече ме срина. Благодаря на всички че искате да ми помогнете.
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #79 -: Юли 04, 2016, 11:40:33 am »
Здравей f_31,
Стегни се момиче!!Ако сама не си помогнеш,няма кой да го направи вместо теб.Млада,права,здрава жена си - има къде по-лоши неща в живота.Ако сега на тази възраст не намериш сили да се бориш,какво ще правиш на 40,на 50?Силата е вътре в теб .С рев и тъжни мисли няма как да си помогнеш.Лято е,излез спортувай,кали тялото си ,с него и духа.В интернет пространството има свободни книги за мотивация- чети.Има психолози(аз лично ходя от 8 м.),има групи за взаимопомощ-потърси в интернет.
Успех