www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Емоционална подкрепа => Темата е започната от: f_33 в Март 24, 2016, 20:00:31 pm

Титла: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Март 24, 2016, 20:00:31 pm
Съжалявам че пиша всичко това в такъв прекрасен форум, като този. Загубих си работата преди 6 месеца, бях 4 месеца на социални помощи, нямам работа, напълно отчаяна и плачеща , не мога нищо да намеря, ходих на много срещи, но нищо. Много съм отчаяна, искам да съм нормален човек, но вече съм в безизходица, без всякакви средства, без надежда, исках да споделя но нямам сили. Мечтаех си за дете, мислех имена, та и на лекар не мога да отида като нормален човек!  :(
Нямам надежда, 6 години търсех предишната си работа, сега пак.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: poli_s в Март 24, 2016, 20:08:53 pm
f_31, останах без думи от написаното от теб. Не знам какво точно да ти напиша, но бих ти казала да не губиш вяра. Вярвай, че това е някакъв преходен момент, който ще мине. Лошите мисли водят лошото. Бъди по-позитивна, радвай се и на дребните неща и не си позволявай да изпадаш в черна дупка. Много прегръдки от мен и ти пожелавам късмет и щастие

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: stoeka71 в Март 25, 2016, 00:46:57 am
 :bighug: :bighug: :bighug:

Аз не знам какво да ти кажа, но сърцето ми се обърна и ми стана много тъжно. Разбирам те напълно, аз също в момента живея на ръба на финансово оцеляване. Но с тази разлика, че до 4 месеца се връщам на работа и вече се вижда светлина в тунела.
По каква специалност си търсиш работа? 
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Март 25, 2016, 01:38:05 am
Мила фантичке, две години бях така, без работа и живееща в заеми, заеми, заеми, които едва върнах после :( Накрая с всички рискове си вдигнахме багажа и се изнесохме и и видях как може да се живее достойно. Какво да те посъветвам, мило момиче, като знам какво ти е....Или да си пренабрегнеш образованието и да изтриеш всякаква квалификация от СВ-то - тогава ще намериш работа, не по професията, но работа. Или да търсиш по СВ-то, но квалифицираните МЛАДИ хора НЕ са искани в България!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: cofee lungo в Март 25, 2016, 06:21:56 am
F-31 знaеш че след нaй-тъмнaтa нощ идвa светъл ден! Бъди сигурнa че ще се спрaвиш и с товa предизвикaтелство. Пиши тук, споделяй, aз винaги съм получaвaлa помощ и подкрепa от момичетaтa.
И Стоекa е прaвa кaжи кaквa рaботa търсиш и ориентир-нaселено място или държaвa :wink: и нялое момиче може и дa имa информaциятa зa теб. Реклaмирaй се, не се отчaйвaй, зaщото отчaянието не е добър съветник и никaк не помaгa.
Прегръщaм те и горе глaвaтa
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Tеди в Март 25, 2016, 08:58:51 am
Мила Фантичке, иска ми се да те успокоя и аз някак.
Години наред бях без работа, започвах по за 2-3 мес. и напусках - не попадах на работодатели, на колеги, на хора. Едва от няколко месеца започнах тази. Та, знам как се чувстваш и няма излишни неща да ти пиша и да замазвам. Много боли, трудно е .. Но не гледай с тъга към бъдещето. Гледай с усмивка. Нищо, че е неизвестно. За да не прекараш дните в очакване тъжна.
Работа все ще се намери(макар и да не е мечтаната), а бебето ще дойде след като си успокоиш душата. Бягай от такива състояния, опасни са и не водят към нищо добро. Всяко нещо си идва с времето, а не когато на нас ни се иска. Бори се и не се предавай! Прегръщам те сърдечно. Всичко ще се оправи.

p.s. И вярвам, че някой ден ще прочета един щастлив пост в същата тази тема(или във форума), написан от теб. :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Март 25, 2016, 17:27:40 pm
Много сила ми давате момичета, не мога да се съвзема плача, опитвам се да съм силна но е мноооого трудно, иска ми се още да пишат по тази тема.  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jam в Март 25, 2016, 21:27:59 pm
това е мястото за емоционална подкрепа, Фанта - споделяй колкото ти е нужно, за да се почувстваш по-добре!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Синеочка в Март 26, 2016, 11:50:08 am
Ф-че, съчувствам ти за случващото се. Не искам да повтарям мненията на момичетата, но наистина вярвам, че нещата, които не ни убиват ни правят по-силни.

Ще се опитам да ти дам един съвет, дано ти е от полза. Опитах се да се поставя на твое място и да видя как бих постъпила. Не е лесно човек, да се постави в "чужди обувки", но все пак...
Това, което ми хрумва на първо време е, че бих сменила обстановката, града, държавата. Т.к. нямаш финансовата възможност за чужбина, защо не се замислиш за един сезон на морето. Сега започват набиране на работниците. В повечето случаи има осигурена квартира, а някъде дори и храна. Спомням си, че ми беше споделила, че си завършила ПА в УНСС, може да кандидататваш, като хостеса или администратор в някой хотел. Заплащането не е кой знае какво, но поне е някакво и докато си стъпиш на краката и се ориентираш за работата в София, ще свърши работа. Аз бих опитала, ако не се получи винаги можеш да се прибереш.

Друго, което ще добавя е, че човек не бива да се подава на отчаянието. Наистина има много тежки житейски ситуации, но човек не трябва да се оставя те да го смажат. Падаш, ставаш и продължаваш! Прочети историята на mira_m66. И въпреки всичко не се е предала, не се е отказала и именно затова е успяла. Когато има желание има и начин.

Не спирай да вярваш, че хубавите неща ще ти се случат!
Прегръщам те силно и вярвам, че ще успееш да превъзмогнеш трудностите :bighug:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: stoeka71 в Март 26, 2016, 14:18:54 pm
Синеочка и аз това писах на Фантичка на лични.
Ще й кажа и тук, ако искаш да проверя за работа тук на морето.
Кажи какви езици знаеш, какво би работила, знам каква ти е специалността. Знам, че нашата банка ще търси сезонни служители, но не се осигурява квартира и може би няма да ти е изгодно. Но повечето хотели осигуряват нощувки за работниците си. Сега е моментът в който се набира персонал.
Понякога малко риск, малко промяна, смяна на обстановката се отразяват положително на психиката и нещата придобиват друг смисъл.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Март 26, 2016, 20:07:04 pm
Търся възможност - постоянна, за работа в София, в която да мога да се реализирам така че да съм малко по добре, на моменти съм , на моменти не, знам че това е мястото, много тежко го преживявам защото всичко ми е пред очите от 18 09 до 5 10 2015. Борбата за желана работа е като борбата за детенце  :wink:


Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Март 27, 2016, 18:37:39 pm
Фантичка идеята за работа по морето е добра. Хем ще имяш някакъв опит, макар и не в твоята сфера, хем финансово ще дръпнеш. Какво би предпочел един работодател?  Огромна дупка в Св то  или дя се види че носиш на всякакъв стрес?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Раши в Март 28, 2016, 00:35:25 am
Фантичка, нормално е да се отчайваме понякога! На всички ни се случва. Ще ти пратя мейла си на лични. Изпрати ми CVто си и ми пиши какъв тип работа търсиш. Аз съм HR и ще съдействам! :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 07, 2016, 20:19:28 pm
Ето една стара тема, за  сега нещата са непроменени при мен.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48203.0

Благодаря на всички, ако знаете колко безполезна се чувствам, като едно нищо както и да е  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: stoeka71 в Април 08, 2016, 00:03:32 am
Ако все пак се решиш за работа по морето, ще направя каквото е по силите ми да ти помогна.
С теб съм, нищо че рядко пиша.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Tеди в Април 08, 2016, 10:46:07 am
Фантичка идеята за работа по морето е добра. Хем ще имаш някакъв опит, макар и не в твоята сфера, хем финансово ще дръпнеш.
Напълно подкрепям мнението на Вени.
Годината преди да започна сегашната си работа бяхме с мъжът ми за летния сезон на морето. Тежко и трудно ни беше, без нито един почивен ден, но натрупахме безценен опит и имахме някакви доходи.
ако знаете колко безполезна се чувствам, като едно нищо както и да е  :?
И най-вече нямаш време за мисли от този род. yahoo_33
Всеки е ценен и има мисия на тази Земя. Въпрос на време е да я откриеш.
Животът е труден, но най-голямата грешка е униването и безразличието. Само с действия може да се успее. Понякога пред човек се отварят много възможности, но негативните настроения правят хората слаби, слепи и безпомощни. Успех и не унивай!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 08, 2016, 13:49:25 pm
Стоека не съм решила, искам да работя в София и да мисля за море като му дойде времето, съжалявам  че го казвам но не ми е вариант работа по морето, мечтая си за работа и развитие в София, , знам че искате да помогнете, и аз пиша рядко защото няма за какво! Искам да мога да се докажа като млад човек  нужда от работа и развитие исках да се уча , да работя , ще спра до тук!  :?
След като си загубих работата, написах няколко е-майла на бившата ми шефка, казах и цялата истина, защото за нея беше по лесно да даде рамо на човек може би с повече опит, а не на човек който 10 години търси това място, и му трябваше повече време за да свикне - за 7 дена не се свиква с нова работа, нов офис и хора около  теб, имаше неща с който не бях запозната и ми трябваше повече време. Споделям Ви всичко и въпреки това не може да ми олекне , много съм тъжна,  безкрайно...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: shinzou в Април 08, 2016, 19:16:01 pm
много тъжно Ф била съм така преди няколко години.за 3 месеца бях останала без работа,човек до мен, които да ме подкрепя... дълго време бях така исках и да станат нещата така както аз исках.но все не ставаше и точно тогава реших да сменя обстановката и всичко започна да се нарежда от самосебе си.мисля че е време за промяна.точно в момента имаш нужда от смяна на обстановката.сегашната те прави нещастна, тъжна,подтисната  и самотна.стопли  се може да излизаш по-често на разходки дори и по-дълги да са,с приятелки...така може да си потърсиш и работа.не е задължително да работиш по-специалността ти може и друго да е. да ,НО обстановката е същата.и защо да не дойдеш насам към морето да поработиш както казват момичетата.нов град,нови хора дето се казва ново приключение.понякога нещата които искаме да станат изглеждат толкова близо, аха да станат,но всъщност много далечни.задаваме си въпроси защо не сега и кога ще стане?понякога не виждаме отговорите които всъщност са в друга посока различна от тази,която желаем да постигнем.време е да рискуваш според мен.риск печели,риск губи е целият ни живот.време да поемеш в друга посока,различна от досегашната.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 08, 2016, 19:42:09 pm
В момента съмна курс за преквалификация за Продавач консултант,малко или много се откъснах от всичко ,това не се забравя, 18 09 2015 никога не се забравя както и онзи смс - Назначавам те, ела утре в офиса в 9,бях щастлива, а след това Алекс трябва да се разделим, за съжаление   както и да е , болката гори в мен, знам че някой ден ще имам работа като всички, тайничко минавам когато имам сили и мога през онова място и тайничко си спомням всичко , сега остана заключената врата с катинар и пуснатите щори, а вътре празно, а аз сякаш съм там  :? Не мога да се върна.
Излизам с приятелки -всъщност нямам много, Боряна ме разбира напълно защото се познаваме от дете. И И Вие сте с мен - пишете  :?
 :bighug: :bighug:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Mirracles в Април 08, 2016, 20:51:13 pm
Мило момиче,

Не унивай, всеки е имал трудни моменти и е бил без работа. Нещата не се оправят с тюхкане и вайкане, а с действия в правилната посока! Понякога е по-лесно човек да си стои в самосъжаление и да чака някой да го спаси, но в живота не се случват така нещата. Понякога това, което ни се струва, че е нещастие е безценен жокер от съдбата, че е крайно време да променим нещо към по-добро. Никой работодател не си мечтае да наеме тъжно и нещастно момиче и да реши проблемите му, нали така!? Тоест направи всичко възможно да се вземеш в ръце и да промениш нагласата си и да трупаш опит, знания, умения, които биха били полезни, за да се случат нещата. За да получиш желаните неща в този свят, трябва да си готов да дадеш от себе си!

Ще ти разкажа на мен какво ми е помагало в такива моменти и как съм се справила, а ти прецени кои от тези неща ще работят за теб и ДЕЙСТВАЙ! И защото знам, че човек в твоето положение казва "как да направя нещо, като нямам пари". Всяко от нещата, които ще ти изброя е напълно безплатно. Иска само желание и време, за да се постигнат.

1. Подготви си хубаво автобиографията, така че да те представя в най-добрата ти светлина. В интернет има много материали, които могат да ти помогнат. Ако нямаш много опит и квалификация, наблегни на качествата, които притежаваш. Ако имаш нужда от помощ - питай!

2. Ако още не си, започни да учиш английски! Има много безплатни материали в интернет, мога да ти изпратя линкове. Имаше по едно време и безплатни курсове към Бюрото по труда. Английски вече се изисква за всяка по-добре платена работа, независимо дали ще го ползваш ежедневно или не. От където и да го погледнеш, езиците отварят света пред теб, колкото и клиширано да звучи.

3. Работи върху компютърните си умения и постоянно ги осъвършенствай. В това могат да ти помогнат както много онлайн материали, така и твои приятели, които могат да ти покажат. Работа на високо ниво с Word, Excel, Power Point се цени много от работодателите.

4. Работи върху себе си, осъвършенствай се постоянно, чети подходящи книги, които да те мотивират. Дай правилната храна на ума си!

Непременно прочети разказа за Портиерът на публичния дом от Хорхе Букай:
История за това как едно уволнение помогнало на човека да си сложи живота в ред!
https://chitanka.info/text/20800/10#text-toc

Една от книгите много подходяща за човек, преживяващ тежък период в живота е Проницателят на Анди Андрюс. Пращам ти линк с цялата книга.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxib2ZhbnN5fGd4OjRiNmE1ZmRlZjZiNGNmZWU


Дгуги полезни и интересни книги можеш да намериш тук:

https://chitanka.info/authors

http://www.spiralata.net/

Няма да ти пожелавам успех, защото съм сигурна, че ще го имаш! Стига да го искаш и да работиш постоянно в тази посока! :) Чакаме скоро добри новини!

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 08, 2016, 20:54:25 pm
Да добавя образован човек, владее английски на много добро ниво, говоримо и писмено, и с компютрите съм на ти с Word, Excel, Power Point  :P
Mirracles всичко имам в предвид   :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Април 08, 2016, 22:15:20 pm
Фанте, разбирам, че искаш да се развиваш в София, но няколко месеца на морето ще ти се отразят добре. Да, много се работи, но се и плаща сравнително добре. А през септември-октомври пак ще си в столицата и ще търсиш работа. Хубавият въздух, морето, слънцето със сигурност ще те ободрят.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 12, 2016, 21:52:14 pm
blue_sky никът ти ми напомни за нещо, за синьото небе, което беше над мен когато имах работа, но независимо от времето небето се превърна в сиво, мрачно, буреносно, от сърцето ми валеше кървав дъжд, независимо от слънцето навън. Слушам музика, гледам филми на компютъра, само за да не мисля за времето от 18 09 2015 до 5 10 2015. Знам че постъпих правилно когато казах на управителката че няма да отстъпя това място, но тя не ме разбра. Нямах опит, опит се трупа с месеци години не за 7 дена, сега благодарение на курса, за Продавач консултанти където ходя съм малко подобре. Никога не Ви пожелавам това. Пишете, радвам се.  :P
Mirracles никът ти ми казва нещо - И за теб ще има чудо!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Синеочка в Април 12, 2016, 22:28:39 pm
Фче, няколко пъти повтаряш ьа този период. Явно искаш да споделиш. Какво се е случило толкова?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 12, 2016, 22:52:27 pm
Искам да се върна, беше хубаво,  за това го казвам , просто хубави моменти, на хубаво място  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Tеди в Април 13, 2016, 08:44:51 am
Фанте,
"Никой не може да се върне в миналото и да промени своя старт.Но всеки може да стартира сега и да промени своя финал."
Много е важно вътрешното ти възприемане за нещата, мисля, че това е първата крачка към успех.
Поздрави и хубав ден!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Синеочка в Април 13, 2016, 09:10:01 am
Миналото - хубаво или лошо, вече е отминало. За да имаш по-добро бъдеще, подреди си добре настоящето!
Виждам, че нямаш нужда от съвети, а по-скоро да споделяш. Споделяй, ако това ще те накара да се чувстваш по-добре.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Април 13, 2016, 09:32:44 am
f_31 преди 4 години и аз останах без работа. Преди това имах доста стабилна и добре платена работа, на високо ниво, чуждестранна фирма. За съжаление точно тогава дойде кризата за нашия бранш и аз по същия начин като теб се чувствах все едно съм загубила почва под краката си. Преди това бях изкарала 5-6 години във въпросната фирма, бях си "извоювала" мястото и се замислях за дете. Нали се сещаш как ми се провалиха плановете - абсолютно всички. Въпреки това човек трябва да гледа напред, а не назад. Човек, който гледа назад, няма бъдеще. Починах си на борсата няколко месеца и ме викнаха едни познати в тяхната фирма - в тотално различна сфера, без никакъв опит, да работя нещо, от което нищо не разбирах. И така съм вече в тази фирма 4 години ... С много труд, усилия и четене успях да се науча. Ако нещо знам за живота от върха на моите 36 години е, че животът никак не е лесен, той е една борба и човек не може да си позволи да бъде слаб.
Искам само да ти кажа, че когато човек има мечти, няма невъзможни неща. Когато имаш стимул да се бориш, трябва да гледаш само напред. Не мисли нито за времето от  18 09 2015 до 5 10 2015, нито за миналото - тези моменти няма да се върнат, но междувременно ще пропуснеш други важни неща, които може да ти се отразят в бъдеще. Хубаво си решила да се квалифицираш, ти вече си тръгнала по правилния път, просто трябва да го следваш
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 14, 2016, 20:00:40 pm
Момичета, аз ще продължа да пиша тук, имам сили и продължавам да търся и ще намеря. Има много моменти, в който съм стъпкана, угнетена, тъжна, просто едно нищо, знам че един ден ще имам работа като всички и че един ден ще имам своя темичка в един под форум друг , колкото мога се боря, опитвам се да не падам духом колкото и да е трудно. Тази седмица имах 3 интервюта , това малко или много те разведрява  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 15, 2016, 17:21:03 pm
Мечтата ми беше да работя с клиенти, свързано с писане на оферти, е -майли, комуникация и по телефона също не само по електронен път, правене на презентации, организиране на срещи, водене на документация, общо взето такъв тп административни дейности или сходни  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 20, 2016, 21:27:58 pm
Какво да направя аз ще толкова много исках това място, и толкова много искам да се върна и да започна от начало всичко, и продължавам да го искам тази работа!  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Април 20, 2016, 23:14:34 pm
Фанте, миналото не можеш да го промениш. Гледай напред! Сигурно има и други подобни работни места. Не се отчайвай и не спирай да търсиш!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Tеди в Април 26, 2016, 10:06:04 am
"В най-мрачните дни трябва да потърсиш светло местенце, в най-студените дни трябва да потърсиш топло местенце, в най-злощастните дни трябва да гледаш напред и нагоре, а в най-печалните дни трябва да отвориш очи, да им позволиш да леят сълзи. После да ги оставиш да изсъхнат. Да им дадеш възможност да отмият болката, за да виждат ясно отново."-Техере Мафи

Знам, че е несправедливо и нечестно, това, което ти се е случило, и че това са просто цитати от нета, но някак искам да ти взема от болката, ако мога, да ти вдъхна мъничко кураж и вяра...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 26, 2016, 20:28:50 pm
Назначавам те,  ела в офиса утре в 9 това получих на 17 09 2015, 2 10 2016, Алекс ще те освободя, исках да ти помогна, така приключи всичко, Великден без работа, без средства, искам да се върна, искам това място, какво да направя, боли ме, изгаря ме, от вътре, плача, 6 години търсене, 6 години интервюта, мотивационни писма, срещи, 6 години  :(
Моля ви за помощ!!!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 26, 2016, 20:48:57 pm
f_31, нито ти е леко, нито ти е лесно за каквото и да било. И не е така от "онзи ден", нито пък от проблемът с тази работна позиция. Явно не си даваш сметка сама, явно никой около теб (от реалния ти кръг на комуникация имам предвид) не си дава сметка, че нещата отиват на зле. И тази ти фиксация по някакво работно място, което си заемала САМО седмица е белег за сериозен емоционален дисбаланс.

Нито ще ти приказвам медни приказки, нито ще ти цитирам мъдрости от нет-а и дебелите книги, че да се "стегнеш". Няма да стане това. Ако искаш да си помогнеш - иди при съответен специалист, говорете, вземи мерки за собственото си здраве и равновесие. Когато го направиш - ще се нареди и всичко останало. И работа и друго. Ние сме хора, не сме машини, често се сриваме, не е нито страшно, нито срамно. Но разбери, че в твоето моментно състояние - не ти е липсата на работа главният проблем, не е и решението, ако намериш нова. И на нея ще се задържиш толкова, ако не се погрижиш за себе си първо.

Бъди ми обидена, ако искаш за това което ти написах, но просто направи нещо за себе си в правилната посока. Форумът, тръшкането и цикленето - няма да ти го решат. И да ти олеква отчасти от това - проблемът си стои все така. И не се саморазрешава.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 26, 2016, 22:48:18 pm
Никой никога да не се сблъсква с това, никоя от Вас, никога  :?
Пожелавам Ви за Великден всяка една да има работа, никога да не изпадате в същото като мен, Jbrul, кръгът ми на комуникация е стеснен, аз почти не излизам, почти нямам контакти, не съм самотна, слушам музика, гледам филми, но си е друго, да работиш, да имаш хора около теб, понякога не излизам по 3-4 дена, уикенда рядко, затварям се заради липсата на средства, от там липсата на контакти. Не мога да се погрижа за здравето си, всякак, едни хормони не успях да пусна. Добре че е, готварското ми хоби, то ми помага и цветята в къщи, плюшеното ми куче и то.  :?
Но е друго съвсем друго е да работиш и един ден да разкажеш на детето ти какво е да си на работа и защо трябва да работим. Та така!  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Април 27, 2016, 04:16:45 am
Фанте, Джей е започнала, но аз ще довърша. Фиксирана в желаната работа изпускаш, че се съсипа физически и физически. Хвани нещо, ако не искаш на морето, в София, по хотели винаги има работа, но хвани нещо, защото имаш нужда от пари, не от форуми, и от хора, не от чатове.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 27, 2016, 12:40:38 pm
f_31, вече обсъдихме проблемът на ЛС, мисля достатъчно подробно... Но хайде и тук да ти отговоря.
Предполагам осъзнаваш, че всеки от нас е имал, или има тежки периоди в живота си, които възникват по най-различни причини. В тези ни периоди има няколко много типични и общи за всички неща. На първото от тях му викам: "чуждата кокошка - патка" аз ;) Имам предвид следния ефект, че когато някой си има сериозен проблем с нещо (за нещо) - наляга го едно съвсем искрено убеждение, че  дори околните също да си имат проблеми, то техните са несравнимо по-малки, леки, преодолими, а и в добавка нали - има и куп неща дето все пак са им ОК. А аз (ти, тя, той) видиш ли сме мноУ зле, всичко ни е прецакано, откъдето и да го погледнеш само дертове, много, всякакви и като нас друг няма на света - така злочест, карък и в безизходица. Което просто не е вярно, стига човек да се напъне, да тръсне глава и да опита съвсем целенасочено да си даде сметка за тези неща. Прецакан си и нещата са много зле, само ако (да пази Господ) те е лепнала някоя нелечима болест и освен да си избереш гробищен парцел - друго няма какво да се направи. При ВСИЧКИ други ситуации и проблеми на този свят и ти го казвам като човек, който е минал през немалко такива и още колко ме чакат - има оправяне.
Второто особено при хора в твоята ситуация и много типично е да се мислят, изреждат и превъртат 24/7 всички налични проблеми, все едно протокол ще трябва да съставяш по въпроса и да го носиш за подпис на Премиера. Този "похват" води само до едно - самоубеждаване, че си в безизходица и искрено започваш да вярваш в това. И като вярваш в това - само седиш, циклиш, напомняш си колко са зле нещата и колко са неспасяеми и...това е. Води до още по-голямо затъване, депресии и пр. Друг ефект - няма, не може и да има.
Третото особено при тежка житейска ситуация е, че ни сработват "детинските инстинкти" и то остро. Т.е. нуждата да получим подкрепа от околните (партньор, родители, приятели) и някак си групово да решим МОЯ проблем, ако може даже - аз да не участвам, ами някой така отстрани да размаха вълшебната пръчка и да ми нареди нещата. Е да, ама тая няма как да стане просто. Ако околните (доколкото ги има в живота ни) опитат да помогнат със съвет, идея за справяне с проблема - обичайната реакция е как: "те не ме разбират, на тях не им пука, ей на - не мога да разчитам, вместо нещо реално да направят - дават акъли, а не разбират колко ми е тежко и как изход няма...". ВЕрвай ми, в този филм поне веднъж в живота си сме играли всички, вкл. аз.  :lol: Супер безплодна позиция и страхотен циклеж е това - друго не следва.
Четвъртото типично - ако решението на даден наш проблем, минава през някакъв компромис за нас, който хич не ни е на сърце... Примерно - искам дете, ама няма друга опция освен донорски материал, искам да работя, но няма начин веднага да е тази позиция, която желая, а опцията ми е друг вид работа - не мечтаната, но все пак работа и то приемлива като вид, имам непреодолими проблеми в семейството и решението е единствено развод, ама не ми се ще да го правя... И като е такова положението - не стига нали, че имаш куп ядове и несгоди, ами за да ги поразчистиш тях - начинът е да си причиниш още някакви т.е. "да избираш по-малкото зло" - наляга те бяс и негодувание и още как. Нормално е да е така, ама ей това е моментът, в който човек бива да впрегне цялото си рационално и безпристрастно мислене и да позарови емоциите, за да може да вземе най-доброто решение за себе си и живота си. Пак от опит ти го казвам.

Ха сега се върни и прочети пак всичко нагоре. После прочети и своите постове и сама пред себе си (не пред мен, нас тука) си отговори на въпроса, дали до момента не влизаш във всичките тези 4 "точки", които ти описах. Ако не изцяло и буквално - то в една доста голяма степен. Гарантирам, че докато ги покриваш тях - оправяне няма. Ни за теб, ни за който и да било друг. Не, защото аз така казвам, просто е така.

Клишето за полупълната и полупразната чаша е клише, точно защото е вярно. Иначе казано, когато човек е в труден момент в живота си и от 10 неща (примерно) 9 не са му наред и има 1, което да е ОК, или поне не е толкова зле то - бива да се хване, фиксира ако щеш в ей това едното, а не в другите девет. Така просто си създаваш една основа, около която да нареждаш и надграждаш малко по малко всичко останало, което в момента не ти е наред. Ей при теб да кажем, (а ти това го броиш за негатив) - ангажимент с мъж, деца, стари и болни роднини за които трябва да се грижиш - към момента нямаш. Това ти позволява да си търсиш работа буквално навсякъде в страната и по света, не ти е спънка каквото и да било работно време, не е належащо да гониш заплата, с която да издържаш освен себе си и още един-двама на този етап поне. Искаш да е в София работата ти, е, в София сравнено с цялата страна - работа се намира най-лесно. Достатъчно е само да махнеш в момента "капаците" и да разгледаш за позиции различни от това, което си навила на пръста сега, фиксирала си се в него и край брате - друго не може да е за теб, ако не е баш това - няма да си хепи и пр. Това изобщо не е вярно и би го осъзнала и усетила много бързо, след първите няколко дни, в които излизаш за да отидеш на работа, като си в някакъв колектив през дена и общуваш с колегите, пък като си вземеш заплатата на края на месеца и си позволиш някакви неща, които в момента не би могла поради липса на пари - съвсем ще разбереш, че "право ти думам".  :lol: Работа, която е компромис за теб в момента е къде по-добре от никаква работа по куп причини. Вкл. и тази, че в едно CV дупки не седят добре, ама никак. Колкото повече и по-големи дупки - толкова по-малки шансове имаш в бъдеще, да се уредиш на позицията, за която сега мечтаеш. Работодателите поглеждат с къде по-добро око на кандидати, които са работили 10 други неща, дори нямащи общо с позицията за която сега кандидатстват, ама са работили все пак, отколкото на някой дето им идва с 2-3 дипломи и нула трудов стаж за последните години. Винаги ще предпочетат онзи с изградените трудови навици и по-малко, или никакви дипломи, пред този дето 10 години работа не е помирисвал, щото има мноУ претенции каква да е тя точно. ;) Това също добре го помисли.

Великден, както и Коледа са от онези празници, в които кефът е да се събере цялото семейство някъде. Ядене, пиене, смях и забавления... Аз Фанте нямам живи роднини почти, та сещай се с кого мога "да се събера". Та се и разведох нали и тази опция нямам вече - събиране с фемилито на бившия ми съпруг. Иде Великден и по принцип щях да си го празнувам сама с детето и майка ми да дойде по някое време за ден (че е дежурна по празниците). Ако реша да се самосъжалявам по този повод - мегдан има доволно ;) Ауууу колко съм сама и самотна, ауууу не мога да покажа на сина си как бива да се празнуват тези неща истински, ауууу колко се прецаках и как прецаках и него... Само, че не намирам подобна позиция за ползотворна, смислена и нищо няма да ми придойде, ако задълбая натам, освен да се самоотровя и да отровя и който се весне край мен изобщо. Настроена съм позитивно и ги мисля по друг начин нещата. Имам си вила, времето е прекрасно, за разлика от доста други хора - няма да се наложи да седим сбутани в някакъв апартамент по празниците. Приятели, които иначе виждам рядко, защото живеят по разни краища на България - имат възможността да пътуват сега по почивните дни. Едни от най-близките ми такива - ще ми гостуват с детето си за Великден - ей ти я пълната къща, ако и да не са ми кръвна рода - няма значение това. Междувременно с други приятели се заговорихме, поканих и още 2 двойки да наминат, както и една друга моя приятелка с детето и в общи линии единственият проблем е, че тук няма място за спане за толкова много хора, та някои ще дойдат само за през деня. Можеше и да е другояче да ти кажа. Да изпадна в мрачно самосъжаление, да изпратя Дани за празника при баща му, другите му баба и дядо, чичо, леля, братовчеди (да види той истински СЕМЕЕН празник), аз да си гния тук сама с някоя книга, да не пека агне, да не боядисвам яйца и да страдам на тема: "Как се провалих с гръм и трясък относно най-важното за мен в този живот - създаването на здраво и щастливо семейство, та и голямо ако може". Да, откакто съм съзнателен човек - всичко друго в този живот ми е било на втори план пред тази цел - учене, работа, каквото и да било - второ. Да кажем, че това е моята фиксация. Но все пак - аз не допускам това да ми обсеби и проваля живота. А е много лесно да се хлъзна натам. Просто не го допускам - съзнателно, с полагане на съответни усилия и старателно избягване да ме заливат емоции по въпроса, вместо здрав разум. Същият е механизмът за справяне с житейски несгоди от друг вид и произход да ти кажа. Но трябва просто да решиш да го направиш - първо и главно това. Пък КАК точно - начини има много. И най-вече - да не гледаш на себе си като на жертва, защото докато го правиш - ще бъдеш точно това. Жертва. И реално си жертва на себе си, не на живота, кофтите случайности, другите...

Пожелавам ти едно лично "възкресение" по повод идващите празници и нямам грам съмнение, че си способна да го постигнеш. Само да го пожелаеш осъзнато. ;)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 27, 2016, 13:54:12 pm
Останах без думи, само дето лошото е че, не се стремя към никаква конкретна работа, а никаква не не мога да намеря от 5 10 2015 до сегашния момент, това е сериозно  :P
Лошото е че нищо за хващане няма , то аз съм упорита Дева, но досега нещо ми бяга улова  :lol:
Не търся конкретна позиция, и т.н а си търся работа само дето рибата бяга и ще видим как ще я стигнем...  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 27, 2016, 14:13:11 pm
От 5.10.2015-а до сегашния момент - хич не е чак толкова дълъг период за търсене на работа да ти кажа, че да го изживяваш толкова трагично. Второ - има предостатъчно работа "за хващане", но ти нея не я броиш изобщо за вариант. Понеже може и да не се стремиш към някаква конкретна позиция (според теб), но пък има явно куп налични и свободни, които категорично не считаш, че са работа подходяща за теб. Което не е никак равнозначно на "няма работа" все пак ;) Постоянно се търсят камериерки, персонал за куриерски фирми, бармани, сервитьори, аниматори и пр. в сферата на услугите, да не споменавам за продавачки пък. И в София и из страната - търсят и те наемат одма, без опит, само да можеш две думи да вържеш и да не си инвалид. За изброените дотук позиции, дори в провинцията заплата под 600лв. чисто - няма, в София е нагоре. Но ти просто считаш такава работа за "ми не става за мен", от което следва, че "просто няма работа". Е, да ама не. За капак - тези са и по-добре платени в общия случай от работа в офис, като имаш хем вишУ, хем стаж и накрая ако вземеш 500лв. се радваш... Местни особености, ама са такива.

Лично аз - с кеф бих станала барманка в някой нощен клуб в момента, понеже хем парите са мнооого добри, хем е тип работа, който лично на мен ми допада и ми е все тая дали за околните това ще е "неелитно" занимание и ще се цъклят как съм можела нещо къде по-добро и "престижно" да работя пък не го правя. Само, че просто вече не мога да си позволя да работя нещо такова, защото имам малко дете, за което се грижа аз и няма как по цели нощи да ме няма и по цял ден да си отспивам, сещаш се. Ако бях на твое място обаче - моментално бих се хванала нещо подобно да работя. Поне докато ми изкристализира какво друго ми се бачка евентуално и как да стане то. Дотогава - хем ще си работя, хем пари ще вадя, хем ще съм сред хора вместо да гния у дома пред компа с плюшеното си куче и да се окайвам.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Синеочка в Април 27, 2016, 17:38:27 pm
Като си пееш, Жбрулкеле, кой ли те слуша.

Работа има, само отворете джобса и ще видите за какво иде реч. И не само, щом владееш чужди езици, пробвай се в сайтове, като Фрейлансър и производните му. Хем ще натрупаш опит в СЕО. Ето ти още един вариант и то от вкъщи. Не ми се вярва да не си се сетила за това или пак ще кажеш : " Ми няма работа". Не искам да ми се обиждаш, но наистина си като кон с капаци - тази работа и толкова! Край! Не обичам хора, които се самосъжаляват, падаш ставаш продължаваш. Всеки е имал тежки моменти, но те ни правят по-силни хора.
На 21 останах без баща, студентка с майка пенсионер. Можеш да си представиш колко "леко" ми е било и как лесно можех да се оправдая с това, че нямам пари и да спра да уча и да остана вкъщи и да се самосъжалявам.Само, че от всичко в тоя живот след лъжата, най-много мразя да ме съжаляват. Стегнах си задника бачках на морето лятото по 18-19 часа(а някога и повече), за да мога да уча и да не съм в тежест на майка ми. Стисках зъби и не съм си позволявала да се оплаквам, не защото съм била силна, а защото не исках да ме съжаляват и най-вече не исках да натъжавам още повече майка ми. Ще кажеш, ама си имала работа! Ами принудих се да си намеря, за да мога да уча, за да не ми липсва нищо. Жбрул е права не е било мечтаната работа, ама изларвах много добри пари и малко се поотърсих от тежката загуба.
Когато заяърших и исках да почна да работя като учителка ми казаха, че без стаж и връзки - или на село или в махалата. Хич не се и поколебах да ида в махалата, ами нали от някъде трябва да почна. Така стават ннещата понякога трябва да направиш компромиси, за да потръгнат работите.
Когато има желание, има и начин. Когато няма - има оправдания.
Пожелавам ти от все сърце да се вземеш в ръце и да намериш пътя и да успееш с всичко, с което се захванеш. Гушки!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 27, 2016, 18:07:00 pm
Ами...права си Синеочка, ама аз нали съм идиот - да опитам все пак, въпреки очакването ми, че е безсмислено действие.
Права си, че работа има бол, аз също ровя и гледам, но у нас има някакво страшно извращение, че ако работата не е "на бюро, в офис", пък нищо че същата е за МРЗ - то е някак унизително да го работиш това бе!  8O Помня идеално, преди да родя детето, като кажа с какво се занимавам и едно такова потресено изражение от събеседника следва и реплика: "Ама ти НАИСТИНА ли ходиш на полето по цял ден?!!! И се разправяш с цигани?!!!". То на полето е обидно да се работи все пак, особено с цигани де, да си купиш от БИЛА това дето ние сме го изработили - не е. Ще речеш, че ядат пластмаса тия хора бе! Потресената девойка от примера цял ден работи в "М-тел" нали, с шалче на врата, на комп и хората си плащат сметките при нея и тя чуква касовите бележки. "Елит, престиж и къртене на пари" + житейска реализация на касиерка - дума да няма... Ама в ОФИИИИС. С пола и токчета. Не кЪт мен на къра я хахахах

Мен в момента ме е яд, че куп позиции, които ми харесват пък - не мога да ги заема, заради детето и ангажиментите ми с него. В същия момент - един куп познати свободни като птички и лежащи у дома на издръжката на мама и тати, дето са на по 30 и кусур години - усърдно ми обясняват, че същите тези работни позиции не им уйдисвали на тях? Поради ЩО - така и не мога да схвана. Явно просто съм твърде тъпа и с ниски критерии за професионална реализация. Нямам друго обяснение.  Последните години толкова змазаки направих, плочки лепих и стени боядисвах, че съжалявам единствено за тъпия си избор едно време да ходя в ПМГ, а не в Сградото. ;) Ако можех да лепя плочки виртуозно понастоящем - бих правила това, изкарват се чудни пари и грам не ми дреме дали за някого това е "престижна професия". Нито ще разбера претенциите по темата на хората без никаква професия и без никакъв трудов стаж, дето искат "да бъдат Папа" и нищо под това. И като не може така - оп, ми то нямало било работа бе! ;)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 27, 2016, 21:43:21 pm
Сама съм си виновна, явно  :x
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 27, 2016, 22:44:06 pm
За кое?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 27, 2016, 22:47:36 pm
За това че 6 години, ходех по интервюта, срещи, писах мотивационни писма, накрая всички завърши за 6 дена, след като успях да намеря поне нещо, имах пред вид явно сама съм си виновна че съм без работа преди Великден.  :?
Имам около 2400 кандидатури само в джобс бг  :x
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 27, 2016, 23:11:20 pm
Фанте, могат да те уволнят от работа Х по някаква нелепа причина не само веднъж в този живот, хеле в България.

Ти би ли споделила с какви мотиви официално те освободиха от тази работа по която страдаш? Също така, с какви мотиви (нищо, че са стандартни и формални в общи линии) ти отказват работа на други места за които кандидатстваш сега? За какъв тип работа кандидатстваш в момента? Какви са им изискванията, ти какво CV пращаш за тези изисквания работодателски? Хайде да сме конкретни и да видим дали наистина "няма работа", или "няма работа", когато искаме такава, която не ни съответства на уменията и бекграунда?

Щото ако аз пусна CV за позицията "шеф на БНБ" и не ме наемат - не е точно "няма работа" ситуацията, сещаш се ;)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Април 28, 2016, 04:43:14 am
Фанте искаш с клиенти да работиш и оферти да пишеш. разбираш ли, че никой няма да те вземе ако нямаш поне опит с клиенти, било то и като продавачка или секретарка? в кол център също може. дупката от шест години не е предимство.като студентка минах през много ниско платени места - за по 150 лв, 250 лв, колкото да нямам дупки в СВ-то. Останах от едно списание без работа, трябваха пари да си платя семестъра. Станах модел в Художествената Академия, една от най-приятните работи в която са ме третирали с най-голямото уважение и лоша дума не са ми казали, както си седя пред тях по кожа!!! Разбираш ли какво се опитваме да ти кажем? В радиото ходих в 5 сутринта на работа, после на училище и си лягах в 12.

Ако искаш да пишеш оферти, да рабориш с клиенти, опитай в рекламата, брокерите, нещо, което е не толкова специфично. Ще ти помогне и то много.

И пак, опитай за чужбина.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Април 28, 2016, 07:50:35 am
Само да добавя,че рядко има работа вече "само да пишеш оферти" или "само да вдигаш телефона", "само да работиш с клиенти" и това,че знаеш английски и имаш 10 пръста на ръцете по никакъв начин не те прави конкурентноспособен на пазара. Както каза Jbrul трябва да си направиш анализ защо за 6 години не си намерила работа и защо като си намерила работа си се задържала там само 1 седмица. Явно има проблем и той не е в липсата на свободни работни позиции. Намери тези проблеми,отстрани ги и нещата ще се оправят
И между другото "да работиш с клиенти" може да си и продавачка, там също работиш с клиенти.В София е пълно с работни места където се работи с "клиенти" в магазини за дрехи,храна,ресторанти и т.н. И парите никак не са малко, само желание за работа трябва
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 28, 2016, 09:57:23 am
Спокойно ходила, съм и при брокери, имам неплатен стаж в столична компания за недвижими имоти, преди 4 години -неплатен де. Ама обиколила съм цяла София, говоря истината и за брокер съм кандидатствала. В Макдоналдс и къде ли не  :?
Обикновено винаги има по добър кандидат, това го слушах 6 години и сега, това са мотивите за онази позиция, много ми е трудно да говоря за нея, а с какви мотиви - кафе със захар, топла вода, бавно справяне с офис документация - попълване на разни книги, за трудови договори, отпуски и подобни, което за управителката е елементарно но ма мен ми трябваше много повече време. Успях да ги попълня за 3 дена. И как да не страдам като съм без работа това, и как да не страдаш като това ти е първа работа, която си намерил. Истината е че не знам причина.  Не са ме харесали как се справям вероятно. Общо взето кандидатствам за всякакви позиции в момента. Без резултат. Друго, като студентка работих малко в телевизия, изкарах един 50 лв, и после знаете...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sia в Април 28, 2016, 10:14:45 am
Както са ти написали и другите, потърси причината в теб, не в другите.

Това че са те освободили в изпитателния срок означава, че не си била подходяща за длъжността или не са преценили кандидатурата ти добре преди да те наемат.
Да се тръшкаш за някаква работа, на която си била за две седмици е малко нелепо.

Спри да се оплакваш, а действай. И порасни. И знай, че никога не е късно да започнеш от начало.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 28, 2016, 10:20:33 am
Вече започнах от начало  :?
Ако може координати на психолог, психо терапевт и аз не знам, може би трябва да се консултирам  :? Добър да е  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 28, 2016, 11:13:02 am
Добре, кажи ми в "Макдоналдс" конкретно, защо те не те наеха? Аз не казвам, че лъжеш нещо по въпроса "не ме наемат на работа където и да опитам", а не ми е ясна причината да не те наемат, особено пък на места като споменатото. Дето се вика - "Макдоналдс" точно са нарицателно по света, че и у нас за първо работно място на млади хора, без ден стаж и опит, сега завършили училище т.е. за там няма почти никакви критерии да те наемат, освен...да си жив.  :lol: В добавка, постоянно търсят персонал, защото при първа възможност, доста от служителите им се хващат на по-добра работа и текучеството е сравнително височко при тях. Така е и в KFC и подобните им компании. Те пък си имат и предимства - там се работи на светло т.е. наемат те с договор, плащат ти осигуровки, вариант да не си получиш изработените пари - няма, колкото и да не е впечатляваща заплатата, върви си ти трудов стаж и пр. Пък тези неща ги знам, защото доста от децата на семейни приятели, отивайки в София като студенти в първи курс - баш в "Макдоналдс" се хващаха на работа в началото. И в интерес на истината, фактът че вече имат някакъв трудов стаж, било и там - им беше от полза за намиране на следваща работна позиция (по-читава).
Друг вид работа, на която те наемат бързо и лесно, само да имаш шофьорска книжка е в куриерските компании. "Еконт", "Спийди" и пр. Постоянно се разрастват тези фирми и постоянно си търсят хора. И това го знам поради причините от пример първи. Момчетата предпочитат такава работа пред "Макдоналдс" и един няма да е кандидатствал и да не са го взели, ей така както прясно е кацнал в София от провинцията и дори бегло не познава града. Също не им е проблем това, щото им връчват по един джи пи ес и им дават конкретен район за обслужване и за месец-два го научават добре, та се оправят и без навигация в него. Парите също не са лоши в тези фирми и също работят "на светло".

Брокерите на недвижими имоти пък да не ги захващам, че при тях обявите за работа са направо с абонамент и сигурно ползват отстъпки за публикуването им тук-таме, защото реално са перманентни техните. По този повод се сещам за приятел с такава фирма, който си разширяваше дейността и отвори офис и в Бургас преди три години. В чудо се беше видял да си намери брокери и след като един месец постоянно ми се оплакваше как няма и няма, му казах че може би трябва да позанижи малко изискванията, да даде шанс на хора без опит в областта, да инвестира време и усилия в това да си ги обучи той...и човекът се смя с глас 15-ина минути. Щото се оказа, че изобщо няма изисквания към кандидатите каквито аз предполагах и ми препрати няколко покъртителни CV-та, за илюстрация. Две бяха много забележителни - на едното се мъдреше снимката на напомпан младеж с татуси и плочки, гол до кръста  :lol:, а другото беше със снимка на някаква девойка в стил "горещ секс телефон", лапнала една близалка и гледаща "мръсно". Писанията отдолу бяха не по-малко впечатляващи де, минимум две правописни грешки на изречение, т'ва точки, запетаи, главни букви, нов ред...изобщо не съществуваше. Та ти го разправям, като илюстрация, че човекът имаше "изисквания" към кандидатите за брокери във вид: "Само да са малко от малко нормални, все пак ще работят с хора и да могат поне името си да напишат правилно в някой договор, айде договорите са типови и само ги разпечатваме. Ни стаж, ни опит им искам, ще ги науча на всичко, не е проблем това". Та при такава ситуация в тези фирми точно - също няма логика да не искат да те наемат. Сигурна съм, че не им пращаш CV със снимка, като споменатите, както и че същото е написано грамотно. В добавка и език знаеш и с компютри работиш добре и не си някоя пикла на 18 т.е. все пак по-зрял човек, предполага се и по-отговорен и постоянен по тази причина... В тези фирми, като недостатък се явява (за мен поне де) липсата на някакво сигурно и твърдо месечно възнаграждение. Обичайно, или си само на процент от сключените от теб сделки, или се предлага твърда заплата във вид МРЗ, но ако го има това и процентът, който получава брокерът от сключените сделки се реже наполовина поне от обичайния за бранша. В много фирми ти предлагат да си избереш дори едно от двете. Ако се чувстваш уверена в способностите си и считаш, че за месец от сключени сделки и полагащият ти се от тях процент можеш да изкараш доста повече от МРЗ + някакъв мижав процент в добавка - избираш това. Ако си начинаещ в бранша - обичайно си избираш твърдата заплатка, поне в началото. Да ти кажа, познавам няколко човека, които от години това работят, вярно е голямо търчане, но често и по 2000лв. на месец си докарват те конкретно. А всичките навремето почнаха тази работа уж временно, за някой лев към студентския бюджет, завършиха, взеха заветните дипломи и така и не работиха и ден по специалността си. Предполагам е ясно защо. ;)
Отделям толкова внимание на този бранш точно по две причини. Хем се търсят хора постоянно и те наемат на работа лесно. Хем пък, ако проявиш упоритост и старание и изучиш тънкостите на занаята, хич не се вадят лоши пари, та и доста добри са даже, ако се понапънеш да си ги изкараш. А и ето - работа с хора е това, както ти искаш. И ще има да пишеш, пишеш оферти и да си все с телефона на ухото в добавка. :)

И съвсем сериозно твърдя, че буквално има глад за хора в тоА бизнес. Януари като бях в София на лекции се прибирам един следобед в апартамента и на стълбището попадам на две мадами. "Добър ден, ние сме от агенция Х за недвижими имоти и търсим апартамент за наши клиенти в този блок, или съседните, вие да продавате, или някой от съседите ви да продава?". Обяснявам, че не знам дали някой продава, понеже съм на гости тук и временно пребивавам, понеже съм студентка и нали докато ходя на лекции... Едната мадама явно реши, че временно пребивавам в самия блок, а не в София и като съм студентка пък, вероятно и аз като повечето студенти бих искала някаква работа да хвана в добавка. Та офертата да им стана колежка я получих на третата минута, насред стълбището във вид: "Ние освен апартамент и хора си търсим, вие бихте ли искали да работите за нас?" И ми подава визитка и тръгна да ми обяснява къде е офиса, как е заплащането... Не я изслушах докрай, уточних, че аз съм временно в града, а не в този блок, затова няма как да приема предложената работа, но все пак благодаря. Жената ми каза да задържа визитката и ако имам приятели с интерес към тази оферта за работа - да звъннат на посочените телефони. В момента ме е яд, че визитката я изхвърлих отдавна, иначе веднага бих ти дала номера им.  :? Обаче ти разправям за случката, като чиста проба илюстрация, че не ти да търсиш, ами те теб те търсят да ти предложат работа... Аз не съм някаква извънземна зер, нито за 3 мин. общи приказки на някакво стълбище, с нещо чак толкова мога да впечатля бъдещ работодател, че да ми отправи предложение да ме наеме. Ходя, говоря т.е. не викаъм "ЪЪЪЪ" и да точа лиги  :lol:, любезна съм, усмихвам се - значи ставам. Друго не й трябваше на жената да знае за мен по повод такава работна позиция явно. Пък считам, че посочените "критерии" за такава работа ги притежаваш и ти, така че.... Малеее сега се замислих, че ако тази жена беше наясно каква логорея ме друса - щеше на колене да ме моли да почна работа при тях.  :lol:
Та Фанте, вземи конкретно обявите за брокер на недвижими имоти да разгледаш, не мога да си представя, че и там биха ти отказали работа. Честно!

П.П. За София - не мога да помогна за такива специалисти, но софиянки предполагам ще се включат по въпроса.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 28, 2016, 11:26:48 am
Безнадежден случай, за Макдоналдс -
Цитат
Благодарим Ви за проявения, интерес, молбата Ви, тоест СВ-то Ви за работа при нас, не е одобрено
Както и KFc, както и че съм обиколила всички брокери в София, може и не всички но голяма част  :(
За куриерите, аз съм с късогледство, контактни лещи, очила и не съм за шофьор, не те наемат лесно в нито една брокерска компания, за недвижими имоти, личен опит  :x
И аз се усмихвам ама сега не  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Април 28, 2016, 12:10:31 pm
Фанте, ами започни пак да се усмихваш! Така имаш повече шансове да ти се случи нещо хубаво.

За специалист питай направо в подфорума за лекарите, защото тук ще се загуби въпросът ти.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Април 28, 2016, 12:27:28 pm
Фанте, откровено ти казвам, че ШЕСТ години да ти отказват каква да е работа, къде ли не - просто не мога да го повярвам. ОК, в "Макдонладс" са ти отказали, понякога работа ти се отказва някъде и с мотива: "Твърде сте квалифициран/а за позицията за която кандидатствате". Виждала съм черно на бяло такива откази, в някои случаи има и логика в тях. Работодателят счита, че няма да си достатъчно мотивиран и да се стараеш например на позиция "чистачка" за която кандидатстваш, като в CV-то ти са описани дипломи, езици, квлификационни курсове и предишни работни места от къде по-висок "ранг" и с по-добро заплащане от "чистачка" (във фирма "Василка" да кажем). По този повод точно, няколко приятелки си поокастриха CV-тата, като започнаха да си търсят работа 2-3 години след като родиха. Щото върви обясни ти на евентуалния бъдещ работодател, че с малко дете - не можеш да си позволиш вече работното темпо и график на бившето си работно място, поради което в момента - си склонна да работиш нещо не толкова "елитно" и за по-малко пари, ама поне да работиш. И не, няма да си по-малко старателна поради такива причини и всъщност, ако те извикат не интервю очи в очи - това можеш да го обясниш с 5 изречения на бъдещия си шеф, обичайно те разбира добре и те наема. Но все пак - първо при подбора по документи трябва да те приеме за възможно подходящ, пък нали в CV-то, че и в мотивационно писмо - не върви да си описваш битовите ситуации и защо някой толкУ квалифициран като теб - сега е решил "да свали летвата" така необяснимо.
Та има го и този момент понякога. Зависи за каква работа кандидатстваш точно и според това - може да не е предимство да опишеш в детайли всичко, което можеш, знаеш и пр., щото пък евентуалният работодател ще вземе да реши, че си някоя претенция и очакваш заплата с 3 нули за старт, пък няма и да се стараеш.... Та си огледай твоето CV и в тази посока и си направи "втора версия" на въпросното, поокастренка и пращай нея когато кандидатстваш за някакви не особено "елитни" работни позиции.

Аз моето така го преработих наскоро да ти кажа. Щото писах, брисах и пращам на един френд, който е HR да си каже мнението. Аз и към този момент формално се водя с непрекъснат трудов стаж, осигуровки и пр. си ми вървят, по документи поне - "не съм работила" онези 45 дни преди раждане и двете години, когато бях в майчинство. Реално 5-та година не работя, ама нали пък - нямам "дупка" в CV-то поне и мога на хартия да докажа каква съм "работна пчеличка" и пр.  :lol: Дотук - добре. Това дето го пише го мога и съм го работила доволно дълго - и това добре. Обаче пък работната ми позиция е такава, че "респектира". ГолЕм директор го раздавам по документи, в един такъв бранш дето се въртят големи пари и заплатите са бая мазнички като цяло. Та тоя приятел ме посъветва моментално да преформулирам работната си позиция на нещо "безобидно и непретенциозно" и сега пише "офис мениджър" - демек "секретарка" в общи линии. И да упомена името на фирмата просто БЕЗ да обяснявам много, много предметът й на дейност. Това с цел, да не изглеждам на бъдещ работодател някоя голЕма претенция, когато кандидатствам за някоя "по-нормална" работа. Човекът ми каза, че напиша ли както си е наистина - или няма да ми се обадят изобщо, или максимум ще получа онзи любезния отказ с "твърде сте квалифицирана", точно защото биха счели, че няма да съм достатъчно мотивирана и старателна на позиция, която е доста под това, което съм работила досега. Та за конкретна работна оферта - трябва и тези неща да се мислят и невинаги многото "можене и знаене" се явяват плюс, поради описаните причини.

Другото, което много ме тревожеше докато пишех въпросното CV e, че за доста неща, които мога, знам, работила съм, имам опит и пр. - нито имам дипломи, нито някъде черно на бяло и един ред има документиран, че мога това, или онова. Ей примерно, въпреки немалкия ми стаж в област "земеделие", така го сътворихме навремето с бившия ми мъж, че си работех това, ама формално се водех работеща нещо съвсем друго. Демек - аз с документи няма как да докажа, че мога, знам, имам голям опит в областта и пр. И естествено смятах в CV-то си да пропусна изобщо този момент (пък то реално са ми години такова бачкане), само защото - докИмент нямам по въпроса. Човекът ми каза да не си помислям такова нещо, а да си го напиша със съответната формулировка: "Имам Х години опит за това и това, във фирма еди коя си", пък ако за бъдещият ми работодател това е от значение - ще си ме извикат на интервю, ще стане ясно в този разговор, че наистина разбирам материята, не само да съм го написала и като им върша работа за съответната позиция (щото имам наистина и опита и познанията) - никак не ги брига дали ги имам, защото съм завършила такъв ВУЗ, или съм ги научила някак "в движение". На тях им трябва да ги мога наистина. Това по повод намерението ми в един момент да кандидатствам за позиция в една от големите фирми дистрибутиращи земеделска техника го говорихме. И хоп - прав беше човека, на 2-я ден ми се обадиха за интервю ;) Отидох, вече на място, обясних аз "каква е раУтата с моята раУта" и все пак предложих, ако искат да им дам писмени препоръки от бившия ми работодател (в случая бившата ми свекърва), за да не сме все пак "на честна дума". Човекът каза, че не е нужно, предвид обстойния ми коментар на влизане за един от техните артикули (челен товарач), станало очевидно, че съм сЮвсем наясно с тези неща.  :lol: В крайна сметка - отказах тази работа, защото тогава ми излязоха резултатите от приемните изпити в МУ и двете неща се оказаха несъчетаеми. Или работата, или даскалото трябваше да е решението и избрах даскалото, понеже искам в бъдеще да се занимавам с това, не с трактори и редосеялки. Лирично отклонение малко, но все пак в темата - "пинизи разни при кандидатстване за работа". ;)

Та помисли и по това, което ти писах и виж дали това CV твоето - можеш да го пипнеш оттук-оттам, като вземеш предвид и споделеното по-горе. Все някаква работа, някъде ще почнеш щом искаш, не може да е чак пък толкова невъзможно това. Тука няколко циганина на село, дето са с 8-и клас все пак и българският им е мъка в добавка - работят в "Арсенал" - Казанлък (не генерални директори де), ама 800 на месец + служебен транспорт от село, ваучери за храна и пр. получават. Ти ся в София и къде по-напред с всичко от тях - нямало, та нямало работа. Не звучи сериозно.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Дидомира в Април 28, 2016, 13:59:13 pm
Та .... във връзка с написаното от Jbrul да добавя и аз моя личен опит,че е и бая пресен . Дали късмет или не , но като пуснах Ния на ясла веднага си намерих работа . Работих три месеца обаче и .... напуснах ,че голямо боледуване падна и нямаше как да работя се видя . Та ... пуснах я пак на градина и почна и при мен голямото търсене на работа ,без да имам някакви кой знае какви амбиции или пък умения . Мисля ,Фанте ,че имам точно твоята специалност ,демек в офис ,пред комп. ,пиша и кълва цял ден складова програма , пиша оферти, фактури ... въобще каквото падне офисна дейност демек - да не се обяснявам . Та ... почти година и половина търсех и аз работа , но чуят ли за детето ииии , просто им виждах физиономиите . Бях наясно ,че трудно ще си намеря , щото аз и претенции имам бая. Работното време , да не ми е далеч от градината работата  и т.н . Та ноември месец бях на интервю за работа отново и о,чудо - на 3 мин от нашия блок . Пресичам улицата и офиса е там . Работа -мечта и то в София ,дето лудницата е пълна .Точно по моята специалност , работила съм го, имам опита с две думи . Бях убедена ,че шефа , които ме интервюира ,ме хареса уж . Да ама не ! На другия ден ми се обади ,че са избрали друга мацка . Доста ми беше криво ,нооо теглих им една майна и почти ги забравих . Преди месец , същият този шеф ми се обади да пита намерила ли съм си работа . От тогава минаха почти пет месеца и бях ги забравила вече . Та ... отново се видяхме ,че и с Ния бях ,понеже не беше на детска и почнах работа в същата тази фирма още на следващия ден .Оказа се ,че жената , която взели не се справяла и .. ето ме и мен вече на тази позиция . Доста дълго стана , но имах на идея да ти обясня и аз ,че на въпроса към вече шефа ми , които така и не ме взе тогава - защо , аджеба не ме взе преди тия пет месеца и ,че бях сигурна че съм за тази позиция ,бях сигурна ,че ще каже че  е защото има малко дете , но съм грешала.Отговори ми ,че СВ-то ми е доста напудрено и ,че това което ще работя сега е доста по различно от към работа и натоварване , съответно и заплатата не е от най -високите . Страхувал се е ,че ще поработя малко и ще си намеря нещо по -клалифицирано . Та споделям личен опит и премеждия .
Странно ми е много , че за тия шест години не си намерила каквато и да е работа , честно. Аз бях абонирана за Джобса и работа има доста , но аз и доста подбирах .
Успех ти желай най -искрено !
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 03, 2016, 10:24:42 am
Знам,че трябва да намеря нещо, а по натам ако мога да се занимавам с това което искам, но аз и да
имам желание и амбиция, не мога нищо да намеря, ходих на едно място като бърза закуска, правеха палачинки и други, мястото се наричаше Палачинка и печен картоф, но какво от това. Хобито ми е готварство, с над 10 публикации в Кулинарен журнал и ЍЖурнал за жената, но не незнам къде това има реализация, като аз съм икономист и инженер  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: verechiria в Май 03, 2016, 18:41:24 pm
F_31в кой град си извинявай. Ако си във Варна аз мога да се опитам да направя нещо по въпроса с работата. Не съм се зачела в темата с изключение на първия ти пост.
Стегни се всеки минава през трудни периоди в живота. Те ни правят по-силни, преди години работех по полетата в Англия и къде ли не. Пари нямаше, аз учех две висшета и диагноза рак на щитовидната жлеза. Днес вече имам собствен дом, семейство, управлявам няколко фирми и вече както знаеш имам и рожба. А колко трудно беше, невъзможни неща няма. Всеки си носи кръста в този живот.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: cofee lungo в Май 03, 2016, 23:48:35 pm
Фанте, включвам се като едно от основните мрънкала в сайта! Когато имаш нужда да се оплачеш и не намираш пред кого е добре да се "измрънкаш" тук и момичетата са ти дали много ценни мнения за намиране на работа, връщане отново на земята имаш и потупване по рамото и дори критика. Имаше достатъчно време да се отърсиш от конкретиката на "търся идеалната работа". Мисля, че вече е време да се изправиш, да се отупаш и да продължиш напред.
Разсъждавай като потенциален работодател - ако той търси човек, който да прави пезентации на породуктите си пред потенциални клиенти кого ще наеме
а/ Тъжна и отчаяна
б/ Отракана мацка - тип валяк?
При следващото интервю заложи на своите силни страни и намери най-добрия начин да се презентираш себе си в най-добрата ти страна. И не очаквай, че веднага ще те назначат. Аз преди да си намеря първата работа по специалността на толкова интервюта бях ходила, че вече дипломата ми беше избеляла да я снимам. И пак говорим за един умрял град, където е изключително трудно да се реализираш. В София мисля, има значително по-големи възможности! Успех!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 04, 2016, 14:43:44 pm
Абе аз да се оплаквам или не, няма значение, не търся идеалната работа, а си търся работа, без средства съм, всякакви, искам да се погрижа за здравето си, един ден, да оправя гардероба, обаче... и спирам, защото няма смисъл да продължавам, безнадежден случай явно!  :? :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Май 04, 2016, 20:10:17 pm
"Подходящо за хора без опит, но с желание. Ако нямате опит ние можем да Ви научим."
Т.е. единственото изискване е да имаш дясна и лява ръка и 10 пръста на тях.Такива обяви са десетки, да не кажа стотици. Не знам само на мен ли ми се струва,че тук не ни се казва всичко, абсурд е човек,който иска да работи и търси активно работа да не може да намери цели 6 години.Разбирам да става дума за някое забутано градче с 5 магазина и 1 кръчма, но в крайна сметка говорим за София, най- големия и населен град на България и столица. Извинявам се ако не съм права, но грам не вярвам в това и само си чешем тук езиците.Ето и обявата:

http://olx.bg/ad/pitsar-ID614Ui.html

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 04, 2016, 20:57:40 pm
Дано някой ден намеря своето място, тежко е много е тежко, не знам дали им вярвате, много трудно вървя напред. Отново спирам...
Всъщност всичко си казах!  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Май 05, 2016, 10:52:07 am
Дано някой ден намеря своето място, тежко е много е тежко, не знам дали им вярвате, много трудно вървя напред. Отново спирам...
Всъщност всичко си казах!  :?

Всичко зависи от теб. Тук имаш достатъчно подкрепа и идеи за успешно излизане от ситуацията.
Самосъжалението и хленченето е възможно най-грешната посока по която очевидно си поела.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Май 05, 2016, 14:37:40 pm
Фанте, много хора в труден за тях момент - имат нужда да си излеят пред някого проблемите, за да се разтоварят от тях, да получат разбиране, кураж, съвет, помощ... Това е нормално, аз понякога също имам такива потребности. И когато си излея каквото ми тежи - просто взема, че помисля как да си реша проблема който имам и се захващам да го решавам.
Ти упорито стоиш на първата фаза обаче и това си е.

Всички, които ти писаха - живеят в тази същата държава, някои и в твоя град. Даваш ли си сметка, че твърденията ти: "Аз нямам претенции за вида работа и заплащането, ама шест години НИКАКВА работа не мога да захвана" са просто нелепи. Нелепи са, защото това не е възможно просто! И всички сме наясно, че не е възможно. Вариантите са: че търсиш определена работа, с определено заплащане и шеста година не успяваш да започнеш ТОЧНО такава за желаната от теб заплата (ти твърдиш, че не е така), че не търсиш работа реално, а просто си мрънкаш тук, че има причина някаква, поради която да ти откажат каквато и да било работна позиция, която ти просто не искаш да споделиш (твое право). Но вариант - няма никаква работа за мен шеста година, а аз нямам грам претенции каква да е тя, ама не - няма и не ме наемат - просто не е възможен.

Та, ако не решиш да кажеш всичко наистина - няма как да получиш адекватен съвет и помощ. Ако аз напиша, че владея три перфектни езика, завършила съм медицина и имам взета специалност "ортопедия" и поискам съвет как да си намеря идеалната работа - ще получа доста такива. Ама ако реално съм с една вечерна гимназия - те не ми вършат никаква работа все пак ;) Ако разправям, че усърдно си търся работа, ама не го правя всъщност - пак е все тая кой и какво ще ме посъветва.

Ако просто искаш да хленчиш тук и да обясняваш колко си злочеста и някой да хлипа заедно с теб - кажи го направо, ще се намерят желаещи и за това предполагам. Но сумати народ отдели време, внимание, подходи добронамерено към теб с искрено желание да ти помогне, някои ти предложиха ЛИЧНО съдействие за намиране на работа... Ти продължаваш с някакъв неопределен хленч, общи приказки и нелепи твърдения как не те искали и в "Макдоналдс". Само не си писала още, че и си опитала да станеш чистачка на входа и това също са ти отказали. Почва да става обидно вече за събеседниците ти, ние не сме малоумни все пак.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: м-и в Май 05, 2016, 16:49:50 pm
В Макдоналдс да кажем искат бързина и координация, но никой не може да ме убеди, че в сиктор търговия примерно няма работа. Има и други, където постоянно се сменят хора, защото намират по-добра или не издържат на напрежинието. Но това да ходиш на интервю и никой да не те вземе си е някакъв личен проблем и трябва да се търси. Дали причексата ти не е хубава,  стъклата на очилата дебели, полите къси или имаш мустак, явно е лошо първото впечатление.  Освен визията мисля е важно и как комуникираш. Но няма причина камара хора да не те поканят на работа ако отговаряш на изискванията.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 05, 2016, 18:19:36 pm
Истината ще излезе на яве, аз не мрънкам, не съм лигла или нещо друго, аз съм човек който си търси работа и ще продължи. Критерий за заплащане над 350 , не търся нещо определено както казах. И истината опитала съм се да стана всичко и мениджър и какво ли не. Не търся определено заплащане , например едно 500-600 чисто са  добре, относно прическа и облекло там нещата ас други и се стига до липса на средства, e който търси намира някой ден  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Krisi08 в Май 05, 2016, 22:07:16 pm
Здравей,
Ако може и аз да се включа в темата ти, като работодател, дано да ти бъда от полза. Аз имам към 12 човека персонал, не е много, но за да ги намеря и тия 12 беше голям зор. От опит мога да ти кажа, че кадърния и добър персонал сравнително бързо си намира работа (не казвам, че ти не си такава), просто факта, че от 6 години не можеш да си намериш работа, означава, че проблема е някъде в теб (както са ти писали вече). Примерно, като пусна обява в джобс.бг, ако не им се обадя на тези които харесвам до 2-3 дни, на 4тия вече съм ги изпуснала, защото са започнали работа на друго място :x

Аз лично давам възможност на много млади или хора с малко опит, стига да ми допаднат на интервюто и да видя, че имат желание и са мотивирани, за това е много важно първото впечатление и като цяло как се презентираш. Не съм съгласна, че външният вид зависи от финансите. Винаги можеш да изглеждаш спретнато и добре и без много възможности. Както и обратното, има хора които и с много възможности не могат да се облекат прилично. Примерно, сега наскоро разбрах, че една от продавачките при мен, пазарува дрехи само от някакви битаци само след като ми се похвали, че си е купила 1кг дрехи за 5лв 8O  8O Мисълта ми е, че тя винаги изглежда много добре - чиста, спретната, изгладена - никога няма да кажеш, че си купува дрехите на килограм...Не, че съдя момичето, напротив - кефя и се как успява и с малко да изглежда винаги добре.

И истината опитала съм се да стана всичко и мениджър и какво ли не.
Това много не го разбрах, но може би кандидатстваш на позиции които въобще не са подходящи за теб и не отговарят на трудовия ти стаж...За да се "опитваш" за мениджър където и да е, трябва да имаш поне някакъв опит като такъв...

Ако искаш конкретно някаква помощ, ми изпрати св-то да го погледна и да ти дам някой друг съвет :)

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 07, 2016, 21:22:48 pm
Имам една стара мечта, имам над 10 публикации в Кулинарен журнал и Журнал за жената, мечта някъде мой рецепти да намерят приложение, не само там, нещо от което авторът им да може да спечели  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: м-и в Май 08, 2016, 11:25:24 am
Опитай с блог тогава. Но няма да е бързо и лесно :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Май 09, 2016, 14:02:29 pm
За да си изкарваш парите с кулинарство, трябва да си добра поне колкото Иван Звездев.
Иначе блогове има колкото искаш в интернет, но това няма да те храни.
Виж страницата на "Супичка"! Чат-пат виждам, че момичето предлага бисквити или някакви подобни, правени от нея, за специален повод, например Свети Валентин, Коледа или Великден. Но не съм убедена, че изкарва кой знае какво, въпреки че има над 30 000 души, които следят блога й. Аз съм голям фен. Това е моята кулинарна "Библия". Не твърде сложни, но много вкусни и традиционни рецепти.
Направи си блог! Пиши в него! Със сигурност ще ти се отрази добре на самочувствието. Но бъди реалист! Това е хоби, от това няма да можеш да живееш.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Май 09, 2016, 16:24:07 pm
Не съм много съгласна, че човек трябва да е Ути или Звездев, за да печели от кулинария. От писане тук и там - със сигурност ще е трудно и няма да се изкарва дори нормална заплата. Обаче познавам жена, които прави вкъщи торти и ги продава. Естествено не някакви смотани от типа "бисквитена" (макар че в талантливи ръце и тя е прекрасна). Мисълта ми беше, че въпросната жена започна с по 1 торта седмично - за някой познат, който я препоръчва на друг, на трети и т.н. и в момента жената не успява да си изпълни поръчките и е включила цялото си семейство в бизнеса. Но за целта: 1. трябва да се минат поне няколко курса за сладкарски изделия, работа с шоколад, работа с фондан и т.н. и 2. трябва да инвестираш в закупуване на много и различни инструменти и материали. И да, няма да стане бързо, нито лесно. От друга страна  f_31 вече 6 години е изгубила в опити да намери работа, за тези 6 години можеше и цех за торти да си отвори  :wink:
Така че без начален капитал и само с писане тук там по разни списания - не мисля, че ще стане.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: magi_st в Май 09, 2016, 16:37:59 pm
Момичета, мисля че достатъчно напъвахте да давате акъл. Всеки сам преценява до къде и какви са му възможностите, какво иска или не.Фантето сподели, вие и отговорихте, няма смисъл от повече човъркане по тези теми.

Аз пък не искайки да обидя абсолютно никой се учудвам на добрината ви. Все пак това е интернет, вие предлагате да помогнете на напълно непознат човек, залагайки личното си име и опит. Аз трудно помагам на познати, защото знам как ще ми се отблагодарят, а на непознати, много добре бих го обмислила.Сигурно тотално съм изтръпнала в това днешно време и съм се овълчила.

И да е в тон с темата и аз съм тъжна и отчаяна.Тъжна съм защото имам добро образование, хубава работа, но всичко е предварително решено.Малките фирми нямат шанс да докопат обществени поръчки. В Северна БГ пък е направо абсурдно, тук са се настанили софиянци и край.Играят на дъмпинг, натискат и т.н. и ние сме пред фалит, а много, много си харесвам работата.Не не искам да се местя в София и ако се наложи да правя избор бих си хванала чукалата и бих се изнесла изцяло от страната.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 09, 2016, 21:33:28 pm
Всяка една от София, понеже не познавам почти никой от Вас, да не кажа никой може да дойде на кафе и нещо за хапване от мен , и това е сериозно  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: м-и в Май 11, 2016, 18:31:54 pm
Фанте, а ти защо не ходиш на срещите?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 13, 2016, 21:49:15 pm
Иска ми се да си направим срещу някъде към 4-5 следобед някъде, в парк или заведение, не съм привърженик на вечерните срещи и не излизам вечер, може и по рано но незнам как им е удобно на останалите  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Май 13, 2016, 23:25:15 pm
Фанте, хората ходят на работа.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 14, 2016, 17:54:48 pm
Радвам се на куража на всички ви, благодарна съм, каквото успях направих, от тук нататък не знам какво ще се случи, все още съм тъжна, все още плача, но каквото такова, аз съм онази която се появи тук да помага на другите , която не прави опити за забременяване,а във форум за стерилитет и проблемно забременяване. Дано Господ ми даде желана работа скоро!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 24, 2016, 14:19:18 pm
Благодаря Ви на всички, че писахте, дай боже един ден нещата да се оправят при мен и да съм малко по добре, малко по стабилна, и дано скоро се сълбдени тази моя мечта, работа и семейство.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 03, 2016, 21:39:43 pm
Няма развитие на нещата при мен, много съм тъжна, иска ми се да помоля за помощ и аз незнам, опитвам се да не бъда тъжна, опитвам се да не мисля за това, но е много трудно и да плаче и да не, е същото и това че бившия ми приятел не искаше да ми върне парите, който ми обещаваше още повече ме срина. Благодаря на всички че искате да ми помогнете.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 04, 2016, 11:40:33 am
Здравей f_31,
Стегни се момиче!!Ако сама не си помогнеш,няма кой да го направи вместо теб.Млада,права,здрава жена си - има къде по-лоши неща в живота.Ако сега на тази възраст не намериш сили да се бориш,какво ще правиш на 40,на 50?Силата е вътре в теб .С рев и тъжни мисли няма как да си помогнеш.Лято е,излез спортувай,кали тялото си ,с него и духа.В интернет пространството има свободни книги за мотивация- чети.Има психолози(аз лично ходя от 8 м.),има групи за взаимопомощ-потърси в интернет.
Успех
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 04, 2016, 11:52:31 am
F_ 31, би ли споделила какво конкретно направи до тук , за да излезеш от това състояние?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 04, 2016, 12:11:15 pm
Аз продължавам да кандидатствам и да търся, записах се на 2 курса, макар и не на живо, който малко или много ми помогнаха, защото така се занимавам, и те кара да мислиш за друга и така успях да добавя в Св-то си нови неща като знания.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 04, 2016, 12:37:51 pm
същото и това че бившия ми приятел не искаше да ми върне парите, който ми обещаваше още повече ме срина. Благодаря на всички че искате да ми помогнете.
В една друга тема, която по твоя молба беше изтрита самата ти сподели, че тези пари не си ги давала, а просто някак си са ти били обещани. За какво "връщане" става на въпрос.
Мисля, че си зациклила на едно място , риеш , вкопаваш се и освен надолу на никъде другаде не поглеждаш, а най- лошото е, че не искаш да погледнеш. Тук получи доста, при това ценни идеи и съвети, но не виждам да си оползотворила нещо от тях, нужна ти е адаптивност, а започнеш ли работа още повече, иначе си аут.
 Сигурна ли си, че позициите , за които кандидатстваш отговарят на възможностите ти, често образованието и курсовете нямат нищо общо с естеството на работа.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 04, 2016, 12:40:41 pm
Аз знам какво искам, но не е възможно, искам си работата която изгубих, искам да се върна и да започна всичко отначало, да луда съм, мислете ме за каквато искате, знам че не мога да се върна, кандидатствам за подобни позиции, сходни и на моя опит и образование но без ефект което още повече ме срива, защото нищо не мога да намеря, за да се стабилизирам.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 04, 2016, 12:44:10 pm
Докато гледаш назад НИКОГА няма да тръгнеш напред.
 Какво ти е образованието и с какъв опит си?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 04, 2016, 13:42:40 pm
Съгласна съм с avallon.Прави ми впечатление също от публикациите ти f_31,че говориш/правиш неща във виртуалния свят-крусове онлайн,не си привърженичка на вечерни излизания(не че това е критерии),хобито ти също не е свързано с хора.Може да греша,но не мислиш ли ,че трябва да промениш това?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 04, 2016, 14:21:22 pm
F_ 31,  няма нужда да ми пускаш на ЛС СВто си за да научавам коя си и що си.
Пуснала си цяла тема , с която правиш обществено достояние проблемите си. Проблема е, че всичко е твърде общо казано. На конктетните въпроси ето как отговаряш, ами просто никак не помагаш  (индиректно и сама на себе си). Много тук отделиха от времето си за да ти бъдат полезни. Конкретни предложения . .. повтарям се, но предложенията са напосоки.
Зададох ти въпроси не толкова, защото ме интересува коя и каква точно си, а отговаряйки дори и сама на себе си да си помогнеш. А отговаряйки в темата някой все пак да ти се окаже супер пплезен, нали?!
Да, ти може да знаеш точно какво искаш, но толкова време неуспехи не се ли замисляш, че нещата опират и до можене (освен ценз). То всеки човек иска много работи в тоя живот, ама трябва да си даде рално сметка до колко тези неща са възможно постижими за него .... И така се живее в един по- добър душевен мир и чуство на удовлетвореност с реално  достигнатите цели.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 04, 2016, 14:50:37 pm
Хайде стига сме дъвкали едно и също... Момичета, не разбрахте ли, че полза от цялата тая работа - няма. Пожелайте й успех на f_31 и да спрем до тук, една и съща плоча се върти до безкрай.
И аз съм тъжна и отчаяна ... вече 2 години не мога да си гушна детенцето. Други момичета от форума - след години борба, разпъвани на кръст, с по 10 и повече инвитро процедури, затънали в дългове, изоставени от "мъжете" им - и те сигурно са "тъжни и отчаяни". Да не говорим по света колко хора има с болни деца, с болни родители и т.н.
Ако тръгнем да пишем колко сме тъжни и отчаяни, този форум ще се удави в сълзи
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 04, 2016, 16:56:02 pm
Фантичке, спри да мислиш за тази работа, връщане назад няма! опитай нещо друго, крайно различно като работа, за което нямаш опит дори! Опитай ако щеш рецепционистка, нещо, каквото и да е...иначе затъваш
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 04, 2016, 18:54:44 pm
Днес сте ми на късмет, обаче, обадиха ми се
за провеждане на среща за една стажантска програма.  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 04, 2016, 23:30:02 pm
следя темата тихичко от известно време  :wink:

f_31, потърси ли психологическа помощ?
писах ти съобщение преди време, при мен нещата с тази фирма не се получиха. с две думи ще кажа на другите - ходих на цяло интервю с връзки!, не получих "работата"  :lol: малко съм отчаяна, но здраве да е. мецан от няколко месеца пак е безработен, хвана се в озеленяването  :x не му дадоха всичките пари, само се претрепа от работа

искам да обърна на f_31 малко внимание за желанията й. една работа не е просто желание, тя е отговорност. от няколко години съм офис мениджър, личен асистент, организатор и какво ли не. работата ми е интересна, но и много изнервяща понякога (особено ако шефът ми диша във врата и гледа в монитора - буквално).

 :ask: вече се чудя, извинявай за личния въпрос, но да нямаш някакви заболявания, които да не позволяват да работиш всичко? аз съм с астма примерно, и не мога да си позволя да работя в кухня на влага, иначе бих правила торти  :lol:

и не на последно място успех
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 05, 2016, 18:35:20 pm
Вярно е искам да опитам, така е кандидатствам, ходя по срещи, обаче не стигам до никакво започване, това е.  :?
Не стигам до одобрение от където идва и останалото.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 05, 2016, 22:01:20 pm
f_31 Момичетата ти задават конкретни въпроси.Това увъртане от твоя страна и повтаряне на една и съща реплика е неуважение към тях.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 05, 2016, 22:18:27 pm
Mecinka макар че писах Лс, ще пиша и тук че имам проблем с очите, който не позволява наистина всякакъв тип работа! Например да изкараю шифьорски курс! 
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 05, 2016, 23:03:11 pm
Фанте, за много малко работи искат книжка. Очилата не са пречка да работиш. Освен ако самата ти не се подтискаш допълнително заради диоптрите.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 09:42:49 am
Mecinka макар че писах Лс, ще пиша и тук че имам проблем с очите, който не позволява наистина всякакъв тип работа! Например да изкараю шифьорски курс!
Глупости, от векове има едно изобретение, наречено "очила", които решават с подходящ диоптър всякакви проблеми с очите освен може би ако си напълно и абсолютно необратимо сляпа! Почти всеки втори в днешно време има проблем с очите, но това не  пречи на хората нито да вземат книжка, нито да си намерят работа!
По въпроса с "подтискането", споменато от blue_sky ще кажа, че от няколко десетки години и за това има подходящо изобретение - нарича се "лещи за очи"
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 06, 2016, 10:30:13 am
Лилибел, замисляла ли си се, че при определени заболявания не могат да се носят лещи? За съжаление, съществува не само късогледство.
И да, нося лещи, рядко очила.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 10:39:40 am
Аз нося и двете и очила и лещи, лещи нося от има няма над 25 години,очила нося от дете, но има и друго, искаш да работиш, да се развиваш да се докажеш но какво да правиш когато по никакъв начин не стигаш до одобрение и започване някъде, това е години наред при мен , години  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 10:57:55 am
Лилибел, замисляла ли си се, че при определени заболявания не могат да се носят лещи? За съжаление, съществува не само късогледство.
И да, нося лещи, рядко очила.
Честно казано такива заболявания не са ми известни. За обща култура ако може да споделиш някой пример. Тъй като не страдам от такива проблем, в интерес на истината ми е малко далеч и не съм много запозната. Имам 5 колеги в офиса, 3ма от тях са с проблемни очи, 2ма носят лещи, 1 носи очила. Имам и други познати и приятели с очила и лещи. От там са ми практическите познания. И знам, че вече има всякави решения за проблемите с очите най-малкото защото е често срещано явление. Има прекрасни очила - като форми, цветове, рамки, диоптри. Даже се изненадах, че има такива с разделени стъкла за различни проблеми на едно и също око.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 06, 2016, 11:33:45 am
Ето пак недомлъвки и материал за гадаене спорове, полемики върху неизвестен проблем.
Еми Фанта, вземи ги назови тези проблеми с истинските имена най- накрая.  Мине се не мине време и като има затишие по терзанията ти айййде пак вземеш че изцвъкаш нещо неопределено. Не е неуважение това, подиграваш се с времето , търпението на всички тук, които ти обръщат внимание, а  все пак това е форум с малко поо-различна насоченост.
Ти стигаш до констатациите и нито на йота по-нататък. Ми вземи си поразчовъркай малко сивото и се запитай защо аджеба така се получава. Хора с очила, лещи, кривогледи и прочие живеят, работят, и постигат много в тоя живот. Айде стига се изживявай като жертва, чакайли всички тука вкупом да да те оплакваме и плакнем дните ти. Вземи се стегни вече, че на много хора тука взе да ни омръзва да говорим като на неудушевен предмет. Завъртяла си някошко дежирни фрази и ни напред ни назад. Ревеш колко си нещастна, ама и не даваш да ти е помогне .... А ма ха, аз вече почвам да си мисля, че страдаш от липса на внимание,  и понеже сподели, че нещо ти куцат вербалните контактии, та търсиш виртуално да се изявяваш по форумите.
Ами уважавай все пак малко хората отделили от времето си за да ти бъдат от помощ.

B  крайна сметка какви изводи си направи от това, че стигаш до интервю, а не можеш да продължиш по-нататък. Анализираш ли ги въобще тези неща а? 
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 12:00:29 pm
Не ме харесват това е извода, но защо не ме искат не знам и не мога да кажа  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 06, 2016, 12:11:48 pm
f_31 на лично съобщение ти пратих координати на психолог.Направи нещо най-накрая.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: StefiZ в Юли 06, 2016, 12:13:38 pm
И аз да питам нещо. Фанте, при родителите си ли живееш? Те какво казват за проблемите ти?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 06, 2016, 12:25:44 pm
f_31 на лично съобщение ти пратих координати на психолог.Направи нещо най-накрая.
[/

Тя нищо няма да направи. Момичето просто си търси внимание, ще намери 198765432 причини. До това заключение стигам вече. След последния отговор... Никакъв напън на сивото да разчопли малко в проблема. А не е толкова сложно. Просто поредната констатация. Туй не търпи развитие явно. Месец, два, два, три .... година без работа .... Ама това нейното не е до липса на такава, друг е проблема, ама и на психолог няма да иде.
Мама и тати да опъват каиша, за разкош и някой бивш или настоящ приятел е хубаво да има та да й обещае някой леФ. Срамота!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 12:34:05 pm
Не ме харесват това е извода, но защо не ме искат не знам и не мога да кажа  :P
Не те искат защото най-вероятно не се представяш добре на интервютата. Освен на психолог както те посъветваха някои, може би няма да е лошо да отидеш и на консултация в някоя фирма за подбор на персонал. Там могат да ти структурират CV-то, да ти дадат ценни препоръки как да се държиш на интервю, как да говориш, как да се облечеш и т.н.
И все пак, има доста работни места, където не искат нито стаж, нито образование, нито се интересуват от възраст, пол и външен вид. Не си ли мислила да се насочиш към такава работа? Да изкараш някакъв курс и преквалификация? Даже доколкото знам в бюрата по труда даже имат безплатни курсове за преквалификация. От теб се иска само желание за работа и точно то според мен ти липсва. Затова колкото и да си говорим тук глупости, обяснения, оправдания, колкото и да се напъваме в анализи, мнения и съвети - ти без желание за работа няма да мръднеш и на сантиметър. И след години в тая тема ще се върти един и същ филм, само дето на нас ще ни е омръзнало да пишем едно и също. Но нищо, тук постоянно се появяват и нови лица, които ще ти правят компания
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sun_smile в Юли 06, 2016, 13:39:06 pm
Аз въобще се чудя как има някой да продължава да пише, особено и след предната тема... Ф_31.. Порастни!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 06, 2016, 13:52:16 pm
И аз да питам нещо. Фанте, при родителите си ли живееш? Те какво казват за проблемите ти?

сигурно, иначе кой ще я издържа, интернетът не е без пари все пак

пенсионери ли са родителите ти, не могат ли те с нещо да ти помогнат? братя, сестри имаш ли? какво стана със стажа? ако добре разбирам от ника ти си достатъчно млада, имаш време. а като знаеш език защо не хванеш за чужбина?

преди години и аз не бих приела определени работи, но сега имам и дете, и кредити, и чудеса  :lol:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Кристи Кристова в Юли 06, 2016, 14:17:36 pm
Здравей,

писах ти на лично съобщение. Ако ми дадеш малко повече информация, бих могла да ти помогна.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 16:47:18 pm
Кристи, Меци, и СтефЗ за Вас ЛС  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 17:20:39 pm
Лилибел аз съм преквалифицирана на Продавач консултант, от Бюро по труда, 6 месечен стаж си имам там  :lol:
Не се сещам обаче къде не искат стаж, не ги интересува образование, пол и години и външен вид.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 17:40:37 pm
Веднага казвам къде не искат стаж. Преди седмица ходихме на басейн с едни приятели, техния син дойде да учи в София. Нещо не му се учи обаче и прекъснал, съответно му спрели финансите, но това е друга тема. Момчето е 20-21 годишно, без 1 ден трудов стаж. Една година беше без работа. Но като казвам, че е без финанси, значи наистина е без никакви финанси. Може би това е начина някой наистина да си намери работа когато е притиснат от обстоятелствата. Както и да е. Изкара курс за барман, струвал е към 300 лв. и веднага си намерил работа в Хепи - сигурно ги знаеш ресторантите.
И не само за Хепи говоря, мисля че в KFC, макдоналдс и подобни са перфектно място за хора без трудов стаж. Да, заплатата не е супер висока, но е идеална като за хора без стаж. Не разбирам какво ти пречи да започнеш на такова място и паралелно като искаш пак си търси "мечтаната" работа. Доколкото знам там са и на смени,което още повече ще те улесни защото не е като да си вързана в офиса от 9 до 18 и ще може да си ходиш по интервюта. Но междувременно ще имаш собствени пари, ще се издържаш, ще си имаш за харчене, ще завържеш познанства, ще натрупаш опит и да не изброявам...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 17:45:45 pm
Ами КФС и Макдоналдс и хепи не ме искат,имам по поне 5 кандидатури там завършили с отказ от тяхна страна не от моя, безнадежден случай съм знам  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 06, 2016, 18:04:13 pm
Лилибел,Авалон е права в това ,че колкото и да даваме съвети и да помагаме f_31 няма да направи нищо.
Ако в момента,някой отвори jobs.bg за Продавач консултант и в Call Centers (на банки-не се изисква стаж) има над 300 обяви.Никой не може да ме убеди ,че виждаш ли никой не я наема.
f_31 не искам да те обиждам,но ако наистина си на 31 г и имаш по-малко от година трудов стаж през живота си (или за последните 6 год. до колкото разбирам),то определено има нещо не добре в поведението ти.Потърси помощ и то не тук,а при специалисти,защото ако сега не го направиш с годините няма да ти бъде по-леко.
Човек има ли желание има и начин(относно работата)и  спри да хленчиш .
И аз исках да съм моделиер конструктор имам техникум,колеж и пр. в тази насока,но като видях че не става,се преориентирах.Както с математиката бяхме на Вие,така започнах от АБ,така 7 год. по късно съм във фин.сфера.(И сервитьорка съм била,барманка,цветарка....)Срамна работа няма, но явно при теб "не е опрял ножа до кокала"
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 19:55:30 pm
Ами КФС и Макдоналдс и хепи не ме искат,имам по поне 5 кандидатури там завършили с отказ от тяхна страна не от моя, безнадежден случай съм знам  :?
пак се повтарям, но ще кажа да си направиш една консултация в агенция по подбор на персонал. Там хората ще ти кажат точно какъв ти е проблема в общуването и в представянето пред потенциалните работодатели. И след като не ти върви в София, защо не си опитала да кандидатстваш за работа някъде по морето, в сферата на туризма? Варна? Бургас? В момента е сезона и там са готови да вземат куцо, кьораво и сакато само и само да има кой да обслужва туристите.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 06, 2016, 20:20:22 pm
Лилибел, малко като изморявка , гимнастика на пръстите си правиш да повтаряш , то хубаво, aма да има кой да възприеме.
Преди време аз лично й предложих работа на морето веднага, прилично платена, с осигурена храна и преспиване ама нъц - даже и не се заинтересува е на, така, любопитство малко поне.. Отчаян човек грабва предложение, макар и временно.  Ама тоооо ..... как да го нарека без да обиждам вече не знам.
Както каза Бебешок който иска винаги намира начини. Аз вече се и съмнявам, че проблема реално е такъв. Ние тука пеосто си дрънкаме и повтаряме като ... ай да не казвам какви. И всеки път се питам защо се занимавам да си хабя времето и нервите от най-добро чуство да помогна. То не прихваща бе.Аз просто не мога да си представя да се впия като кърлеж и да се храня от някой друг толкова време. Ми в Чистотата при циганките ще работя временно., щом ножа е опрял до кокала и чакам някой да ми сложи хляба на масата ГОДИНИ  наред. Честно казано то и до възпитание е това. Тооа горе са меко казано глупави оправдания. ЖЕЛАНИЕееее липсва. Ама като има кой да търпи.  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 20:32:49 pm
Ей Вие за каква ме мислите, прихванала съм всичко, боря си се и продължавам, дай ми някоя Агенция където именно ще ми обърнат внимание на общуването и представяне пред работодатели -нито една не съм намерила, сещам се за една в която като попитах ама не  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 06, 2016, 20:54:57 pm
Тъпкано е в нета с такива :lol:.
Другото е бла, бла, бла.

Аз не знам ти нас за какви ни мислиш.

П.с. Даааа по- напред имаше отзив от HR с предложение за помощ  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 06, 2016, 21:02:58 pm
Утре ще чета от до   :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 06, 2016, 21:14:54 pm
Утре ще чета от до   :P

Което потвърждава поне една от тезите ми 8O
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 06, 2016, 22:15:40 pm
утре ще ти пиша една примерна агенция, където може да отидеш. Имахме един голям клиент с 50 човека персонал, затвориха магазина и тъй като работодателят беше чуждестранна фирма в доброто си желание да помогне на служителите си им осигури консултация от такава фирма. Там им изготвиха автобиографиите, консултираха ги за пазара на труда, как най-успешно да се представят на интервютата и т.н. Ама утре като съм в офиса ще погледна как се казва фирмата. От теб обаче зависи да се вземеш в ръце и да отидеш - ако не в тази агенция, в някоя друга подобна. Наистина нета е пълен с такива агенции, избери си 10 и им звънни да разпиташ какво предлагат и колко струва. После отиди в една от тях и си направи консултация. Ама като казвам "отиди" имам предвид да отидеш там наистина. А не пак да пишеш как не можеш, не знаеш, не става ...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 07, 2016, 00:59:47 am
Лили, понеже пита по-нагоре за какви очни заболявания съществуват, виж тук! Има много сериозни. Дано никой от нас не се сблъска с тях.
http://visio-eye-care.com/diseases.html

Иначе има хора с много чувствителни очи, които не могат да носят лещи. Просто физиологична особеност.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: kategori4nost в Юли 07, 2016, 07:59:14 am
f_31, има ли вероятност ходейки по интервюта да описваш колко си тъжна и отчаяна и никой не те иска?!
 Съвсем сериозно ми е питането и няма капка ирония!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 07, 2016, 10:51:22 am
blue аз знам, че има хиляди заболявания на очите. По-специално се чудех при кое от тях не може да се носят лещи. За чувствителните очи мисля че има специални лещи. А че на някой не са му понесли лещите - според мен е въпрос на неправилно избрани лещи. Защото колегата си беше поръчал едни лещи, които хич не му се отразиха добре. След това си поръча други - смени доставчика или типа лещи, не съм разпитвала точно, от които лещи е много доволен. И само да отбележа - лещите, от които е доволен, са по-евтини от лещите, които му правиха проблеми. Така че може би въпросната чувствителност на очите е по-скоро проблем с неправилно избраните лещи.
f_31 както обещах - фирмата е ИКАП България, провери какво предлагат, стегни се и си оправи живота. Алтернативата ти я казах - ще мрънкаш тук в следващите 30 години, ние разбира се няма да издържим толкова много, но новите попълнения все ще драсват по някой ред в темата ти....
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Синеочка в Юли 07, 2016, 11:50:10 am
Очилата с диоптър от няколко години са и моден аксесоар и бая кифли умишлено си купуват рамки с обикновени стъкла само и само да изглеждат по-фьешън или по-ЕнТЕЛЕгентни ;) Така, че не виждам проблема нито в лещите,нито в очилата, те отдавна не са повод човек, да се чувства подтиснат от носенето им. Самата аз години наред имах проблеми с очите и носех и очила и лещи, не съм била никога повод за подигравки или да съм имала комплекс за малоценност. Подложих се налазерна корекция през 2011 - мм ми направи подарък за рд.
Ф_31, с риск да те обидя, но прочетох целия ти профил и на места стещнах, че си писала за обезкосмяването и че ти не го правиш(ако сега не е така моля да не извиниш). Предвид, че страдаш от СПКЯ, за който е харектерно наситено окосмяване..да на би.. това да е проблемът. Надявам се да не се засегнеш, но наистина почвам да дълбая вече какъв е проблемът. Защото, ако аь вземах човек на работа, първото нещо, което ще е от значение е видът му, не толкова дрехите, колкото поддържаносття му - чисто лице, поддържани ръце и добре оформена прическа.
 Не ми пиши лични, защото ако искаш да ти помогнем, трябва да аи напълно открита с нас. Не е срам да се е позанемарил човек, особено ако има душевни терзания, но трябва да знаеш, че видът е от особено значение на оазара на труда.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Pav-la в Юли 07, 2016, 13:15:52 pm
Основното при интервю за работа е мотивацията. Ако някой иска да работи се вижда. Ако е само за се намира на работа, еми пак се вижда. Като питат какво си правил от последната работа до момента и отговорът ако е" Никой  не ме иска", дори не с тези думи- никой няма да те вземе.

За лещите- основното е съдържанието на вода, да не се пресноват и гримът да е за чувствителни очи.
 
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Mirracles в Юли 07, 2016, 13:41:56 pm
Съдбата на давещия се е в негови ръце!
Стягаш се и се захващаш с решението на проблема.
Ако искаш да постигнеш нещо в този живот трябва да се откажеш от вайкането и оправданията и да действаш!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1057040321039824&id=897393153671209
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 07, 2016, 15:35:02 pm
синеочка, да имам си повишено окосмяване точно в следствие на ПКЯ, не мога ад си направя изследванията по разбираеми причини, за прическата не знам, не поддържам маникюр не ползвам грим и лак. Ходя с пусната коса, или прическа която ми е удобна на мен. Никой не ме обижда, никой , трогната съм от сърце  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Елфи в Юли 07, 2016, 16:07:19 pm
f_31, не е лесен изобщо животът. Повярвай ми, не само за теб.
Обаче от теб зависи по кой път ще тръгнеш.
От мен да го знаеш - пътят на жертвата е губещ. Винаги.
Стегни се малко! Има хора с доста по-тежка съдба от твоята.
И се захвани да работиш - от по-ниско стъпало - така се научава най-добре работата, а ако си способна, ще тръгнеш нагоре по стълбата. Най-добрият мениджър е този, който познава работата на всички нива. Всеки иска, като завърши, да го турят на бюро, със стартова заплата 1000 лв, ама няма как да стане това.

Пусти глад!
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sia в Юли 07, 2016, 16:18:10 pm
Фанта, не търси повече оправдания. И свали летвата.

Фантастико всяка седмица търсят хора. Сега това са им актуалните обяви https://www.jobs.bg/company/5058 Хващай някоя работа за ушите и като те викнат на интервю, отиди усмихната, а не тъжна и отчаяна.

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 07, 2016, 16:52:27 pm
Не съм се предала и няма и да се предам, Дева съм , инат съм, упорита съм,ще стане, тази тема ще ми остане като Дневник, а всички Вие си пишете каквото искате, аз чета, слушам и изпълнявам  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 08, 2016, 00:17:21 am
Фанте, моя приятелка тук беше отрязана заради липса на грим на едно място и пусната коса на второ. Тези неща се гледат, не ги пренабрегвай! Аз лично съм наемала стажантка, която беше много леко и приятно за лятото гримирана и с вкус в облеклото, без да е крещящо и безбожно скъпо.

Опиши ни как се подготвяш за интервю и как се обличаш, репетирала ли си пред огледалото отговори?

Уфффф, кога станах HR?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 08, 2016, 10:15:54 am
ееее това е много несправедливо да върнеш някого само защото е със спусната коса или без грим - ами аз също не нося грим през деня, това не значи, че приличам на таласъм. Също така нито правя прически (нямам време), нито си връзвам косата (мразя от дете). Какво значи - че трябва да съм безработна ли? Честно казано ако някой ми иска да ходя на работа с грим и прическа и по това ме преценя на интервюто - аз самата ще се откажа от кандидатурата си за съответната позиция. Мина ми времето когато можеха да ме избират по външен вид - сега могат да ме избират само по акъл, качества, възможности, опит. Едно време когато за първи път си търсех работа няма да забравя едно интервю, в което кандидат-шефът ми директно ми показа къде му било леглото... извинявам се, но според моите разбирания изисквания към външния вид може да има само за такива позиции, които работят с външния си вид - сервитьорки, стюардеси, рецепционистки и т.н. Аз работя с ума си, него няма как да гримирам, за мен е важно човека да е чист, спретнат, културно облечен и с приемлив външен вид. Всичко друго са глупости на хора, които не знаят какво искат и как да си подбират кадрите - лично мнение
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 08, 2016, 10:24:46 am
Дори и сервитьорките не трябва да се избират по външен вид. Съгласна съм и негримирана сервитьорка да ме обслужва, може би само с вързана коса, че да няма изненади в храната. Но нека да е любезна и усмихната! Същото и за рецепционистките. Стюардесите традиционно се гримират много. Вероятно се очаква така от тях.
И аз ходя основно без грим. Мързел.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 08, 2016, 10:33:05 am
Не справедливо е да загубиш дълго търсена работа заради топла вода, и кафе със захар, като не знаеш че бившата ти вече шефка го пие без захар кафето, а за топлата вода не коментирам, то там цялата вода дето си течеше е все топла , случва се да объркаш крановете така е, нищо не е нарочно  :o
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Krisi08 в Юли 08, 2016, 10:54:04 am
Много се чудих дали да пиша отново, защото незнам колко има смисъл и до колко ф31 наистина приема съветите на всички ни, но ще пиша за последно.
За консултант продавач, колкото и да не ви се иска истината е, че външният вид има огромно значение. Като в момента не говоря кой красив, кой грозен, а за елементарна хигиена и женска култура да поддържаш външния си вид. Никой не е казал, че трябва да се ходи с бална прическа и грим, но има елементарни неща като чиста и поддържана коса, чисто лице, лек грим (по желение). Аз си имам 6 продавачки в момента, мога да ви кажа, че колкото и да не ми се иска, те са ми лицето и на двата обекта...Моите обекти са тип бутикови сладкарници да кажем, имаме скъпи неща, като белгийски шоколад, френски вина и т.н, само от съображение че работят с храна, продавачките не могат да си позволят лоша устна хигиена, пусната коса или неподдържани нокти/ръце. Имах такава една, махнах я след 10 дни, след като всичко беше в черни косми по пода, защото не искала да си връзва косата или не знаеше как, кой знае...
В магазини за козметика и парфюми, абсурд момичетата да не са с безупречна визия и грим, това е така в цял свят, защото продават това което им е на лицето. За дрехи, по същия начин, не можеш да продаваш дрехи облечена по анцунг....продавач консултаните въобще не са за подценяване, защото от тях зависят изцяло продажбите, аз също си избирам момичета, които освен мотивирани и с хъс за работа, имат и и чар и добра визия и хигиенна култура, защото истината е че обратното отблъсква.

За това всичко се свежда до това къде  искаш да работиш продавач консултант и в коя сфера? Ако искаш да работиш в някой железарски магазин, едва ли визията ще е толкова от значение, но ако искаш да работиш в бутик, ресторант, парфюмерия, сладкарница и т.н трябва задължително да инвестираш време в себе си и външния си вид. Аз и преди ти казах, че добър външен вид не зависи само от средствата, а от желание и мотивация...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 08, 2016, 11:00:59 am
Така е, аз затова казах "които работят с външния си вид" - всички, които основно работят с клиенти, те са лицето, което клиентът вижда за първи път. Обаче много професии са просто работяги зад кадър, за които такива неща като грим и прическа е безсмислено. Срещала съм в практиката си и такива изисквания - искат ми английски, а реално никога не ти се налага да го ползваш. Кой знае колко хора са върнали само защото не знаят английски (включително както по-късно установих и самите те).
За професии, които изискват хигиена - готвачи, сервитьори и подобни, личната хигиена е на първо място, там пък според мен грима не е толкова важен колкото хигиената. Така че аз съм против поставянето на условия, които са само с козметична цел. И аз съм имала екип, лично съм си ги избирала, никога по външен вид. Затова хората работеха, можеха, знаеха и им имах доверие, че като им дам работа ще я свършат. А не като кокони да ми тракат с токчетата по цял ден и да кръстосват крака в офиса.
f_31 едва ли са те освободили само защото си занесла кафе със захар на шефката си. Най-вероятно ти се е случило повече от един път.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Елфи в Юли 08, 2016, 11:39:41 am
Има си неписани правила за явяване на интервю.
И никой не говори за прически и грим. Макар че в някои сфери това е предимство.
Но не и задължително условие. Човек трябва да е спретнат.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 08, 2016, 17:20:14 pm
Моята приятелка точно в туризма и хотелиерството работи.

Спретнатия и хубав външен вид, поддържан е огромно предимство за една жена, не го подценявайте така. Говорите за след време, да ви оценяват по акъл и работа, хубаво, ама Фантето няма стаж зад гърба си и трябва да използва всички предимства.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 08, 2016, 20:07:56 pm
Обикновен човек съм, и искрено се надявам един ден да заключа тази тема, и да се преместя малко по надолу в една друга тема, моля се за себе си и за всяка една която чака своето детенце-1-2-5 опита, знам че един ден и аз ще имам своята мечтана работа и всичко за което мечтая. И за съжаление пак се разплаках.... :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 08, 2016, 22:05:31 pm
Утре ще чета от до   :P

F_31 ???? какво стана?

А с фирмата, която Lilibel  ти каза? Направи ли нещо?
Стига общи приказки. С молитви нищо не става. С рев също. А ако съдя по писанията, ти друго не правиш. Та за това попитах де. Скоро не виждам да заключиш тази тема,  не и с този маниер и начин на мислене, който демонстрираш. За тези три месеца списване тук и ако малко от малко беше попила от съветите и предложенията, които тук ти дадохме ехеее.... Всеки сам си кове съдбата, както се казва , на кривата ракета и космоса й пречи, та твойта работа същата.

Jasmin_ veni, то и аз имам общо с туризма. За някои позиции не е от значение външния вид. Не е конкурс за красота а работа се иска. Но, има едно такова положение - примерно за моите работодатели един работник ако хич не обръща внимание на външния си вид е липса на чуството за уважение към самия себе си, как да очакват уважение и към околните, вкл. и тях. няма да изпадам в подробности. То е ясно, че човек трябва да полага поне минимални усилия, без това да опира до срества, говорим за елементарни неща.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 08, 2016, 23:45:40 pm
относно външният вид - работя в офис, ходя по институции, контактувам с доставчици. имаме неписани правила като: по-добре без лак, а не с олющен или в ярък цвят; къс маникюр и т.н.  :) а грим в тези жеги съвсем не търпя, иначе съм семпла  :pipy_longstocking: спиралка и гланц за устни ми стигат
исках да уточня, че нямам контакт с клиентите фейс ту фейс, но го налага средата (бизнес, наука)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 09, 2016, 05:09:29 am
Не знам накрая, на някои хора им е по-трудно да излезат от депресията.
Фанта, предлагам ти да направиш списък с неща за себе си и всяка седмица да правиш по едно, докато добиеш увереност за интервюта. Например нова прическа, нов маникюр,нова форма на веждите, нещо бе, нещо, което те кара да си уверена и красива.

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 09, 2016, 11:13:39 am
Писах на HR , Раши, надявам се да се включиш :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: rtfrtf в Юли 09, 2016, 23:17:00 pm
Пратих ти ЛС с едно инфо т Фейсбука, дано да е истинско и да става, пишат, че търсят хора, които в момента не учат и не работят.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 10, 2016, 12:10:02 pm
Благодаря на всички,но като част от този форум, виждам и чета болката на много от Вас, борейки се за дете, 1-2-5 опита, болка, неуспех и сълзи, борбата за мен продължава.  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 10, 2016, 18:54:20 pm
F_31, така е за болката. Но аз не съм забелязала някоя  да е зациклила и да повтаря едно и също месеци наред, да се е тръшнала  да реве..... Всяка от нас се е борила и продължава да се бори  с реални действия , не виртуално с приказки. И повярвай твоето положение не е най -тежкото. Ти сама го утежняваш още повече,  съдейки от написаното до тук.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 11, 2016, 03:23:16 am
добре де, хрумна ми нещо
толкова ли не се намира наоколо една фризьорка и една козметичка, да ударят едно рамо и да направят пълна промяна на фантата  :P

И повярвай твоето положение не е най -тежкото.

 :lol: да е жива и здрава, това ще го проумее като проима дете, и ще си вика - ей, как се вайках за такива работи
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 11, 2016, 05:00:49 am
добре де, хрумна ми нещо
толкова ли не се намира наоколо една фризьорка и една козметичка, да ударят едно рамо и да направят пълна промяна на фантата  :P


Добра идея :)
Фанте, отворен ли ти е ФБ профила и видими ли са за всички снимките ти? Някои би трябвало да са скрити, съвсем откровено ти казвам!
И още, помисли за пълната промяна, има ваучери вече,козметиците не са скъпи, могат да оформят добре веждите ти. Просто не се виждаш истинската ти, а работодателите правят проверка на ФБ профили, Линкед ин профили и т.н.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Юли 13, 2016, 10:07:25 am
Фанте, аз съм атеист, но като те чета и ми идва наум лафа: "Господ дава, ама в кошара не вкарва". Мисля си и друго. Ако утре ми се наложи да търся спешно работа, прилично платена, понеже иначе - не мога да си платя сметките, да се грижа за себе си и сина си и го кажа тук - ще е напълно достатъчно и до седмица ще имам такава. Нито обяви ще ровя, нито по интервюта ще ходя. Толкова момичета четат и са готови да помогнат по всякакъв начин, всеки има контакти и познати в някаква сфера, все някой познат си търси човек за някаква позиция...само желание да имам. ;) И ти го казвам, понеже напред в темата - ти получи направо предложения за работа и не пожела да се възползваш. И то такива, които аз на твое място бих приела без да му мисля. И казвам "на твое място" в смисъл - ако нямах ангажименти с малко дете. Понеже сега, когато ги имам - доста неща не мога да си позволя да работя, ако и по принцип да са ми ОК - например нещо на морето за сезона, понеже 3 месеца нали...кой да се грижи за малкия, ако аз замина, или хвана нещо с нощни смени, или 12-часови, все тая и да е добре платено - няма чалъм.
И аз и доста други жени, само поради факта, че вече са майки и то в нашата "мила" държава - след раждането са принудени да приемат работа и под квалификацията си и за по-малко пари отколкото са взимали, преди да родят, но пък да са им съчетаеми работа и грижи за семействата им. Правят го, без драма и без да реват като убодени прасета.
Да ме прощаваш, но ти в момента имаш отговорности само към себе си. Ни мъж (доколкото разбрахме от теб), ни дете, ни грижа за възрастни, или болни роднини, здрава, права, млада жена и висиш на тоя комп и хленчиш и се окайваш и това е. В добавка, сумати народ се впрегна да ти даде съвети, да ти предложи работа, да ти каже "пинизи" за успешно писане на CV, представяне на интервю за работа...и ти ни взе тука за канарчета. Буквално. Нямало за тебе работа бе?!!! Никаква, даже в Макдоналдс  :lol: И един мармот...
Искаш си та си искаш предишната работа и ако не става - край. Друго ти не можеш да работиш. И аз си искам предишната, ама няма как да стане, поради което - сменям ресора, уча пак, с все дете на главата, куп задължения + пътувания до София, щото университета ми е там. А то трябвало да ми хрумне, че като не мога да си работя пак това, което съм работила преди да родя - следва да съм доживотно безработна и да се вайкам. Колко "логично". Пък и за прословутата ти бивша работа, аз не мога да разбера честно казано, какво ти е толкова непрежалимо. Очевидно - не си се справяла добре с нея. И то толкова не си, че си изкарала само седмица на нея, седмица в която и едно кафе не си успяла да направиш като хората, пък по съществената част как си се справяла - ясно. Щом са те освободили и то набързо. Не ти ли хрумва, че просто не си подходяща за тази длъжност? И бива да се насочиш към някаква друга.

Постоянно гледам обявите за работа да ти кажа.Аз също имам проблем в момента да си намеря нещо, което да ме устройва, ама не защото гоня заплащане и позиция, или да е нещо дето ми харесва да върша, или поне да не ми е неприятно - тцъ. Просто работа, която да върша от къщи, или да е от вида: "обем работа свършена в срок", без да съм вързана в град Х от 9 до 5. Което на нашия трудов пазар - не е популярна опция и много рядко излиза нещо подобно. С изключение на някои позиции в IT-сектора, или боравене с чужди езици на ниво филология (пък моето ниво е "работно"). Нищо, че съм ОК с МРЗ, ако ми изскочи все пак такава работа и грам претенции нямам скучна ли ще е, досадна ли ще е дейността, на този етап - само раб. време ми е дерт. Нищо друго. Обаче нали - чета обяви наред. И за хора без стаж, квалификации и космически претенции, които нямат зор с работното време, или мястото на работа (морето да кажем) - работа има бол. И то не за МРЗ. Та изводът за мен е, че не работиш просто, защото не искаш. Всичко друго е бла-бла.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 13, 2016, 11:26:28 am
Да не говорим, че в София има много повече предлагане на работа отколкото в другите градове.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: tella27 в Юли 13, 2016, 13:11:06 pm
В момента има огромно търсене на хора по морските курорти. Замисляла ли си се за нещо подобно?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Юли 13, 2016, 14:36:12 pm
В момента има огромно търсене на хора по морските курорти. Замисляла ли си се за нещо подобно?

Подобна позиция й беше предложена направо, преди може би 2 месеца. Ама тя искала в София пък, ама мениджър точно (на какво?), обаче със CV, в което последните 6 години е с "квалификация" безработна, пък преди тях каква има - никой не знае. ;) Ама в София - работа няма просто, даже в Макдоналдс не я били взели...и други от "1001 нощ" (за мен лично).

Иначе - имам поне 50-ина познати от този модел де. Лични говорим. С ай фон 6-ци, на по 30-ина години, без ден трудов стаж, ама всичкУтУ иска да е "мениджър" със старт заплата поне 1000лв., щото просто били интелигентни и така им се полагало (според тях си). Или на принципа: "Кой е луд да работи при живи и здрави родители?". Ама то и родителите сме за бой в тези случаи, ама...друга тема, да не спамя тази.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 13, 2016, 14:49:24 pm
Jbrul ,
Адмирации за изказването ти,но няма смисъл да се хабиш.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 13, 2016, 15:58:29 pm
За работа по морето не съм се замисляла, и на нито една от обявите който чета не вярвам, нямам средства за път, квартира и подобни ако тръгна натам  :?
Ще се справя  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sia в Юли 13, 2016, 16:11:04 pm
Ма как ще им вярваш, моля ти се. Те само лъжат мръсниците :lol:

А дали ще се справиш, едва ли. Вече за всички е очевидно, че на теб ти е комфортно в ролята на жертва и тази тема си я отворила, за да прочетеш "Леле, милата" и "Ох, горката". И ква лоша жена е тази, заради едно кафе и една объркана вода да Земе да уволни. Тцтцтц.

Спирай компютъра и излез в реалния живот.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Юли 13, 2016, 16:47:37 pm
Само празни приказки.
В повечето фирми осигуряват спане и храна. Пък ти ако щеш вярвай, хотелите с строят с план за такива помещения. Точно такава работа ти предложих и аз да започнеш веднага - в онази изтритата тема, която ТИ създаде отново, пак да мрънкаш за малко внимание.
Ми ..... вече много ти се изтъркаха "аргументите".
В същност не знам дали има някой да ти вярва или от чисто любопитство чете (като мен) и гледа до къде ще стигнеш.
Не знам, не мога да разбера какво е удоволствието да се изживяваш като жертва. Може би специалист най- добре би обяснил.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 13, 2016, 17:11:30 pm
f_31 искаш работа ли?В София?В момента за София мой клиент търси персонал : кухненски работник,пицар,готвач и продавач консултант.Същия този човек има обект на морето,за който търси персонал предоставя и квартира,пътя до там ли-той лично ще те закара.В София обектите му са в Младост и Лозенец(предстоящо отваряне и в Люлин).Човека е свестен(работя с него от 2 год.),е не дава много пари,но като за начало е добре.Чакам утре до края на работния ден да ми пишеш на лично за да ти пратя линк към обявата(а преди това аз лично ще се свържа с него и ще го предопредя).Много ми е интересно дали щ го направиш обаче.....едва ли...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Юли 14, 2016, 06:07:29 am
След три месеца пускам подобна тема и ще искам да ме спонсорирате с билет за цялото семейство Монтреал-София, иначе ще ви мрънкам 6 месеца! :lol:


Така, на мен ми писна явно да не разбирам но:
1. Каква тема е пускала Фантето, Авалон и действително си й предложила работа?

2. Сега виждам реална оферта за работа, мога ли да разчитам, че като ме хване криза на средната възраст и ако реша да се връщам (пу-пу) ще ми изнамерите оферта, моренце, кухня, пицарка, сичкоооооо!


Фанте, ако това са ДВЕ реални предложения, не виждам причина да не приемеш. Само за сведение, 2 години търсих аз, но явно е трябвало да пусна тема. Както и да е. Предлагат ти, ПРИЕМАЙ!!!


П.С. момичета, запазете идеята за помощ в търсене и предлагане на работа, нека едно нещо положително да излезе от тази драма, моля ви! много момичета тук търсят работа, каквато и да е, да плащат процедури и да си стъпят на краката. Някой може да се възползва от вашите предложения. Преди време, баш по време на кризата 2009-2010 година имаше такава тема, но потъна. Особено специалистите като бебшко0326 и Раши и авалон може да помогнете РЕАЛНО.

П.П.С големите букви да се четат като натвърдване в речта и леко повишаване на тон, освен последното написано.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 10:25:52 am
Иска ми се на никой да не му се случва това.  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Юли 14, 2016, 10:49:00 am
Фанте, на кое точно му казваш "не съм приета добре"?!!!  8O  Я виж само тази ти тема колко страници е. Я върни отначало и прочети отговорите, които получи. То не бе съвети как се пише CV, как да се държиш на интервю за работа, вкл. фирма специализирана в областта ти препоръчаха за една консултация поне. Ти все едно това не си го чела. Предложения за работа също имаше, вкл. последното от bebeshok0326. Никой не ти се е обадил да ти каже, че си одобрена и наета?   :lol: Ти свърза ли се с някой от хората, които ти предложиха работа, попита ли за подробности за позицията, заплащане, условия на труд? Пък да се разберете за среща с работодателя, да те види въпросния човек, пък може и да те наеме. Не си. Как си мислиш ти, че се наемат хора на работа бе?!!! Идва ти у вас на крака някой работодател, бие коляното и със сълзи на очи те моли да започнеш при него?
Дори да не търсиш работа по обява, а много близък твой приятел да кажем, знае че си търсиш работа в дадена област и те препоръча на свой познат, който пък си търси човек в тази област баш - никой не те наема автоматично. В една такава ситуация, бонусът ти е, че си спестяваш етапа с кандидатстване за дадена работа по документи, че ако на първия подбор те харесат и извикат, пък ако не - не те викат. Когато някой те препоръча директно, направо отиваш на интервю с работодателя и ако ставаш за тази позиция - обичайно те наемат. Имаш ли идея какво предимство е по този начин да кандидатстваш за работа м? Нямаш разбира се, защото явно не си кандидатствала за каквото и да било някога, ами само писа тука дивотии, как никъде не те искали тебе.
Ако реално търсеше работа, щеше да знаеш поне, че в момента МРЗ е 420лв. т.е. и да иска някой да те наеме за 300 - няма такава опция. ;)

По последната ПРЕДЛОЖЕНА ти работа, кое ще ти увреди здравето? Работник-кухня? Продавач-консултант? Нали точно за последното опищя света, че искаш да го работиш? Искаш да станеш майка някой ден, пожелавам ти го, ама да те светна, че за целта - бая "яко дупе" се иска, а не глезня и мрънкоч, че да се справиш. И все пак, да можеш първо за себе си да се грижиш, та после и за някой друг.

Дали модератор ще трие темата, дали няма - решават си модераторите. Аз подкрепям идеята на  jasmin_veni, да се пусне тема за търсене и предлагане на работа, за хората които наистина търсят работа де, пък някоя съфорумка може да извади късмета тук.  :D
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 10:52:49 am
Свързах се, пуснах СВ, знам как се пише СВ и то много добре, моето го променях н пъти, а тема за  търсене на работа имаше и ей сега ще я намеря  :D
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 14, 2016, 11:03:05 am
f_31 Прекаляваш и то много.
Поведението ти е пълна гавра със всички добри хора тук.
И знаеш ли, с това мислене никога няма да се оправиш.До края на живота ти ще бъдеш така "потънала" във всяко едно начинание.Явно найстина не знаеш какво е да нямаш,какво е да загубиш.Никога не съм пожелавала и мислела лоши неща за хората,дали близки или просто познати,но на теб ти желая да "загубиш,да стигнеш дъното",защото само тогава може да се издигнеш.
П.С.Незнам дали звъня на клиента ми,но това ще го разбера лесно.По между др. аз съм му счетоводител и да човека осигурява на мин. раб. заплата,но така наречено "под масата" хората му взимат м/у 500-1000лв заплата(това зависи от на кой,колко му се работи).Има 50 човека персонал.На 50 човека не им е под достойнството,не 1 не 2 на 50
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sia в Юли 14, 2016, 11:05:18 am
То не бе съвети как се пише CV, как да се държиш на интервю за работа, вкл. фирма специализирана в областта ти препоръчаха за една консултация поне. Ти все едно това не си го чела.
Дали модератор ще трие темата, дали няма - решават си модераторите. Аз подкрепям идеята на  jasmin_veni, да се пусне тема за търсене и предлагане на работа, за хората които наистина търсят работа де, пък някоя съфорумка може да извади късмета тук.  :D

За мен темата не бива да се трие, именно за да не се загубят съветите, които се дадоха. Със сигурност ще помогнат на някой, който търси.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: magi_st в Юли 14, 2016, 11:09:08 am
Мисля, че е време да се спре със съветите към Фантето.Ние не знаем истинското и положение, семейно, ментално, па дори и професионално и т.н.

Никой не искам да обидя, но е видно, че темата става нападателна и деструктивна, а е хубава от към съветите който се дадоха.Винаги могат да помогнат на някой друг!

Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 11:11:57 am
Нямам проблеми, с това да си напиша СВ-то, по скоро другаде е проблема както и да е. Сумати материали съм изчела за явяване на интервю и прочие, ако искате ми вярвайте. А да не мислиш бебешок че не е гавра това което се случва, гавра е и то жестока, но не искам да казвам повече, всички сме равни и всички по един и същи начин си търсим мястото, и аз вярвам че всяка една ще има своята мечтана работа  и своята рожба.  8)
Аз се държа колкото и да е трудно се държа, вярата и надеждата ме крепи.  :wink:
Неомъжена съм без всякакви средства, а положението ми въобще не е добре но ще спра до тук, съветите ще ги имам предвид.  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 14, 2016, 12:13:30 pm
Към f_31 спирам със всякакви коментари,отговори на лично съобщение,защото няма да излезе нищо хубаво от това(не че няма какво да кажа или да задам като въпрос)
Към всичко останали :ако мога в някакъв момент на някой да помогна съм насреща.
Към модераторите:моля не трийте темата :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: magi_st в Юли 14, 2016, 12:24:48 pm
Бебешок, а и всички останали, нека да продължим в добър тон да обсъждаме вариантите за работа, за други хора или за самите нас.Какво ви прави впечатление при подбора на кадри, как варират заплатите в различни места в страната и в различни сектори, мисля че това ще е от полза на всички ни.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Jbrul в Юли 14, 2016, 13:05:34 pm
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51667.0 Ето една специална тема за това, за което говорим и да не вдигаме нерви повече тук :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 14, 2016, 13:31:17 pm
Това ни беше старата тема. Дали да не я продължим?

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48203.0
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 14, 2016, 14:15:38 pm
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51667.0 Ето една специална тема за това, за което говорим и да не вдигаме нерви повече тук :)

 :P записах се вече в темичката, пожелавам успех на всички

явно фантата е прекалено объркана, и се лута между инженерните и икономическите си желания. в лично съобщение я посъветвах да направи отделни св-та. не може (то може ама е смешно) да кандидатстваш за сандвичар, а да вееш тапия за машинен инженер  :wink:
да, сигурно гледаш недоверчиво на някои обяви. в морето от такива в нета има добри, възползвай се от конкретните предложения на момичетата.

фанта, разбирам копнежа ти да бъдеш майка, това е заложено на жените. замисли се моля те, как ще го гледаш това дете? стъпи си първо на краката, когато си стабилна финансово, и спокойна, дори и да не намериш мъж можеш да станеш мама  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Юли 14, 2016, 14:20:05 pm
magi_st ,постарах се да отговоря на въпросте ти,но в темата предложена от Jbrul
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 14:26:47 pm
Това за отделните СВ-та съм си го направила вече, психически не стабилна съм, психическа травма, депресия,все още искам тази работа, тази фирма, знам че не е възможно, и все пак благодаря огромно много на всички, да помогнахте това е. Признавам помощта ви  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Дидомира в Юли 14, 2016, 14:57:59 pm
Фанте , ще ме извиняваш , но трудно ти разбирам като пишеш . Както и да е .... няма да се обяснявам защо , дано се сетиш сама .

Сега на майтап вече , но доста ми напомняш за мен самата до като гледах Ния вкъщи три години и нещо . Вечно си търсех работа , даже на две места се хванах , но отказах . Та ... мрънках си нон -стоп ,че вкъщи не ми се стои вече /на мъжа ми обаче / , ноооо все нещо не харесвах като ми се обаждаха за интервю,макар и в редките случаи .Та уж ми се работеше , но умирах от страх да дам Ния отново на градина и пак да ми се разболее . В момента , в който свекито се пенсионира и ... о,чудо намерих си работа. Мъжът ми пък все ме критикуваше , че детето на градина няма да тръгне , до като не си намеря работа . Та .... с две думи така виждам положението при теб - бягай , работа ,че идвам .
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 15:03:22 pm
Ако планината не отиде при Мохамед, той ще отиде при нея та туй, ако работата не дойде при мен, отивам аз при нея  :wink:
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Елфи в Юли 14, 2016, 16:07:06 pm
Не искам да бъда груба, затова ще говоря за себе си.
Аз имам пълнолетна дъщеря. От няколко години работи нискоквалифицирана работа.
Защото иска маникюри и маркови дрехи.
Миналото лято за малко да й събера багажа и да я изнеса на квартира.
Изобщо, аз съм една от тези, лошите майки, които предупреждават децата си, че няма да ги отглеждат до 40 и ги карат да носят отговорност.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: mecinka в Юли 14, 2016, 17:35:22 pm
... все още искам тази работа, тази фирма, знам че не е възможно...

 :ask: още искаш онази работа, която сама съзнаваш, че няма да я имаш?!?!?
 :x май сама не знаеш какво искаш!


... Сега на майтап вече , но доста ми напомняш за мен самата до като гледах Ния вкъщи три години и нещо...
дидомира, не можеш да се сравниш с фантата  :?

груба съм, но това е действителността
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 14, 2016, 17:36:42 pm
Никой не е груб, няма такова нещо, не сте груби  :P
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: sun_smile в Юли 14, 2016, 21:58:25 pm
Всички отговори на f_31 ми звучат или , като подигравка и с някакъв тон на насмешка или , че отговаря на нещо съвсем друго, но не и написаното..
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: Дидомира в Юли 15, 2016, 10:31:42 am
Аз лично смятам ,че Фантето й е доста скучничко и си търси занимавки и даже и не се обижда на всички нас , които пишат , щото пък ако вземе да се обиди - ще спрем да пишем и темата ще замлъкне . На мен тия дни в офиса също ми е доста скучно и затова писах и аз .Иначе признавам , не бих се включила в подобна тема .

Изказа ти , ФАнте е ... хммм , не мога да намеря точната дума , но да речем странен . Това е най -щадящата дума , която ми идва на ум , за да не обидя.Както е писала и sun_smile е , че все едно отговаряш /пишеш / съвсем друго нещо , различно от коментиращите . Ако изглеждаш и си и такава в реалния живот , не се чуди защо си в подобно положение . Изглеждаш отнесена , отвята и все едно не знаеш къде се намираш . Сори , но такова впечатление създаваш поне на мен .
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 17, 2016, 22:39:19 pm
Както искате го смятайте, не се подигравам с никого, нито пък искам да съм груба, на никого не пожелавам това, вие не сте груби, не знам какво да каже, повече освен че се опитвам със всички свои средства да се боря и че е много трудно когато знам че не мога да се върна там и продължавам да искам това място тоест тази работа. Знам че не съм добре, и Ви благодаря за думите и утехата и че искате да ми помогнете  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Юли 17, 2016, 22:58:18 pm
Фанте, като се абстрахираме, че искаш нещо невъзможно, можеш ли да ми отговориш защо се буташ някъде, където явно не си желана? Това ми граничи с мазохизъм. Не си ли чувала поговорката, че "когато една врата се затваря, друга се отваря"? Какво й беше толкова страхотното на тази работа, че да няма друга като нея?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: lilibell в Юли 17, 2016, 23:48:16 pm
аз доколкото разбирам, тя не прави реални стъпки да се върне на предишното си работно място, просто си го мечтае и ни го повтаря до безкрай така че човек остава с впечатление, че иска точно това място и никое друго.А доколкото разбирам за една единствена седмица,когато е работила там, освен да прави кафе и да поднася вода (топла) друго май не е правила. Може би ако я бяха натиснали да работи на макс както работят повечето хора, това работно място нямаше да й се струва така желано.Едно е да поднасяш кафе и вода,за съжаление няма работодател,който да дава пари само за кафе и вода... но след като не се е справяла дори с това, явно са преценили,че с другите неща съвсем няма да се справи.Просто тя не е видяла истинска работа и затова й е фикс идея
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Юли 18, 2016, 17:36:28 pm
Преди отново да заключа тази тема аз ще се преборя за своето място, дори и да не е, там където ме тегли и където усещам как някой те вика, и те дърпа тайничко, но всяка една от нас ще има свое детенце , ще има рожба, и битката за мен не е приключена, тежко е, сълзите са много, но един ден ще стигна до своята позиция.  :)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: stela44 в Септември 20, 2016, 21:52:21 pm
Преди отново да заключа тази тема аз ще се преборя за своето място, дори и да не е, там където ме тегли и където усещам как някой те вика, и те дърпа тайничко, но всяка една от нас ще има свое детенце , ще има рожба, и битката за мен не е приключена, тежко е, сълзите са много, но един ден ще стигна до своята позиция.  :)


Нима искате да кажете, че сте се отказала? Защо изобщо някой ще се отказва от такова подобно нещо? Ако се откажете, какво сте постигнала накрая тогава? (реших това да ми е първият пост, дано не съм сбъркала :D)
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Септември 24, 2016, 21:47:50 pm
Аз ще продължа да се боря за моето място, независимо че ме тегли другаде не зависимо че искам това място и че продължавам да искам това място колкото и да ме боли, безкрайно ми е тежко, вървя по някакъв коридор без изход, ще продължа да търся мястото където ще бъде желана и където ще получа мечтана реализация. Вярвам че някой ден ще имам детенце  и вярвам че някой ден ще имам своята работа, своето място. Дано някой ден изляза от ужаса и болката спре.  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Септември 24, 2016, 22:02:15 pm
Бори се, бори се f_32. Голяма борба ... На думи.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Септември 25, 2016, 19:51:16 pm
Благодаря на всички, за мен няма изход от всичко това, много съм тъжна, отчаяна, в изключително тежка депресия почти без всякакви средства, а имам изследвания който отлагам 6ти месец и нови който не знам кога ще направя, положението е много тежко при мен. Нямам сили нито надежда. боря се колкото мога, търсех, молих се, ходех в Руската църква, плаках много и продължавам , не виждам изход , благодаря ти mecinka. Именно тежката ми ситуация нагрубих едно момиче, опитвам се да съм силна но не мога да търпя повече.  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Септември 26, 2016, 10:55:09 am
Малко или много ми дадохте кураж и сили, опитвам се колкото и да е трудно някак си да вървя напред, не знам дали някога ще има работа, реализация , детенце , семейство  :(
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Януари 27, 2017, 10:03:42 am
Ще отворя отново тази тема, мили момичета дано на никого не се случва това, скъпа Авалон съжалявам за думите към дъщеря ти, исках тук да ти се извиня заради грозните си думи, при мен нещата са си същите, работя като фрийлансър за да имам нещо макар и малко, инае сериозна работа досега не съм намирала , пак ходя по интервюта, старая се да съм уверена и силна.  :?
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Април 12, 2017, 14:46:28 pm
Благодаяя на всички, аз съм без работа, след 5 месеца стават 2 години, за сега не виждам изход, нямам предложения от никъде, и на този етап ищо, незнам дали някога ще подпиша нов договор, благодаря за подкрепата, тъжна и отачяна съми сега, незнам и дано има изход.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Май 05, 2017, 22:59:35 pm
Фанте, извинявай, че ти се бъркам, но ако разполагах с твоето свободно време, бих се записала доброволец. Погледни тази страница! Има най-различни неща. Хем ще правиш нещо друго освен да седиш вкъщи, хем ще се запознаеш с нови хора, хем ще помогнеш на хора, които имат нужда. https://timeheroes.org/bg/
Другото, което се сещам, ако имаш желание и обичаш животните (кучетата), е да ходиш някоя събота или неделя в приюта на АРС, за да разходиш някоя животинка. Там ще ти обяснят, като ще ти дадат и подходящо животно, взимайки предвид опита ти с кучета. Ще зарадваш някоя бедна душа (а те са към 200 кучета), които през седмицата просто не биват извеждани поради липсата на персонал. Приютът се финансира изцяло от дарения. В момента са в карантина до 15 май, но после можеш да отидеш, ако желаеш. http://arsofia.com/bg/
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 06, 2017, 19:38:52 pm
Не ме устройва нито една безплатна инициатива, но благодаря.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Май 07, 2017, 22:46:06 pm
Дайте, има много хубави мисии, това с незрящите хора е супер интересно. Поне ще имаш контакти с хора, няма да си все затворена. Има и мисии в центъра на София, ако проблемът е придвижването.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 08, 2017, 09:57:29 am
Затворена съм защото, почти не излиза,м обичам контактите с хора и не исках това изобщо да и се случва, 2-3 дена не излизам, каквото мога  работя от в къщи, пак е нещо, така е, но мечтата ми е друга. И все пак от време на време съм щастлива, знам че на всички е трудно и не бива да се оплаквам. Работата на фрийлансър ми носи понякога успокоение и щастие. Пазете се момичета. Никога не позволявайте това.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Май 10, 2017, 21:27:00 pm
Е незрящите не са ли хора, нямаш ли възможност за разговор с тях? Има доста кампании, където може да се виждаш с хора, да направиш контакти, може и работа да излезе. Ти си знаеш де, но лично аз свободното време го използвам за да уча език (в момента езикът на глухите) и да доброволствам
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: nimika в Май 11, 2017, 08:54:40 am
jasmin_veni , много ме кефиш  osi_9  -не знам кога ти остава свободно  време, но  последните занимания  вярвам ти носят  удволетворение  . Браво .
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Май 12, 2017, 03:34:02 am
Удоволствие е да помагаш. А езикът на глухите е невероятно красив и логилен. От есента ще запиша и този за Северна Америка, той е различен от езикът на Квебек.
Как остава време ли? С много упорство и амбиция. Когато и както мога и тук споделям техники и знания, къде поискани, къде не. Идеята, че имаш реални знания, които могат да помогнат на човека в нужда е нещо, което те кара да се усмихваш след работа. Миналата година когато аутистите с които работих започнаха да минават все по-успешно материала ме накара да летя една седмица. Когато стимулирам езици те на моите деца още повече летя като чувам резултатите.
Идеята е да движиш напред, да търсиш, да си готов да си отстъпиш от егото. И да имаш график, който да спазваш.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 20, 2017, 18:28:06 pm
Никой не ме иска...
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: jasmin_veni в Май 24, 2017, 02:50:15 am
Дори и за доброволческа работа ли? Фанте, върни се и препрочети темата, много отговори може да ги преосмислиш след една година писане тук. Може би е време да си промениш стратегията или областта на работа. Започва набирането на работници за морето, за чужбина, доти инвестиции сайтовете за доброволчески труд, нужда от доброволци винаги има.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 25, 2017, 10:17:59 am
Стратегията съм променяла многократно, областта на работа и търсене също. Нито морето нито чужбина ме устройват, но благодаря,че никой не ме разбира, не търся доброволчески безплатен труд. Безплатен труд няма. Работа също. Чела съм си темата многократно, на никого нищо такова да не се случва.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 25, 2017, 12:40:40 pm
Който не е минал през това няма да ме разбере.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: bebeshok0326 в Май 25, 2017, 13:45:41 pm
Много от нас са минали и през по-тежки неща.Много от нас ти предлагаха и конткретна работа,но ти беше с претенции тогава.Явно някъде бъркаш.Не е нормално млад,прав,здрав човек да е в това състояние 2ра година.Има къде къде по тежки неща в живота,ако с това не можеш да се справиш,какво говорим за друго?!(Това съм ти го казвала вече)
Доброволческия труд за който ти говорят момичетата най-малкото те научава на дисциплина и те среща с хора,а човек никога не знае едно ново запознанство, какво може да му донесе.
Когато човек иска нещо той се стреми към него и го постига,но ти явно не достатъчно го искаш.Няма кой да дойде да те изкара от вас и да ти каже"Ела моето момиче,сега ше ти дам работа за ....пари".Ти сама трябва да се изкараш от това положение,но явно ролята на жертва ти харесва повече.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: avallon в Май 25, 2017, 14:53:21 pm
Бебешок, позволи ми малко да те поправя - "Ела моето момиче, сега ще ти дам ТОЧНО тази работа която ТИ искаш..."
Мога да добавя и една приказка която всички знаем, а тя е , че кой каквото сам си направи, друг и да се съдере не може.
Аз съм убедена, че ролята на жертва просто е доминанта в случая , модел на поведение
просто.
Толкова конкретни предложения имаше ..,. кой да се възползва. Няма желание... или патология.
На кривата ракета и космоса й пречи.
Човека просто не знае какво значат истински проблеми. По лесно е да си оплакваш постоянно дните, когато има кой да те нахрани, когато си се проснал на гърба на някой.  И това на 32 - в разцвета.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 25, 2017, 15:36:20 pm
Работа по морето и в чужбина не ме интересува. Не и аз , абсолютно сигуна съм че тук няма никой който да е търсил толкова работа колкото и аз,  както казах ако има някой който се интересува от преводи с английски език и има желание да му бъда отпоза да пише, Вие се подигравате с мен и това което се случи. Знам какво са истински проблеми и знам какво е с години да не ожеш да си направиш изследванията. Което е и при мен. Аз си търся раота в София. По добре изобщо да не бях си отваряла устата. Търся работа в област Администрация той като имам опит, тук не видях никакви конкретни оферти. Търся и в сверата на преводите. Това също не го видях,но аз не съм жертавата. И не се правя на такава. Но както искате го считайте, аз отивам да се хвърля от някъде. Винаги съм Ви била черна и ненужна.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: blue_sky в Май 25, 2017, 17:12:15 pm
Фанте, ако винаги си ни била черна, ще седим ли тук 11 страници да седим и да ти обясняваме? Я, помисли пак! Чрез доброволната работа можеш да правиш нещо, което да ти доставя удоволствие, да бъдеш полезна и на другите, а и можеш да срещнеш хора, които да ти предложат работа. Защото не си в Каспичан, а си в София, където работа има. Има и за преводи от английски, има и за секретарки или каквото друго искаш. Не забравяй все пак, че по-лесно се стига с малки крачки до целта отколкото с една голяма.
Ние повече нищо не можем да направим за теб. Трябва сама да се извадиш от блатото. Стискам ти палци да успееш.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: f_33 в Май 25, 2017, 18:16:41 pm
Имах друго предвид под черна, за никого не е лесно, за сега  спирам, когато намеря сили отново ще пиша.
Титла: Re: Тъжна и отчаяна!
Публикувано от: StefiZ в Май 26, 2017, 10:51:43 am
Темата е заключена по молба на автора.