0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тъжна и отчаяна!
« -: Март 24, 2016, 20:00:31 pm »
Съжалявам че пиша всичко това в такъв прекрасен форум, като този. Загубих си работата преди 6 месеца, бях 4 месеца на социални помощи, нямам работа, напълно отчаяна и плачеща , не мога нищо да намеря, ходих на много срещи, но нищо. Много съм отчаяна, искам да съм нормален човек, но вече съм в безизходица, без всякакви средства, без надежда, исках да споделя но нямам сили. Мечтаех си за дете, мислех имена, та и на лекар не мога да отида като нормален човек!  :(
Нямам надежда, 6 години търсех предишната си работа, сега пак.
« Последна редакция: Март 24, 2016, 20:10:25 pm от f_31 »
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #1 -: Март 24, 2016, 20:08:53 pm »
f_31, останах без думи от написаното от теб. Не знам какво точно да ти напиша, но бих ти казала да не губиш вяра. Вярвай, че това е някакъв преходен момент, който ще мине. Лошите мисли водят лошото. Бъди по-позитивна, радвай се и на дребните неща и не си позволявай да изпадаш в черна дупка. Много прегръдки от мен и ти пожелавам късмет и щастие

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #2 -: Март 25, 2016, 00:46:57 am »
 :bighug: :bighug: :bighug:

Аз не знам какво да ти кажа, но сърцето ми се обърна и ми стана много тъжно. Разбирам те напълно, аз също в момента живея на ръба на финансово оцеляване. Но с тази разлика, че до 4 месеца се връщам на работа и вече се вижда светлина в тунела.
По каква специалност си търсиш работа? 
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #3 -: Март 25, 2016, 01:38:05 am »
Мила фантичке, две години бях така, без работа и живееща в заеми, заеми, заеми, които едва върнах после :( Накрая с всички рискове си вдигнахме багажа и се изнесохме и и видях как може да се живее достойно. Какво да те посъветвам, мило момиче, като знам какво ти е....Или да си пренабрегнеш образованието и да изтриеш всякаква квалификация от СВ-то - тогава ще намериш работа, не по професията, но работа. Или да търсиш по СВ-то, но квалифицираните МЛАДИ хора НЕ са искани в България!
[/url][/url]
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #4 -: Март 25, 2016, 06:21:56 am »
F-31 знaеш че след нaй-тъмнaтa нощ идвa светъл ден! Бъди сигурнa че ще се спрaвиш и с товa предизвикaтелство. Пиши тук, споделяй, aз винaги съм получaвaлa помощ и подкрепa от момичетaтa.
И Стоекa е прaвa кaжи кaквa рaботa търсиш и ориентир-нaселено място или държaвa :wink: и нялое момиче може и дa имa информaциятa зa теб. Реклaмирaй се, не се отчaйвaй, зaщото отчaянието не е добър съветник и никaк не помaгa.
Прегръщaм те и горе глaвaтa
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #5 -: Март 25, 2016, 08:58:51 am »
Мила Фантичке, иска ми се да те успокоя и аз някак.
Години наред бях без работа, започвах по за 2-3 мес. и напусках - не попадах на работодатели, на колеги, на хора. Едва от няколко месеца започнах тази. Та, знам как се чувстваш и няма излишни неща да ти пиша и да замазвам. Много боли, трудно е .. Но не гледай с тъга към бъдещето. Гледай с усмивка. Нищо, че е неизвестно. За да не прекараш дните в очакване тъжна.
Работа все ще се намери(макар и да не е мечтаната), а бебето ще дойде след като си успокоиш душата. Бягай от такива състояния, опасни са и не водят към нищо добро. Всяко нещо си идва с времето, а не когато на нас ни се иска. Бори се и не се предавай! Прегръщам те сърдечно. Всичко ще се оправи.

p.s. И вярвам, че някой ден ще прочета един щастлив пост в същата тази тема(или във форума), написан от теб. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #6 -: Март 25, 2016, 17:27:40 pm »
Много сила ми давате момичета, не мога да се съвзема плача, опитвам се да съм силна но е мноооого трудно, иска ми се още да пишат по тази тема.  :(
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #7 -: Март 25, 2016, 21:27:59 pm »
това е мястото за емоционална подкрепа, Фанта - споделяй колкото ти е нужно, за да се почувстваш по-добре!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #8 -: Март 26, 2016, 11:50:08 am »
Ф-че, съчувствам ти за случващото се. Не искам да повтарям мненията на момичетата, но наистина вярвам, че нещата, които не ни убиват ни правят по-силни.

Ще се опитам да ти дам един съвет, дано ти е от полза. Опитах се да се поставя на твое място и да видя как бих постъпила. Не е лесно човек, да се постави в "чужди обувки", но все пак...
Това, което ми хрумва на първо време е, че бих сменила обстановката, града, държавата. Т.к. нямаш финансовата възможност за чужбина, защо не се замислиш за един сезон на морето. Сега започват набиране на работниците. В повечето случаи има осигурена квартира, а някъде дори и храна. Спомням си, че ми беше споделила, че си завършила ПА в УНСС, може да кандидататваш, като хостеса или администратор в някой хотел. Заплащането не е кой знае какво, но поне е някакво и докато си стъпиш на краката и се ориентираш за работата в София, ще свърши работа. Аз бих опитала, ако не се получи винаги можеш да се прибереш.

Друго, което ще добавя е, че човек не бива да се подава на отчаянието. Наистина има много тежки житейски ситуации, но човек не трябва да се оставя те да го смажат. Падаш, ставаш и продължаваш! Прочети историята на mira_m66. И въпреки всичко не се е предала, не се е отказала и именно затова е успяла. Когато има желание има и начин.

Не спирай да вярваш, че хубавите неща ще ти се случат!
Прегръщам те силно и вярвам, че ще успееш да превъзмогнеш трудностите :bighug:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #9 -: Март 26, 2016, 14:18:54 pm »
Синеочка и аз това писах на Фантичка на лични.
Ще й кажа и тук, ако искаш да проверя за работа тук на морето.
Кажи какви езици знаеш, какво би работила, знам каква ти е специалността. Знам, че нашата банка ще търси сезонни служители, но не се осигурява квартира и може би няма да ти е изгодно. Но повечето хотели осигуряват нощувки за работниците си. Сега е моментът в който се набира персонал.
Понякога малко риск, малко промяна, смяна на обстановката се отразяват положително на психиката и нещата придобиват друг смисъл.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #10 -: Март 26, 2016, 20:07:04 pm »
Търся възможност - постоянна, за работа в София, в която да мога да се реализирам така че да съм малко по добре, на моменти съм , на моменти не, знам че това е мястото, много тежко го преживявам защото всичко ми е пред очите от 18 09 до 5 10 2015. Борбата за желана работа е като борбата за детенце  :wink:


« Последна редакция: Март 26, 2016, 21:42:29 pm от f_31 »
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #11 -: Март 27, 2016, 18:37:39 pm »
Фантичка идеята за работа по морето е добра. Хем ще имяш някакъв опит, макар и не в твоята сфера, хем финансово ще дръпнеш. Какво би предпочел един работодател?  Огромна дупка в Св то  или дя се види че носиш на всякакъв стрес?
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #12 -: Март 28, 2016, 00:35:25 am »
Фантичка, нормално е да се отчайваме понякога! На всички ни се случва. Ще ти пратя мейла си на лични. Изпрати ми CVто си и ми пиши какъв тип работа търсиш. Аз съм HR и ще съдействам! :)


*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #13 -: Април 07, 2016, 20:19:28 pm »
Ето една стара тема, за  сега нещата са непроменени при мен.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48203.0

Благодаря на всички, ако знаете колко безполезна се чувствам, като едно нищо както и да е  :?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #14 -: Април 08, 2016, 00:03:32 am »
Ако все пак се решиш за работа по морето, ще направя каквото е по силите ми да ти помогна.
С теб съм, нищо че рядко пиша.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #15 -: Април 08, 2016, 10:46:07 am »
Фантичка идеята за работа по морето е добра. Хем ще имаш някакъв опит, макар и не в твоята сфера, хем финансово ще дръпнеш.
Напълно подкрепям мнението на Вени.
Годината преди да започна сегашната си работа бяхме с мъжът ми за летния сезон на морето. Тежко и трудно ни беше, без нито един почивен ден, но натрупахме безценен опит и имахме някакви доходи.
ако знаете колко безполезна се чувствам, като едно нищо както и да е  :?
И най-вече нямаш време за мисли от този род. yahoo_33
Всеки е ценен и има мисия на тази Земя. Въпрос на време е да я откриеш.
Животът е труден, но най-голямата грешка е униването и безразличието. Само с действия може да се успее. Понякога пред човек се отварят много възможности, но негативните настроения правят хората слаби, слепи и безпомощни. Успех и не унивай!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #16 -: Април 08, 2016, 13:49:25 pm »
Стоека не съм решила, искам да работя в София и да мисля за море като му дойде времето, съжалявам  че го казвам но не ми е вариант работа по морето, мечтая си за работа и развитие в София, , знам че искате да помогнете, и аз пиша рядко защото няма за какво! Искам да мога да се докажа като млад човек  нужда от работа и развитие исках да се уча , да работя , ще спра до тук!  :?
След като си загубих работата, написах няколко е-майла на бившата ми шефка, казах и цялата истина, защото за нея беше по лесно да даде рамо на човек може би с повече опит, а не на човек който 10 години търси това място, и му трябваше повече време за да свикне - за 7 дена не се свиква с нова работа, нов офис и хора около  теб, имаше неща с който не бях запозната и ми трябваше повече време. Споделям Ви всичко и въпреки това не може да ми олекне , много съм тъжна,  безкрайно...
« Последна редакция: Април 08, 2016, 14:18:46 pm от f_31 »
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #17 -: Април 08, 2016, 19:16:01 pm »
много тъжно Ф била съм така преди няколко години.за 3 месеца бях останала без работа,човек до мен, които да ме подкрепя... дълго време бях така исках и да станат нещата така както аз исках.но все не ставаше и точно тогава реших да сменя обстановката и всичко започна да се нарежда от самосебе си.мисля че е време за промяна.точно в момента имаш нужда от смяна на обстановката.сегашната те прави нещастна, тъжна,подтисната  и самотна.стопли  се може да излизаш по-често на разходки дори и по-дълги да са,с приятелки...така може да си потърсиш и работа.не е задължително да работиш по-специалността ти може и друго да е. да ,НО обстановката е същата.и защо да не дойдеш насам към морето да поработиш както казват момичетата.нов град,нови хора дето се казва ново приключение.понякога нещата които искаме да станат изглеждат толкова близо, аха да станат,но всъщност много далечни.задаваме си въпроси защо не сега и кога ще стане?понякога не виждаме отговорите които всъщност са в друга посока различна от тази,която желаем да постигнем.време е да рискуваш според мен.риск печели,риск губи е целият ни живот.време да поемеш в друга посока,различна от досегашната.

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #18 -: Април 08, 2016, 19:42:09 pm »
В момента съмна курс за преквалификация за Продавач консултант,малко или много се откъснах от всичко ,това не се забравя, 18 09 2015 никога не се забравя както и онзи смс - Назначавам те, ела утре в офиса в 9,бях щастлива, а след това Алекс трябва да се разделим, за съжаление   както и да е , болката гори в мен, знам че някой ден ще имам работа като всички, тайничко минавам когато имам сили и мога през онова място и тайничко си спомням всичко , сега остана заключената врата с катинар и пуснатите щори, а вътре празно, а аз сякаш съм там  :? Не мога да се върна.
Излизам с приятелки -всъщност нямам много, Боряна ме разбира напълно защото се познаваме от дете. И И Вие сте с мен - пишете  :?
 :bighug: :bighug:
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #19 -: Април 08, 2016, 20:51:13 pm »
Мило момиче,

Не унивай, всеки е имал трудни моменти и е бил без работа. Нещата не се оправят с тюхкане и вайкане, а с действия в правилната посока! Понякога е по-лесно човек да си стои в самосъжаление и да чака някой да го спаси, но в живота не се случват така нещата. Понякога това, което ни се струва, че е нещастие е безценен жокер от съдбата, че е крайно време да променим нещо към по-добро. Никой работодател не си мечтае да наеме тъжно и нещастно момиче и да реши проблемите му, нали така!? Тоест направи всичко възможно да се вземеш в ръце и да промениш нагласата си и да трупаш опит, знания, умения, които биха били полезни, за да се случат нещата. За да получиш желаните неща в този свят, трябва да си готов да дадеш от себе си!

Ще ти разкажа на мен какво ми е помагало в такива моменти и как съм се справила, а ти прецени кои от тези неща ще работят за теб и ДЕЙСТВАЙ! И защото знам, че човек в твоето положение казва "как да направя нещо, като нямам пари". Всяко от нещата, които ще ти изброя е напълно безплатно. Иска само желание и време, за да се постигнат.

1. Подготви си хубаво автобиографията, така че да те представя в най-добрата ти светлина. В интернет има много материали, които могат да ти помогнат. Ако нямаш много опит и квалификация, наблегни на качествата, които притежаваш. Ако имаш нужда от помощ - питай!

2. Ако още не си, започни да учиш английски! Има много безплатни материали в интернет, мога да ти изпратя линкове. Имаше по едно време и безплатни курсове към Бюрото по труда. Английски вече се изисква за всяка по-добре платена работа, независимо дали ще го ползваш ежедневно или не. От където и да го погледнеш, езиците отварят света пред теб, колкото и клиширано да звучи.

3. Работи върху компютърните си умения и постоянно ги осъвършенствай. В това могат да ти помогнат както много онлайн материали, така и твои приятели, които могат да ти покажат. Работа на високо ниво с Word, Excel, Power Point се цени много от работодателите.

4. Работи върху себе си, осъвършенствай се постоянно, чети подходящи книги, които да те мотивират. Дай правилната храна на ума си!

Непременно прочети разказа за Портиерът на публичния дом от Хорхе Букай:
История за това как едно уволнение помогнало на човека да си сложи живота в ред!
https://chitanka.info/text/20800/10#text-toc

Една от книгите много подходяща за човек, преживяващ тежък период в живота е Проницателят на Анди Андрюс. Пращам ти линк с цялата книга.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxib2ZhbnN5fGd4OjRiNmE1ZmRlZjZiNGNmZWU


Дгуги полезни и интересни книги можеш да намериш тук:

https://chitanka.info/authors

http://www.spiralata.net/

Няма да ти пожелавам успех, защото съм сигурна, че ще го имаш! Стига да го искаш и да работиш постоянно в тази посока! :) Чакаме скоро добри новини!

« Последна редакция: Април 08, 2016, 21:01:44 pm от Mirracles »