0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #120 -: Февруари 03, 2016, 10:25:02 am »
Да момиче с характер :D Вилиа  след като имаш желание  купи нещичко и ние в началото не смеехме  но нали е за хубаво  така че бъди смела ще те очакват само хубави неща от тук на сетне моята свекърва купи първо шапка за да е нормално раждането бабини деветини де :D но и ти направи така
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #121 -: Февруари 03, 2016, 10:34:01 am »
Здравейте! За съжаление не съм от София. :( В Шумен съм. Снахата ми е в София и я следи много добра лекарка ( извинявам се, но не си спомням името). Та тя  вчера беше на преглед и я помолих да обясни точно ситуацията и да попита има ли такива случаи. Лекарката казала, че без да ме погледне не може да каже със сигурност (което е нормално), но наистина има такива случаи, в които маточната кухина се запълва по-бавно.
Надявам се в петък да ме изпишат вече, защото откачам. По-добре вкъщи да лежа.
Гледат ме с коремен ехограф, доколкото знам не е и стар. Важното е, че мъничето расте и му тупка сърчицето!
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 10:35:32 am от cvetence87 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #122 -: Февруари 03, 2016, 11:26:42 am »
Нямам нищо против специалистите по високорискова бременност, напротив, но бременността на Цветенце към момента няма нищо общо с каквито и да е рискове, освен обичайните за всяка бременност. Вярно, лежи в болница, но това е заради болничните ако не се лъжа.
Елиз, те бебетата не излизат с молби :) а съвсем когато си решат. Ако не бързате за нещо конкретно наслаждавай се спокойно на оставащия почти месец. А може би и месец (и тук нерядко се срещат преносващи мами)..
Вили, като ти хареса нещо - купи си го :) Аз доста рано започнах да колекционирам бебешки красоти, друг е въпроса че макар да пазарувах много обрано, накупих много излишни неща които никога не влязоха в употреба.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #123 -: Февруари 03, 2016, 11:35:00 am »
Сега се сетих за едно преимущество на късното пазаруване: към края на бременността започваш да получаваш различни подаръци и евентуално бебешки неща от други бебета, което може да спести доста разходи... освен ако вече не сте напазарували... а и евентуалната смяна на пола не трябва да се изключва понякога ;)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #124 -: Февруари 03, 2016, 15:53:57 pm »
Лили, можеш да ползваш бутона "промени", за да допълниш нещо в поста си в рамките на 2 часа. Горе вдясно се намира.
Иначе с цветенцето точат НЗОК според мен. Тя не е виновна, а лекарите, които го правят и се възползват от ситуацията.

Елиза, закъде се е разбързал мъжът ти? Рано му е още на бебето. Има почти 4 седмици до термин.
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 15:56:55 pm от blue_sky »

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #125 -: Февруари 03, 2016, 16:10:37 pm »
Зузи, честити рожби! Да са ти живи и здрави.
Елиза, чудесно! Аз мисля като  момичетата, че сега е моментът да се наслаждаваш на бременността си по-спокойна.
Цветенце, това е хубава новина. С времето вс. ще се оправи.
И аз лежа, нищо не смея да правя, че с това отлепване и втори сак трябва да внимавам.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #126 -: Февруари 03, 2016, 16:32:39 pm »
Мъжът ми се е разбързал няма търпение вече да дондурка  всъщност съм вече края на 37седмица но лентичката показва 36 но така както вървим без контракций и без болки няма да е скоро сега наистина се наслаждавам защото и да боли ще е за хубаво
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #127 -: Февруари 03, 2016, 17:31:24 pm »
 И аз като Вили нямам търпение да си купя нещо за бебето, но родата не ми позволяват. Всички ми казват да купувам поне като изляза в болничен 45 дни преди раждане.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #128 -: Февруари 03, 2016, 19:57:14 pm »
И аз като Вили нямам търпение да си купя нещо за бебето, но родата не ми позволяват. Всички ми казват да купувам поне като изляза в болничен 45 дни преди раждане.

Само ще ти е до пазаруване 45 дни преди термин и то, ако го дочакаш... И ако няма да пазаруваш изцяло по интернет с "клик-клик - хич не се вързвай на тоя филм". И ти го казвам като жена с безоблачна бременност, дето можех да си стоя бременна още 3 години с удоволствие и с 11 кг + всичко, които 2 седмици след бебето все едно не са били... Да, ама се УМОРЯВАШ вече в този период. За час права просто да стоиш, без нищо особено да правиш...тежи си, изнервяш се, киселееш... Към 19-а седмица аз всичко бях накупила да ти кажа. После само чат-пат дреболии и накрая количката дойде (да не й тече гаранцията ненужно), но тестове, ходения и избирания на същата бяха къде по-рано, когато и коремът ми беше като на преяла ;)

Бременната си ти, не роднините ти та... ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #129 -: Февруари 03, 2016, 20:31:05 pm »
И мен ме сърбят ръцете да купя нещо, ама то наистина е срамно при положение че сега с 2ра девойка, то няма какво да се купува...Ние сме заринати с дрехи от каката, даже не помня какво съм раздавала и подарявала, а пак в нас е пълно с дрехи, обувки и какво ли не.... :oops: Мъжа ми като ме види на някой сайт с бебшки дрехи и веднага ми се кара,  :lol: Ама какво да направя като ми се иска...

Мисля да изчакам до 20та седмица, поне половината да съм минала, и тогава ще купя няколко неща...:)


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #130 -: Февруари 03, 2016, 20:33:05 pm »
Аз пък съм ЗА късното пазарене. Ако не ме бяха ерънкали всичко в последния ден щях да взема. Но това съм аз. Аз имам един аборт зад гърба си. Тогава бяхме започнали пазаренето веднага, наивно смятайки, че всичко, ще бъде наред. Няма да казвам какъв кошмар е да.гледаш вещи за бебето, което никога няма да.родиш.
С успешната ми бременност започнах да си харесвам неща едва, когато минах 30 г.с. В 37 напазарих основните неща, а останалите, които бях запазила в един магазин ММ и майка ми взеха след, като родих. Кошарата купихме 2 дни преди да родя, но изрично казах, че преди да родя не я искам вкъщи.
Всеки сам решава кога и как да пазари, аз само казвам как постъпих аз. Не съм от най-суеверните, но при мен беше парен каша духа.
Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност и накрая всяка да гушне своето мечтано бебенце.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #131 -: Февруари 03, 2016, 20:40:18 pm »
Синеочка, да се ходи, набелязва, ама да е ясно за по-така нещата ще ги има ли, няма ли, когато ти дотрябват, колко време доставка и пр. т.е. предварителното проучване да си го направиш навреме и после само някой да отиде и да ги плати (може и да не си ти) - ОК. Но пред раждане тепърва да се хуква една бременна...ами аз не бих си го причинила, честно. Нищо не пречи и сега да си ходи момичето, да гледа, избира, в списък да пише, да купува дребни нещица за лично удоволствие ( не за по 100 и нагоре кинта). То пък егати удоволствието от тази бременност, ако я изкараш в страх, че няма да дотикаш до живо и здраво бебе. Ако има да става лошо....знаеш.
Такива неща се забраняват в тази тема де!!! Лека и безаварийна на всички до щастлив финал желая  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #132 -: Февруари 03, 2016, 20:49:23 pm »
Жбрул, така е, ама аз така изкарах моята в страх до последната секунда. Опитвах се да не го мисля, отнесох много критики, ама на..може и от хормоните да е било.
Аз нямах и много желание за пазар честно казано (а уж съм луда шопохоличка), ама на тогава, нито ръце ме сърбяха, нито крака. Сега, като се замисля, не ми липсва много периода на бременността, тогава все си мислех, че времето е спряло и не минава, докато сега летии и докато се усетя малката пораснала.
Момичета, вие не правете като мен да мислите негативно. При вас всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 20:52:21 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #133 -: Февруари 03, 2016, 21:23:20 pm »
И аз като Синеочка мисля, вече съм 32-ра седмица. Купих кошница за кола мината седмица, едно космонавтче, че имах ваучери. Днес си взех нощници само, подариха ми много дрешки. Сестра ми и зълва ми количка, креватче много неща от техните деца.
Просто знаем, че всичко се случва без да се сърдите за черногледството.
Аз почнах пак да повръщам, ужас. От напъване чак се изтървам, вече си се подигравам самичка. Болката се преживява, обаче срама е голям. Гади ми се през цялото време и още по- трудно се храня. Тръгвам към масата все едно на ешефода отивам.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #134 -: Февруари 03, 2016, 23:56:00 pm »
Аз пък пазарувах основно от нета. Беше ми много по-евтино. Ако бях пазарувала от местните магазини, щях да оставя поне тройно толкова пари. Така че, никакво набелязване и да пращам после мъжа ми. На мъжете за тези неща им нямам доверие. Все нещо ще забравят или объркат.  :lol:

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #135 -: Февруари 04, 2016, 09:59:02 am »
Блу, и моето мнение е, че с Цветенце просто източват касата.
Колко е тежко в девети месец е чисто субективно усещане, а и зависи от различни фактори. Част от жените избират да работят почти до раждането. Аз пък направо се развихрих с хойкането, нали уж казват че всичко приключва с раждането... което се оказа съвсем невярно. Но пък си изкарах последните дни вълшебно :) .
И като стана въпрос за усещания и субективност, момичета аз съм във втори месец, но вече се усещам слон. Мм потвърди че съм видимо качила кг. А съм качила не повече от 3-4 кг, даже май 2. Направо страх ме хваща какво ще става нататък.... Вие колко качихте? За колко време?
Цветунчо, с теб май от утре влизаме в трети месец :)
« Последна редакция: Февруари 04, 2016, 10:01:42 am от lili2011 »
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #136 -: Февруари 04, 2016, 10:12:02 am »
Здравейте момичета. Може ли да се запиша на две ЖК - една по здравната каса и една на частно?
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #137 -: Февруари 04, 2016, 10:30:27 am »
Хрис, може да се запишеш на една жк по нзок, а да ходиш на колкото си лекари искаш. А не си длъжна да се записваш на никаква, ако пък не искаш.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #138 -: Февруари 04, 2016, 10:42:49 am »
Аз се записах, но на частно. Имам направление от личната за лекат по ЗК и затова се зачудих дали е възможно. Тоест като съм записана не по ЗК, от ЗК как ще знаят че съм записана ?
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #139 -: Февруари 04, 2016, 11:27:04 am »
Лили, да те успокоя, аз качих до 12 г.с. 9 кг! При положение, че до 3-ти месец не би трябвало да се качват кг и непрекъснато ми се гадеше...Това е резултат от дуфастона + утрогетестана....после започнах по - малко да качвам. До тук общо 11 кг :) На 18.02 ще видя как вървят нещата ...споко после ще сваляме, това да е проблема :)
Хрис, аз също съм на платена ЖК в Майчин дом Варна, но когато си реша ходя на преглед при кварталния гинеколог ( една много готина мацка) и си плащам прегледа просто :)
Въпрос на избор.