0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #140 -: Юли 08, 2016, 23:45:40 pm »
относно външният вид - работя в офис, ходя по институции, контактувам с доставчици. имаме неписани правила като: по-добре без лак, а не с олющен или в ярък цвят; къс маникюр и т.н.  :) а грим в тези жеги съвсем не търпя, иначе съм семпла  :pipy_longstocking: спиралка и гланц за устни ми стигат
исках да уточня, че нямам контакт с клиентите фейс ту фейс, но го налага средата (бизнес, наука)
« Последна редакция: Юли 08, 2016, 23:57:05 pm от mecinka »

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #141 -: Юли 09, 2016, 05:09:29 am »
Не знам накрая, на някои хора им е по-трудно да излезат от депресията.
Фанта, предлагам ти да направиш списък с неща за себе си и всяка седмица да правиш по едно, докато добиеш увереност за интервюта. Например нова прическа, нов маникюр,нова форма на веждите, нещо бе, нещо, което те кара да си уверена и красива.

« Последна редакция: Юли 09, 2016, 05:12:52 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #142 -: Юли 09, 2016, 11:13:39 am »
Писах на HR , Раши, надявам се да се включиш :P
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #143 -: Юли 09, 2016, 23:17:00 pm »
Пратих ти ЛС с едно инфо т Фейсбука, дано да е истинско и да става, пишат, че търсят хора, които в момента не учат и не работят.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #144 -: Юли 10, 2016, 12:10:02 pm »
Благодаря на всички,но като част от този форум, виждам и чета болката на много от Вас, борейки се за дете, 1-2-5 опита, болка, неуспех и сълзи, борбата за мен продължава.  :)
« Последна редакция: Юли 10, 2016, 12:35:27 pm от f_31 »
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #145 -: Юли 10, 2016, 18:54:20 pm »
F_31, така е за болката. Но аз не съм забелязала някоя  да е зациклила и да повтаря едно и също месеци наред, да се е тръшнала  да реве..... Всяка от нас се е борила и продължава да се бори  с реални действия , не виртуално с приказки. И повярвай твоето положение не е най -тежкото. Ти сама го утежняваш още повече,  съдейки от написаното до тук.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #146 -: Юли 11, 2016, 03:23:16 am »
добре де, хрумна ми нещо
толкова ли не се намира наоколо една фризьорка и една козметичка, да ударят едно рамо и да направят пълна промяна на фантата  :P

И повярвай твоето положение не е най -тежкото.

 :lol: да е жива и здрава, това ще го проумее като проима дете, и ще си вика - ей, как се вайках за такива работи

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #147 -: Юли 11, 2016, 05:00:49 am »
добре де, хрумна ми нещо
толкова ли не се намира наоколо една фризьорка и една козметичка, да ударят едно рамо и да направят пълна промяна на фантата  :P


Добра идея :)
Фанте, отворен ли ти е ФБ профила и видими ли са за всички снимките ти? Някои би трябвало да са скрити, съвсем откровено ти казвам!
И още, помисли за пълната промяна, има ваучери вече,козметиците не са скъпи, могат да оформят добре веждите ти. Просто не се виждаш истинската ти, а работодателите правят проверка на ФБ профили, Линкед ин профили и т.н.
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #148 -: Юли 13, 2016, 10:07:25 am »
Фанте, аз съм атеист, но като те чета и ми идва наум лафа: "Господ дава, ама в кошара не вкарва". Мисля си и друго. Ако утре ми се наложи да търся спешно работа, прилично платена, понеже иначе - не мога да си платя сметките, да се грижа за себе си и сина си и го кажа тук - ще е напълно достатъчно и до седмица ще имам такава. Нито обяви ще ровя, нито по интервюта ще ходя. Толкова момичета четат и са готови да помогнат по всякакъв начин, всеки има контакти и познати в някаква сфера, все някой познат си търси човек за някаква позиция...само желание да имам. ;) И ти го казвам, понеже напред в темата - ти получи направо предложения за работа и не пожела да се възползваш. И то такива, които аз на твое място бих приела без да му мисля. И казвам "на твое място" в смисъл - ако нямах ангажименти с малко дете. Понеже сега, когато ги имам - доста неща не мога да си позволя да работя, ако и по принцип да са ми ОК - например нещо на морето за сезона, понеже 3 месеца нали...кой да се грижи за малкия, ако аз замина, или хвана нещо с нощни смени, или 12-часови, все тая и да е добре платено - няма чалъм.
И аз и доста други жени, само поради факта, че вече са майки и то в нашата "мила" държава - след раждането са принудени да приемат работа и под квалификацията си и за по-малко пари отколкото са взимали, преди да родят, но пък да са им съчетаеми работа и грижи за семействата им. Правят го, без драма и без да реват като убодени прасета.
Да ме прощаваш, но ти в момента имаш отговорности само към себе си. Ни мъж (доколкото разбрахме от теб), ни дете, ни грижа за възрастни, или болни роднини, здрава, права, млада жена и висиш на тоя комп и хленчиш и се окайваш и това е. В добавка, сумати народ се впрегна да ти даде съвети, да ти предложи работа, да ти каже "пинизи" за успешно писане на CV, представяне на интервю за работа...и ти ни взе тука за канарчета. Буквално. Нямало за тебе работа бе?!!! Никаква, даже в Макдоналдс  :lol: И един мармот...
Искаш си та си искаш предишната работа и ако не става - край. Друго ти не можеш да работиш. И аз си искам предишната, ама няма как да стане, поради което - сменям ресора, уча пак, с все дете на главата, куп задължения + пътувания до София, щото университета ми е там. А то трябвало да ми хрумне, че като не мога да си работя пак това, което съм работила преди да родя - следва да съм доживотно безработна и да се вайкам. Колко "логично". Пък и за прословутата ти бивша работа, аз не мога да разбера честно казано, какво ти е толкова непрежалимо. Очевидно - не си се справяла добре с нея. И то толкова не си, че си изкарала само седмица на нея, седмица в която и едно кафе не си успяла да направиш като хората, пък по съществената част как си се справяла - ясно. Щом са те освободили и то набързо. Не ти ли хрумва, че просто не си подходяща за тази длъжност? И бива да се насочиш към някаква друга.

Постоянно гледам обявите за работа да ти кажа.Аз също имам проблем в момента да си намеря нещо, което да ме устройва, ама не защото гоня заплащане и позиция, или да е нещо дето ми харесва да върша, или поне да не ми е неприятно - тцъ. Просто работа, която да върша от къщи, или да е от вида: "обем работа свършена в срок", без да съм вързана в град Х от 9 до 5. Което на нашия трудов пазар - не е популярна опция и много рядко излиза нещо подобно. С изключение на някои позиции в IT-сектора, или боравене с чужди езици на ниво филология (пък моето ниво е "работно"). Нищо, че съм ОК с МРЗ, ако ми изскочи все пак такава работа и грам претенции нямам скучна ли ще е, досадна ли ще е дейността, на този етап - само раб. време ми е дерт. Нищо друго. Обаче нали - чета обяви наред. И за хора без стаж, квалификации и космически претенции, които нямат зор с работното време, или мястото на работа (морето да кажем) - работа има бол. И то не за МРЗ. Та изводът за мен е, че не работиш просто, защото не искаш. Всичко друго е бла-бла.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #149 -: Юли 13, 2016, 11:26:28 am »
Да не говорим, че в София има много повече предлагане на работа отколкото в другите градове.

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #150 -: Юли 13, 2016, 13:11:06 pm »
В момента има огромно търсене на хора по морските курорти. Замисляла ли си се за нещо подобно?
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #151 -: Юли 13, 2016, 14:36:12 pm »
В момента има огромно търсене на хора по морските курорти. Замисляла ли си се за нещо подобно?

Подобна позиция й беше предложена направо, преди може би 2 месеца. Ама тя искала в София пък, ама мениджър точно (на какво?), обаче със CV, в което последните 6 години е с "квалификация" безработна, пък преди тях каква има - никой не знае. ;) Ама в София - работа няма просто, даже в Макдоналдс не я били взели...и други от "1001 нощ" (за мен лично).

Иначе - имам поне 50-ина познати от този модел де. Лични говорим. С ай фон 6-ци, на по 30-ина години, без ден трудов стаж, ама всичкУтУ иска да е "мениджър" със старт заплата поне 1000лв., щото просто били интелигентни и така им се полагало (според тях си). Или на принципа: "Кой е луд да работи при живи и здрави родители?". Ама то и родителите сме за бой в тези случаи, ама...друга тема, да не спамя тази.
« Последна редакция: Юли 13, 2016, 14:38:05 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #152 -: Юли 13, 2016, 14:49:24 pm »
Jbrul ,
Адмирации за изказването ти,но няма смисъл да се хабиш.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #153 -: Юли 13, 2016, 15:58:29 pm »
За работа по морето не съм се замисляла, и на нито една от обявите който чета не вярвам, нямам средства за път, квартира и подобни ако тръгна натам  :?
Ще се справя  :wink:
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #154 -: Юли 13, 2016, 16:11:04 pm »
Ма как ще им вярваш, моля ти се. Те само лъжат мръсниците :lol:

А дали ще се справиш, едва ли. Вече за всички е очевидно, че на теб ти е комфортно в ролята на жертва и тази тема си я отворила, за да прочетеш "Леле, милата" и "Ох, горката". И ква лоша жена е тази, заради едно кафе и една объркана вода да Земе да уволни. Тцтцтц.

Спирай компютъра и излез в реалния живот.
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #155 -: Юли 13, 2016, 16:47:37 pm »
Само празни приказки.
В повечето фирми осигуряват спане и храна. Пък ти ако щеш вярвай, хотелите с строят с план за такива помещения. Точно такава работа ти предложих и аз да започнеш веднага - в онази изтритата тема, която ТИ създаде отново, пак да мрънкаш за малко внимание.
Ми ..... вече много ти се изтъркаха "аргументите".
В същност не знам дали има някой да ти вярва или от чисто любопитство чете (като мен) и гледа до къде ще стигнеш.
Не знам, не мога да разбера какво е удоволствието да се изживяваш като жертва. Може би специалист най- добре би обяснил.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #156 -: Юли 13, 2016, 17:11:30 pm »
f_31 искаш работа ли?В София?В момента за София мой клиент търси персонал : кухненски работник,пицар,готвач и продавач консултант.Същия този човек има обект на морето,за който търси персонал предоставя и квартира,пътя до там ли-той лично ще те закара.В София обектите му са в Младост и Лозенец(предстоящо отваряне и в Люлин).Човека е свестен(работя с него от 2 год.),е не дава много пари,но като за начало е добре.Чакам утре до края на работния ден да ми пишеш на лично за да ти пратя линк към обявата(а преди това аз лично ще се свържа с него и ще го предопредя).Много ми е интересно дали щ го направиш обаче.....едва ли...
« Последна редакция: Юли 13, 2016, 17:24:31 pm от bebeshok0326 »
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #157 -: Юли 14, 2016, 06:07:29 am »
След три месеца пускам подобна тема и ще искам да ме спонсорирате с билет за цялото семейство Монтреал-София, иначе ще ви мрънкам 6 месеца! :lol:


Така, на мен ми писна явно да не разбирам но:
1. Каква тема е пускала Фантето, Авалон и действително си й предложила работа?

2. Сега виждам реална оферта за работа, мога ли да разчитам, че като ме хване криза на средната възраст и ако реша да се връщам (пу-пу) ще ми изнамерите оферта, моренце, кухня, пицарка, сичкоооооо!


Фанте, ако това са ДВЕ реални предложения, не виждам причина да не приемеш. Само за сведение, 2 години търсих аз, но явно е трябвало да пусна тема. Както и да е. Предлагат ти, ПРИЕМАЙ!!!


П.С. момичета, запазете идеята за помощ в търсене и предлагане на работа, нека едно нещо положително да излезе от тази драма, моля ви! много момичета тук търсят работа, каквато и да е, да плащат процедури и да си стъпят на краката. Някой може да се възползва от вашите предложения. Преди време, баш по време на кризата 2009-2010 година имаше такава тема, но потъна. Особено специалистите като бебшко0326 и Раши и авалон може да помогнете РЕАЛНО.

П.П.С големите букви да се четат като натвърдване в речта и леко повишаване на тон, освен последното написано.
[/url][/url]
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #158 -: Юли 14, 2016, 10:25:52 am »
Иска ми се на никой да не му се случва това.  :wink:
« Последна редакция: Юли 14, 2016, 11:06:13 am от f_31 »
*
Re: Тъжна и отчаяна!
« Отговор #159 -: Юли 14, 2016, 10:49:00 am »
Фанте, на кое точно му казваш "не съм приета добре"?!!!  8O  Я виж само тази ти тема колко страници е. Я върни отначало и прочети отговорите, които получи. То не бе съвети как се пише CV, как да се държиш на интервю за работа, вкл. фирма специализирана в областта ти препоръчаха за една консултация поне. Ти все едно това не си го чела. Предложения за работа също имаше, вкл. последното от bebeshok0326. Никой не ти се е обадил да ти каже, че си одобрена и наета?   :lol: Ти свърза ли се с някой от хората, които ти предложиха работа, попита ли за подробности за позицията, заплащане, условия на труд? Пък да се разберете за среща с работодателя, да те види въпросния човек, пък може и да те наеме. Не си. Как си мислиш ти, че се наемат хора на работа бе?!!! Идва ти у вас на крака някой работодател, бие коляното и със сълзи на очи те моли да започнеш при него?
Дори да не търсиш работа по обява, а много близък твой приятел да кажем, знае че си търсиш работа в дадена област и те препоръча на свой познат, който пък си търси човек в тази област баш - никой не те наема автоматично. В една такава ситуация, бонусът ти е, че си спестяваш етапа с кандидатстване за дадена работа по документи, че ако на първия подбор те харесат и извикат, пък ако не - не те викат. Когато някой те препоръча директно, направо отиваш на интервю с работодателя и ако ставаш за тази позиция - обичайно те наемат. Имаш ли идея какво предимство е по този начин да кандидатстваш за работа м? Нямаш разбира се, защото явно не си кандидатствала за каквото и да било някога, ами само писа тука дивотии, как никъде не те искали тебе.
Ако реално търсеше работа, щеше да знаеш поне, че в момента МРЗ е 420лв. т.е. и да иска някой да те наеме за 300 - няма такава опция. ;)

По последната ПРЕДЛОЖЕНА ти работа, кое ще ти увреди здравето? Работник-кухня? Продавач-консултант? Нали точно за последното опищя света, че искаш да го работиш? Искаш да станеш майка някой ден, пожелавам ти го, ама да те светна, че за целта - бая "яко дупе" се иска, а не глезня и мрънкоч, че да се справиш. И все пак, да можеш първо за себе си да се грижиш, та после и за някой друг.

Дали модератор ще трие темата, дали няма - решават си модераторите. Аз подкрепям идеята на  jasmin_veni, да се пусне тема за търсене и предлагане на работа, за хората които наистина търсят работа де, пък някоя съфорумка може да извади късмета тук.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!