0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #120 -: Юли 07, 2016, 00:59:47 am »
Лили, понеже пита по-нагоре за какви очни заболявания съществуват, виж тук! Има много сериозни. Дано никой от нас не се сблъска с тях.
http://visio-eye-care.com/diseases.html

Иначе има хора с много чувствителни очи, които не могат да носят лещи. Просто физиологична особеност.

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #121 -: Юли 07, 2016, 07:59:14 am »
f_31, има ли вероятност ходейки по интервюта да описваш колко си тъжна и отчаяна и никой не те иска?!
 Съвсем сериозно ми е питането и няма капка ирония!
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #122 -: Юли 07, 2016, 10:51:22 am »
blue аз знам, че има хиляди заболявания на очите. По-специално се чудех при кое от тях не може да се носят лещи. За чувствителните очи мисля че има специални лещи. А че на някой не са му понесли лещите - според мен е въпрос на неправилно избрани лещи. Защото колегата си беше поръчал едни лещи, които хич не му се отразиха добре. След това си поръча други - смени доставчика или типа лещи, не съм разпитвала точно, от които лещи е много доволен. И само да отбележа - лещите, от които е доволен, са по-евтини от лещите, които му правиха проблеми. Така че може би въпросната чувствителност на очите е по-скоро проблем с неправилно избраните лещи.
f_31 както обещах - фирмата е ИКАП България, провери какво предлагат, стегни се и си оправи живота. Алтернативата ти я казах - ще мрънкаш тук в следващите 30 години, ние разбира се няма да издържим толкова много, но новите попълнения все ще драсват по някой ред в темата ти....


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #123 -: Юли 07, 2016, 11:50:10 am »
Очилата с диоптър от няколко години са и моден аксесоар и бая кифли умишлено си купуват рамки с обикновени стъкла само и само да изглеждат по-фьешън или по-ЕнТЕЛЕгентни ;) Така, че не виждам проблема нито в лещите,нито в очилата, те отдавна не са повод човек, да се чувства подтиснат от носенето им. Самата аз години наред имах проблеми с очите и носех и очила и лещи, не съм била никога повод за подигравки или да съм имала комплекс за малоценност. Подложих се налазерна корекция през 2011 - мм ми направи подарък за рд.
Ф_31, с риск да те обидя, но прочетох целия ти профил и на места стещнах, че си писала за обезкосмяването и че ти не го правиш(ако сега не е така моля да не извиниш). Предвид, че страдаш от СПКЯ, за който е харектерно наситено окосмяване..да на би.. това да е проблемът. Надявам се да не се засегнеш, но наистина почвам да дълбая вече какъв е проблемът. Защото, ако аь вземах човек на работа, първото нещо, което ще е от значение е видът му, не толкова дрехите, колкото поддържаносття му - чисто лице, поддържани ръце и добре оформена прическа.
 Не ми пиши лични, защото ако искаш да ти помогнем, трябва да аи напълно открита с нас. Не е срам да се е позанемарил човек, особено ако има душевни терзания, но трябва да знаеш, че видът е от особено значение на оазара на труда.
« Последна редакция: Юли 07, 2016, 11:59:10 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #124 -: Юли 07, 2016, 13:15:52 pm »
Основното при интервю за работа е мотивацията. Ако някой иска да работи се вижда. Ако е само за се намира на работа, еми пак се вижда. Като питат какво си правил от последната работа до момента и отговорът ако е" Никой  не ме иска", дори не с тези думи- никой няма да те вземе.

За лещите- основното е съдържанието на вода, да не се пресноват и гримът да е за чувствителни очи.
 
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #125 -: Юли 07, 2016, 13:41:56 pm »
Съдбата на давещия се е в негови ръце!
Стягаш се и се захващаш с решението на проблема.
Ако искаш да постигнеш нещо в този живот трябва да се откажеш от вайкането и оправданията и да действаш!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1057040321039824&id=897393153671209
« Последна редакция: Юли 07, 2016, 13:45:35 pm от Mirracles »
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #126 -: Юли 07, 2016, 15:35:02 pm »
синеочка, да имам си повишено окосмяване точно в следствие на ПКЯ, не мога ад си направя изследванията по разбираеми причини, за прическата не знам, не поддържам маникюр не ползвам грим и лак. Ходя с пусната коса, или прическа която ми е удобна на мен. Никой не ме обижда, никой , трогната съм от сърце  :wink:
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #127 -: Юли 07, 2016, 16:07:19 pm »
f_31, не е лесен изобщо животът. Повярвай ми, не само за теб.
Обаче от теб зависи по кой път ще тръгнеш.
От мен да го знаеш - пътят на жертвата е губещ. Винаги.
Стегни се малко! Има хора с доста по-тежка съдба от твоята.
И се захвани да работиш - от по-ниско стъпало - така се научава най-добре работата, а ако си способна, ще тръгнеш нагоре по стълбата. Най-добрият мениджър е този, който познава работата на всички нива. Всеки иска, като завърши, да го турят на бюро, със стартова заплата 1000 лв, ама няма как да стане това.

Пусти глад!
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #128 -: Юли 07, 2016, 16:18:10 pm »
Фанта, не търси повече оправдания. И свали летвата.

Фантастико всяка седмица търсят хора. Сега това са им актуалните обяви https://www.jobs.bg/company/5058 Хващай някоя работа за ушите и като те викнат на интервю, отиди усмихната, а не тъжна и отчаяна.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #129 -: Юли 07, 2016, 16:52:27 pm »
Не съм се предала и няма и да се предам, Дева съм , инат съм, упорита съм,ще стане, тази тема ще ми остане като Дневник, а всички Вие си пишете каквото искате, аз чета, слушам и изпълнявам  :)
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #130 -: Юли 08, 2016, 00:17:21 am »
Фанте, моя приятелка тук беше отрязана заради липса на грим на едно място и пусната коса на второ. Тези неща се гледат, не ги пренабрегвай! Аз лично съм наемала стажантка, която беше много леко и приятно за лятото гримирана и с вкус в облеклото, без да е крещящо и безбожно скъпо.

Опиши ни как се подготвяш за интервю и как се обличаш, репетирала ли си пред огледалото отговори?

Уфффф, кога станах HR?
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #131 -: Юли 08, 2016, 10:15:54 am »
ееее това е много несправедливо да върнеш някого само защото е със спусната коса или без грим - ами аз също не нося грим през деня, това не значи, че приличам на таласъм. Също така нито правя прически (нямам време), нито си връзвам косата (мразя от дете). Какво значи - че трябва да съм безработна ли? Честно казано ако някой ми иска да ходя на работа с грим и прическа и по това ме преценя на интервюто - аз самата ще се откажа от кандидатурата си за съответната позиция. Мина ми времето когато можеха да ме избират по външен вид - сега могат да ме избират само по акъл, качества, възможности, опит. Едно време когато за първи път си търсех работа няма да забравя едно интервю, в което кандидат-шефът ми директно ми показа къде му било леглото... извинявам се, но според моите разбирания изисквания към външния вид може да има само за такива позиции, които работят с външния си вид - сервитьорки, стюардеси, рецепционистки и т.н. Аз работя с ума си, него няма как да гримирам, за мен е важно човека да е чист, спретнат, културно облечен и с приемлив външен вид. Всичко друго са глупости на хора, които не знаят какво искат и как да си подбират кадрите - лично мнение


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #132 -: Юли 08, 2016, 10:24:46 am »
Дори и сервитьорките не трябва да се избират по външен вид. Съгласна съм и негримирана сервитьорка да ме обслужва, може би само с вързана коса, че да няма изненади в храната. Но нека да е любезна и усмихната! Същото и за рецепционистките. Стюардесите традиционно се гримират много. Вероятно се очаква така от тях.
И аз ходя основно без грим. Мързел.

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #133 -: Юли 08, 2016, 10:33:05 am »
Не справедливо е да загубиш дълго търсена работа заради топла вода, и кафе със захар, като не знаеш че бившата ти вече шефка го пие без захар кафето, а за топлата вода не коментирам, то там цялата вода дето си течеше е все топла , случва се да объркаш крановете така е, нищо не е нарочно  :o
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #134 -: Юли 08, 2016, 10:54:04 am »
Много се чудих дали да пиша отново, защото незнам колко има смисъл и до колко ф31 наистина приема съветите на всички ни, но ще пиша за последно.
За консултант продавач, колкото и да не ви се иска истината е, че външният вид има огромно значение. Като в момента не говоря кой красив, кой грозен, а за елементарна хигиена и женска култура да поддържаш външния си вид. Никой не е казал, че трябва да се ходи с бална прическа и грим, но има елементарни неща като чиста и поддържана коса, чисто лице, лек грим (по желение). Аз си имам 6 продавачки в момента, мога да ви кажа, че колкото и да не ми се иска, те са ми лицето и на двата обекта...Моите обекти са тип бутикови сладкарници да кажем, имаме скъпи неща, като белгийски шоколад, френски вина и т.н, само от съображение че работят с храна, продавачките не могат да си позволят лоша устна хигиена, пусната коса или неподдържани нокти/ръце. Имах такава една, махнах я след 10 дни, след като всичко беше в черни косми по пода, защото не искала да си връзва косата или не знаеше как, кой знае...
В магазини за козметика и парфюми, абсурд момичетата да не са с безупречна визия и грим, това е така в цял свят, защото продават това което им е на лицето. За дрехи, по същия начин, не можеш да продаваш дрехи облечена по анцунг....продавач консултаните въобще не са за подценяване, защото от тях зависят изцяло продажбите, аз също си избирам момичета, които освен мотивирани и с хъс за работа, имат и и чар и добра визия и хигиенна култура, защото истината е че обратното отблъсква.

За това всичко се свежда до това къде  искаш да работиш продавач консултант и в коя сфера? Ако искаш да работиш в някой железарски магазин, едва ли визията ще е толкова от значение, но ако искаш да работиш в бутик, ресторант, парфюмерия, сладкарница и т.н трябва задължително да инвестираш време в себе си и външния си вид. Аз и преди ти казах, че добър външен вид не зависи само от средствата, а от желание и мотивация...


*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #135 -: Юли 08, 2016, 11:00:59 am »
Така е, аз затова казах "които работят с външния си вид" - всички, които основно работят с клиенти, те са лицето, което клиентът вижда за първи път. Обаче много професии са просто работяги зад кадър, за които такива неща като грим и прическа е безсмислено. Срещала съм в практиката си и такива изисквания - искат ми английски, а реално никога не ти се налага да го ползваш. Кой знае колко хора са върнали само защото не знаят английски (включително както по-късно установих и самите те).
За професии, които изискват хигиена - готвачи, сервитьори и подобни, личната хигиена е на първо място, там пък според мен грима не е толкова важен колкото хигиената. Така че аз съм против поставянето на условия, които са само с козметична цел. И аз съм имала екип, лично съм си ги избирала, никога по външен вид. Затова хората работеха, можеха, знаеха и им имах доверие, че като им дам работа ще я свършат. А не като кокони да ми тракат с токчетата по цял ден и да кръстосват крака в офиса.
f_31 едва ли са те освободили само защото си занесла кафе със захар на шефката си. Най-вероятно ти се е случило повече от един път.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #136 -: Юли 08, 2016, 11:39:41 am »
Има си неписани правила за явяване на интервю.
И никой не говори за прически и грим. Макар че в някои сфери това е предимство.
Но не и задължително условие. Човек трябва да е спретнат.
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #137 -: Юли 08, 2016, 17:20:14 pm »
Моята приятелка точно в туризма и хотелиерството работи.

Спретнатия и хубав външен вид, поддържан е огромно предимство за една жена, не го подценявайте така. Говорите за след време, да ви оценяват по акъл и работа, хубаво, ама Фантето няма стаж зад гърба си и трябва да използва всички предимства.
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #138 -: Юли 08, 2016, 20:07:56 pm »
Обикновен човек съм, и искрено се надявам един ден да заключа тази тема, и да се преместя малко по надолу в една друга тема, моля се за себе си и за всяка една която чака своето детенце-1-2-5 опита, знам че един ден и аз ще имам своята мечтана работа и всичко за което мечтая. И за съжаление пак се разплаках.... :(
« Последна редакция: Юли 08, 2016, 20:10:41 pm от f_31 »
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #139 -: Юли 08, 2016, 22:05:31 pm »
Утре ще чета от до   :P

F_31 ???? какво стана?

А с фирмата, която Lilibel  ти каза? Направи ли нещо?
Стига общи приказки. С молитви нищо не става. С рев също. А ако съдя по писанията, ти друго не правиш. Та за това попитах де. Скоро не виждам да заключиш тази тема,  не и с този маниер и начин на мислене, който демонстрираш. За тези три месеца списване тук и ако малко от малко беше попила от съветите и предложенията, които тук ти дадохме ехеее.... Всеки сам си кове съдбата, както се казва , на кривата ракета и космоса й пречи, та твойта работа същата.

Jasmin_ veni, то и аз имам общо с туризма. За някои позиции не е от значение външния вид. Не е конкурс за красота а работа се иска. Но, има едно такова положение - примерно за моите работодатели един работник ако хич не обръща внимание на външния си вид е липса на чуството за уважение към самия себе си, как да очакват уважение и към околните, вкл. и тях. няма да изпадам в подробности. То е ясно, че човек трябва да полага поне минимални усилия, без това да опира до срества, говорим за елементарни неща.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.